Brought an Original Churro back home for dessert. While eating it, I found a long piece of hair stuck inside the dough...I have always wanted to try Twist&Buckle. Too bad it turned out to be such an unsanitary and disgusting experience. How about having your staff wear hair nets when they're making the food?買左個原味churro回家食。吃的時候,發現了一條好長的頭髮插在churro內。。。從好耐之前就想試Twist&Buckle。好可惜這次是一個唔衛生同埋嘔心的經驗。你的伙計在製作食物過程中唔戴頭髮網的嗎?

你的伙計在製作食物過程中唔戴頭髮網的嗎?
Original Churro
2022-09-19
2022-08-28 221 瀏覽
Churros 好少地方有得食,食得最多都係迪士尼入邊🤭🤭係逸東酒店食完飯發現food court 有間賣churros 嘅專門店,仲要即叫即炸,好難忍手唔試呀🥹🥹每條Churro $38都可以揀topping, 今次揀左烤棉花糖!,再加$12 仲可以配雪糕添!🥰🥰因為即叫即製嘅關係外面非常脆!加上棉花糖配搭都好襯😍。但雪糕呢,下次可能就真係唔需要加啦😆
Churros 好少地方有得食,食得最多都係迪士尼入邊🤭🤭

2022-07-16
10 分鐘 (外賣自取)
2022-06-25 380 瀏覽
這天跟朋友在逸東酒店吃完午餐,再吃甜品就完美。威化餅配奧利奧碎及朱古力醬:超大條脆脆的Churros,而且即炸,還熱辣辣的,雪糕都幾香雲呢拿味,份量都不算少,可以兩人分享。還有很多不同口味,下次一定會試😋
這天跟朋友在逸東酒店吃完午餐,再吃甜品就完美。

威化餅配奧利奧碎及朱古力醬:
超大條脆脆的Churros,而且即炸,還熱辣辣的,
雪糕都幾香雲呢拿味,份量都不算少,可以兩人分享。

還有很多不同口味,下次一定會試😋

2022-06-20 215 瀏覽
喺香港越來越少地方有得食西班牙炸油條🇪🇸呢一間嘅churros真係食過最好食嘅😋全部都係即叫即炸 熱辣辣 外脆內煙韌💓外層再淋滿榛子醬同花生粒 食落超有口感🌰🥜
2022-05-16 274 瀏覽
嗰日咁岩行開佐敦 就去咗呢個food court😌竟然俾我見到呢一間人氣西班牙炸油條🤩真係我食過最好食嘅💕勁香肉桂味 而且炸得好脆 唔會太硬😝外面脆卜卜 入面又帶點麵包鬆軟嘅口感🤓
2022-05-05 241 瀏覽
之前經過見到已經想試,早排用coupon買左8件mini churros,大概$100。味道揀左:hazel lahWonderlandUbeCrunchy matchaCookie cream最想試既crème brûlée 無哂見佢好新鮮,即叫即做,買到返屋企重係暖,咬落去外脆內軟,實在太開心🥳估唔到係香港可以食到咁好味既churros,重要唔係淨係點朱古力醬,又咁多種味🥰🥰幸福感up個人最鍾意hazel lah,呢個味無得輸,不過估唔到紫薯味都唔錯我會再番黎架,等我呀!!

味道揀左:

hazel lah
Wonderland
Ube
Crunchy matcha
Cookie cream

最想試既crème brûlée 無哂

我會再番黎架,等我呀!!
2022-02-04 378 瀏覽
朋友想食,特登黎逸東e間,可以買完即刻坐係到慢慢食,佢係openrice買咗套票,可以即買即用,$90有10個迷你churros,但口味不可以選擇,佢set好咗俾你,但其實都比幾多款式嘅,除咗有兩個係原味,兩個係白朱古力Oreo曲奇碎,其他都唔同,主要係冇咗棉花糖味同埋焦糖布甸味。我隨手拎起左一個食,點知就食咗焦糖醬味加朱古力碎,實在太甜啦churros本身有砂糖,再加埋甘甜嘅焦糖醬,有啲誇張,愛甜嘅你應該試,但我吾係🙈但佢都真係幾脆,我諗其他味應該會好食嘅

2022-01-29 200 瀏覽
估唔到呢種歐洲的味道終於俾我喺香港搵返!!而且仲要更加好味!!!食過churros嘅應該都知佢有個花名叫鬼佬油炸鬼本身已經好中意食油炸鬼嘅我當年喺歐洲生活嗰時就算食到幾飽都好都會買佢地嘅churros當食油炸鬼不過外國嘅churros只有原味(無糖粉);肉桂糖粉味;同朱古力醬味而twist & buckle 就有多過十款口味俾你揀!我本身好中意食原味因為貪佢夠脆,又唔會整污糟對手但今次食完,我強烈推介marshmallow口味!真係超級正!放一日都仲好脆口中意食嘅你一定要試!
估唔到呢種歐洲的味道
終於俾我喺香港搵返!!
而且仲要更加好味!!!

食過churros嘅應該都知佢有個花名
叫鬼佬油炸鬼
本身已經好中意食油炸鬼嘅我
當年喺歐洲生活嗰時
就算食到幾飽都好
都會買佢地嘅churros當食油炸鬼

而twist & buckle 就有多過十款口味俾你揀!

我本身好中意食原味
因為貪佢夠脆,又唔會整污糟對手
但今次食完,我強烈推介marshmallow口味!
真係超級正!
放一日都仲好脆口

中意食嘅你一定要試!
2021-12-31 257 瀏覽
📍2021最後一日‼️· 繼續食churros🤣 -- TWIST & BUCKLE, Churros Specialists🍨🤤==========================Twist and buckle已經食過幾次lu,今次就同朋友去咗佐敦逸東酒店嘅分店😋------------------------------⭐️Banoffee $48 (4/5)呢個係焦糖香蕉配香蕉拖肥醬,食落甜度較高🙈而且個人覺得拖肥嘅甜味有啲假,對比起之前食過嘅味道遜色🥺不過呢間個雪糕比尖沙咀店實身啲,唔會溶得咁快~churros水準都keep得好好,炸得好香脆🤩而且呢度因為位於food court入面,坐位較多,堂食較方便👍😍------------------------------賣相:4.2/5味道:4/5性價比:4/5回頭度:4.5/5------------------------------店舖資料名稱:TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 地址:佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG層2號舖前往方法:佐敦站B1出口
==========================
⭐️Banoffee $48 (4/5)

賣相:4.2/5
味道:4/5
性價比:4/5
回頭度:4.5/5
店舖資料
前往方法:佐敦站B1出口
2021-12-07 217 瀏覽
🌹6 December 2021今日又去左食churros🤭🤭今次去唔係食原味喇而係食有ice cream既churros😈Menu有好多選擇除左原味外仲有好多唔同既口味❤️我思考左好耐後最後揀左rainbow會揀rainbow係因為見倒前一個客買其他味佢果啲醬不斷係churro滴番出黎個賣相唔係好掂所以揀彩色砂糖嘅rainbow賣相好好多😛可能去到時間都比較夜了 所以店員都好似有少少攰🥺佢全程都目無表情🥺但係 佢仍然為我奉上美美嘅rainbow churros❤️一路都有望住佢整 都好用心整的☺️❤️講番個churros先🥳Rainbow churros $55甜品黎講中價位 不過佢係超超超大杯❤️牛奶雪糕上有彩色脆片不過脆片味道有少少怪但好彩個雪糕牛奶味都夠重 叫做遮左脆片怪味😈🤤而個churros一如既往的脆卜卜😜但唔知點解今次食落覺得佢咸左少少😣調味方面希望可以穩定小小🥺🥺Overall黎講佢仍然係我會想食既舖頭下次見😆
🌹6 December 2021
今日又去左食churros🤭🤭
今次去唔係食原味喇
而係食有ice cream既churros😈

Menu有好多選擇
除左原味外
仲有好多唔同既口味❤️
我思考左好耐後
最後揀左rainbow
會揀rainbow係因為見倒前一個客買其他味

Overall黎講
佢仍然係我會想食既舖頭
下次見😆
2021-12-06
3 分鐘 (堂食)
2021-12-06 159 瀏覽
上星期去咗Eaton Hotel 玩,全日無離開過酒店,晚餐就係佢哋FoodCourt 食,做到真正Stay喺酒店🤪首先介紹一下佢哋FoodCourt 入面唯一嘅甜品店,就係專賣西班牙Churro 嘅專門店 Twist & Buckle❤️❤️ 網上大推呢間店夠正宗同好味,我第一次食佢哋嘅嘢,真係好唔錯! 💰Movie Night $55除咗外型好符合主題之外,佢用咗牛奶雪糕,再加上海鹽焦糖醬、M&M'S、焦糖爆谷,真係好啱邊睇戲睇食😆 不過爆谷就唔係好脆,雪糕普普通通,主角 Churro 就真係好食嘅!呢款嘅Churro 暖暖地好新鮮,沾滿彩色朱古力針針,咬落再加多咗一層香脆🤩 味道偏甜,我同男朋友兩個人都食唔哂!但真係做到外脆內軟效果,下次我會試吓買淨Churro! 📍TWIST & BUCKLE, Churros Specialists🔍地址︰佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG層2號舖

💰Movie Night $55

2021-12-05 145 瀏覽
今次係OpenRice買左coupon係$90有10pcs mini Churros 所以就黎左呢間度拎好可惜店員話其中兩隻味道😭😭Crème brûlée焦糖布甸&紫薯都冇貨😜所以我就要其餘嘅味道各兩款包括有:🍫白朱古力醬+Oreo碎🍫榛子醬+榛子碎🍓士多啤梨朱古力醬配彩虹糖碎🍮棉花糖焦糖布甸🍵抹茶配七彩果味麥片如果好甜嘅你哋 實會好鍾意呢款🤤因為一開出嚟嗰盒已經聞到陣陣嘅香甜味尤其係個棉花糖焦糖布甸店員將啲棉花糖圍上churros 再用火槍燒見到都好吸引不過放咗喺盒入面就有啲messy因為入面啲棉花糖溶得好快變相食嘅話成手好容易癡粒粒抹茶嗰款超甜 要同人share各食一半🌈Ice cream果款叫rainbow賣相真係打卡一流雪糕亦好creamy 唔會勁快溶D churros 好香好脆真係似食緊西方嘅油炸鬼Rainbow果d都只係染咗色素嘅糖粒勁邪惡 覺得自己卡路里intake咗好多不過都係果句 食一次先 之後再減🙈但整體來講雖然過甜 但全部都好好味 不過好食嘅我當然俾佢嘅雪糕吸引啦😍
今次係OpenRice買左coupon

不過放咗喺盒入面就有啲messy
因為入面啲棉花糖溶得好快
變相食嘅話成手好容易癡粒粒

抹茶嗰款超甜 要同人share各食一半

🌈Ice cream果款叫rainbow

賣相真係打卡一流

不過都係果句 食一次先 之後再減🙈

但整體來講雖然過甜 但全部都好好味
不過好食嘅我當然俾佢嘅雪糕吸引啦😍
2021-12-03 107 瀏覽
叫咗個rainbow款既churros配ice cream(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 好好食 不過覺得rainbow呢款無乜特別 只係啲肉桂粉染咗顏色 建議揀其他款式會特別啲 雪糕有啲太甜 不過整體黎講都好食
2021-11-30 65 瀏覽
.放工同同事一齊行去旺角經過逸東酒店就突然想食churros 😍😍🥰……..Twist & buckle已經係第二次食😛真係好好食😚👅👅又勁大杯!!!!🍦🍦……….🔆S’MORES ($55)Toasted marshmallow, chocolate sauce 🔆ALOHA ($45)Mango 🥭 & passion fruit milk icecream 🔆COOKIES AND CREAM ($55)Wafer, chocolate sauce, Oreo crumbs………試左3個🥰🥰👩🏻‍🦰3個都好好食!!唔會好甜!!!所有配料都好夾勁match!!!😙🤩🤩以我口味😋🤪我最鍾意❤️係S’MORES!!!Marshmallow 即叫即燒配上雲呢拿雪糕絕對perfect match!!!……….✅大大杯!!!✅抵食!!!✅放工食絕對可以balance返工作嘅壓力!!!🤣🤣……….味道:🍦🍦🍦🍦🍦5/5衛生:🍦🍦🍦🍦🍦5/5(今次留意到職員每製作一杯SUNDAES 就會換一次手套👍🏻好衛生😮😮)性格比:🍦🍦🍦🍦4/5(我真係一個人食無可能完成一杯sundae🤣🤣真係好抵食!!)🌟
……..
……….
🔆S’MORES ($55)
🔆ALOHA ($45)
🔆COOKIES AND CREAM ($55)
………
試左3個🥰🥰👩🏻‍🦰3個都好好食!!
唔會好甜!!!所有配料都好夾勁match!!!😙🤩🤩
以我口味😋🤪我最鍾意❤️係S’MORES!!!
✅大大杯!!!
✅抵食!!!
✅放工食絕對可以balance返工作嘅壓力!!!🤣🤣
味道:🍦🍦🍦🍦🍦5/5
衛生:🍦🍦🍦🍦🍦5/5
性格比:🍦🍦🍦🍦4/5
🌟大家一定要去試下!!
📍佐敦📍尖沙咀都有分店😉
COOKIES  AND  CREAM
ALOHA
  • S’mores
2021-11-30 63 瀏覽
🌹19 November 2021因為買左逸東staycation package當中包左$200 foodhall coupon上一篇就已經用左$150coupon 食花樣年華😚淨低$50coupon我地就去左呢度買churros食❤️去到我地望到有個set係原味買2送1 $55我地就買左呢個只係補左$5Total 有三條😜係等緊佢整既時候先發現原來佢有啲sets係連埋雪糕☺️價錢都唔貴呢下次一定要再黎試😘😘😘因為我地係花樣年華食得太飽所以我地買完上到房每人先share一條試左先而另外兩條就當宵夜😛雖然我地只係叫左原味但原味已經覺得好食因為佢成條churros都會點滿砂糖唔單止個味道正佢既texture更正因為咬落去係脆口 真係有聲的🤤覺得佢同我係韓國食既churros係一樣嫁不過香港呢間覺得更好食😎😎因為食到太飽既關係我地落左街散步之後番到酒店房 沖完涼睇完電視凌晨2點 我地先食埋果兩條churrosTo our surprise 仲 係 脆 嫁 !真係不得了好驚喜以為擺左5 6個鐘會林左但仲
🌹19 November 2021

以為擺左5 6個鐘會林左
但仲係脆嫁☺️
就係咁 我地係房食左個好滿意既宵夜🥳
2021-11-19
5 分鐘 (堂食)
$27.5 (宵夜)