2008-02-13 15 瀏覽
逛360最愛BAKERY和FOOD COURT但ELEMENTS呢度的麵包竟然冇得試食!非常失望於是轉戰GELATO唔記得係咩牌子出面未見過的味道太甜而且有D貴成$30一個單球要WAFFLE CONE仲要加錢沒有一種很想快D有得再食的衝動!
逛360最愛BAKERY和FOOD COURT
但ELEMENTS呢度的麵包竟然冇得試食!
非常失望
於是轉戰GELATO
唔記得係咩牌子
出面未見過的

味道太甜
而且有D貴
成$30一個單球
要WAFFLE CONE仲要加錢

沒有一種很想快D有得再食的衝動!
2008-02-11 5 瀏覽
大年初一,祝大家新年快樂,日日有食神^0^太太响屋企悶得發慌,拉埋我去elements走一轉,就算冇其他舖頭開,都起碼可以去呢度嘅supermarket買吓嘢...薯片、意粉醬、日式咖喱...買咗一堆嘢。最後梗唔少得去foodcourt食D嘢...兩口子share一個hula burger set,夠矣...呢款burger特別在個teriyaki sauce及加咗塊菠蘿响上面,食落冇咁滯;照燒汁甜甜酸酸,幾醒胃;麵包及牛肉兩個主角反而係普通之作,包冇烘過,太淰;肉太乾身....只可以講係一個貴價版嘅將軍漢堡...波浪薯條夠粗夠大條,可惜已預先炸定,唔夠熱唔夠脆口...年初一,有得食仲想點?
大年初一,祝大家新年快樂,日日有食神^0^

只可以講係一個貴價版嘅將軍漢堡...

波浪薯條夠粗夠大條,可惜已預先炸定,唔夠熱唔夠脆口...

年初一,有得食仲想點?
2008-02-01 14 瀏覽
之前o係土耳其食過又甜又較ge無花果,真係食過番尋味。見到three sixty 有fig 賣喎,雖產地不是turkey, 但即管買幾個試吓。買了四個就要$40,真係貴到飛天。要揀幾個靚嘅都唔係咁easy, 因為我估無咩人買喇,所以有好多都爛了~如果係好食嘅話我覺得值囉,不過遠遠不及我食過嗰d!雖仍是軟軟淋淋的,但就唔甜,仲帶少少酸,好失望。
之前o係土耳其食過又甜又較ge無花果,真係食過番尋味。
買了四個就要$40,真係貴到飛天。

Israel Fig
2008-01-25 8 瀏覽
昨天傍晚買麵包, 大部份大個的歐陸麵包都暴露於空氣中, 本想夾個意大利包, 見到有隻蚊伏在麵包上, 馬上放棄, 改夾透明箱內的芝士法飽(今早叮來吃, 很足料, 若以多士焗爐翻熱定必更佳)其實大部分的麵包店都習慣把長法包等大大個的麵包不加蓋便賣, 我也明白有蓋的麵包箱不一定無蚊飛入去, 但係起碼唔好俾客人見到啦(等於去茶餐廳唔好入後巷探險), 否則再香的麵包眼見要同昆蟲分享, 就無甘好味啦
2008-01-18 10 瀏覽
昨晚來圓方看<末世凶煞>,未入場梗係o黎呢度買??入戲院食啦!見食友有讚這裡的burger 好味,便和男友要了「呼啦」bufer 和炒洋蔥熱狗。食品係即製的,好在不用等得太久。入到戲院開餐,個漢堡好鬼大個,男友說味道不錯,只係塊扒差咁?肉味;熱狗真係混賬,首先條腸係超市一pack pack ?雞肉腸,煎得又乾又柴;其次是個包「硬挖挖」;?洋蔥又有朕烤焦味,$29 一隻質素差過茶餐廳,離晒大譜!!
2008-01-07 19 瀏覽
Three Sixty絕對是Elements的時裝店之一。初次踏足的我都被披著各式各樣時裝的食物深深吸引著。每個廚櫃內都放滿華麗、令人垂涎的食物。甚麼中東燒雞卷、煙三文魚麥包、牛油果卷等三文治,由上至下、左至右的整齊的排列好,場面莊觀。天生亮麗的西式切餅及五顏六色的Macarons都在朱古力噴泉旁靜靜的閃爍著。移過一點是一盤盤口味新奇的雪糕,炒雪糕、特式雪糕杯都是熱門的選擇。最後還是光顧了擁有開放式廚房的Burger,這裡的款式比任何一間專門店多,單單是平日少有的羊肉都有四至五款;雞亦分辣雞、照燒雞、芝麻雞、墨西哥雞等;牛當然不在話下。最後選了芝麻雞漢堡。落單後師傅即席製作,我坐在bar枱上,陶醉地望著他左煎右夾,感覺新奇、過癮。波浪紋的薯條增加口感,但薯仔味不足,需沾上茄汁加重味道。芝麻雞漢堡的麵包軟熟,加上新鮮的生菜及洋蔥本是完美的組合,奈何主角芝麻雞沒有雞味,口感粗糙,芝麻汁不足,令整體水準大打折扣。單叫一個芝麻雞漢堡索價38元,套餐價48,包漢堡包、薯條及汽水。其他價錢大致差不多。至於值得嗎?其實試一試又何況。如果兩個人的話,可點一個漢堡包餐嚐一嚐。接著到旁邊的麵包店品嚐一下漂
Three Sixty絕對是Elements的時裝店之一。
初次踏足的我都被披著各式各樣時裝的食物深深吸引著。

每個廚櫃內都放滿華麗、令人垂涎的食物。

其他價錢大致差不多。

至於值得嗎?其實試一試又何況。如果兩個人的話,可點一個漢堡包餐嚐一嚐。接著到旁邊的麵包店品嚐一下漂亮得把我嚇呆的麵包吧!
2008-01-06 12 瀏覽
媽知道我喜歡扮番鬼婆食人家的三文治, 所以昨日在elements 的360 買了一份給我試. 她選了煙三文魚生菜麥包. 份內真是很大,因為件麵包好厚,入面d三文魚和生菜份量相對來講就比較少左d囉. 從雪柜攞出來,麵包不硬,而且好鬆軟,三文魚好好味,整個包味道配合得好啊.一口咬落去真係有種fresh的感覺.全個食晒,除了包邊,因為都幾硬.此三文治必為夏天之選.
2008-01-03 81 瀏覽
又去elements睇戲,之前來three sixty買個包吃。 揀這個blueberry danish因見賣相幾好,誰知味道更好,令人留下深刻印象: -外層酥皮鬆軟中帶脆,淡淡的牛油香是恰到好處-中間的custard cream略帶芝味/乳酪味,質感濃郁幼滑又香口,既特別又滋味加上新鮮的甜甜的藍莓粒,很精彩的一件包,給人初吃beard papa的puff的清新驚喜感! 才$12一件,下次經過也來試試吧!

-外層酥皮鬆軟中帶脆,淡淡的牛油香是恰到好處

才$12一件,下次經過也來試試吧!
2007-12-09 29 瀏覽
今晚在The Crand Cinema睇完戲,想去夏麵館食麵,點知排長龍,之後去了Three Sixty食晚餐,見到麵店有位wor,就食這間啦!點了一個叻沙米粉套餐(包一枝330ml礦泉水)$45。碗麵得幾條芽菜、有2舊切開一半ga豆"樸"同2隻冰鮮蝦,湯底完全唔得,除咗飲到有少少椰汁味之外,咩味都飲唔到,呢碗麵完全唔好食,如果唔係怕等得耐,我寧可俾多少少錢去夏麵館食low ~

2007-11-28 9 瀏覽
9-11-07 (五)原來商場最熱鬧的地方在這裏,試了一款炒雪糕,選士多啤梨和朱古力味,再加两種生果粒和朱古力漿,其實是大混合,不過味道又不錯,偶爾吃到生果粒,感覺不會太甜。
9-11-07 (五)

2007-11-18 22 瀏覽
其實呢度有2種MACAROONS的一個是在COUNTER, 另一個是放在賣麵包的架COUNTER的只有4個味: 開心果,檸檬,朱古力,紅莓放在賣麵包的架的呢,一包有11個,$88一包一個人冇理由買一包的嘛所以買左2個: LEMON 同紅莓但係味道麻麻,得個甜,都係LGB好食D但價錢就平一半價錢同味道,睇下點揀吧!
其實呢度有2種MACAROONS的
一個是在COUNTER, 另一個是放在賣麵包的架
COUNTER的只有4個味: 開心果,檸檬,朱古力,紅莓
放在賣麵包的架的呢,一包有11個,$88一包
一個人冇理由買一包的嘛
所以買左2個: LEMON 同紅莓
但係味道麻麻,得個甜,都係LGB好食D
但價錢就平一半
價錢同味道,睇下點揀吧!
2007-11-16 10 瀏覽
Elements內多數食肆都死貴,要想平野食,ThreeSixty是佳選,價錢合理又十分diversified,有各式sandwiches&burgers,cakes,飲品有coffee&tea, smoothies,fruit juices,另外還有炒雪糕,雪糕口味新鮮,種類比scoop多不少,下次一定要試!是次我和朋友要了四件macarons(choc, vanilla, raspberry,lemon),味道都不錯,中間夾層cream粘粘的很甜(vanilla尤其!過於甜,不太推薦),但總體味道都不錯,8蚊一件做小甜點很不錯。又要了blueberry smoothies和blueberry&banana smoothies,前者甜度適中,但味道比較“人工”,飲不出藍莓味。不過bluenana就不錯啦,香蕉占了上風,但又被藍莓中和了一部分甜度,很合適的搭配。

2007-11-15 26 瀏覽
食完麵之後行陣就黎左呢度食Gelato喇!我地叫左兩種味:芝麻同開心果芝麻味幾香滑,幾濃唔錯唔錯!而開心果都幾好食,有d開心果o係入面!呢度有得食炒雪糕.......唔知好唔好食,好似就咁撈埋咁,但係又好多人食wor!好啦,下次再同男朋友仔試啦!^^
食完麵之後行陣就黎左呢度食Gelato喇!

我地叫左兩種味:芝麻同開心果

芝麻味幾香滑,幾濃唔錯唔錯!

而開心果都幾好食,有d開心果o係入面!

好啦,下次再同男朋友仔試啦!^^
2007-11-04 19 瀏覽
既然Three-Sixty都有entry,就將此食評特地分享予macarons粉絲吧! 超市場內有很多不同stalls,如果不是一對草餅介紹,都幾難留意到macarons一角。這裡的macarons款式比LGB少好多,只得5款;不過價錢也差不多平一半,才$8一個! 趕去睇戲,今次試了lemon及朱古力味,前者味道清新脆甜,後者濃郁黏口,居然兩款質感是不同的,不過都稱得上是好吃的,最緊要是抵食,各位macarons迷可以平平地過下癮了!