2024-06-26 689 瀏覽
將南pizza pig 🐷🍕 黎到緊係要食豬1/ Signature pizza 🍕 黎到緊係要食pizza,medium size 已經有八大塊一大班人share 就最好招牌鬼馬”豬"意薄餅、招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士、蕃茄醬,最正係上面仲有豬皮🐷鬆軟既餅底好味🤤一啲都唔漏2/ 慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條一咬落去骨肉分離,醬汁豐富,徹底煮熟,而且肉汁保持,不揮發3/ 烤豬腩青豆西洋菜蓉燴意大利飯、煙肉🥓綠色既risotto,感覺好清新香烤豬腩外脆內軟啲煙肉粒粒仲要好大粒 啖啖都好有口感4/ Fired Signature Bites 好豐富,全部都係handy bites 細細夠,分便方享有意式炸雜錦海鮮、白飯魚、迷你八爪魚、青口、軟殼蟹、大蝦,加埋檸檬、香辣菠蘿醬,好配合5/ 卡邦尼松露蛋汁煙肉意粉 好多汁啖啖都好滋味,啲煙肉粒粒好大粒最後仲每人嗌咗支啤酒呢度飲品選擇都多Cocktail mocktail beer 紅白酒都有
將南pizza pig 🐷🍕 黎到緊係要食豬

一大班人share 就最好

鬆軟既餅底好味🤤一啲都唔漏

2/ 慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條
一咬落去骨肉分離,醬汁豐富,徹底煮熟,而且肉汁保持,不揮發

3/ 烤豬腩青豆西洋菜蓉燴意大利飯、煙肉🥓
綠色既risotto,感覺好清新
香烤豬腩外脆內軟
啲煙肉粒粒仲要好大粒 啖啖都好有口感

有意式炸雜錦海鮮、白飯魚、迷你八爪魚、青口、軟殼蟹、大蝦,
加埋檸檬、香辣菠蘿醬,好配合

最後仲每人嗌咗支啤酒
呢度飲品選擇都多
Cocktail mocktail beer 紅白酒都有
2024-06-25 891 瀏覽
一直都好想試呢間pizza🍕但一直都唔得閒去今次終於帶埋阿女同老公一齊去食啦😋個個都同我講好好食🤣果然冇令我失望☺️餐廳有分室內室外 都方便帶狗狗去食🥰Staff安排我地坐中間梳化位 餐廳都算寬躺坐得舒適😌Menu有好多唔同嘅種類比客人選擇好有feel嘅一間餐廳~Signature piggie評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地四大一小嗌15’‘原來都咁大舊🤣係手工整嘅pizza而且勁足料,每一啖都係唔同嘅食材,面頭仲有一塊炸豬皮真係好特別,pizza皮真係好香脆,阿女都勁鍾意食😋煎海鱸魚柳海鮮燴評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係嗌比阿女食因為有魚補充多啲DHA🤣個魚嘅魚皮煎到有啲脆真係好好食,蜆肉都好新鮮好肥美,呢個湯汁好惹味卡邦尼意粉評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️醬汁好creamy意粉口感軟硬適中☺️味道都係令人一試難忘,仲有啲豬肉每一塊都有啲脆口,令整個口感昇華👍🏻黑松露醬薯條🍟評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️即炸薯條真係超級好食🤤仲有芝士粉撒係面頭,仲要好貼心除左有黑松露醬仲有茄汁🥫
一直都好想試呢間pizza🍕但一直都唔得閒去
今次終於帶埋阿女同老公一齊去食啦😋
個個都同我講好好食🤣果然冇令我失望☺️
餐廳有分室內室外 都方便帶狗狗去食🥰
Staff安排我地坐中間梳化位
餐廳都算寬躺坐得舒適😌

Menu有好多唔同嘅種類比客人選擇

好有feel嘅一間餐廳~

Signature piggie
我地四大一小嗌15’‘原來都咁大舊🤣

煎海鱸魚柳海鮮燴
呢個係嗌比阿女食因為有魚補充多啲DHA🤣

卡邦尼意粉

黑松露醬薯條🍟
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢親民,如果想性價比高同friend 慶祝生日呀,家庭團聚飯,Pizza Pig 係幾好嘅選擇👍🏻繼之前係度食過個 Pizza ,食過翻尋味 🦀🦐🐙Fried Seafood Bites呢個小食絕對唔係小食 ,份量 十足 ,有 : 意式炸雞雜錦 海鮮 , 白飯魚 , 迷你八爪魚 , 青口 ,軟殼蟹 ,大蝦 ,炸 完嘅海鮮無被掩蓋 鮮味 .配埋檸檬同香辣菠蘿醬好醒胃 !🥗 AHI Tuna Tartare吞拿魚他他配有密西哥辣椒 +牛油果粒 ,面頭仲有幾片蓮藕脆片 🍕Signature Piggie 呢個招牌鬼馬 “豬” 意薄餅真係好鬼馬架 ! 薄餅皮唔算好厚 , 但又好鬆軟喎 薄餅邊就有啲脆脆 ,但又未去到餅乾脆嗰種水牛芝士份量 十足 ! 好厚一層 , 拉 絲~番茄醬香濃 有辣肉腸 ,火腿 ,烤燈籠椒 ,意大利 香草 肉腸 ,紅洋蔥 配埋一齊食好正🥧Tiramisu 好大 一份 香滑蛋香味 ,creamy ~唔算好甜 ,咖啡味適中佢係另一種 ,唔係嗰種濕濕 ,有有酒味嗰種

繼之前係度食過個 Pizza ,食過翻尋味

Fried Seafood Bites

🦀🦐🐙Fried Seafood Bites

AHI Tuna Tartare

🥗 AHI Tuna Tartare

🍕Signature Piggie
呢個招牌鬼馬 “豬” 意薄餅真係好鬼馬架 !
薄餅皮唔算好厚 , 但又好鬆軟喎
薄餅邊就有啲脆脆 ,但又未去到餅乾脆嗰種
水牛芝士份量 十足 ! 好厚一層 , 拉 絲~
番茄醬香濃
配埋一齊食好正

Tiramisu

🥧Tiramisu
好大 一份
香滑蛋香味 ,creamy ~
唔算好甜 ,咖啡味適中
佢係另一種 ,唔係嗰種濕濕 ,有有酒味嗰種
2024-06-18
Fried Seafood Bites
AHI Tuna Tartare
Tiramisu
2024-06-16 610 瀏覽
今日黎到將軍澳食飯,之前試過salted pig 都覺得幾好食,就試下pizza pig 好唔好食😎我地今次叫左1️⃣15吋pizza 💰198Pizza 第一次食緊係叫signature piggie,餡料好多,有炸豬皮、辣肉腸、手撕豬手、洋蔥🧅、香草🌿肉腸等等,加埋大量芝士🧀,好正。Pizza 全部都係新鮮出爐,熱辣辣,餅底香脆,好味道👅2️⃣慢煮醬燒牛肋骨💰308本身諗住唔會好大份,點知上台好似豬手咁大隻,牛肋骨已經起左骨,牛肉好重牛味,又軟腍,果然係慢煮。加埋燒烤醬,個醬汁唔會太濃同鹹,幾好食,適合三五知己一齊叫🥰3️⃣香芒牛油果🥑鮮蝦沙律🥗💰168我好鍾意食呢個沙律,鮮蝦燒過,上台好香,加上軟熟牛油果、香甜芒果🥭,同埋酸辣沙律汁,好開胃,一定要叫👍4️⃣菠蘿蜜桃冰沙💰78用菠蘿同蜜桃打成,飲落酸酸甜甜,菠蘿蜜桃味都豐富5️⃣薄荷果香紅茶💰62裡面添加左蘋果汁、青檸🍋‍🟩,飲落好香薄荷味,都幾適合食濃味野飲,好清新解膩❤️消費價錢:2人💰897.6,人均💰448.8結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:7.5/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:The Pizza Pig餐廳地址:將軍澳澳南海

我地今次叫左
1️⃣15吋pizza 💰198

2️⃣慢煮醬燒牛肋骨💰308

3️⃣香芒牛油果🥑鮮蝦沙律🥗💰168

4️⃣菠蘿蜜桃冰沙💰78
用菠蘿同蜜桃打成,飲落酸酸甜甜,菠蘿蜜桃味都豐富

5️⃣薄荷果香紅茶💰62

消費價錢:2人💰897.6,人均💰448.8

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:The Pizza Pig
餐廳地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
2024-06-11 487 瀏覽
將軍澳海濱必食餐廳室內外任君選擇還可以帶寵物🐶🐱Chef’s Salmon Salad~主廚煙燻三文魚沙律,份量都幾多下,好豐富,沙律菜非常新鮮,係我喜歡的醬汁,酸酸甜甜非常開胃🥰Prime Seafood Risotto~經典海鮮意大利飯,口感像奶油濃稠,米心有點硬咬落好煙靭,海鮮選了青口、蜆、蝦、白酒、牛油、蕃茄醬和西班牙辣肉腸,每樣都鮮味十足👍Meat Lover~有巴馬火腿、意大利辣肉腸、火腿、煙燻水牛芝士、車打芝、肉丸,真係啱晒食肉獸,批底烘到好脆,厚度適中😋
將軍澳海濱必食餐廳
室內外任君選擇
還可以帶寵物🐶🐱

2024-06-06
2024-05-26 468 瀏覽
鄰近將軍澳海濱,環境裝修得幾靚,成個感覺好chill,啱晒一班朋友去聚會😝而且店員服務態度都唔錯,好快手!烤雜菜 $58本身冇乜期望,純粹諗住食下菜,點知味道出奇地好,烤完都唔乾,而且仲幾juicy🤣紅蘿蔔唔錯,甜甜地好正😝烤斧頭豬扒$298好大份!一定要同朋友share食😆醬汁由辣肉醬、菠菜、忌酸、蒜香蜜糖汁制成,雖然係豬扒,但係食落唔嚡,整得幾腍,唔錯喎;而且醬汁好惹味,豬扒吸晒d醬汁,甜甜辣辣好開胃,食食下唔覺意食多咗,好邪惡😈🤤下次會再叫嚟食!
烤雜菜 $58

烤斧頭豬扒$298

2024-05-23
2024-05-20 397 瀏覽
去完綠蛋島划船,好肚餓,又好想食甜嘢,搵咗好耐先搵到呢間人哋好推薦嘅Pizza舖,個個Tiramisu幾好食,好濕軟,有三層芝士味好濃夾埋朱古力可可粉中和左芝士味,一下就食晒成件,運動完之後食甜品真係好治癒好舒服,Pizza薄底,但係又唔係完全脆口嘅,餅底邊邊嗰度煙煙韌韌好好食,上邊仲有炸過嘅豬皮鋪滿芝士,我比較鍾意個餅底煙煙韌韌又唔厚身,我直接齋食餅底都可以。
2024-05-10 443 瀏覽
Happy Friday去將軍澳食個lunch chill下~一行五人挑戰30吋Pizza🤣最後係失敗,仲剩三塊haha .落單時店員問我哋係咪確定叫30吋pizza🤣🤣30吋Pizza可以叫兩隻味,我地叫左SIGNATURE PIGGIE同SEAFOOD UMAMI。上到枱係超大份😂Signature piggie係全豬為主,餡料有手撕豬手、辣肉腸、香草肉腸、洋蔥等。pizza 新鮮出爐,焗得很香脆仲有好多芝士,正!SEAFOOD UMAMI就以海鮮為主,餡料有魷魚、蝦肉、青口、蟹肉、帶子等,好豐富,兩款各有特色,兩款都好食.Lunch set我哋叫左兩款牛,其中一款吉列牛就overcook,一切個吉列皮同肉就分離😂呢個真係有d失望,同想像唔同😩.

2024-05-03 384 瀏覽
放假我哋都鐘意去將軍澳海濱踩下單車食下下午茶幾次經過見到呢間餐廳好似都唔錯有室內有戶外 係我鐘意嘅Chill類餐廳🍕Hawaiian 15" ($178)🥗Seared Prawn & Avocado Salad ($168)🍰Tiramisu ($88)🫖Lemon & Ginger Tea ($42)🍹Refreshing Splash ($62)下午茶休休閒閒食下沙律Pizza 呢2款都好好味 尤其個沙律☺️近期特別想食Tiramisu 今日呢個Tiramisu好滿足🥰It’s a chillax day🌿
放假我哋都鐘意去將軍澳海濱踩下單車食下下午茶
幾次經過見到呢間餐廳好似都唔錯
有室內有戶外 係我鐘意嘅Chill類餐廳

🍕Hawaiian 15" ($178)
🍰Tiramisu ($88)
🫖Lemon & Ginger Tea ($42)
🍹Refreshing Splash ($62)

It’s a chillax day🌿
  • Tiramisu
淘小姐向來熱愛試新餐廳同美食今次又黎到係將軍澳海濱長廊嘅餐廳 Pizza Pig睇下會帶到咩新驚喜🤩🍔 Impossible Burger呢個burger除左有牛油果、紫洋蔥、蕃茄、芝士等仲有塊啖啖「肉」嘅素肉漢堡加左蛋黃醬同芝士素肉漢堡嘅味道好吸引整體口感都八九成似真肉以前未食過 Impossible Burger真係難以置信地咁好味😱😱😱耐唔耐食一次滿足到想食肉類嘅渴望仲同時可以促進可持續飲食發展除左Impossible Burger仲點左半份⭐️海鱸魚柳海鮮燴同⭐️酥脆辣魷魚圈原來呢度海鮮都唔差喎🍽️ The Pizza Pig📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
淘小姐向來熱愛試新餐廳同美食
今次又黎到係將軍澳海濱長廊嘅餐廳 Pizza Pig
睇下會帶到咩新驚喜🤩

🍔 Impossible Burger

呢個burger除左有牛油果、紫洋蔥、蕃茄、芝士等
仲有塊啖啖「肉」嘅素肉漢堡

原來呢度海鮮都唔差喎

🍽️ The Pizza Pig
2K
2024-05-02 229 瀏覽
🏖 將軍澳巨大薄餅餐廳🏖-今日行過將軍澳海濱比一間巨大薄餅餐廳吸引左🏖佢地既薄餅款式好多👍🏼 仲可以選擇健康既無麩質餅底😍而且仲係寵物友善添🐶-🥑AHI TUNA TARTARE $148新鮮既吞拿魚粒同埋牛油果🥑搭配檸檬汁同埋墨西哥辣椒🌶️ 酸酸辣辣咁🤤刺激又開胃-🍕MEAT LOVER $198叫左有辣肉腸、火腿、巴馬火腿、牛丸、水牛芝士、車打芝士既薄餅🤤真係最岩食肉獸👍🏼薄薄既餅底烤得好香好脆-🐟PAN-ROASTED SEABASS FILLET & STEWED PRIME SEAFOOD $198新鮮厚身既海鱸魚柳煎到岩岩好👍🏼肉滑皮香脆🤤加埋爽口既鮮蝦同鮮肥美既蜆🦐仲有麵包粒可以吸埋鮮味既湯-📍The Pizza Pig將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
🏖 將軍澳巨大薄餅餐廳🏖
🥑AHI TUNA TARTARE $148

🍕MEAT LOVER $198

📍The Pizza Pig
值得下次回訪嘅餐廳,份量幾大,適合三五知己一齊嚟食♥️可以share唔同菜式🙉慢煮醬燒牛肋骨 $308出面成日都食醬燒豬肋骨,今次見到有牛肋骨😳心諗慢煮應該唔會韌🤩果然不負所望,好軟腍,好好味😍佢隻醬唔會太甜/太咸,調得啱啱好👍🏻好推介喔💖烤豬腩青豆西洋菜蓉意大利飯 $188呢款我淨係睇餐牌張相已經好吸引到我,今晚點嘅都無伏!意大利飯好creamy好正,口感軟硬適中,重點豬腩肉好食!外層好香脆,內裡好juicy😍忌廉菠菜 $68忌廉汁奶香十足,濃稠度剛好,每條菜都可以掛到汁🤩菠菜好新鮮,唔會煮得太淋👍🏻👍🏻

慢煮醬燒牛肋骨 $308

烤豬腩青豆西洋菜蓉意大利飯 $188
呢款我淨係睇餐牌張相已經好吸引到我,今晚點嘅都無伏!
意大利飯好creamy好正,口感軟硬適中,重點豬腩肉好食!
外層好香脆,內裡好juicy😍

忌廉菠菜 $68
之前去過將軍澳海邊幾鐘意嗰度嘅環境吹下海風又有好多靚餐廳今次去試下Pizza Pig有outdoor位 有異國情調 叫得Pizza Pig 🍕梗係要叫🐷 Signature Piggie Pizza🍕 Pizza係長方形 有多款配料表面有炸豬皮 好香口 配料有辣肉腸、洋蔥、火腿、芝士等餅底好薄 Pizza邊香脆 可以食哂🔸炸雜錦海鮮有炸魚、八爪魚、大蝦、青口、白飯魚^_^炸粉好薄脆 好香口🔸辣肉腸貓耳朵粉好鐘意食青醬 醬汁好香 貓耳朵粉入面都包住青醬 好好食雞肉煎得嫩滑 配青醬味道非常夾 😋
之前去過將軍澳海邊

叫得Pizza Pig 🍕
梗係要叫🐷 Signature Piggie Pizza🍕
Pizza係長方形 有多款配料
表面有炸豬皮 好香口
配料有辣肉腸、洋蔥、火腿、芝士等
餅底好薄 Pizza邊香脆 可以食哂

🔸炸雜錦海鮮
有炸魚、八爪魚、大蝦、青口、白飯魚^_^
炸粉好薄脆 好香口

🔸辣肉腸貓耳朵粉
好鐘意食青醬 醬汁好香 貓耳朵粉入面都包住青醬 好好食
雞肉煎得嫩滑 配青醬味道非常夾 😋
大家食過Impossible™ 植物肉未呢?味道👅口感都能媲美傳統碎牛肉🥩同樣含大量生物可用鐵質和蛋白質比起傳統牛肉更環保♻️減少碳排放量又不含動物荷爾蒙或抗生素😆今晚去左@the_pizza_pig_hk 食飯見到有Impossible burger🍔即刻要叫來食賣相、口感都不輪普通牛肉👏🏻唔講睇唔出係植物肉🌿🥩「是甚麼讓你的菜式難以置信地美味? 」👏🏻Impossible Burger @impossible_foods 🌟Impossible 現已登陸在全港 600 多間餐廳🌟一系列 Impossible 產品也可於百佳、HKTVMall、Fusion 和 City Super 等各大零售商購買。#TasteThelmpossibleHK
大家食過Impossible™ 植物肉未呢?
味道👅口感都能媲美傳統碎牛肉🥩

同樣含大量生物可用鐵質和蛋白質
比起傳統牛肉更環保♻️減少碳排放量
又不含動物荷爾蒙或抗生素😆

今晚去左@the_pizza_pig_hk 食飯
見到有Impossible burger🍔即刻要叫來食
賣相、口感都不輪普通牛肉👏🏻
唔講睇唔出係植物肉🌿🥩

「是甚麼讓你的菜式難以置信地美味? 」👏🏻

🌟Impossible 現已登陸在全港 600 多間餐廳🌟
#TasteThelmpossibleHK
2024-04-18 128 瀏覽
The Pizza Pig📍澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖 將軍澳真係多左好多餐廳啊!又近海邊既選擇都十分多。🫨
今次帶埋狗狗出動. 去搵下有咩好食!🐶
經過見到俾好有美國式裝修風格既餐廳吸引左~
因為又有outdoor可以俾狗狗一齊坐, 我地二話不說就入左去左🤣 🐟三文魚沙律Salmon Salad $152係熟左既燻三文魚, 超香口同埋沙律菜都好新解。非常岩餐前食。 🍤 意式炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148入面有各色各樣既炸物, 例如:白飯魚, 迷你八爪魚, 青口, 軟殼蟹, 大蝦, 香辣菠蘿醬
全部都好出色, 炸粉一D都唔厚。而且配上香辣菠蘿醬唔會好膩十分清新。
🦞 蒜辣白酒煮蜆Clams(L) $248
因為4個人, 就叫左大Size, 份量好足夠。我諗5-6個人都OK!!
好重牛油+白酒味, 我食食下直頭想飲埋個湯

🐖香脆德國鹹豬手Crispy Pork Knckle $308呢個鹹豬手炸到個皮十分鬆脆. 而且鹹度岩岩好, 加埋酸菜一齊食非常夾。炸完既豬手, 肉質都非常嫰滑 唔會係好乾個隻。Meun寫佢1-2
The Pizza Pig

將軍澳真係多左好多餐廳啊!又近海邊既選擇都十分多。🫨
今次帶埋狗狗出動. 去搵下有咩好食!🐶
經過見到俾好有美國式裝修風格既餐廳吸引左~

🐟三文魚沙律Salmon Salad $152

🦞 蒜辣白酒煮蜆Clams(L) $248
好重牛油+白酒味, 我食食下直頭想飲埋個湯

炸完既豬手, 肉質都非常嫰滑 唔會係好乾個隻。
Meun寫佢1-2個人食, 我覺得3-4個人先食得哂。仲可以試埋其他野食。!

🍚烤豬腩肉青豆西洋菜燴意大利飯Pork and Green Pea Risotto $188
開頭以為叫左個豬睟肉, 哎啊同豬手好似同type tim!
點知。好驚喜啊, 佢係五花腩肉。而且成塊都炸過, 完全冇油膩既感覺。
又香口, 配埋清新既青醬意大利飯, 想像唔到原來咁夾!!

四入晚餐: 人均$250@1

#西餐#將軍澳 #德國鹹豬手 #意大利飯 #海鮮 #慶祝餐廳 #聚會 #美食