2023-07-09 22 瀏覽
呢間cafe開業無耐,行木系小清新嘅裝潢風格,好有文青feel☘️cafe依家做緊限時優惠,二人餐超抵食,難怪叫多人都order😙 🌟特價二人餐 $198二人套餐包意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包、周打蜆湯、安格斯牛板腱配薯條,扒露荀及扒蕃茄、自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青囗意粉、兩杯飲品!酸種包上層放了多種材材,口感好豐富😋周打蜆湯味道濃郁creamy,仲有好多粒蜆肉🤤安格斯牛扒有6安士,7成熟切開見到粉嫰嘅肉質,牛肉味好濃郁同夠軟腍,仲可以配搭埋芥末醬一齊食🥰意粉都一樣好好食😋用左自家製蕃茄醬,每條意粉都沾滿醬汁,好惹味☺️紅蝦亦炸到好酥脆,而蝦殼都可以一齊食,所以我地再加左份紅蝦小食😋😋套餐有好多小食都可以優惠價追加,我地仲追左柚子汁脆炸雞翼、雞軟骨,雞翼係單骨,食起黎好方便,仲要有好香甜嘅柚子味🤤🤤雞軟骨亦好酥脆,送酒食一流🤤本身跟餐送$22嘅飲品,補返差價可以升級特飲,Yogurt & Pineapple賣相好吸引,唔會太甜嘅菠蘿沙冰,消暑一流🤩🌟朱古力心太軟配雪糕(雲呢拿)$88心太軟份量比方間嘅大,朱古力蛋糕嘅外層香脆,切開朱古力醬如岩漿流瀉,配雲呢拿雪糕食,一熱一冷好過癮

🌟特價二人餐 $198

🌟朱古力心太軟配雪糕(雲呢拿)$88
心太軟份量比方間嘅大,朱古力蛋糕嘅外層香脆,切開朱古力醬如岩漿流瀉,配雲呢拿雪糕食,一熱一冷好過癮😋

🌟忌廉曲奇芝士蛋糕 $48
幼滑嘅芝士蛋糕🍰,入口軟腍,加埋上嘅orea曲奇粉,甜中帶帶少少苦味,幾好食🥰

🌟 Hoegaarden $32
做緊BUY 1 GET 1 FREE,梗係一叫黎啤一啤,有三款口味可以揀珊瑚柚味/紅柔子味/蜜桃味

2023-07-09 15 瀏覽
本身係九龍城主打龍蝦全日早餐🦞原來依家係旺角以Cafe既形式開業除左保留左全日早餐 食物款式更多元化♥︎特價限時二人餐 $198呢個二人餐真係抵食到有啲誇張•意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包口感豐富 絕對有誠意既前菜•周打蜆湯 味道濃郁•安格斯牛板腱 配薯條 露荀 蕃茄牛板腱雖有有小小筋既位置但肉質一樣軟腍粉嫩 牛味都好重•自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉紅蝦肉口好彈牙 配上蕃茄醬味道好夾➜ 柚子汁脆炸雞翼 / 雞軟骨小食都好多款式 份量岩岩好 價錢又唔貴➜ 荔枝玫瑰芝士蛋糕 $48面層既荔枝啫喱清香芝士蛋糕質感軟滑➜梳乎厘牛角包窩夫三文治 $98另外仲試左呢個超巨型既甜品牛角包好夠脆 不過真係好邪惡除左有疏乎厘 仲有一球雪糕➜ Blue-Sunset ➜ Salted Caramel Crème Brûlée Latte
本身係九龍城主打龍蝦全日早餐🦞

牛角包好夠脆 不過真係好邪惡
除左有疏乎厘 仲有一球雪糕

➜ Blue-Sunset

• 限時特價二人餐
呢間cafe是位於旺角女人街的地舖看餐牌的食物很多都適合自己吃的款式在鬧市中也有小清新的Cafe🔸原隻龍蝦牛油果沙律 $168這是把原隻龍的蝦肉起了出嚟來再切粒加埋牛油果粒🥑 、蛋黃醬、黑椒、蟹籽撈在一起,味道豐富,龍蝦肉也彈牙還有蟹鉗的肉可以食~🔸特價限時二人餐 $246👉🏽意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包這幾款食材配搭再一起很適合,加上有黑醋汁 酸酸的~👉🏽周打蜆湯濃濃的周打蜆湯,忌廉味重亦有蜆肉係入面👉🏽安格斯牛板腱(6oz)配薯條和露荀而安格斯牛板腱就叫左5成熟都幾大塊和厚肉👉🏽自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉阿根廷紅蝦係炸過的蕃茄醬🥫酸酸地好開胃,有蕃茄肉不是只有汁係用了扁意粉👉🏽芝士墨西哥粟米片配酸忌廉及牛油果醬呢個2人呢個價錢有好多野食仲有呢個墨西哥粟米片既小食酸忌廉和牛油果醬份量都ok 夠點的😆牛油果醬好味呀👉🏽Lemon Tea(凍)👉🏽Chocolate(凍)仲可以一人一杯飲品
呢間cafe是位於旺角女人街的地舖
看餐牌的食物很多都適合自己吃的款式
在鬧市中也有小清新的Cafe

🔸原隻龍蝦牛油果沙律 $168
這是把原隻龍的蝦肉起了出嚟來

還有蟹鉗的肉可以食~

🔸特價限時二人餐 $246
👉🏽意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包
這幾款食材配搭再一起很適合,加上有黑醋汁
酸酸的~

👉🏽周打蜆湯
濃濃的周打蜆湯,忌廉味重
亦有蜆肉係入面

👉🏽安格斯牛板腱(6oz)
配薯條和露荀
而安格斯牛板腱就叫左5成熟
都幾大塊和厚肉

👉🏽自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉
阿根廷紅蝦係炸過的
蕃茄醬🥫酸酸地好開胃,有蕃茄肉不是只有汁
係用了扁意粉

👉🏽芝士墨西哥粟米片配酸忌廉及牛油果醬
呢個2人呢個價錢有好多野食
仲有呢個墨西哥粟米片既小食
酸忌廉和牛油果醬份量都ok 夠點的😆
牛油果醬好味呀

👉🏽Lemon Tea(凍)
👉🏽Chocolate(凍)
仲可以一人一杯飲品

2023-07-08 19 瀏覽
九龍城, 元朗都有分店嘅The Yell-Owl🦉 Café, 係旺角開新店啦! 開了三間, 就知佢都受歡迎啦! 新店位於通菜街, 通菜街其實都有好多食店, 又要有美味食品, 又要抵食, 又要坐得舒服, 呢度真係唔錯。今晚出開旺角shopping, 就係度食埋晚餐。餐廳一共有2層, 賣點係All Day Breadfast, 淨係All Day Breadfast 都有幾款, 食材可以自選, 或要指定食材款式都可以, 最吸引相信就是用上龍蝦🦞作為All Day Breadfast 食材。另外仲有意粉或飯、小食、甜品選擇。飲品有酒精或無酒精飲品都有; 只需掃瞄QRCode 就可以自助下單, 非常方便。Set for 2 - $198見到呢個set好抵呀, 原來係新張優惠$198👍🏻👍🏻。已經包括頭盤麵包🥖, 餐湯🥣, 主菜, 意粉🍝及兩杯飲品🍹🥤, 仲可以優惠價加點小食及甜品🥧🍰。頭盤麵包係意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包, 個包比一般餐包材料豐富得多, 酸種麵包上配熟火腿, 大孔芝士🧀, 番茄🍅及沙律菜🥗。酸種麵包鬆軟有彈性和濕潤, 而且酸香獨特, 伴上多款配料,味道口感均十分豐富

Set for 2 - $198
見到呢個set好抵呀, 原來係新張優惠$198👍🏻👍🏻。已經包括頭盤麵包🥖, 餐湯🥣, 主菜, 意粉🍝及兩杯飲品🍹🥤, 仲可以優惠價加點小食及甜品🥧🍰。頭盤麵包係意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包, 個包比一般餐包材料豐富得多, 酸種麵包上配熟火腿, 大孔芝士🧀, 番茄🍅及沙律菜🥗。酸種麵包鬆軟有彈性和濕潤, 而且酸香獨特, 伴上多款配料,味道口感均十分豐富, 我幾鐘意!

周打蜆湯
周打蜆湯🥣有不少蜆肉, 鮮味十足, 湯頭濃厚適中。

安格斯牛板腱(6安士)配薯條
安格斯牛板腱🥩配薯條🍟, 仲有露荀及芝士烤番茄; 安格斯牛板腱煎完再烤焗, 7成熟都啱啱好, 外面香煎過香味十足, 內裡肉汁得以保存, 中間帶有肉筋, 口感鮮嫩且有不錯彈性, 配有黃芥辣, 口感豐富; 薯條、露荀和蕃茄為這道菜增口感和營養, 薯條都幾酥脆, 而露荀和蕃茄則十分新鮮。

自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉🍝意粉都係番茄🍅醬最好食, 扁意粉煙韌彈牙, 自家製番茄醬酸甜入味; 阿根廷紅蝦有兩隻, 蝦🦐🦐身去殼炸脆, 藍青口肉質鮮嫩, 保持海鮮鮮味, 味道唔錯。

脆炸洋蔥圈及魷魚圈
另外加了兩款小食, 脆炸洋蔥圈及魷魚圈, 炸得非常酥脆, 金黃色, 時間掌控得非常好, 炸得恰到好處。

柚子汁脆炸雞翼兩隻, 雞翼開一半炸得脆口, 放便食用, 食落有甜甜酸酸柚子香味, 清新又解膩。

巴斯克芝士蛋糕
再加錢要埋甜品; 巴斯克芝士蛋糕🥧入口質感結實, 奶味香濃, 外皮帶有點點焦香味。

忌廉曲奇芝士蛋糕🥧
味道濃郁, 蛋糕底部係曲奇餅乾, 中層係濃郁嘅芝士蛋糕和忌廉, 奶油味濃, 面舖滿oreo曲奇碎, 好食到令人食到停唔到口, 碟邊再用糖粉畫上一隻貓頭鷹, 非常可愛。

飲品
一杯要了Passion of yell🍹;呢杯味道好清新, 有我最鍾意嘅熱情果, 加埋菠蘿汁同埋青檸, 酸酸甜甜啱晒呢個天氣, 勁fresh, 解暑一流。另一杯叫了凍檸檬茶。

我地仲叫多一份炸比目魚配辣味薯角🍟; 比目魚炸得勁香脆, 魚柳鮮嫩多汁, 唔會太乾; 薯角少少香辣, 新鮮熱辣, 好好味。

旺角鬧市中,都有個舒適慢活嘆咖啡的地方。下午茶先有時間食午餐,食過分店,最鍾意柚子雞翼,下午茶餐2:30 供應好抵食,$62 柚子汁脆炸雞翼五隻 ,連一杯飲品,熱朱古力好香濃仲有拉花。午餐的 夏威夷薄餅餐 ,追加揀兩款小食 :芝士肉醬薯條,好多肉醬喺面,非常有美式風味 。草飼牛柳配法式蛋黃醬 配焗薯蓉 ,牛柳煎得剛好,火喉控制得好好,軟林,旁邊嘅配菜多好有水準 。再加芝士蛋糕,芝士蛋糕係中間冰凍,口感好滑 。另外好鍾意嗰杯焦糖咖啡 $38,用火槍喺咖啡面燒焦砂糖。咖啡食物環境都令人滿意,餐廳晚市會開放上層餐廳,空間感好闊落 。
旺角鬧市中,都有個舒適慢活嘆咖啡的地方。

草飼牛柳配法式蛋黃醬 配焗薯蓉

另外好鍾意嗰杯焦糖咖啡 $38,用火槍喺咖啡面燒焦砂糖。

草飼牛柳配法式蛋黃醬 配焗薯蓉
今晚同男友行旺角,經過呢間CAFE見到二人晚餐 $198,價錢親民,有齊頭盤、湯、兩款主菜、飲品,仲可以加甜品及小食,飲品可以升級,都好多選擇。原來仲可以上樓上,座位舒適又有空間感,而且冷氣充足,可以慢慢食同傾計。好快就上菜,好豐富,我地點左幾款小食,好滿足。意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包酸種包邊位脆卜卜,麵包微煙韌,配帶香火腿及奶香大孔芝士,沙律菜用醋汁調味,開胃又好味的頭盤。周打蜆湯濃調細滑好creamy,加左煙肉都唔會太咸,而且蜆肉都幾大粒,加上香脆麵包粒,用心製作。安格斯牛板腱 (6安士) 配薯條, 露筍及扒蕃茄揀左五成熟,牛扒厚身有肉感,牛味突出又濃,估唔到甘厚身,入口都嫩腍,咬落多肉汁。扒蕃茄加左芝士再焗香,bb露筍夠嫩,用左粗薯夠飽肚又重薯味。自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉好喜歡蕃茄醬,味道酸甜又重蕃茄味,原來自家製,難怪咁好味,兩隻紅蝦大大隻,肉質爽彈甘甜,兩隻青口都飽滿肥美,意粉煮得剛好,al dente 有咬口,也掛滿醬汁好味。芝士肉醬薯條加小食都好抵,即焗好香芝士味,而且可以拉絲,肉醬香濃惹味,粗薯脆卜卜好香口。魷魚圈原本配洋蔥圈,但缺貨所以轉為魷魚圈,仲吸引

好快就上菜,好豐富,我地點左幾款小食,好滿足。
意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包
安格斯牛板腱 (6安士) 配薯條, 露筍及扒蕃茄
自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉
芝士肉醬薯條
魷魚圈
原本配洋蔥圈,但缺貨所以轉為魷魚圈,仲吸引啦,魷魚圈炸完好香唔油膩,肉質彈牙,配千島醬好滋味。
柚子汁脆炸雞翼 (兩隻)
雞翼已切開成單骨雞翼,炸至金黃色,再加柚子汁,肉嫩香脆,味道甜中帶柚子的果香,好味。
Strawberry Violet
底層係士多啤梨果肉及糖漿,拌勻再飲,味道香甜帶果香,有濃濃奶味,又靚又好飲,仲好岩打卡影相。

Yogurt & Pineapple
一整片燒過的焦糖菠蘿,帶出果香,加左Yogurt,味道酸酸甜甜,清甜解膩,賣相也很美。
牛角包窩夫香蕉船 $88
牛角包放入窩夫熱壓整熟,超級香,入口仍有酥油香口感,配朱古力雪糕,冷熱交錯好正,香蕉也燒左焦糖面,特別甜美。
巴斯克芝士蛋糕
面層微微焦香,芝士蛋糕極綿密,入口鬆化,芝士味濃郁,但食完感覺蛋糕輕盈不膩。
2023-07-05
2023-07-06 22 瀏覽
知道旺角Yell-Owl Café而加有二人晚餐做緊特價,$198有餐湯、前菜、兩份主食、仲有飲品,一於去試下~周打蜆湯濃厚既周打蜆湯,好creamy,蜆又鮮甜意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包酸種麵包烘焗後微脆,芝士香濃,火腿鮮味,加埋沙律好清新安格斯牛板腱牛板腱好juicy,肉又嫩,配上脆炸粗薯條自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉自家製蕃茄醬微辣, 阿根廷紅蝦藍青口好鮮甜,意少彈牙仲可以優惠價加配小食吉列紅蝦好酥脆,蝦肉結實炸魷魚圈拼洋蔥圈炸得岩岩好~另外我地係主餐牌加左個沙律龍蝦牛油果沙律有原隻龍蝦拆肉加埋牛油果,配上沙律同酸種麵包抹茶Latte抹茶味濃菠蘿乳酪好好飲,岩晒夏天,清涼又解暑,仲有燒過既原片菠蘿好抵食又豐富既一餐,正!

周打蜆湯
濃厚既周打蜆湯,好creamy,蜆又鮮甜

意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包
酸種麵包烘焗後微脆,芝士香濃,火腿鮮味,加埋沙律好清新

安格斯牛板腱
牛板腱好juicy,肉又嫩,配上脆炸粗薯條

自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉
自家製蕃茄醬微辣, 阿根廷紅蝦藍青口好鮮甜,意少彈牙

仲可以優惠價加配小食
吉列紅蝦
好酥脆,蝦肉結實

炸魷魚圈拼洋蔥圈
炸得岩岩好~

另外我地係主餐牌加左個沙律
龍蝦牛油果沙律
有原隻龍蝦拆肉加埋牛油果,配上沙律同酸種麵包

抹茶Latte
抹茶味濃

菠蘿乳酪
好好飲,岩晒夏天,清涼又解暑,仲有燒過既原片菠蘿

好抵食又豐富既一餐,正!
2023-07-04
原隻龍蝦牛油果沙律 $168呢個超級推薦,龍蝦拆晒肉整做咗沙律,唔使自己拆😍而且沙律係食到淡淡龍蝦肉,超正😆加拿大保濕豬架(10 安士) 配忌廉焗薯及蘋果蓉 $178豬鞍好大份,配埋伴碟嘅蘋果蓉層次更豐富😆而且onside仲有薯仔片同芝士焗茄子👍👍周打蜆湯 (忘記加幾錢)入邊有幾粒飽滿嘅蜆肉,個湯好Creamy😝荔枝玫瑰芝士蛋糕 (忘記加幾錢)好香玫瑰同荔枝味,而且甜度啱啱好😍Hazelnut Latte 跟餐+$ Hazelnut味好香,唔錯👍👍Tonic Coffee $36Tonic 好夠氣,espresso底都好香,唔錯😆

原隻龍蝦牛油果沙律 $168
呢個超級推薦,龍蝦拆晒肉整做咗沙律,唔使自己拆😍
而且沙律係食到淡淡龍蝦肉,超正😆

加拿大保濕豬架(10 安士) 配忌廉焗薯及蘋果蓉 $178
豬鞍好大份,配埋伴碟嘅蘋果蓉層次更豐富😆
而且onside仲有薯仔片同芝士焗茄子👍👍

周打蜆湯 (忘記加幾錢)
入邊有幾粒飽滿嘅蜆肉,個湯好Creamy😝

荔枝玫瑰芝士蛋糕 (忘記加幾錢)
好香玫瑰同荔枝味,而且甜度啱啱好😍

Hazelnut Latte 跟餐+$
Hazelnut味好香,唔錯👍👍

Tonic Coffee $36
Tonic 好夠氣,espresso底都好香,唔錯😆
  • 原隻龍蝦牛油果沙律
2023-06-28 22 瀏覽
之前食過九龍城店,覺得佢哋嘅ADB真係啱晒啲偏食嘅小朋友🧏🏻‍♀️。✨自選全日早餐炒蛋、大啡菇、扒露荀蟹肉牛油果酸種包、焦糖香蕉、火龍果耐咗冇食,完全唔記得本身已經包沙律、茄汁豆、粟米。酸種包一如以往有咬口。蟹肉牛油果幼滑又真係有蟹肉甜味。炒蛋冇上次九龍城店咁滑。不過焦糖香蕉真係次次食都咁正🥰。✨荔枝玫瑰芝士蛋糕一向都鐘意食佢哋嘅甜品,今次一樣冇失望。味道清香唔artificial,口感係典型New York cheesecake。✨Salted Caramel Creme Brulee Latte完全係越南蛋咖啡🇻🇳嘅味道,香甜又易入口。表面嘅焦糖有脆脆嘅口感。📍The Yell-Owl Cafe (旺角)旺角通菜街29號地舖

✨自選全日早餐
炒蛋、大啡菇、扒露荀
蟹肉牛油果酸種包、焦糖香蕉、火龍果

✨荔枝玫瑰芝士蛋糕

📍The Yell-Owl Cafe (旺角)
旺角通菜街29號地舖
2023-06-27 28 瀏覽
約咗姐妹收工去試一間係旺角嘅cafe,環境幾好坐得舒服,係旺角算比較靜方便傾計嘅餐廳,叫咗一份羊排、牛油果croissant waffle,第一次試鹹味嘅牛角包waffle好新奇😆羊扒叫咗4成有啲生得制,建議叫5成或以上,不過seasoning做得唔錯,仲有兩杯特色飲品,我個杯yogurt pineapple比較清新,朋友叫咗杯passion fruit甜咗少少,螞蟻人啱晒😂 如果想搵一間無咁逼坐得舒服嘅cafe可以試下
2023-06-26 35 瀏覽
cafe推出限時特價二人餐,以$198優惠價享用原價$428的套餐,優惠完結日期未知,想要享受優惠請把握時間。Set for 2頭盤:🥖 意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包麵包口感煙韌,沙律配菜新鮮,味道不俗🥣 周打蜆湯白湯濃厚美味,內有很多蜆肉,但湯量較少主菜:🐮 安格斯牛板腱(6安士)配薯條、扒露筍及扒蕃茄牛味不濃郁,雖然價錢便宜,但肉質尚可,不會老韌,配搭泰式酸辣醬可增添食慾,6安士份量對男士/胃口較好人士或許不足夠。配菜調味及烹調時間恰好,減低肥膩感🍝 自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉阿根廷紅蝦為炸蝦,香脆惹味。藍青口無腥味,肉質正常。雖番茄醬稍微鹹了一點,但整碟意粉味道尚算不俗飲品:附送$22飲品兩杯,可補差價轉其他飲品檸檬茶及奶茶味道正常✏️ 另收加一服務費⚠️ 可能因店舖在旺角女人街地舖的關係,店外行人路衛生欠佳,到訪當天店內有少量蚊子在食桌間飛行,但不太影響食客進食,店內環境亦算乾淨。🗒️ 總結整個優惠套餐性價比高,頭盤美味,雖然主菜表現不算出色,以$198包含整個套餐的內容亦算物超所值👍🏻
Set for 2
頭盤:
🥖 意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包
麵包口感煙韌,沙律配菜新鮮,味道不俗
🥣 周打蜆湯
白湯濃厚美味,內有很多蜆肉,但湯量較少
主菜:
🐮 安格斯牛板腱(6安士)配薯條、扒露筍及扒蕃茄
🍝 自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉
飲品:附送$22飲品兩杯,可補差價轉其他飲品
檸檬茶及奶茶味道正常
✏️ 另收加一服務費

🗒️ 總結
2023-06-25 30 瀏覽
身為all day breakfast 嘅fans,喜歡走盡全港大大小小嘅cafe,去搵啲有特色嘅地方食野。The Yell-Owl 係香港有3間分店,分別係九龍城,元朗同旺角,早前去過元朗分店,覺得食物質素唔錯,今日約左朋友係市區,特登黎旺角分店食好野。旺角分店位於通菜街,裝修簡潔,地方寬敞,環境都算幾舒服。黎得The Yell-Owl,又點可以唔試佢地嘅all day breakfast 呢? 佢地嘅all day breakfast,除左有set 之外,仲可以自己揀唔同嘅配搭,最吸引嘅係佢地個「超級貓頭鷹全日早餐」,可以揀半隻或全隻龍蝦,分別係$208 同$248,由於我地都好喜歡食龍蝦,所以都叫左全隻龍蝦。呢份早餐材料非常豐富,除左有龍蝦之外,仲有班尼迪蛋、豬肉腸、大啡菇、蕃茄、煙肉、薯餅、沙律菜、茄汁豆同埋粟米粒。龍蝦非常新鮮,有肉亦有蟹膏,食落爽口彈牙,入口鮮甜,班尼迪蛋切開後流出蛋醬,入口非常順滑,配埋English Muffin 食真係相當滋味,至於薯餅,炸得非常香脆,大啡菇好多汁,配埋沙律菜,令整體油膩感降低,好有驚喜。千島鰻魚軟包薄餅:既然叫左一份咁大嘅all da

旺角分店位於通菜街,裝修簡潔,地方寬敞,環境都算幾舒服。

千島鰻魚軟包薄餅:
既然叫左一份咁大嘅all day breakfast,第二份唔想叫意粉之類,試左意大利軟包薄餅系列,一共有4個選擇,我地揀左千島鰻魚,賣相有少少似pizza,麵包上面加上少量芝士、車厘茄同蟹柳,上面再放上一大片鰻魚,焗過後食落非常香脆,配埋旁邊嘅沙律菜,整體配搭相當清新。

炸比目魚配辣味薯角:
另外我哋都嗌咗一個小食配埋個薄餅,炸比目魚配辣味薯角,魚手指好脆,好有英式風味,薯角微辣,配埋蜜糖芥茉醬,整體配搭唔錯。

主菜加$15 有周打蜆湯,我地加左一個share,魚味香濃,入口creamy,料亦都好足,非常好味。

隨餐附送$22飲品,亦都可以補差價轉其他飲品,我地加左$10及$14 轉cappuccino 同hazelnut latte,面頭有貓頭鷹圖案,賣相非常吸引,咖啡味非常香濃,入口非常香滑,為我地嘅午餐劃上完美句號。
2023-06-21 21 瀏覽
旺角新分店😋終於有時間黎食啦☺️之前去過九龍城食,佢嗰龍蝦🦞all day breakfast真係好食又吸晴,今次開左分店一定要去幫襯下♥️芝士肉醬薯條,最令人著迷的是加芝士和肉醬烘焗,每條薯條都沾滿美味的肉醬和芝士😋 薯條成條芝士絲拉起,勁多肉碎醬,同薯條超match☝薯條炸到好脆🥰芝士墨西哥粟米片配酸忌廉汁及牛油果醬,香脆既墨西哥粟米片配上特製既醬汁:牛油果醬及酸忌廉醬,每款各有滋味,食到LAMLAM利呀😝炸比目魚配辣味薯角,比目魚外脆內軟、肉質充滿油份好Juice😙加拿大保濕豬架配忌廉焗薯及蘋果蓉,豬鞍有肉汁唔會乾,非常有彈性口感一流,仲有d甜甜地既蘋果蓉係豬鞍下面,配搭十分適宜🤪自選all day breakfast,炒蛋,扒蕃茄,英式豬肉腸,牛角包🥐窩夫🧇估唔到去到夜晚都有得食all day😍😍真係勁滿足😊

貓頭鷹全日餐All day breakfast嘅食物種類繁多,有班尼迪蛋、英式豬肉腸、酸種包、大啡菇、扒蕃茄、煙肉、薯餅、沙律、焗豆、牛油栗米等等,超級豐富!!特別推薦班尼迪蛋配酸種包,酸種包烘到好香脆,配上流心蛋令口感更有層次。周打蜆湯味道濃郁,而且蜆肉份量十足,香脆嘅麵包粒再沾上蜆湯,味道香濃又有咬口。芝士墨西哥粟米片配酸忌廉及牛油果醬粟米片烘至金黃香脆,熱辣辣上枱,配埋香濃芝士、牛油果醬同埋酸忌廉,食落一啲都唔覺膩,同朋友兩個都食到停唔到口,好惹味~溫泉蛋黑松露野菌扁意粉野菌份量頗多,黑松露醬汁好CREAMY,配埋半熟溫泉蛋,令層次更豐富,扁意粉唔會煮得太淋,口感煙煙韌韌,係我好鍾意既口感~柚子汁脆炸雞翼(4 隻)配雞軟骨炸雞翼整成單骨雞翼食落好方便,雞翼嘅味道唔會太鹹;雞軟骨外皮香脆而且非常有咬口,兩者配上有甜味嘅柚子汁就唔會覺得油膩~americano (凍)美式咖啡嘅味道香濃而且唔會太苦澀,連平時冇飲開咖啡嘅我都覺得好飲~Chocolate (熱)熱朱古力非常濃郁,而且上面仲有靚靚拉花,打卡一流!

貓頭鷹全日餐

芝士墨西哥粟米片配酸忌廉及牛油果醬

溫泉蛋黑松露野菌扁意粉

柚子汁脆炸雞翼(4 隻)配雞軟骨

americano (凍)

Chocolate (熱)
熱朱古力非常濃郁,而且上面仲有靚靚拉花,打卡一流!

2023-06-14
2023-06-15 43 瀏覽
旺角通菜街好多嘢食😍今日收工揾到呢間新開的西餐廳好多人排隊,我哋看完菜單覺得唔錯就決定試下🥳 大概等咗十分鐘左右才有位,🍴餐廳上下有兩層,環境明亮舒適! 服務好👍晚餐選擇咗個特價限時二人餐:🍽️意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包包底外脆內軟,火腿唔會太鹹!搭配上火腿同沙律香气十足,值得嘗試👍🍽️周打蜆湯(2人份)口感濃郁鮮香!喝完回味無窮🍽️安格斯牛板腱(6安士)配薯條扒露筍及扒番茄賣相一流!看著就食慾大增🤩五成熟剛剛好!牛肉味濃郁,好高質👏👏性價比超高🍽️阿根廷紅蝦🦐藍青口意粉份量很足🤤超大兩隻蝦🦐,兩個人吃足夠飽隨餐附送兩杯飲品(有果汁同咖啡選擇)🍽️另外叫咗:煙三文魚牛油果半熟流心蛋🥚配酸種包$78🦐吉利阿根廷紅蝦(2隻)🍮焦糖燉蛋🍰忌廉曲奇芝士蛋糕甜品必點!口感真是一絕💯 值得再食,價錢一啲都唔貴,而且質素唔錯

晚餐選擇咗個

特價限時二人餐:
🍽️意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種包

🍽️周打蜆湯(2人份)
口感濃郁鮮香!喝完回味無窮

🍽️安格斯牛板腱(6安士)配薯條扒露筍及扒番茄

🍽️阿根廷紅蝦🦐藍青口意粉
份量很足🤤超大兩隻蝦🦐,兩個人吃足夠飽
隨餐附送兩杯飲品(有果汁同咖啡選擇)

🍽️另外叫咗:煙三文魚牛油果半熟流心蛋🥚配酸種包$78
🦐吉利阿根廷紅蝦(2隻)
🍮焦糖燉蛋
🍰忌廉曲奇芝士蛋糕
甜品必點!口感真是一絕💯

值得再食,價錢一啲都唔貴,而且質素唔錯