2023-08-26 171 瀏覽
尋日去咗TiramisuLab食咗佢哋嘅招牌提拉米蘇,真係一個超級滋味嘅體驗!佢哋有唔同口味嘅提拉米蘇,包括開心果提拉米蘇、抹茶提拉米蘇同埋經典提拉米蘇,每一款都有佢嘅獨特風味。首先試咗開心果提拉米蘇,真係一個令人驚喜嘅選擇!提拉米蘇層層疊疊,每一層都係鬆軟嘅蛋糕同埋濃郁嘅奶油,令人一口接一口停唔到。最特別嘅係佢哋用咗開心果嚟提升味道,開心果嘅香氣同埋杏仁嘅香脆口感,配合提拉米蘇嘅濃郁甜味,真係一絕!接著試咗抹茶提拉米蘇,作為抹茶控嘅我,真係冇辦法抗拒呢款美食。提拉米蘇嘅層次感依然好出色,蛋糕軟滑,奶油醇厚。抹茶嘅苦甜味道同埋濃郁嘅香氣,同酸酸甜甜草莓好夾。食落去,滋味真係好豐富,令人回味無窮。最後,試咗經典提拉米蘇,佢係提拉米蘇嘅經典配方,一樣令人驚艷。蛋糕融合咗咖啡同埋香濃嘅鮮奶油,每一口都帶嚟濃郁嘅咖啡香氣同埋微微甜味,真係好正。。除咗味道出色之外,TiramisuLab嘅提拉米蘇仲有一個特點係份量十足,一份就已經好夠食。佢地嘅材料仲要全部係意大利材料,好似去咗個小旅行咁,鍾意食甜品嘅朋友都一定要去試吓!
尋日去咗Tiramisu

除咗味道出色之外,Tiramisu
2023-08-25