2010-07-25
圓方雖然係一個好地方, 但搵野食方面就非常之唔方便. 商場內的食肆冇間OK. 有D就比較貴, 有時真係好難迎合所有人.在怱忙的時候, 我們有時唔想慢慢等位, 又怕食物遲來, 所以food court係一個俾人快食快走的好地方. 可惜圓方並沒有food court, 但超市入面都有幾間疑似food court的食肆. 雖然座位不多, 但是都不失為一個快食快走的好地方. 今次選擇咗日式料理, 一個set只需要$50. 有飯, 有湯, 有沙律, 當然重有一個餸. 吉列豬扒便當整體黎講都冇咩大問題, 不過啲豬扒只是好普通. 唔係唔好食, 但又唔係特別好食. 不過都算一塊好豬扒, 只少唔係呃人, 求其一塊細豬扒, 之後炸出黎就好大塊. 姜汁豚肉便當 呢個姜汁肉便當反而給我一個驚喜. 我吃咗我朋友一塊 食落口好爽, 配上姜汁個味道好特別. 另外, 可以用啲姜汁送飯, 令碗白飯加上新鮮感, 唔會好dry. 雖然份量不算太多, 但真係值得一試. 服務方面, 佢地安排咗幾個人幫助客人執枱, 安排座位等等. 雖然唔係正式餐廳, 有咁嘅服務已經算唔錯. 如果趕時間, 又或者等睇戲的朋友仔可以嘗試係呢度
吉列豬扒便當
姜汁豚肉便當
如果趕時間, 又或者等睇戲的朋友仔可以嘗試係呢度食返餐.