平日去19:00已經坐滿,好誇張,建議電話訂座。如果搭地鐵🚇出太子站行大約5分鐘,見到上Moko條樓梯,行左邊轉左。⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗 $75沙律份量大,生菜新鮮爽脆,切開溫泉蛋撈勻令生菜更掛汁,凱撒醬幾好味。⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯🐮 $118意大利飯飯粒分明,加左芝士薄片令口感更濃郁creamy。牛面肉大大舊,肉質非常軟腍,膠質豐富,牛味濃厚,如果切細舊上碟食起黎更加方便。⭐️松露油忌廉大啡菇貓耳朵 $95貓耳朵同菇好索汁,醬汁充滿黑松露同菇香,既有咬口又幾入味,但唔會覺膩。加左果香濃郁既松子仁令口感更多層次。⭐️忌廉芝士焦糖餅乾布甸🍮 $55有別於一般焦糖布甸,質地較厚實,口感似芝士蛋糕,蛋香同芝士味幾出。布甸面既焦糖脆脆幾甜,但cream同cream cheese唔算甜,中和番岩岩好。⭐️菠蘿汁🍍 $30酸酸甜甜岩晒解膩。⭐️開心果鮮奶 $50當晚鮮奶轉左豆奶,口感順滑,直接飲都有開心果味,攪勻飲就會奶味突出。💬建議兩個人揀主菜唔好兩款都揀咁heavy,會好易膩。

⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗 $75

⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯🐮 $118

⭐️松露油忌廉大啡菇貓耳朵 $95

⭐️忌廉芝士焦糖餅乾布甸🍮 $55

⭐️菠蘿汁🍍 $30
酸酸甜甜岩晒解膩。

⭐️開心果鮮奶 $50

💬建議兩個人揀主菜唔好兩款都揀咁heavy,會好易膩。
去MOKO shopping 完諗住行埋花園街,中途見到間風格好小清新既café🌱透過門外玻璃窗見到入面d野食同飲品🍸都好吸引,就入去差個電先 🤣我地食左:👉🏻✨日式燒雞腰果仁沙律✨ $75沙律嘅分量好大,材料豐富🫶🏻入面有嫩滑多汁嘅日式燒雞、脆卜卜嘅腰果仁、酸爽既酸薑、爽脆小黃瓜、爆汁番茄仔、新鮮沙律菜同牛油果沙律再配上薑黃芝麻醬,真係開胃好食又健康😋✨全日早餐升級版✨ $120All Day Breakfast 不嬲都係我妹最愛,今次佢見到有個升級版就更加想試!!呢個升級版比平時食開個d仲更加多料😍呢個早餐有腸仔、煙肉🥓煙燻三文魚、炒蛋、櫻桃番茄、Bagel 🥯、炸薯角🥔同牛油果碎再配上蒜泥蛋黃醬;真係夠哂飽肚又滿足☺️💡升級版分量同食物款式較多,如果細食嘅,要基本版就得💡✨慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯✨ $118被忌廉汁包裹住既Risotto 軟硬適中,上面仲鋪滿左好多芝士🧀味道濃郁又creamy🤤而用胡蘿蔔🥕、紅酒汁🍷、洋蔥🧄同百里香煮成既醬汁香濃惹味🥰用呢個汁慢煮出梨既牛面肉🐃入口即化好入味,整體都好出色同高質💯✨伯爵茶焦糖布甸✨ $50濃郁焦糖甜味同清香既伯爵茶香達到完美平衡既滑

我地食左:👉🏻

✨日式燒雞腰果仁沙律✨ $75

✨全日早餐升級版✨ $120

呢個升級版比平時食開個d仲更加多料😍

💡升級版分量同食物款式較多,如果細食嘅,要基本版就得💡

✨慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯✨ $118

✨伯爵茶焦糖布甸✨ $50

濃郁焦糖甜味同清香既伯爵茶香達到完美平衡既滑滑布甸甜而不膩🍮輕輕-郁就彈下彈下咁,好可愛😍真心好評👍🏻

✨凍焦糖脆脆咖啡✨ $55

微微苦澀嘅咖啡☕️同香醇嘅牛奶🥛本身就係絕配💯;再加埋香甜脆口嘅自家製焦糖脆脆,味道層次感仲更上一層樓添❤️ 小妹比較推🫶

✨Passion Fruit Sparkling Ade✨ $50

酸酸甜甜好解膩,好啱夏天飲☀️而且上面仲有半個熱情果,個look好打卡able❣️

呢間cafe既環境同出品真係好睇又好食,絕對系-個叉電既好地方呢🫶

🌵Tuned Coffee & Roastery

📍太子洗衣街163-163 A號鴻德大廈地下B號舖

港鐵太子站 B2出口,步行約5分鐘
近一两年都得閒就來hea 飲杯咖啡。一直感覺不錯,但自大約三數個月開始,不同了,不知是否經營者轉手了。以前柔和的淡黃燈光,現在加了幾盞白射燈,不舒服。位也加多了,太擠迫。食品比較少食,不宜多加評論。咖啡,常飲的美式咖啡、冰滴咖啡,水準失掉了。以前,還是舊一批店員和那位cap帽女咖啡師時,很用心制作,味道有特式。偶然冰滴咖啡不夠供應,坦白告知客人,只有半杯。反映店舖誠懇,認真待客。早兩日最後一次去飲咖啡,閒日下午,客不多,但10分鐘內無服務。如常要一個cold brew, 放到枱上已經看到的和從前不同:混濁。喝一口,莫講說不是冰滴咖啡,係一點咖啡味都沒有。我怕自己「味覺誤會」,要一杯清水,清清味蕾再試,一樣。向可能是店主的小姐反映,「可能制作出問題、可能份量不夠」,「這杯不下單」。回應是禮貌和合理,但可惜就使我對這店失望了。因為不是單一事件,而是每況越下。
近一两年都得閒就來hea 飲杯咖啡。

2024-03-26 40 瀏覽
同朋友旺角行完街,黎咗呢間人氣cafe食嘢,就算係平日夜晚都座無虛席。Menu有沙律、班尼迪、意粉、意大利飯、各式小食,仲有窩夫、布甸等甜品,岩哂同朋友坐低飲杯嘢兼醫肚。無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80黑醋的酸甜令沙律非常開胃,而且因為加咗新鮮嘅無花果同石榴果,食得香甜得黎又清新,加埋香脆合桃果仁,成個沙律結合咗唔同口感同風味。合桃脆脆卡邦尼粗管通粉 $95呢款用粗管通粉整嘅carbonara ,通粉口感彈牙,中空嘅部分掛滿哂醬汁,配上香脆嘅合桃粒,營造出豐富的口感。煙肉三文魚班尼迪蛋 $85底層嘅多士烘到好脆,上面一層層鋪咗沙律菜、煎到焦脆嘅煙肉、煙三文魚同流心班尼迪蛋,非常豐富。伯爵茶焦糖布甸 $50結合咗伯爵茶嘅芳香同布甸柔滑嘅口感。食落每一啖都散發住濃郁嘅伯爵茶香氣,面頭嘅焦糖香得黎又唔會太甜。開心果鮮奶/焙茶鮮奶 $45/$40朋友叫咗杯開心果鮮奶,拉花好靚,飲落開心果味好濃郁,同鮮奶好夾。至於焙茶鮮奶就飲到焙茶果種獨特嘅炭香風味,茶味香濃。。。Tuned Coffee & Roastery (太子)太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖。。

無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80

合桃脆脆卡邦尼粗管通粉 $95

煙肉三文魚班尼迪蛋 $85

伯爵茶焦糖布甸 $50

開心果鮮奶/焙茶鮮奶 $45/$40

Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

2024-03-23 44 瀏覽
講起太子你會諗起咩?以前放學放假都好鍾意同同學買衫的聯合廣場同花園街,對我來說完全就係讀書回憶。這間以咖啡為主打的咖啡館,於太子洗衣街,就係行往moko天橋下,遠處已有長長的人龍。無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80甜甜地嘅石榴同無花果mix埋合桃,配上黑醋酸酸甜甜,作為前菜非常開胃。手撕豬肉班尼迪蛋 $88麵包係輕輕烤過咬落軟熟,手撕豬肉份量給的超級足料味又濃郁而且唔韌,酸酸地鹹鹹地口感很好!班尼迪蛋呈半流心好正。泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98扁意粉掛上冬蔭功及忌廉煮成醬汁,再配上大大隻鮮蝦,酸酸辣辣,超開胃!推薦鍾意食靠陰公嘅朋友。忌廉芝士焦糖餅乾布甸 $55 布甸香滑口感綿密又香濃,面頭有脆脆焦糖,食落非常滿足。Drinks:Signature Drink (ICED) $55Summer connection Pistachio Latte 開心果鮮奶(ICED) $45

無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80

手撕豬肉班尼迪蛋 $88

泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98

忌廉芝士焦糖餅乾布甸 $55
布甸香滑口感綿密又香濃,面頭有脆脆焦糖,食落非常滿足。

Drinks:
Signature Drink (ICED) $55
Summer connection

2024-03-23 37 瀏覽
好多咖啡店都係六點山門,啡友放工冇寄托。有d朝啡晚酒,ok啦。但朝啡晚啡就最頂癮。自從知道呢度,我同咖啡知己就多左聚脚地。 🍺對咖啡因已有抗體既我地(即係唔會訓唔着啫),當然要又啡又茶啦。我點既係summer connection,因為佢話用左tropical fruit flavour。雖然飲唔到邊種熱帶果實,但係就真係超清新。tonic既微甜係夾到fruity既咖啡shot既,而且食濃味野之後係有清新味蕾既感覺。朋友既chai latte 茶味濃,chai tea獨有既香氣配合牛奶特別香滑,口感豐盈。 🍖之所以話聚腳地係因為佢食物都好出色,又食又飲,談天說地,時間特別快過。我地今次食牛面珠risotto ,個牛真係好林,唔係好駛用力咬就係口入面溶左,但唔係和牛個種溶完會膩個種,而係可以一舊接一舊食。醬汁同risotto 當然亦應記一功啦。risotto 口感剛好,軟硬得宜,好creamy。剛好garlic做既醬汁,輕微刺激味覺,做到中和作用,平衡反成件事。 🍖大啡菇貓耳朵,貓耳朵獨特既外型,索實d忌廉汁,仲好似索埋的菇既香氣。而且每粒細細個,有的似食ravioli,又有的似食壽司,

🍖大啡菇貓耳朵,貓耳朵獨特既外型,索實d忌廉汁,仲好似索埋的菇既香氣。而且每粒細細個,有的似食ravioli,又有的似食壽司,不經不覺,食左好多,但又唔會好飽。

🍖唔記得提個前菜沙律,的菜新鮮又colorful,配合個醋汁同有香甜無花果,幫我地開左個胃都好重要。

✨️最尾既伯爵茶布甸係完美既作結。個布甸放係個個好日式布甸器皿度,方便客人郁下佢,震下佢。布甸滑嘟嘟充滿茶味,甜度又甜中,滿意。

早兩晚試左旺角moko 隔離洗衣街有間文青Cafe覺得好食唔算貴又大份有誠意,甜品同飲品都好出色,可以分享下. 店舖以白色做主調裝飾簡約樓底好高,有植物及畫作等點綴,主要提供輕食、咖啡、甜點等俾都市人忙裏偷閑. 估唔到平日夜晚都咁多人,幾熱鬧. 都係臨走見冇乜人先有機會影返張相. ⭐️凍菠蘿汁黑咖啡🍍☕️Fruity嘅long back難得有一定要試吓. 有一片厚厚鮮菠蘿散發新鮮果香,仲有濃郁咖啡豆香. 面層係甘甘地嘅黑咖啡,下面嗰層係菠蘿汁好香甜,攪勻之後又變咗另一種飲法,一杯嘢有三種飲法夠晒多元化. ⭐️開心果奶😃🥛綿滑醇厚鮮奶上灑上開心果粒. 唔會太甜. 每啖都有果仁香味好正. 粉綠色底色加埋拉花打卡好靚. 飲完心情都開心啲. ⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗好大份,沙律菜好爽麵包糠好脆仲有鹹香煙肉撈埋雞蛋同埋芝麻糖芝士碎好開胃. ⭐️煙三文魚配以酸包多士🐟賣相精美,估唔到三文魚嘅份量咁多,啖啖肉夠肥美鮮味,仲有煙熏咸香味,配埋新鮮蔬菜同埋醃洋蔥,滴埋檸檬汁,更添清新,酸包多士烘到香脆,夾埋一齊食夠滋味. 夠健康食多多都唔怕肥. 好啱夏天食. ⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯牛面肉煮得好腍好入味黑蒜

⭐️凍菠蘿汁黑咖啡🍍☕️

⭐️開心果奶😃🥛

⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗

⭐️煙三文魚配以酸包多士🐟

⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯
牛面肉煮得好腍好入味黑蒜味好香,面頭有芝士薄片夾埋食味道更豐富. 慢煮夠健康原汁原味又唔會流失營養. 溶溶芝士配合軟硬度適中意大利飯好Creamy.

⭐️伯爵茶雞蛋布甸
布甸有柚子皮同埋香草做裝飾仲有忌廉灑上伯爵茶粉. 好靚. 食落好清新聞落食落都有濃濃伯爵茶香味,雞蛋味好香,布甸質地咬落Q彈入口溶化,食落唔太甜又甜中帶甘,平時唔多好甜品嘅男士都啱呀.

誠意推薦俾大家去開就試吓啦😋❣️

• 開心果鮮奶
  • 慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯
  • 煙三文魚配以酸包多士
  • 伯爵茶焦糖布甸
  • 凍菠蘿黑咖啡
忙咗成日,放工只係想近近地搵個地方同朋友吹下水👏一入嚟已經好鍾意個vibe, 雖然店面不大,但燈光好柔和,加埋好有心思啲畫同綠色植物,成個氣氛令人覺得好放鬆~🎉無花果合桃石榴黑醋沙律$80沙律菜加埋酸酸甜甜的黑醋同熟透的無花果、石榴好夾,清新又開胃。❤️手撕豬肉班尼迪蛋 $89疊得好高好足料~ 陣陣奶香的荷蘭醬、流心的水波蛋同埋烤得香脆的酸種包本來就係絕配,呢個仲用埋燉煮得甜甜的豬肉絲同火箭菜襯底,面頭爽脆的青蘋果條條,口感豐富,食完都覺得回味。❤️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118由忌廉、紅蘿蔔、紅酒汁、洋蔥、百里香慢慢熬製,牛肉面吸哂材料的精華,仲保留咗肉質的嫩滑,意大利飯的軟硬度亦適中。🎉忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55自己好怕啲太甜嘅甜品,店員就推介呢個,布甸幼滑得嚟充滿蛋香,同lotus 餅又幾夾。❤️ Iced lemonade $45 + Iced matcha latte $45朋友話抹茶latte 幾正,我鍾意酸酸甜甜嘅lemonade,飲落好fresh,仲有粒粒檸檬粒添~ =======================PS 老闆同員工都好nice,見我哋好晏先嚟又食得慢,截咗單都

🎉無花果合桃石榴黑醋沙律$80

❤️手撕豬肉班尼迪蛋 $89

❤️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118

🎉忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55

=======================
PS 老闆同員工都好nice,見我哋好晏先嚟又食得慢,截咗單都無趕我哋走,結果坐到臨收檔前20分鐘先走 >V<

人均消費:約$200
🔥Tuned Coffee & Roastery
(太子站B2行3分鐘左右)
ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ✦無花果合桃石榴果醋沙律無花果同沙律菜都非常新鮮,果醋酸中帶香甜,合桃嘅堅果香同石榴嘅清甜令到味道層次有提昇✦松露油忌廉大啡菇貓耳朵松露忌廉醬好濃稠,香氣撲鼻,喺貓耳朵上好掛汁,食完明白點解店員話呢個ᴘᴀsᴛᴀ 比較多人揀✦泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉忌廉冬陰功好惹味 帶微酸微辣,鮮蝦好彈牙,而扁意粉都非常ᴀʟ ᴅᴇɴᴛᴇ,食完都唔會覺得好膩✦開心果鮮奶口感絲滑,開心果味香濃!面頭仲有開心果碎,好滿足!✦凍菠蘿汁黑咖啡攪拌後菠蘿汁嘅清新果甜同甘香嘅黑咖啡配合得好好✦忌廉芝士焦糖餅乾布甸口感介乎布甸同巴斯克蛋糕嘅質感中間,而味道似加乘左蛋香味嘅ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇsᴇ,同ʟᴏᴛᴜs 餅嘅焦糖肉桂味好夾!個人認為係必試♡𓄢ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ太子洗衣街163-163ᴀ號鴻德大廈地下ʙ號舖
ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ

✦無花果合桃石榴果醋沙律

✦松露油忌廉大啡菇貓耳朵

✦泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉

✦開心果鮮奶
口感絲滑,開心果味香濃!面頭仲有開心果碎,好滿足!

✦凍菠蘿汁黑咖啡
攪拌後菠蘿汁嘅清新果甜同甘香嘅黑咖啡配合得好好

✦忌廉芝士焦糖餅乾布甸

𓄢ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ
太子洗衣街163-163ᴀ號鴻德大廈地下ʙ號舖
2024-03-17 2234 瀏覽
年三十晚公司難得放早,約了好友到這家在花園街附近的咖啡烘焙店小聚。約1:45PM到店,應該很多人放早食好東西,排隊了約15分鐘才入座。Tuned的店內空間不算小,但座位較多,有一點點擠擁。店員serve餐點時都小心翼翼,怕碰到客人。我和友人都未吃午飯,所以點了2個午市套餐,餐飲方面朋友點了熱americano,我則加了$22.5選了凍Latte。凍Latte味道正常,沒有特別。煙三文魚分量非常慷慨!酸種麵包酸度適中,配合中間豐富的沙律菜,清新好食原本想點綠茶紅豆麻糬窩夫,但售罄了,所以另選Cookies & cream口味。貝殼窩夫的分量也很大,除了雪糕還有另外2種醬料可以配窩夫吃。欣賞店員把雪糕和醬料另上,我們2人分吃時很方便,而且雪糕會融得較慢。貝殼窩夫熱騰騰上枱,吃下去新鮮香脆。但朱古力醬+朱古力碎+雪糕醬料的配搭對我來說真的太甜了,吃了一件便有點膩總括而言,Tuned的食物味道不錯、分量足,咖啡正常。但環境較擠,不是能和朋友舒適閒聊的地方。
年三十晚公司難得放早,
約了好友到這家在花園街附近的咖啡烘焙店小聚。
約1:45PM到店,
應該很多人放早食好東西,
排隊了約15分鐘才入座。
Tuned的店內空間不算小,但座位較多,有一點點擠擁。
店員serve餐點時都小心翼翼,怕碰到客人。
我和友人都未吃午飯,所以點了2個午市套餐,
Caffe Latte
凍Latte味道正常,沒有特別。
煙三文魚配酸種麵包
煙三文魚分量非常慷慨!
酸種麵包酸度適中,配合中間豐富的沙律菜,清新好食

貝殼窩夫[Cookies & cream]
原本想點綠茶紅豆麻糬窩夫,
但售罄了,所以另選Cookies & cream口味。
貝殼窩夫的分量也很大,
除了雪糕還有另外2種醬料可以配窩夫吃。
欣賞店員把雪糕和醬料另上,
我們2人分吃時很方便,而且雪糕會融得較慢。

貝殼窩夫熱騰騰上枱,吃下去新鮮香脆。
但朱古力醬+朱古力碎+雪糕醬料的配搭對我來說真的太甜了,
吃了一件便有點膩

總括而言,Tuned的食物味道不錯、分量足,咖啡正常。
但環境較擠,不是能和朋友舒適閒聊的地方。
2024-02-09
15 分鐘 (堂食)
煙三文魚配酸種麵包
We Ordered :- Figs & Walnuts Pomegranate Salad ($80):沙拉以新鮮的無花果、核桃和石榴籽為主要成分,帶來了豐富的口感和營養🥗🌰🍑。- Creamy Baby Scallops Risotto ($98.0):奶油燉帶子意大利飯,融合了鮮美的海鮮口味和濃郁的奶油風味,每一口都令人陶醉😋🍚🍤。- 蕃茄菠菜芝士意大利雲吞 ($89.0):雲吞內餡以新鮮的蕃茄、菠菜和芝士為主,搭配著酸甜的番茄醬汁,口感豐富多層次🍅🍃🧀。- Mango & Passion Fruit Pavlova ($70.0):芒果和百香果脆餅,結合了芒果的甜美和百香果的酸爽,帶來了一種獨特的口感和味道🍮🥭🍋。在飲品方面,我們品嚐了PassionFruit百香果 ($50)和Cappuccino ($40)。百香果飲品帶有酸甜的口味,清涼又開胃,而咖啡則帶來了濃郁的咖啡香氣和奶泡的柔滑感☕️🍹。總的來說,Tuned Coffee & Roastery食物精緻美味,餐廳氣氛輕鬆,牆邊掛滿蕨類植物,令人放鬆。店舖的氛圍舒適,員工服務友善周到。如果你正在旺角尋找一個放鬆身心,品味美

We Ordered :

總的來說,Tuned Coffee & Roastery食物精緻美味,餐廳氣氛輕鬆,牆邊掛滿蕨類植物,令人放鬆。店舖的氛圍舒適,員工服務友善周到。如果你正在旺角尋找一個放鬆身心,品味美食和享受咖啡的地方,我們強烈推薦Tuned Coffee & Roastery!
2024-03-15 31 瀏覽
#christine開飯日記 約左舊同事食飯,想搵間chill chill 地嘅cafe坐下傾下計🤭上網見係太子 @tunedcoffee 好多好評,環境都好靚,就約埋朋友仔去試下Cafe係行小清新嘅文青風格,有好多植物同木家私做裝飾🤭入到去個環境都幾舒服架。我地大概六點九左右去到已經好full 啦。證明佢人氣真係爆晒燈😍🌟Roasted Chicken And Cashew Nut Salad($75)最近仲係減肥中,沙律就一定要叫嘅🤭佢嘅份量都好足料架👍大大碗,沙律藥好新鮮加埋牛油果醬、腰果粒粒、青瓜同蕃茄仔仲有燒雞肉,成個配色都好靚,睇到都已經好有食慾啦🤗味道都幾唔錯架,又健康🌟Deluxe All Day Breakfast($120)朋友就叫左AlL Day Breakfast,有煙三文魚、貝果、炒蛋、德國腸、煙肉同牛油果醬,內容都真係都幾豐富架😍😍🌟Creamy Baby Scallops Risotto ($98)我地仲叫左牛油忌廉汁帶子粒意大利飯,忌廉嘅香味好濃郁,粒粒飯都吸晒啲湯汁👍👍加上帶子粒都好新鮮架🌟Pistachio Latte($45)開心果控一定要試下,開
#christine開飯日記

🌟Pistachio Latte($45)
開心果控一定要試下,開心果味好濃加埋鮮奶,成件事好滑👍

🌟Earl Grey Egg Pudding ($55)
Earl Grey 味都好出,加上有一層焦糖一齊食,甜度就啱啱好,有茶香味之餘,燉蛋本身都好滑😍😍

依間cafe性價比好高,價錢好親民,份量又多👍
你哋去開太子食飯都可以試吓佢

🍴Tuned Coffee & Roastery (太子)
📍太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
2024-03-13 41 瀏覽
放工經過旺角諗住求其搵間餐廳衣肚,係一條了無人煙嘅街道,竟然發現一間cafe坐滿曬人...好奇心驅使之下走去試下!舖頭坐滿人我哋等咗十分鐘就入坐!舖頭裝修非常有誠意 好有文青風格 潮人打卡首選!經店員推介後我地叫咗以下食物:日式燒雞腰果仁沙律1.日式燒雞非常juicy,淡淡雞肉口感十足!2.沙律加上酸薑甜甜酸酸,創意無限,味道亦非常匹配!3.新鮮蔬菜鮮甜可口,什有田園風味開心果鮮奶香脆開心果繪鮮奶簡直絕配!非常特別有心思,賣相更加吸引!大蝦冬陰功扁意粉大蝦新鮮爽口,冬陰功汁有微辣!泰式感覺濃厚,一啲都唔hea!喜歡食冬陰功嘅朋友必試!牛油忌廉汁帶子粒意大利飯燉飯有香濃嘅牛油忌廉味非常creamy,啖啖帶子粒 口感十足 一啲都唔吝嗇!忌廉芝士焦糖餅乾布甸嫩滑嘅布甸上加上一層脆脆嘅焦糖,餅乾香脆味道畀得上 法式焦糖燉蛋paul lafayet正 正 正!
舖頭坐滿人我哋等咗十分鐘就入坐!
舖頭裝修非常有誠意 好有文青風格 潮人打卡首選!
經店員推介後我地叫咗以下食物:

日式燒雞腰果仁沙律
1.日式燒雞非常juicy,淡淡雞肉口感十足!
2.沙律加上酸薑甜甜酸酸,創意無限,味道亦非常匹配!
3.新鮮蔬菜鮮甜可口,什有田園風味

開心果鮮奶
香脆開心果繪鮮奶簡直絕配!
非常特別有心思,賣相更加吸引!

大蝦冬陰功扁意粉
喜歡食冬陰功嘅朋友必試!

牛油忌廉汁帶子粒意大利飯
燉飯有香濃嘅牛油忌廉味非常creamy,
啖啖帶子粒 口感十足 一啲都唔吝嗇!

忌廉芝士焦糖餅乾布甸
嫩滑嘅布甸上加上一層脆脆嘅焦糖,餅乾香脆
味道畀得上 法式焦糖燉蛋paul lafayet
正 正 正!
泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉味道清新 意粉爽口 估唔到同冬陰公同意粉可以咁夾😍😍鮮蝦帶有甜甜既海鮮味道🦐牛油忌廉汁帶子粒意大利飯意大利飯有口感 帶子鮮甜彈牙 每粒飯都掛著濃郁既牛油忌廉汁😚日式燒雞腰果仁沙律沙律清爽可口 色彩繽紛😍燒雞肉質細嫩多汁 搭配脆脆既蔬菜🥒香脆腰果🥜淋上特製醬汁 味蕾享受焦糖布甸潤綿密既布甸配上香甜既焦糖醬 入口即溶令人感受到幸福既甜蜜滋味🫶Tuned Coffee & Roastery📍太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖@damn_lab_tm @damn.hk.office
泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉

Tuned Coffee & Roastery
📍太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

@damn_lab_tm @damn.hk.office
2024-03-01 234 瀏覽
晚上七點到達已經見到前面有4對情侶喺度排緊隊,幸運地唔使等咗好耐,就已經有位可以入去。環境方面唔算大,不過裝修都算是正,比較適合,禮拜六日過嚟輕鬆CHILL 1 CHILL♪( ´▽`)Order佢哋其中兩個signature—開心果Latte同忌廉芝士焦糖餅乾布甸,仲叫咗個牛面頰嘅飯同黑松露貓耳朵粉。雖然每個食物個樣都叫做不過不失呃到下人,但係食物質素真係不敢恭維飲品方面 — 開心果LatteBarista個拉花都拉得幾靚,見到顏色仲好青綠,仲以為會有十分之濃郁嘅開心果味道。但飲落只有淡淡的開心果味,咁淡嘅開心果味但係青BB咁我做埋嘢落咗好多食用色素添…我見到係推薦飲品仲滿懷希望,點知換來個失望…主食方面 — 牛面頰嘅飯同黑松露貓耳朵粉主食都預咗個樣不打卡,所以樣子上我覺得都冇咩好comment,主要希望味道上搭救就可以了。但主食唔夠熱只係暖呢樣嘢真係不行。牛面頰都叫夠唸都算可接受;黑松露貓耳朵粉我覺得根本就係餐湯嗰啲汁倒落去,味道不過不失,但食物唔夠熱個下已經係另一個失望了…甜品 — 忌廉芝士焦糖餅乾布甸不夠滑身,唔算有驚喜,普通焦糖布甸一個。

飲品方面 — 開心果Latte

主食方面 — 牛面頰嘅飯同黑松露貓耳朵粉

甜品 — 忌廉芝士焦糖餅乾布甸
不夠滑身,唔算有驚喜,普通焦糖布甸一個。
2024-03-01
15 分鐘 (堂食)