2023-05-29 217 瀏覽
已經去了5-6次的小清新咖啡店☕️地點位於旺角朗豪坊2樓,很方便尋找,而且食物價錢在商場裏來說不貴,性價比高門口打卡位,顏色配搭很舒服,旁邊還有個千秋,可以坐上去拍照,但我趕著走忘記拍了🥹旁邊是髮型屋我們兩個女生點了兩個lunch set,一份薯仔2,一個甜品,食物也很好吃~燒春雞雞肉很嫩滑,不會太老咖哩不辣,但咖哩味香濃,薯仔也煮得很好吃煙肉芝士薯條正常發揮~而我最喜歡就是那個牛角窩夫🧇有甜有鹹可選

旁邊是髮型屋

燒春雞雞肉很嫩滑,不會太老

咖哩不辣,但咖哩味香濃,薯仔也煮得很好吃

2022-08-15
下午茶
2023-05-14 221 瀏覽
是日餐湯+田園沙律睇圖都會見到個湯好稀,沙律普通松露忌廉牛肝菌意大利麵($166)松露蘑菇呢個 係全部食物入面算最好✓卡邦尼水管粉($118)兩個字渣嘢😅卡邦尼嘅料都已經唔係好 汁都少過人 乾憎憎嘅長通粉👎🏼呢隻麵類明明我ok 但係實在太吝嗇喇PONT招牌和牛漢堡包($133)包包賣相吸引🌈脹卜卜 味道就普通焦糖麵包布甸($58)真係未見識過真係孤陋寡聞同我想像中嘅麵包布丁好唔同🤔佢外型似馬仔,似噴焦糖燉蛋支火槍噴焦糖喺面咁環境就讚嘅✓我同媽咪都話地方比想像中大都好有特色 周圍都好多Fafa 雖然花花做頭有啲奇怪XD但其實張畫都靚嘅睇下地方幾大!睇個門面都知貴啦可惜餐廳食物唔好食,對我嚟講靚都冇用😅
是日餐湯+田園沙律
睇圖都會見到個湯好稀,沙律普通

松露忌廉牛肝菌意大利麵($166)
松露蘑菇呢個 係全部食物入面算最好✓
卡邦尼水管粉($118)
兩個字

😅
PONT招牌和牛漢堡包($133)
包包賣相吸引🌈脹卜卜
味道就普通

焦糖麵包布甸($58)
真係未見識過真係孤陋寡聞
同我想像中嘅麵包布丁好唔同🤔
佢外型似馬仔,似噴焦糖燉蛋支火槍噴焦糖喺面咁

環境就讚嘅✓我同媽咪都話地方比想像中大
都好有特色 周圍都好多Fafa

雖然花花做頭有啲奇怪XD但其實張畫都靚嘅
睇下地方幾大!
睇個門面都知貴啦
可惜餐廳食物唔好食,對我嚟講靚都冇用😅
2023-04-22
2023-05-03 172 瀏覽
朗豪坊 @langhamplace 食肆林立淘小姐今日就黎左人氣打卡餐廳 THE PONT Café @pont_langhamTHE PONT Café 裝修以綠色植物為主題優雅悠閒嘅感覺就如城市裡嘅綠洲地方闊落牆上和桌上擺設精美除左打卡靚都能夠比客人嘅感覺都好舒服配合綠色主題餐廳嘅食物大部分都配有牛油果~⭐️ 牛油果醬芝士燒雞焗薯簡單嘅燒雞肉為焗薯作點綴整體感覺健康⭐️ 西班牙風乾火腿配烤菠蘿淘小姐最愛甜甜嘅烤菠蘿加埋風乾火腿咸咸甜甜嘅味道真係衝擊得黎又食唔停口⭐️ 烤牛腹肉配牛油果醬沙律烤牛腹肉牛味濃郁牛油果醬令牛腹肉感覺滑流D⭐️ 煙三文魚牛油果牛角窩芙淘小姐好鍾意食牛角窩芙呢度嘅牛角窩芙鬆軟得黎口感煙韌配埋咸咸地嘅煙三文魚就超好味⭐️ 朱古力心太軟配雪糕呢個心太軟可算係淘小姐食過最多流心朱古力嘅心太軟即叫即焗加埋冰凍嘅雲尼拿雪糕真係好正⭐️ 凍香橙湯力特濃咖啡Tonic Espresso加入香橙味道特別唔錯唔錯⭐️ 青蘋果羽衣甘藍乳酪果茶滑冰smooth味道清甜亦好清新好健康嘅選擇朗豪坊仲有好多間餐廳淘小姐日後會繼續黎搵好野食~🍽️ THE PONT Café📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓3
朗豪坊 @langhamplace 食肆林立

THE PONT Café 裝修以綠色植物為主題
優雅悠閒嘅感覺就如城市裡嘅綠洲
地方闊落
牆上和桌上擺設精美
除左打卡靚
都能夠比客人嘅感覺都好舒服

配合綠色主題
餐廳嘅食物大部分都配有牛油果~

⭐️ 牛油果醬芝士燒雞焗薯

⭐️ 青蘋果羽衣甘藍乳酪果茶滑冰
smooth味道清甜亦好清新
好健康嘅選擇

朗豪坊仲有好多間餐廳
淘小姐日後會繼續黎搵好野食~

🍽️ THE PONT Café
📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32至37號舖
《THE PONT》好耐無更新寵物友善餐廳啦😹大家好耐都無見過芝士🐶今日就更新下啦🤣‼️唔去都吾知原來朗豪坊系寵物友善🙈而且仲有間幾靚嘅田園風嘅cafe系寵物友善💜一於帶主子入去試下佢😆---香辣蕃茄意式肉腸水管粉($78)龍蝦汁大蝦蜆意粉($98)美國安格斯牛腹肉 薯條 沙律($190)焦糖麵包布甸($58) 簡約講吓食食物啦➡️意粉同埋水管粉兩款,味道都正正常常冇乜特別啦,安格斯牛扒少少鞋身 薯條都係任食嘅,每一次薯條都係新鮮炸起👍麵包布甸就似係現成買返嚟再加熱,所以都係冇乜特別---(5🧸為滿分)賣相:🧸🧸🧸味道:🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸價錢:🧸🧸🧸服務:🧸🧸🧸---THE PONT地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖電話: 36908668
《THE PONT》
---
香辣蕃茄意式肉腸水管粉($78)
龍蝦汁大蝦蜆意粉($98)
美國安格斯牛腹肉 薯條 沙律($190)
焦糖麵包布甸($58)

(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸
味道:🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸
價錢:🧸🧸🧸
服務:🧸🧸🧸
THE PONT
電話: 36908668
餐廳以白色同綠色為主調,配上木餐椅,好寬敞,感覺舒服🌿粗薯條新鮮炸起,又熱又脆,食唔停個醬就係黑松露+蛋黃醬,黑松露味道唔太出,雖然罪惡感好重,但熱辣辣既薯條真係難以抗拒🍟♨️我揀左個lunch menu入面既菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯有糙米飯依個低醣選擇,對追求健康人士係福音,食落就好似口感硬少少既risotto,而龍蝦汁都夠,成個飯濕潤令到糙米飯易入口,隻蝦就普通啦~lunch menu有得配餐飲,我揀左凍香茅檸檬特飲(少甜),可能揀左少甜既關係,我覺得特別酸,好提神🫡屋企人揀左a la carte menu既吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁,薯仔做底所以係飽肚~個和牛好好食,肉質好軟同有肉汁,雖然塊和牛係炸,有脆度但唔會好油膩,外脆內軟,好食!😆
餐廳以白色同綠色為主調,配上木餐椅,好寬敞,感覺舒服🌿
粗薯條新鮮炸起,又熱又脆,食唔停
薯條配松露醬
我揀左個lunch menu入面既菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯
凍香茅檸檬特飲
菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯
吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁
2023-03-13
薯條配松露醬
吉列日本和牛漢堡配日式咖哩汁
以前朗豪坊呢個位係M字快餐店,成日嚟呢度食早餐。轉咗手之後第一次嚟呢度食晏,係走清新打卡路線嘅Cafe,環境光猛、座位寬敞;餐廳嘅另一邊係Salon。今日叫左個set lunch: 牛油果醬芝士烤雞三文治+香茅檸檬特飲 $68麵包焗得好香脆,芝士、牛油果醬同烤雞味道好夾,同埋唔會食到手忙腳亂!薯條新鮮炸起,熱辣辣又脆卜卜,好味!香茅檸檬特飲用左風乾檸檬片,酸酸甜甜,好飲!朋友就散叫咗一個牛油果醬芝士燒雞焗薯$68,餡料同我果個基本一樣,試左一啖焗薯,略嫌唔夠熱,可能擺左一陣先上。總括黎講呢度價值合理,食物質素不錯,會再光顧!

總括黎講呢度價值合理,食物質素不錯,會再光顧!
牛油果醬芝士烤雞三文治
牛油果醬芝士燒雞焗薯
香茅檸檬特飲
牛油果醬芝士烤雞三文治
香茅檸檬特飲
朗豪坊近年新開咗唔少餐廳,如果係鐘意打卡既,文青The Pont Café就最啱,由門面到餐廳入面都係白色同綠色為主,仲有唔少植物做裝飾。🌟燒澳洲肉眼扒 10安士 $190肉眼扒叫咗五成熟,肉眼扒熟咗少少,味道都唔錯。另外仲會配埋一大份薯條同沙律,而薯條係無限添加,但一開始個份薯條已經好多,兩個人都食唔晒。薯條係粗薯,炸得好脆,擺耐咗都唔會淋晒,幾好食。🌟香辣蕃茄意式肉腸水管粉 $78個蕃茄意粉醬幾好食,會有蕃茄肉同意式肉腸,不過唔係好覺得辣,食唔到辣都可以試下,表面加咗啲芝士食落仲香。🌟煙三文魚牛油果牛角窩夫 $72牛角窩夫上面有牛油果醬、煙三文魚同蕃茄,牛角窩夫咬落好酥脆,牛角窩夫唔係好甜個款,唔會覺得唔夾。🌟意大利芝士牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $68見到好多人叫既一款甜品,牛角窩夫上面有意大利芝士,牛角窩夫保持到酥脆,又唔會好甜膩,仲有一球雲呢拿雪糕,有機會要試埋其他味🌟Black coffee $38🌟士多啤梨杏仁乳酪果茶滑冰 $42🌟藍莓黑芝麻乳酪果茶滑冰 $42叫咗兩杯smoothies,唔係好濃好杰嗰種款smoothies,可以揀少甜,飲品既賣相好靚,都有水果同乳酪係杯邊,幾

🌟燒澳洲肉眼扒 10安士 $190

🌟香辣蕃茄意式肉腸水管粉 $78

🌟煙三文魚牛油果牛角窩夫 $72

🌟意大利芝士牛角窩夫配雲呢拿雪糕 $68

🌟Black coffee $38
🌟士多啤梨杏仁乳酪果茶滑冰 $42
🌟藍莓黑芝麻乳酪果茶滑冰 $42
叫咗兩杯smoothies,唔係好濃好杰嗰種款smoothies,可以揀少甜,飲品既賣相好靚,都有水果同乳酪係杯邊,幾鐘意士多啤梨杏仁乳酪,有少少酸酸地,幾清新
2023-03-27 2867 瀏覽
再次來到小清新咖啡店,這次是來吃正餐的,平日來人流較少。店舖是薄荷綠裝修,還有數個打卡位。平日以套餐為主,另加 HKD$9 是日餐湯,當天的是忌廉湯🙈。-▪︎熱焦糖咖啡|熱菠蘿熱情果烏龍茶 +HKD$15轉其他飲品加HKD$15,點了兩杯熱飲。熱焦糖咖啡味道香甜,焦糖沒有蓋過咖啡味。熱果茶味道挺香的,酸酸甜甜很開胃。-▪︎意大利芝士牛角窩夫配雪糕 HKD$68賣相特別的甜點,面層有厚厚的意大利芝士醬,芝士味道濃郁帶咖啡香味,口感幼滑油膩😍。牛角窩夫口感酥脆,帶點牛油香味😚。-▪︎菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯 HKD$85 味道較香的主食,面頭有兩隻大蝦,肉質爽口鮮味。糙米飯沾滿醬汁,味道濃郁不咸,飯質質感煙韌有嚼感。-▪︎卡邦尼意大利粉 HKD$75平常也喜歡吃的口味,這個醬汁雖然不多,但味道濃郁的。面頭有大量芝士絲,所以芝士味很香😎。裡面還有很多煙肉,整體口感較豐富。-

再次來到小清新咖啡店,這次是來吃正餐的,平日來人流較少。

店舖是薄荷綠裝修,還有數個打卡位。平日以套餐為主,

另加 HKD$9 是日餐湯,當天的是忌廉湯🙈。
▪︎熱焦糖咖啡|熱菠蘿熱情果烏龍茶 +HKD$15
轉其他飲品加HKD$15,點了兩杯熱飲。

熱焦糖咖啡味道香甜,焦糖沒有蓋過咖啡味。

熱果茶味道挺香的,酸酸甜甜很開胃。

▪︎意大利芝士牛角窩夫配雪糕 HKD$68

▪︎菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯 HKD$85

▪︎卡邦尼意大利粉 HKD$75

2023-03-09 136 瀏覽
Really like the spacious interior and relaxing environment☺️Good service with lots of staff attending. Always filling water for us before we run out of water. The Chicken wings come with the lychee flavored sauce which is refreshing😍 Truffle fries portion so large we cannot finish all🤣 The Caesar Salad is disappointing though.

2023-02-22 123 瀏覽
和好姐妹來café慶祝生日啦,這間café真的好懂得小女生,門口就已經是打卡位,都是花海Café裡面仲有Salon,好特別呀~食物都好OK,唔算貴,溫度都好足夠地點方便,真係好鐘意依類既餐廳!裝修都係滿滿的花,就像一個小花園
和好姐妹來café慶祝生日啦,
這間café真的好懂得小女生,
門口就已經是打卡位,都是花海
Café裡面仲有Salon,好特別呀~
食物都好OK,唔算貴,溫度都好足夠
地點方便,真係好鐘意依類既餐廳!
裝修都係滿滿的花,就像一個小花園

2023-02-04 175 瀏覽
喺朗豪坊嘅呢間新開無耐既餐廳🥰 以牛油果綠色為主調😍 好有小清新嘅感覺🌿 所有食物嘅擺盤都好靚好吸引❤️煙三文魚牛油果牛角窩夫🥑($72)牛油果醬🥑加青瓜🥒 味道好fresh🌿 加埋軟熟嘅牛角包窩夫🥐 同煙三文魚,口感豐富🥰龍蝦汁大蝦蜆意大利粉🍝 ($98)意粉軟硬度適中👍🏻 入邊仲有大蝦同蜆肉, 隻蝦勁彈牙🥰 加埋龍蝦汁同蕃茄粒🍅 好食😋芒果熱情果牛角窩夫配雪糕🥭 ($77)牛角包窩夫個面🥐 鋪滿左芒果熱情果既cream🥰 窩夫好鬆軟,入邊層次綿密😍 連埋個椰子雪糕食🍦 勁有熱帶風情❤️ 仲有啲朱古力粒粒脆脆地增加口感👍🏻士多啤梨乳酸特飲🍓($44)有好香嘅乳酸味🥰 仲有粒粒士多啤梨果肉🍓 酸酸甜甜😊

煙三文魚牛油果牛角窩夫🥑($72)

龍蝦汁大蝦蜆意大利粉🍝 ($98)

芒果熱情果牛角窩夫配雪糕🥭 ($77)

士多啤梨乳酸特飲🍓($44)
有好香嘅乳酸味🥰 仲有粒粒士多啤梨果肉🍓 酸酸甜甜😊
午餐
係旺角朗豪坊行街果陣見到2樓角落呢間好清新既cafe,以白色同植物為主調,好特別! 我地入左去食晚飯,cafe裡面都有打卡位可以影相📸 呢度仲可以帶寵物,當時入去就已經見到有枱帶左兩隻狗仔😍 我地叫左:.🥩烤澳洲肉眼扒(10oz)配薯條沙律肉眼扒好大件,肉味濃,烤得剛剛好,好食! 薯條仲要係可以refill無限添加🤩 不過本身佢俾既薯條係一筒咁上,都已經好多😱 所以我地都唔駛refill🤣.🦞龍蝦汁大蝦蜆意粉 滿滿的龍蝦汁淋滿意粉入哂味,中間有一隻大蝦,蝦肉好爽,而且有唔少蜆肉,很不錯!.🍓士多啤梨杏仁乳酪果茶滑冰其實即係士多啤梨杏仁乳酪smoothie,淺粉紅色好靚,中間仲擺左一片大大片的奇異果,飲落好清新!.🥭自家制荔枝芒果茶(熱)估唔到果茶有驚喜! 裡面有2-3粒荔枝肉、幾片檸檬同茶包,但飲落去係好香甜,而且好舒服!! 好好飲!.呢度環境好闊落,坐得好舒服,同朋友來嘆下傾下計就最啱啦!
🥩烤澳洲肉眼扒(10oz)配薯條沙律
🦞龍蝦汁大蝦蜆意粉
🍓士多啤梨杏仁乳酪果茶滑冰
🥭自家制荔枝芒果茶(熱)
呢度環境好闊落,坐得好舒服,同朋友來嘆下傾下計就最啱啦!
  • 烤澳洲肉眼扒薯條沙律
2023-02-02 2535 瀏覽
這間THE PONT位於旺角朗豪坊2樓嘅店舖,係一間好有特色Cafe🤔,店面環境風格以柔和色調花草擺設都好靚😍,坐著感覺寬鬆舒適😙,係到嘆吓咖啡傾吓計我覺得都唔錯!.菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯 $85 這一款有機糙米飯整碟色香味都幾好🤔,望著都好吸引🤤,係以濃濃嘅濃蝦汁烹調,食入口散發好香😙龍蝦味道😋,糙米飯沾滿龍蝦汁粒粒口感軟硬適中,配埋隻大蝦肉色澤鮮美又夠爽口好正!.卡邦尼意大利粉 $75是日餐湯+$9呢一碟卡邦尼意大利粉賣相都唔錯🤔,醬汁濃郁食到入口味道香噴噴😙,醬汁掛滿整碟意大利粉,口感軟滑味道都幾好😋!.意大利芝士牛角窩夫配雪糕 $68呢一款牛角窩夫望著夠哂吸引😍,牛角窩夫外香脆😙內軟綿又有口感,窩夫上面放咗滿滿意大利芝士😯,食到入口香而軟滑味道濃厚😋,配埋牛角窩夫食好好味👍,食埋冰凍甜美嘅雪糕恰恰好😚!.熱菠蘿熱情果烏龍茶 +$15呢一杯烏龍茶散發濃香茶味😙,飲入口熱情果香甜味😙,同埋菠蘿甜甜酸酸😋,三者味道都好夾!.熱焦糖咖啡 +$15呢一杯焦糖咖啡飲入口濃濃咖啡味😙,味道甘香好香滑😋,而味道都算唔錯🤔!.

菠菜蝦肉龍蝦汁有機糙米飯 $85

卡邦尼意大利粉 $75

是日餐湯+$9

意大利芝士牛角窩夫配雪糕 $68

熱菠蘿熱情果烏龍茶 +$15
熱焦糖咖啡 +$15

2023-01-30
15 分鐘 (堂食)
2023-01-30 915 瀏覽
踏入餐廳真係好似走入秘密花園咁,一邊係餐廳另一邊係Salon,裝修用色好柔和,幾有空間感,乾淨簡潔,個vibe唔錯~🔘韓式辣泡菜豬腩肉有機糙米飯🔘熱烏龍香橙檸檬🔘榴槤雪糕泡菜汁包裹住每粒飯,少少辣,豬腩肉原來切粒存在感唔算好高,有機糙米飯更有咬口適合健康人士!! 加錢加配嘅雪糕,有三個味道揀,一聽到有榴槤唔使諗即刻揀呢個味,榴槤味濃郁口感綿滑,係幾高質嘅雪糕!!🔘吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁🔘凍香茅檸檬特飲原來Tray Meal跟餐已有細嘅牛角包窩夫、南瓜湯同飲品,咁又幾抵食,少d食到炸嘅和牛漢堡,估唔到又幾好味,有肉汁肉質軟熟油脂分布適中,配搭甜甜地嘅日式咖喱汁,仲有隻太陽蛋,成個餐雖然冇飯但食落都夠飽~少食多滋味,細份嘅tiramisu牛角包窩夫都好啱心水好好食~🔘牛油果醬芝士燒雞焗薯大大個美國焗薯,口感非常滑,燒雞夠香口,加埋香濃牛油果醬,呢個配搭非常唔錯,食唔停口!! Lunch set性價比幾高,價錢唔貴而啲嘢都幾好食~

🔘韓式辣泡菜豬腩肉有機糙米飯
🔘熱烏龍香橙檸檬
🔘榴槤雪糕

🔘吉列日本和牛漢堡配日式咖喱汁
🔘凍香茅檸檬特飲

🔘牛油果醬芝士燒雞焗薯

Lunch set性價比幾高,價錢唔貴而啲嘢都幾好食~
2023-01-28 154 瀏覽
今日約咗朋友去朗豪坊食lunch, 這裏門口位已經好靚,好有小清新感覺🌱🌿我們叫了2個lunch set:酸辣青口蜆肉有機糙米飯: 這個好好味,酸酸辣辣、而且蜆肉也很大隻、亦好新鮮❤️蘑菇牛肉意大利粉 :這個味道也ok,而且份量亦好多。 餐飲我們叫了焦糖咖啡同熱綠茶鮮奶人均消費:$110

我們叫了2個lunch set:

蘑菇牛肉意大利粉 :這個味道也ok,而且份量亦好多。

餐飲我們叫了焦糖咖啡同熱綠茶鮮奶

人均消費:$110