2023-06-14 665 瀏覽
由九龍城殺入元朗之後,再衝擊旺角區的The Yell-Owl Cafe,如此受歡迎,當然有其獨特之處。以食物作為賣點,配以美味飲品,最能吸引年青人前來,所以才在最多年青人逛街的旺角區再開分店。******************************The Yell-Owl Cafe 位於通菜街,整條通菜街都佈滿了不少食店,但入座率,都不及The Yell-Owl face。餐廳一共有2層,是夜前來地下一層已滿座,便安坐於2樓之中。The Yell-Owl Cafe 以西餐作重點,並以All Day Breadfast 作為賣點。單以All Day Breadfast 食材,可以自選,或指定食材款式,最吸引相信就是用上龍蝦作為All Day Breadfast 食材。除此之外,還有意粉或飯、小食、甜品選擇。All Day Breadfast 還可以加錢加配餐湯、小食、甜品和飲品,確實不錯。飲品有酒精或無酒精飲品供應,只需掃瞄QRCode 就可以自助下單,非常方便。這夜從手機app内點選了自選All Day Breadfast。自選全日早餐,一般All Day Breadfast 主要

餐廳一共有2層,是夜前來地下一層已滿座,便安坐於2樓之中。

自選全日早餐,一般All Day Breadfast 主要有煙三文魚、德國腸、茄汁豆、炒滑蛋、蕃茄、大啡菇和沙律菜等。但這次可以自選喜歡食材,所以就點選了煙三文魚、黑松露炒蛋、英式豬肉腸、扒露筍、香草雜菌、薯餅和蟹肉牛油果酸種包,茄汁豆、粟米和沙律菜是必配備。

下單時還可加配周打蜆湯、柚子汁脆炸雞翼2隻、荔枝玫瑰芝士蛋糕,飲品凍檸檬茶,成為一份有餐湯、小食、主菜,甜品和飲品晚餐。

周打蜆湯有不少蜆肉,鮮味十足。柚子汁脆炸雞翼把雞翼開一半炸得脆口,吃上帶點點甜甜柚子香味。

自選All Day 都幾大份,煙三文魚有2片,黑松露炒蛋真係幾香黑松露味道,蛋都炒得夠滑。英式豬肉腸咬入口腸皮都幾爽脆美味。沒想到蟹肉牛油果酸種包如此美味,蟹肉配牛油果鮮味十足,確實想再吃多片。薯餅又香脆,露筍鮮嫩,香草雜菌牛油味香濃。還有沙律菜,粟米和茄汁豆,單是整碟All Day 吃下已經很飽肚。

最後,來客荔枝玫瑰芝士蛋糕,巿面上比較少有供應,所以來一客試試。吃上一口,蛋糕帶著清香荔枝玫瑰味,芝士蛋糕甜甜地,女仕們一定喜歡又滿足。凍檸檬茶都算大杯,味道也不錯。如此美味又豐富晚飯,難怪如此吸引不少年青食客。

• 凍檸檬茶
  • 柚子汁脆炸雞翼
  • All Day Breadfast
  • 蟹肉牛油果酸種包
2023-06-14 27 瀏覽
The Yell-Owl Cafe (旺角)旺角通菜街29號地舖特價限時二人餐意大利熟火腿芝士沙律配酸種包薄薄一片既穿窿配意大利熟火腿沙律,放喺硬硬地既酸種包一齊食,咁樣搭埋食,味道口感勁新鮮。周打蜆湯(二人份)湯底勁creamy濃郁, 勁多蜆肉,一D腥味都無,仲有一粒粒多士粒,增加口感。安格斯牛板腱(6oz)配薯條扒露荀及扒蕃茄安格斯牛板腱,牛肉油花分布平均,口感鮮嫩帶彈性,幼嫩多汁可口,伴碟既薯條炸得勁香口,扒露荀同扒蕃茄新鮮多汁,用黎平均牛肉既油脂感一流 自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉去蝦大大隻阿根廷紅蝦,炸得香口,蝦頭蝦膏勁香,同樣藍青口大大隻,意粉完完全全索晒藍青口個汁,鮮味到不得了爆汁燒春雞配粟米莎莎配酸辣烤雞醬(半隻)大大隻燒春雞配上酸酸甜甜粟米莎莎配酸辣烤雞醬,真係無得頂!金黃香脆嘅燒春雞嫩滑多汁,油香豐富,令人回味Orange juiceFlat White (熱)Lemon Water(熱)
The Yell-Owl Cafe (旺角)
旺角通菜街29號地舖

特價限時二人餐
意大利熟火腿芝士沙律配酸種包

周打蜆湯(二人份)

安格斯牛板腱(6oz)配薯條扒露荀及扒蕃茄

自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉

爆汁燒春雞配粟米莎莎配酸辣烤雞醬(半隻)

Orange juice

Flat White (熱)

Lemon Water(熱)
2023-06-12 43 瀏覽
作為ADB既支持者,基本上每個月都會去搵all day breakfast 食🤭今日係旺角食左呢間真係真心好掂👍🏼價錢又唔貴又大份超滿足🥰。🍴超級貓頭鷹全日早餐 $248 (全隻龍蝦) 材料超豐富,包括:一隻龍蝦、蟹肉牛油果酸種麵包、班尼迪蛋、英式豬肉腸、大啡菇、扒蕃茄、煙肉、薯餅、沙律、焗豆、牛油粟米😍如果叫半隻龍蝦只係$208喳,咁多配料先呢個價,性價比超高!。跟餐仲可以加配小食:炸雞軟骨 $18柚子汁雞翼 2隻 +$18洋蔥圈配魷魚圈 $22幾款小食都好食,炸得岩岩好,份量又唔少。。🍴炸比目魚配辣味薯角 $68加左個小食,呢個炸比目魚炸得好香口又滑身。。野飲都係重點,跟餐加40幾蚊杯已經有cocktail ,打卡影相岩晒🥰「Emerald Margarita +$44」Tequila, orange liqueur, Lime juice, Kiwi。另外加杯「Mocha Latte $32」🍸🍸。平日夜晚超級爆場,個個都食ADB真心好食🤭🤭

🍴超級貓頭鷹全日早餐 $248 (全隻龍蝦)

跟餐仲可以加配小食:
炸雞軟骨 $18
柚子汁雞翼 2隻 +$18
洋蔥圈配魷魚圈 $22
幾款小食都好食,炸得岩岩好,份量又唔少。

🍴炸比目魚配辣味薯角 $68
加左個小食,呢個炸比目魚炸得好香口又滑身。

平日夜晚超級爆場,個個都食ADB真心好食🤭🤭
2023-06-12 32 瀏覽
朋友相約到通菜街The Yell-Owl Cafe,估唔到又食得幾開心又美味,一齊享用美食,度過了又開心又歡愉的晚上😄😄意大利熱火腿大孔芝士沙律配酸種包熱火腿口感鮮美、咸香,與大孔芝士搭配在一起,可以帶來豐富的口感,酸種包的微酸味還能平衡其食材鹹味,是一道不容錯過的美食。周打蜆湯清甜美味,口感一流。安格斯牛板腱配薯條牛味濃郁,肉質鮮嫩😚😚阿根廷紅蝦藍青口意粉紅蝦和藍青口都是富含蛋白質和維生素的海鮮類食材,口感鮮美爽脆。意大利麵則口感彈牙爽滑,配以番茄醬,別具風味。忌廉曲奇芝士蛋糕外層是甜脆的忌廉曲奇餅乾,內層則是濃郁的芝士蛋糕,帶來了豐富的口感和深度的奶香味,又不會太過甜膩。朱古力心太軟朱古力心太軟的口感非常柔軟,朱古力的甜味和蛋糕的柔軟度完美融合,入口即化,讓人感到非常舒服和滿足。吉列阿根廷紅蝦阿根廷紅蝦是大型的蝦類,身體呈紅色,肉質鮮美、彈牙,口感鮮美,香氣撲鼻,很適合作開胃菜。芝士墨西哥粟米片加上酸忌廉及牛油果醬等調味料配吃的小食,外觀呈金黃色,口感酥脆,味道濃郁。脆炸洋蔥圈及魷魚圈洋蔥切成圓形薄片,浸泡在麵糊中,然後油炸至金黃色,所以外層酥脆,內部則是軟嫩的洋蔥,口感相當不錯。

意大利熱火腿大孔芝士沙律配酸種包

周打蜆湯
清甜美味,口感一流。

安格斯牛板腱配薯條
牛味濃郁,肉質鮮嫩😚😚

阿根廷紅蝦藍青口意粉

忌廉曲奇芝士蛋糕

朱古力心太軟

吉列阿根廷紅蝦

芝士墨西哥粟米片

脆炸洋蔥圈及魷魚圈
洋蔥切成圓形薄片,浸泡在麵糊中,然後油炸至金黃色,所以外層酥脆,內部則是軟嫩的洋蔥,口感相當不錯。魷魚圈的外層也是酥脆的,內部則是嫩滑的魷魚肉,別具風味。
2023-06-11 32 瀏覽
📌The Yell-Owl Cafe最近發現女人街嘅一間cafe, 裝修簡單整潔,環境舒服,最特別係可以自選全日早餐內嘅食物配搭,想食得豐富啲定簡單啲都可以自己話事🫧🔖周打蜆湯 +$15蜆湯質感creamy濃郁,裡面仲有不少蜆肉搭配牛油麵包粒更添口感🔖 All Day Breakfast黑松露炒蛋 雞胸肉 大啡菇 扒蕃茄 牛角包窩夫 牛油果全日早餐係我嘅all time favourite,呢度仲可以自選配料,加倍開心🍳黑松露炒蛋炒得滑溜份量又夠多必食嘅仲有健康嘅大啡菇、牛油果同蕃茄🍅雞胸肉稍為煎香,整體幾香口另外仲有茄汁豆、粟米粒同沙律菜🥗份量同味道都誠意十足Croffle 口感酥脆,亦值得一試🔖焦糖燉蛋燉蛋上的一層焦糖食落帶點焦香口感細滑,甜度適中,推介🫶🏽
📌The Yell-Owl Cafe

🔖周打蜆湯 +$15
蜆湯質感creamy濃郁,裡面仲有不少蜆肉
搭配牛油麵包粒更添口感

🔖 All Day Breakfast
黑松露炒蛋 雞胸肉 大啡菇 扒蕃茄 牛角包窩夫 牛油果

🍳黑松露炒蛋炒得滑溜份量又夠多
必食嘅仲有健康嘅大啡菇、牛油果同蕃茄🍅

雞胸肉稍為煎香,整體幾香口

另外仲有茄汁豆、粟米粒同沙律菜🥗
份量同味道都誠意十足

Croffle 口感酥脆,亦值得一試

🔖焦糖燉蛋
燉蛋上的一層焦糖食落帶點焦香
口感細滑,甜度適中,推介🫶🏽
2023-06-10 29 瀏覽
旺角真係有不少類型餐廳,今晚教突然想起晚上食個全日早餐,但話哂晚上時段,邊度有得食呢…就來到「The Yell-Owl Cafe」。Cafe以木系為主題,店內擺放了不少乾花,感覺優閒舒適。Bailey's Coffee咖啡加入了Bailey's,令味道多了一份奶油香草香,入口濃郁甜美,但又不會太過甜膩,來到這裡真的要一試👍🏻。Salted Caramel Crème Brûlé Latte焦糖海鹽咖啡表面經過火炙後,外層微微酥脆,內層柔軟香滑,入口時更有粘嘴感,非常有特色!柚子汁脆炸雞翼雞翼經香炸後再加入柚子汁,入口香脆多汁,味道清新酸甜,雞翼亦吸收醬汁的味道,口感層次豐富。超級貓頭鷹全日餐這款全日餐真不愧為超級貓頭鷹,當中有龍蝦、蟹肉、牛油果、酸種包、班尼迪蛋,英式豬肉腸、大啡菇,蕃茄扒,煙肉,薯餅,沙律,焗豆,牛油栗米,真係非常豐富!重點係這龍蝦呀!大大隻龍蝦除了身上的肉外,還有厚身蟹拑,那蟹肉爽口彈牙,蟹味鮮甜;還有班尼迪蛋切開流出的蛋醬,那順滑口感,真會令人食得著迷。

Cafe以木系為主題,店內擺放了不少乾花,感覺優閒舒適。

Bailey's Coffee

柚子汁脆炸雞

超級貓頭鷹全日餐

2023-06-10 26 瀏覽
最近黎旺角同朋友食呢間餐廳,餐廳員工服務態度好好,而且食物都同樣好高質😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋炸雞軟骨同雞翼十分出色,外脆內軟🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣飲品同樣好靚,岩曬打卡🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰牛柳成熟度做得剛好,配埋醬汁岩岩好😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍🤤😍😍Oreo cheese cake唔會過甜😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

炸雞軟骨同雞翼十分出色,外脆內軟🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

飲品同樣好靚,岩曬打卡🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

2023-06-09 30 瀏覽
個人做野做到燥燥地,食餐好嘅真係好舒壓,最憎就係人地迫我食啲唔中意食嘅野!係通菜街兩邊都有野食,隨便揀。見到呢間the yell owl cafe裡面舒服企理,就入左黎。好,坐低睇下有咩好食先。Super owl set,選左半隻龍蝦,見到呢個all day breakfast,心情都靚靚。龍蝦紅卜卜,有肉仲有蝦膏,半隻開左邊容易處理,啱晒我呢啲懶精。Egg benedict,係我超級至愛,切開裡面個蛋黃流呀流夾住中間仲有炸包包,一啖食到好豐富好多層次。最最至愛大啡菇,又厚肉,切落去都feel到啲汁包住係菇身,一咬落去啲菇汁爆岀黎果下唔講得笑!Passion of yell,熱情果汁酸一下甜一下,好有feel。
係通菜街兩邊都有野食,隨便揀。

好,坐低睇下有咩好食先。

2023-06-09 684 瀏覽
黃色貓頭鷹於旺角開了新分店,特價限時二人餐$198已經包括餐湯、麵包、主菜、意粉及兩杯飲品,還可以優惠價加點小食及甜品。餐廳的龍蝦all day breakfast及原隻龍蝦牛油果沙律也很出名,忍不住點了一客沙律。 原隻龍蝦牛油果沙律原隻龍蝦牛油果沙律賣相震撼,龍蝦蝦身拆肉,混合牛油果及沙律醬,再釀回龍蝦殼內。沙律入口啖啖肉,龍蝦肉鮮甜彈牙,調味適中。龍蝦鉗已經破開,簡單配鹽及胡椒已經帶出味道。意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包此包比一般餐包材料豐富得多,酸種麵包配上熟火腿、大孔芝士、番茄及沙律菜。酸種麵包鬆軟、有彈性和濕潤,而且酸香獨特,伴上多款配料,味道口感均十分豐富。周打蜆湯周打湯內有不少蜆肉,味道鮮甜,湯頭濃厚適中。 安格斯牛板腱配薯條扒露荀及扒番茄安格斯牛板腱處理得宜,肉汁得以保存,中間帶有肉筋,口感鮮嫩且有不錯彈性。自家製番茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉扁意粉煙韌彈牙,自家製番茄醬酸甜入味,阿根廷紅蝦有兩隻,蝦身去殼炸脆,藍青口肉質鮮嫩,口感甚佳。 巴斯克芝士蛋糕巴斯克芝士蛋糕入口質感結實,奶味香濃,外皮帶有點點焦香味。菠蘿蜜桃菠蘿沙冰打得很幼滑,味道清新甜美。羽衣甘藍火龍果紅肉

原隻龍蝦牛油果沙律

意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸種麵包

周打蜆湯
周打湯內有不少蜆肉,味道鮮甜,湯頭濃厚適中。

安格斯牛板腱配薯條扒露荀及扒番茄

自家製番茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉

巴斯克芝士蛋糕
巴斯克芝士蛋糕入口質感結實,奶味香濃,外皮帶有點點焦香味。

菠蘿蜜桃
菠蘿沙冰打得很幼滑,味道清新甜美。

羽衣甘藍火龍果
紅肉火龍果汁真材實料,啖啖火龍果肉,味道輕盈鮮甜。

2023-06-08
2023-06-07 39 瀏覽
之前喺九龍城食過一次呢間餐廳,原來而家旺角都開咗分店.佢個set lunch其實都幾抵,$68~$78, 又有湯同埋嘢飲, 叫咗個試吓.✨周打蜆湯:呢個湯質地好creamy,飲得出好香嘅忌廉同奶味,入面仲有蜆肉同埋紅椒粒✨照燒鰻魚蛋白蟹籽炒飯:個飯就咁食都好好味,有好多蔥同埋脆卜卜嘅蟹籽,加上鰻魚汁一d 都唔寡。個鰻魚食落就好爽彈,同埋超多鰻魚汁。✨原隻龍蝦牛油果沙律:個賣相真係好吸引, 龍蝦肉同埋牛油果已經mix 埋一齊係個龍蝦殼上面, 搽埋落酸種包上面好好味, 個包係勁脆,個龍蝦鉗都好好肉。✨Passion of Yell: 呢杯味道好清新,有我最鍾意嘅熱情果,加埋菠蘿汁同埋青檸,酸酸甜甜啱晒呢個天氣,勁fresh✨貓頭鷹全日餐: 好豐富嘅感覺,乜都有啲. 最鐘意juicy 既大啡菇,香脆既薯餅,仲有班尼迪蛋夾埋煙三文魚同埋英式鬆餅好好味另外加咗個吉列阿根廷紅蝦,呢個蝦真係勁鬆脆, 個蝦肉雖然係腍,但蝦味好濃,唔係平時食開嗰種蝦味,幾特別。✨香蕉船窩夫: 係焦糖香蕉啊😍面頭焦糖薄薄的唔會死甜, 個窩夫質地係帶點煙煙韌韌,點埋個朱古力雪糕同埋焦糖醬,味道啱啱好又唔會太甜,呢餐真係超滿
之前喺九龍城食過一次呢間餐廳,原來而家旺角都開咗分店.

✨香蕉船窩夫: 係焦糖香蕉啊😍面頭焦糖薄薄的唔會死甜, 個窩夫質地係帶點煙煙韌韌,點埋個朱古力雪糕同埋焦糖醬,味道啱啱好又唔會太甜,呢餐真係超滿足。
旺角通菜街一向不乏餐廳,最近新開咗間cafe以木系為主題,店名指貓頭鷹🦉裡面亦有吾少貓頭鷹模型同乾花做裝飾,好文青feel。餐廳特別之處在於可以自選all day breakfast,不過就最少要揀4款配料。之前喺九龍城食過佢嘅龍蝦all day breakfast確實不錯!🦞 有興趣嘅人可以試試!煙三文魚牛油果半熟流心蛋配酸種包 牛油果向來受眾人喜愛💚味道清新而且好新鮮,加埋流心蛋,配酸種包味道一流😆煙三文魚都新鮮冇腥味。自選all day breakfast揀咗大啡菇🍄黑松露炒蛋🖤💛薯餅 煙肉🥓大啡菇好juicy,向來系all day breakfast之選。黑松露炒蛋黑松露味好香,雞蛋滑溜。薯餅脆卜卜好耐冇食喇,食親all day breakfast有薯餅真系加好多分😋加拿大保濕豬架🐷配忌廉焗薯🥔及蘋果蓉🍎一望豬鞍以為好難咬,點知又吾會呀,好易切之餘仲啖啖肉😋忌廉焗薯薄片薯仔控表示喜歡☺️蘋果蓉香甜開胃❤️Salted Caramel Crème Brûlée Latte好有特色,表面系焦糖燉蛋咁燒過,食到焦糖味🤎然後下層就系latte不錯呢。Croffle Sandwich可鹽可甜

煙三文魚牛油果半熟流心蛋配酸種包

Croffle Sandwich可鹽可甜😂我地就揀咗甜嘅梳乎厘三文治,有梳乎厘、鮮奶油、花生醬、雪糕,梳乎厘非常鬆軟如雲朵☁️鮮奶油同雪糕同croffle好match。
2023-06-04
餐廳:The Yell-Owl Cafe (旺角)地址:旺角通菜街29號地舖之前已經去過九龍城嘅the Yell-Owl Seafood and Grill食飯🍽,前排行經旺角通菜街見到佢哋原來開咗新店——The Yell-Owl Cafe @the_yell_owl 同元朗仲有九龍城兩間以海鮮西餐廳形式運作嘅分店唔同,旺角店喺行Cafe路線☕️,佔地兩層,裝修風格都比較優閒舒適,偏向日系工業風,當然唔少得幾間分店都有嘅黃色貓頭鷹Logo啦🦉✝️貓頭鷹全日餐 $118淨喺全日早餐都有4款選擇,叫咗呢個店員推薦嘅貓頭鷹全日餐,當中有班尼迪蛋配煙三文魚同鬆餅、英式豬肉腸、酸種包🍞、大啡菇🍄、扒蕃茄🍅、煙肉🥓、薯餅、沙律🥗、焗豆同牛油粟米🌽,特別鍾意流心嘅班尼迪蛋,連埋底下嘅煙三文魚同微脆鬆餅一齊食,蛋黃滲透入鬆餅之中充滿濃濃蛋香;大啡菇有汁又夠腍,菇嘅香味難以抵擋🤤,酸種包亦喺即叫即烘,入口邊邊鬆脆內層軟熟👍加$15要埋個周打蜆湯,蜆肉都有6-7粒,湯底就以濃稠嘅牛奶同忌廉香為主;另外加$58叫埋原價$88嘅朱古力心太軟配雪糕,呢個甜品真心推介😍,即叫即整,要等15-20分鐘,切開外層香脆嘅心
餐廳:The Yell-Owl Cafe (旺角)
地址:旺角通菜街29號地舖

當然唔少得幾間分店都有嘅黃色貓頭鷹Logo啦🦉

✝️貓頭鷹全日餐 $118

另外加$58叫埋原價$88嘅朱古力心太軟配雪糕,呢個甜品真心推介😍,即叫即整,要等15-20分鐘,切開外層香脆嘅心太軟,
熱辣辣嘅朱古力熔岩就湧流出嚟,朱古力味甜而唔膩,配埋朱古力醬同凍冰冰嘅朱古力雪糕,冷熱交雜帶嚟多重滋味🥰

飲品叫咗杯香蕉奶昔(+$20),飲落清新香清,有絲絲但唔算好濃嘅香蕉味🍌,
個人覺得可以再打得「杰」身啲或者加多啲香蕉蓉,質感會更加吸引😆,另外面頭有一塊焦糖香蕉,邊食邊飲就有雙重「蕉」味😋
2023-06-06
15 分鐘 (堂食)
2023-06-05 19 瀏覽
最近工作很忙,為咗想輕輕鬆鬆和朋友享用晚膳,就預約咗這間特色Cafe。雖然這間Cafe地方不大,但是食物的選擇非常多有特色,加錢又有甜品,價錢非常實惠。上OpenRice見到下個蟹肉波菜麵$148,就立即點菜試吓。波菜麵果然煙韌彈牙,配上蝦膏的醬汁,菠菜和鮮甜的蟹肉,這個配搭非常美味。我們還加錢叫了粟米片,原來粟米片可以點乳酪和牛油果醬,非常絕配。這個套餐還包括飲品,除了一些特色的飲品要加錢,其他都免費。草飼牛柳配特色蛋黃醬甜品配焦糖燉蛋$38蘋果汁🧃牛柳非常鮮嫩多肉,牛柳有10安士,配上薯塊和蛋黃醬,味道簡直是絕配。Oreo芝士蛋糕甜而不漏,非常有特色。總共而言,如果想食這間特色的Cafe,記得要book位,而且食物的份量頗多,如果多人食就能夠嘗試更多的美食。#cafe #旺角美食 #旺角 #hkfoodie #foodie #yummy #steak

這個套餐還包括飲品,除了一些特色的飲品要加錢,其他都免費。

草飼牛柳配特色蛋黃醬

甜品配焦糖燉蛋$38
蘋果汁🧃

Oreo芝士蛋糕

甜而不漏,非常有特色。

2023-06-04 18 瀏覽
今日lunch同同事揀咗食呢一間相當出名食all day Breakfast嘅餐廳,之前喺九龍城已經好想食佢,難得佢喺旺角開咗分店❤️同事一早book定位,午飯時間,當然係全院滿座啦,餐廳雖然唔算大,但係佢啲枱都唔會好細張😆除咗all day Breakfast之外,佢都有午餐,仲有個二人餐可以選擇👍🏻我就叫咗個貓頭鷹全日餐:其實我呢個已經好豐富,有薯餅、香腸、煙肉、烤蘑菇、烤番茄、麵包、eggs benedict, 佢一上台我就俾佢賣相吸引住,每一樣食物都相當唔錯,尤其係佢嗰個蛋做到流心嘅效果,超香蛋味😍同事決定食豪啲,就叫咗佢招牌嘅超級貓頭鷹全日餐,仲要係配咗一隻大龍蝦:同事呢個餐真係冇得輸,尤其是隻龍蝦,足足手臂咁大隻,佢仲分咗啲龍蝦肉俾我食,龍蝦肉相當爽口彈牙🥴呢間嘅all day Breakfast真係相當出色,下次要試埋其他嘢食😋

2023-06-01
午餐
2023-06-03 24 瀏覽
今次來到旺角的 Yell-Owl Cafe,呢道的裝修非常精緻,所以行過已不其然被吸引進內。😍我好最鍾意食全日早餐, 呢度除咗有特定嘅全日早餐之外,竟然仲有自選嘅全日早餐,大家可以按自己喜好從21款食品揀選屬於自己嘅全日早餐。😍 自選的全日早餐包括炒蛋、英式豬肉腸、煙肉、大啡菇、扒番茄、火龍果,全部係佢鍾意的食材搭配,寧舍啱胃口。😋燒羊架配忌廉焗薯是另一個值得一試的菜品。燒羊架的肉質很嫩,搭配上忌廉焗薯,口感更加豐潤。😋周打蜆湯和芝士肉醬薯條也非常美味,餐湯鮮味香滑,薯條炸得香脆,配埋肉醬和芝士的組合更加滋味。😋另外,佢哋的特式飲品 Lychee & Rose Twist 和 Passion of Yell 由不同果汁配製,非常清新好味,亦係打卡之選。😍最後甜品荔枝玫瑰芝士蛋糕,這款蛋糕口感細膩,荔枝和玫瑰花香氣混合在一起,讓人回味無窮。😋整體來說,這裡提供的食物和飲品質素都很好,而且價格也相當合理。如果你想要享受一頓美味的餐點,這裡絕對是一個不錯的選擇。整個餐廳的氛圍也很舒適,讓人感到放鬆和愉快,非常適合與朋友一同前來用餐。🥰