喂喂喂!話你知,我今日去咗間話係做得幾有水平嘅提拉米蘇店。入面嘅提拉米蘇,款款都喺你想像之外嘅好味道!🍵首先,個抹茶提拉米蘇,真係得嚟有份量!每啖都夾帶住濃郁抹茶香,嗲到不得了!嗰份苦香同甜味喺口中打迴旋,完全無得輸!再嚟同你講開心果提拉米蘇,啖啖脆口嘅開心果令個人好過癮,嚟到好似唔停唔到噉。😍而家講Oreo提拉米蘇嘅講法,嗰個餅乾碎嘅嘢...哎喲,不得了,增加咗啲解膩嘅感覺,令個甜品唔再單調。每次吃完,心情都好似跟住提拉米蘇嘅香味飄上雲霄咁爽!我講嘅,唔係放嘴炮。呢間店做出嚟的甜品,真係有驚喜,特別推介比鍾意新嘗試嘅朋友!啲甜品造得靚仔得嚟,唔使諗,買返去分享,保證成為星級美食鬥士!🌟

2023-10-12 212 瀏覽
我係超鍾意食Tiramisu俾一啲宣傳吸引到去買食落的而且確好失望咖啡味唔出杯底有好多咖啡汁好似浸住成個Tiramisu咁完全未試過食tiramisu會係咁差咁古怪成件嘢濕到食唔到價錢又唔算特別平一定唔會買第二次😪
我係超鍾意食Tiramisu
成件嘢濕到食唔到
價錢又唔算特別平
一定唔會買第二次😪
外賣自取
好多地方都有得食tiramisu但只賣tiramisu一款嘅專門店唔多👨🏻‍🍳見佢寫住全港首家 又係家傳秘方就決定買黎試下係咪寧捨唔同😌.話明係專門店 當然除咗傳統口味之外呢到仲可以搵到變化多端嘅花款😎當日見到就有以下口味✨Tiramisu' 1960" Classic $48✨Matcha Misu' $52✨Pistachio Misu' $56✨Oreo Misu' $52✨Strawberry Misu' $52✨Thai Coco Mango Misu' $52✨Banoffee Misu' $52.既然第一次試 當然係要試多幾隻味個人黎講最中意士多啤梨嗰款🍓有士多啤梨果肉同果醬間住微微酸甜感 食落更清新唔會甜到膩😋.呢到每款都有佢獨自嘅特色靠大家發掘自己最中意嘅口味啦💁🏻‍♂️如果試過啱心水呢到仲有family size比大家開心share的👨‍👩‍👧‍👦或者想預訂做生日蛋糕都得㗎
好多地方都有得食tiramisu
靠大家發掘自己最中意嘅口味啦💁🏻‍♂️
如果試過啱心水
或者想預訂做生日蛋糕都得㗎
2023-08-26 169 瀏覽
尋日去咗TiramisuLab食咗佢哋嘅招牌提拉米蘇,真係一個超級滋味嘅體驗!佢哋有唔同口味嘅提拉米蘇,包括開心果提拉米蘇、抹茶提拉米蘇同埋經典提拉米蘇,每一款都有佢嘅獨特風味。首先試咗開心果提拉米蘇,真係一個令人驚喜嘅選擇!提拉米蘇層層疊疊,每一層都係鬆軟嘅蛋糕同埋濃郁嘅奶油,令人一口接一口停唔到。最特別嘅係佢哋用咗開心果嚟提升味道,開心果嘅香氣同埋杏仁嘅香脆口感,配合提拉米蘇嘅濃郁甜味,真係一絕!接著試咗抹茶提拉米蘇,作為抹茶控嘅我,真係冇辦法抗拒呢款美食。提拉米蘇嘅層次感依然好出色,蛋糕軟滑,奶油醇厚。抹茶嘅苦甜味道同埋濃郁嘅香氣,同酸酸甜甜草莓好夾。食落去,滋味真係好豐富,令人回味無窮。最後,試咗經典提拉米蘇,佢係提拉米蘇嘅經典配方,一樣令人驚艷。蛋糕融合咗咖啡同埋香濃嘅鮮奶油,每一口都帶嚟濃郁嘅咖啡香氣同埋微微甜味,真係好正。。除咗味道出色之外,TiramisuLab嘅提拉米蘇仲有一個特點係份量十足,一份就已經好夠食。佢地嘅材料仲要全部係意大利材料,好似去咗個小旅行咁,鍾意食甜品嘅朋友都一定要去試吓!
尋日去咗Tiramisu

除咗味道出色之外,Tiramisu
2023-08-25
2023-08-10 154 瀏覽
超中意食tiramisu❣坊間絕對唔難搵但水準可以差好遠!k11 musea新發現哩間tiramusu專賣店,食材全部意大利原料,仲有好多口味,我見到佢既時候賣到7788,想要既開心果味同椰子味都無lu!正方透明盒可以見到入面一層一層,面層一粒粒既白色cream好吸引😍classic既原味真係經典好味,咖啡香突出,微微酒香❣綠茶味中間仲有層紅豆👍🏻哩款比較清香。Oreo味小朋友實中意,exactly係orea中間個層cream既味。tiramusu口感整得非常幼滑,入口即化成口都係奶香。諗諗下佢個賣相用黎做散水餅/party food都好得體,想要大個d一班人share都有family misu或者原個cake。
超中意食tiramisu❣坊間絕對唔難搵但水準可以差好遠!

classic既原味真係經典好味,咖啡香突出,微微酒香❣

綠茶味中間仲有層紅豆👍🏻哩款比較清香。

tiramusu口感整得非常幼滑,入口即化成口都係奶香。

2023-07-30 139 瀏覽
Tiramisu’ Lab 由意大利名廚主理,所有食品均選用100%由意大利入口的食材,加上自己嘅家傳秘方,希望為大家帶嚟最正宗嘅Tiramisu甜品👍🏻😍Tiramisu’ Lab 所提供嘅tiramisu 有多款口味,當中不乏獨特創新嘅口味,另外仲有不同size 可以選擇。mono misu 就啱哂想試齊咁多款口味嘅為食仔女,想開party 開心share 就可以預訂family misu 或者揀原個cake 😎😎Mono misu 以一個正方盒子盛載,份量剛好啱哂一個人食,不多不少剛剛夠喉😆我地揀咗3款口味,勝在夠多人可以試多幾款😌Matcha Misu $52🍵經典tiramisu 加上茶味濃郁微苦嘅抹茶粉,同軟滑嘅mascarpone cheese 甜度完美平衝,lady finger 沾上espresso 帶濃濃咖啡香😋Pistachio Misu $56首選之一🏆開心果打成蓉後加入mascarpone cheese 製成獨特嘅cream cheese 層,帶點nutty 感仲會食到微粒粒開心果,甜度適中超級好味🤤Thai coco mango misu $52最驚喜係哩款

Matcha Misu $52🍵

Pistachio Misu $56

Thai coco mango misu $52
最驚喜係哩款泰意crossover 🫶🏻除咗面層有著當季香甜嘅新鮮芒果肉🥭,中層都夾著芒果蓉😍清新嘅椰子肉🥥清甜可口,估唔到經典意式甜品加上泰式風味會咁夾👍🏻

2023-07-25 118 瀏覽
呢間係香港少有嘅Tiramisu專門店。尖沙咀同上環都有分店。佢哋有細細件嘅盒裝蛋糕,一個人食啱啱好。亦都有大件啲嘅生日蛋糕㗎!✨Tiramisu' 1960" Classic $48整體口感幼滑,仲加入咗浸過咖啡嘅手指餅。係少有喺香港食到嘅正宗Tiramisu。✨Matcha Misu' $52有抹茶香又唔澀。比起原味,呢款味道比較濃厚豐富。✨Strawberry Misu' $52有士多啤梨果肉又有果醬,酸甜清新。食晒成件都唔覺飽飽濟濟。

✨Tiramisu' 1960" Classic $48

✨Matcha Misu' $52
有抹茶香又唔澀。比起原味,呢款味道比較濃厚豐富。

✨Strawberry Misu' $52
有士多啤梨果肉又有果醬,酸甜清新。食晒成件都唔覺飽飽濟濟。

2023-07-21 711 瀏覽
宜家開左兩間門市,一間係 K11 Musea,另一間係上環。小店由意大利名廚Ermanno Lelli 開設,用上自己係意大利的家傳秘方👨‍👩‍👦以及100%選用意大利食材,為大家帶來最正宗的意大利Tiramisu的口味🇮🇹除左最傳統的原味之外,佢地都推出左好多創意口味,今次我地就試左原味、抹茶、開心果三款😍佢有兩款size,Mono Misu單人米蘇用正方形盒仔裝住,另一個係Family Misu,就適合一家人或者用幾個朋友開Party一齊食。如果想買原個蛋糕都可以上網訂。先試左原味的Tiramisu,質感好滑好creamy,咖啡酒浸住底既手指餅,食落都好濕潤,味道都唔會太甜,都幾岩我口味😍份量幾好,自己一個人慢慢享受都唔會太邪惡。開心果味Tiramisu面頭就會多左啲果仁碎,食落就更有口感💚抹茶味Tiramisu味道係最濃郁既,食到有抹茶既茶香味,又未至於苦澀,真係恰到好處!🔸1960" Classic$48🔸Matcha Misu'$52🔸Pistachio Misu'$56📍#Tiramisu’ Lab (#尖沙咀美食)(#上環美食)尖沙咀K11 MuseaB2樓Kiosk L
如果想買原個蛋糕都可以上網訂。

🔸1960" Classic$48
🔸Matcha Misu'$52
🔸Pistachio Misu'$56

尖沙咀K11 MuseaB2樓Kiosk LAB203號舖
上環普慶坊2-8號地下D號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
  • Pistachio Misu
呢間Tiramisu專門店我bookmark左好耐喇🥺終於有時間過嚟試☺️•ᴗ• Matcha Tiramisu抹茶味濃郁🍵抹茶cream味道甘甜,帶微微苦澀味,口感柔軟,手指餅帶有獨特酒香同咖啡味🥃•ᴗ• Oreo Tiramisu米蘇好creamy,表層有Oreo餅乾增強口感🍪呢間手指餅比例比較少🧀🫕啖啖芝士同cream cheese•ᴗ• Pistachio Tiramisu最近好受歡迎嘅開心果🫶🏻微微開心果味,米蘇整身柔軟又綿密,面層仲有粒粒開心果碎,口感豐富🥰我最鍾意呢款

•ᴗ• Matcha Tiramisu

•ᴗ• Oreo Tiramisu
米蘇好creamy,表層有Oreo餅乾增強口感🍪
呢間手指餅比例比較少🧀🫕啖啖芝士同cream cheese

•ᴗ• Pistachio Tiramisu

2023-07-19 99 瀏覽
今次👦🏻👧🏻準備去朋友屋企,緊係要買定啲甜品開心Share!今次行行下街就買咗喺K11 Musea有分店嘅Tiramisu’ Lab,揀咗3款口味,原來Tiramisu都可以有咁多變化!🌟Tiramisu’ Classic’’ 1960// Pistachio Misu’ // Strawberry Misu’最經典傳統嘅Tiramisu味絕對係唔會令人失望嘅口味,Mascarpone Cheese同手指餅層比例平均,手指餅索滿咖啡汁液☕️,配埋面層嘅可可粉🍫,苦甜交迫,唔會太漏。至於開心果味Misu面層就灑上不少開心果顆位,Cream嘅部分相對溫和,再配埋咖啡手指餅,都幾匹配。士多啤梨Misu🍓就絕對係合家歡之選(無咖啡之選),基本上係士多啤梨Cream盒子,有唔少士多啤梨片,用士多啤梨果醬取代咗咖啡,質感輕柔唔會太甜。

2023-07-17 67 瀏覽
Tiramisu’s Lab 來自尖沙咀K11 MUSEA,這家店的特色在於使用的材料都來自意大利,讓食材的品質有保證,而且有很多創意口味,例如抹茶、開心果、士多啤梨、香蕉味及Oreo等等.。價錢由五十多元起,現在更有8折優惠。今天買了三個口味回家品嚐,外觀精美,每杯份量也不少,可以二人共享。抹茶提拉米蘇 $52這款甜點經典的提拉米蘇加上了抹茶粉,味道非常獨特。抹茶的苦味與提拉米蘇的香甜完美融合,讓人感受琴抹茶香氣。開心果提拉米蘇$56這款甜點加入了開心果,讓口感更加豐富。開心果的香氣和提拉米蘇的濃郁口感相互呼應,讓人一口接一口。而且開心果的擺盤也非常美觀,讓人看了就有食慾。Oreo提拉米蘇 $52這款甜點加入了Oreo餅乾碎,讓口感更加有層次。餅乾的鹹味和提拉米蘇的甜味相互平衡,讓這款甜點更加適合喜歡甜鹹口感的人。而且Oreo的餅乾屑也讓整個甜點看起來更加精緻。總的來說,Tiramisu's Lab的提拉米蘇口味創新,如果喜歡Tiramisu ,也可試試!

抹茶提拉米蘇 $52

開心果提拉米蘇$56

Oreo提拉米蘇 $52

2023-07-17 60 瀏覽
You must have something good if you only sell one thing at your store.Especially tiramisu, as it can be easily messed upThey are confident in their tiramisu and let’s tryTiramisu looking good and seemed freshly made, as not many are displayedThe packaging looks niceTiramisu 1960 classic $48Classic flavour, the store lady made freshly in front of me. Can’t go wrong with that. Matcha misu $52New flavour for tiramisu the matcha is different to the ones we taste normally. Not so sweet and therefore

The packaging looks nice

Tiramisu 1960 classic $48

Matcha misu $52
New flavour for tiramisu the matcha is different to the ones we taste normally. Not so sweet and therefore the tiramisu flavour is still present

Hong Kong people favourite nowadays
Pistachio misu $56
Rich in pistachio flavour and a hint of tiramisu still there.

Overall texture for the tiramisu are rich and smooth and creamy. Not the sweetest but taste proper
外賣自取
有幾個字眼係好似有魔力咁😈🌟首間 • 家傳秘方㊙️ • 外籍大廚👨🏻‍🍳 • 外國食材✈️ • 𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧......由🇮🇹意大利大廚𝐄𝐫𝐦𝐚𝐧𝐧𝐨👨🏻‍🍳開設既全港首間𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮專門店🎊用家傳秘方食譜㊙️再加新配搭做出𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧口味💫口味正宗帶有新意✨聽講連謝霆鋒都棒場😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍰 單人米蘇 Mono Misu' 🍰芝士部份食落幾滑身 • 蛋糕體濕潤😙現場大約有𝟔款口味可揀🛒如果𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞訂購就有大約𝟐𝟎種款式揀💻所以不論係愛傳統定愛𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧既你,都實揀得到岩心水👏🏻.▪開心果米蘇 ($56)果仁類🌰🥜 • 芝士🧀都係我至愛加左開心果醬,食到開心果碎粒粒💚多左重口感,唔係加香油得個香氣個種🤪.▪士多啤梨米蘇 ($52)士多啤梨果肉🍓 • 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞果𝐉𝐚𝐦🫙.▪泰式椰香芒果米蘇 ($52)芒果蛋糕🍰就食得多, 估唔到夾𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮都可喎😏芒果果肉🥭 • 椰絲🥥 • 椰漿🧉,真係有泰國既感覺🇹🇭. 除左我食左既單人份量(盒裝),仲有💁🏻‍♀️👨‍👩‍👧‍👦 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 𝐌𝐢𝐬𝐮' (𝟔人份) ($
有幾個字眼係好似有魔力咁😈
用家傳秘方食譜㊙️再加新配搭做出𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧口味💫
口味正宗帶有新意✨聽講連謝霆鋒都棒場😌

🍰 單人米蘇 Mono Misu' 🍰
芝士部份食落幾滑身 • 蛋糕體濕潤😙
現場大約有𝟔款口味可揀🛒
如果𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞訂購就有大約𝟐𝟎種款式揀💻
所以不論係愛傳統定愛𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧既你,都實揀得到岩心水👏🏻

▪開心果米蘇 ($56)
果仁類🌰🥜 • 芝士🧀都係我至愛
加左開心果醬,食到開心果碎粒粒💚
多左重口感,唔係加香油得個香氣個種🤪

▪士多啤梨米蘇 ($52)
士多啤梨果肉🍓 • 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞果𝐉𝐚𝐦🫙

▪泰式椰香芒果米蘇 ($52)
芒果蛋糕🍰就食得多, 估唔到夾𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮都可喎😏
芒果果肉🥭 • 椰絲🥥 • 椰漿🧉,真係有泰國既感覺🇹🇭

除左我食左既單人份量(盒裝),仲有💁🏻‍♀️
👨‍👩‍👧‍👦 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐲 𝐌𝐢𝐬𝐮' (𝟔人份) ($𝟐𝟐𝟎𝐮𝐩)
🎂𝐁𝐢𝐫𝐭𝐡𝐝𝐚𝐲 𝐂𝐚𝐤𝐞𝐬 生日蛋糕 𝟒", 𝟔", 𝟗" ($𝟐𝟖𝟎𝐮𝐩)
💎𝐋𝐮𝐱𝐮𝐫𝐲 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧 豪華特別版(要預訂❣️)
雙重朱古力威士忌🥃 • 黃金白松露🤍
🔺店員妹妹包裝🛍️好俾我時仲講左句"𝐇𝐨𝐩𝐞 𝐲𝐨𝐮 𝐄𝐧𝐣𝐨𝐲" 即時覺得更加甜💕
🔺有木匙更仔,食完唔洗洗🥄
🔺𝟏𝟎𝟎%意大利🇮🇹食材

[ Tiramisu’ Lab ]呢間主打Tiramisu嘅甜品店,來自意大利家傳秘方,選用100%意大利食材😲😲🇮🇹,呢個價錢嚟講都唔算好貴。單人米蘇✿ 士多啤梨米蘇🍓 $52✿ 奧利奧米蘇 $52✿ 抹茶米蘇🍵🍵 $52店舖有單人/6人提拉米蘇選擇,今次買咗3款單人米蘇,每隻味都可以試吓👅👅士多啤梨🍓有真士多啤梨果肉&果jam,軟綿綿蛋糕🍰配上cream,非常有層次感;Oreo口味不算太甜,仲有oreo餅碎;而抹茶味有濃郁espresso☕️,同抹茶都幾夾🍵。總結🫦Tiramisu有多達20款口味,而且有單人米蘇,造型小巧,份量剛好,味道不錯😋😋。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Tiramisu’ Lab地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓Kiosk LAB203號舖電話: 67110822✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Tiramisu’ Lab ]

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Tiramisu’ Lab
電話: 67110822
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
♡ 香港首間Tiramisu 專門店 | Tiramisu‘Lab ♡-最近尖沙咀開咗一間tiramisu嘅專門店,地理位置方面都好近地鐵站。Tiramisu主要由意大利名廚主理。 就連謝霆鋒都去撐場~😆 - ♡ 開心果米蘇 ♡ $56開心果有驚喜🫶 開心果米蘇有啲微微嘅開心果香味。米蘇本身又好滑好綿密,真係好好食。-♡ 奧利奧米蘇 ♡ $52奧利奧米蘇就更加不得了😆忌廉充滿綿滑口感 ~ 鍾意食Oreo嘅真係要試下。-♡ 泰式椰香芒果米蘇 ♡ $52聞上去有香甜嘅芒果味同埋椰香味,充滿着泰國嘅風味。每一層都層次分明,入面有芒果同椰絲等~ 食落感覺好特別 😆❥#⇢店鋪資料:Tiramisu’ Lab (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓Kiosk LAB203號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X尖沙咀-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍
最近尖沙咀開咗一間tiramisu嘅專門店,

地理位置方面都好近地鐵站。
Tiramisu主要由意大利名廚主理。
就連謝霆鋒都去撐場~😆

♡ 開心果米蘇 ♡ $56

開心果有驚喜🫶
開心果米蘇有啲微微嘅開心果香味。
米蘇本身又好滑好綿密,真係好好食。
♡ 奧利奧米蘇 ♡ $52

奧利奧米蘇就更加不得了😆
忌廉充滿綿滑口感 ~
鍾意食Oreo嘅真係要試下。
♡ 泰式椰香芒果米蘇 ♡ $52

聞上去有香甜嘅芒果味同埋椰香味,
充滿着泰國嘅風味。
每一層都層次分明,
入面有芒果同椰絲等~ 食落感覺好特別 😆

⇢店鋪資料:
Tiramisu’ Lab (尖沙咀)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X尖沙咀
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南