餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
其實黑白色嘅世界🔲都可以好靚 好型格呢間黑白主題餐廳🖤🤍我想去好耐架啦‼️知道佢地經歷完一場大火後🔥重新裝修再開返今次帶埋個女黎支持💪🏻成間餐廳都好特別❤️每個角落都充滿打卡位📷可以打卡影靚相之外 食物方面一樣好推介👍🏻⭐️食物我地order左🍕京式烤鴨薄餅有創意又創新🌀係中西合璧嘅pizza🍕無諗過烤鴨加埋芝士薄餅會咁夾🌮自家製墨西哥焗脆薄片即叫即整好香脆🌮只係簡單舖滿芝士🧀已經好好食仲會配埋酸忌廉🤍牛油果醬🥑蕃茄莎莎醬🍅我地秒速清碟💯🍯蜜汁焗雞中翼 雞翼外皮充滿蜜糖嘅甜味🍗小朋友至愛👍🏻🍝流心溫泉蛋卡邦尼意粉呢碟係我女最愛❤️煙肉蘑菇都好足料👏🏻醬汁好濃好Creamy 🌶️川味雞肉炒意粉食落超級有驚喜🌟大愛呢個意粉❤️味道甜甜地又有少少麻辣🔥好惹味👅而且雞肉大塊得黎煮得好嫩滑👍🏻⭐️甜品🍄夢 - 森之家蘑菇造型嘅甜品🍄賣相趣緻又可愛❤️外層係脆皮朱古力🍫入面係士多啤梨乳酪+果茸蛋糕🍓就算食哂成個都唔會覺得漏‼️🎂ULURU 二次元立體夢幻蛋糕以黑白為主嘅蛋糕🖤🤍簡約得黎又夠特別蛋糕好鬆軟 味道又唔會太甜🍰⭐️飲品🌹Uluru Rose Tea 勁大杯🍹飲落有淡淡玫瑰🌹同士多啤梨味🍓解渴又好飲‼️
其實黑白色嘅世界🔲都可以好靚 好型格

🌹Uluru Rose Tea
勁大杯🍹飲落有淡淡玫瑰🌹同士多啤梨味🍓
解渴又好飲‼️
2024-02-24 405 瀏覽
🥞美食體驗🧇:灣仔好出名既二維餐廳,我朋友叫佢做「白雪雪」,作為寵物友善餐廳,有時都會見到毛孩。係咁靚既餐廳度見到小寵物,件事係幾治療同夢幻,難怪閒日晚上黎都差不多坐滿📸打咭體驗:主食京式烤鴨薄餅呢個pizza真係有少少似北京片皮鴨既feel,又係有種好滋味既甜甜酸酸,不過佢唔洗要自己搞一輪先食,直接拎上手就可以有食到片皮鴨既感覺。佢上面果個芝士固定左食材,本身既鹹味為食物帶來了新的層次感。烤焗美國豬鞍扒豬鞍要配蘋果茸真係一流。頂級享受。可以算得上係同朋友黎食就要必叫飲品Uluru Rose Tea插有香草既玫瑰茶,我個人覺得係全間餐廳入面茶類最好的選擇。味道好不在話下,最緊要係佢既外表好吸引眼球,賣相極佳,打咭一流Rose Sangria都係玫瑰味,不過係雞尾酒。酒的外觀型成左漸層好好睇,好易入口。甜品富士芝櫻祭-丸久小山園抺茶Tiramisu抹茶加埋Tiramisu,再撈隔鄰的曲奇黎食,口感好好。有軟甜既Tiramisu,又有脆香既曲奇,味道係夾既,係溝埋之前個甜品仲要係勁靚,無得輸夢-森之家(草莓乳酪、草莓果茸、crumble) 餐廳的招牌甜品,菇型外觀全港獨一份!有啲可惜既係為

📸打咭體驗:

主食

飲品

Uluru Rose Tea

Rose Sangria

甜品

富士芝櫻祭-丸久小山園抺茶Tiramisu

夢-森之家(草莓乳酪、草莓果茸、crumble)
餐廳的招牌甜品,菇型外觀全港獨一份!有啲可惜既係為左固定形狀,無法切開一半再影橫切面,硬要切開,形狀就會崩。不過切之前點影都勁靚!
菇的上半部份同下半部份係不同口味的士多啤梨,上面係正常口味,下面係野莓茸,超正!
我朋友話呢間餐廳甜品好味過正餐,我都係咁諗,呢度正餐食少啲,留個肚食多啲甜品一定唔後悔!
2024-02-23
  • 夢-森之家(
2024-02-23 113 瀏覽
成間餐廳都以黑白為主 , 牆身滿佈手繪畫作 , 好有漫畫feel , 真係每個角落都係打卡位 ! 呢到唔止裝修靚 , 食物質素一樣高 !🤍蜜汁焗雞中翼雞翼沾滿甜甜既蜜汁, 焗得岩岩好 🤍炸香脆粗薯條配黑松露醬薯條新鮮炸起 , 配上濃濃黑松露醬 , 好好味🤍白酒忌廉牛油煮鮮青口 配芝士多士青口好食 , 但芝士多士更吸引 ! 勁多芝士又焗得香脆 , 沾上忌廉汁好好味 !🤍京式烤鴨薄餅估唔到呢個組合既pizza咁有驚喜 ! 滿滿既芝士加埋烤鴨、大蔥 , 再配上香脆批底 , 味道好夾值得讚下烤鴨仍然保持軟嫩又不油膩 , 確實幾好食 !🤍烤焗美國豬鞍扒豬鞍非常厚身 , 而且肉質鮮嫩多汁 , 配上蘋果醬 , 味道更有層次又唔膩 , 好食呢到既甜品真係好靚又好食 !! 🤍夢 - 森の家外層係白朱古力 , 切開入面係乳酪慕絲蛋糕 , 中間有士多啤梨果蓉 , 食落酸酸甜甜 🤍富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶 Tiramisu Mascarpone Cheese 細膩軟滑 , 抹茶味香濃 , 整體食落唔太甜又有抹茶回甘

呢到唔止裝修靚 , 食物質素一樣高 !

🤍蜜汁焗雞中翼
雞翼沾滿甜甜既蜜汁, 焗得岩岩好

🤍炸香脆粗薯條配黑松露醬
薯條新鮮炸起 , 配上濃濃黑松露醬 , 好好味
炸香脆粗薯條配黑松露醬

🤍白酒忌廉牛油煮鮮青口 配芝士多士
白酒忌廉牛油煮鮮青口 配芝士多士

🤍京式烤鴨薄餅
估唔到呢個組合既pizza咁有驚喜 !
滿滿既芝士加埋烤鴨、大蔥 , 再配上香脆批底 , 味道好夾
值得讚下烤鴨仍然保持軟嫩又不油膩 , 確實幾好食 !

🤍烤焗美國豬鞍扒
烤焗美國豬鞍扒

呢到既甜品真係好靚又好食 !!

🤍夢 - 森の家

白酒忌廉牛油煮鮮青口 配芝士多士
夢 - 森の家
富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶 Tiramisu
2024-02-23 57 瀏覽
一去到嗰陣,好似去咗愛麗絲夢遊仙境咁🧚🏻‍♀️!餐廳嘅空間感好大,坐得好舒服,牆上面有唔同嘅插畫🖌️,真係好靚啊!餐廳仲會播一啲柔和嘅音樂🎶,可以一邊食飯🍽️,一邊放鬆下抑壓嘅心情😌川味雞肉炒意粉 🍗🍝意粉質感煙韌,唔會過腍或過硬!採用雞胸肉,健身,keep fit人士都啱食!雞胸肉同意粉都佈滿咗層層醬汁,醬汁應該係採用咗些少辣椒同麻醬去調味,令到個味道更加濃厚同回味!慢煮羊膝伴野菌意大利飯 🐏🍚餐廳採用一大件完整嘅羊膝,羊膝冇騷味,煮得腍,飯質適中,佈滿滿滿嘅醬汁,再配上鮮味嘅野菌🍄,令到口味更新鮮!京式烤鴨薄餅🦆🍕 薄餅脆口,配上烤鴨,醬汁同青瓜🥒配搭十足北京烤鴨嘅味道!富士芝櫻祭—丸久小山園抹茶Tiramisu 🗻🍵🍰 成個造型勁靚,味道都好唔錯!抹茶味同芝士味濃郁,富士山周圍仲圍繞住朱古力碎同花粒,一齊配搭口感更豐富!😚Uluru Rose Tea🌹🫖 飲落好重玫瑰花味🌹,搭配茶嘅香味,真係好好飲!飲品仲加咗迷迭香做點綴,令人好似身處渡假🏖️當中!Tiramisu Coffee ☕️ Tiramisu 同咖啡味道好夾,唔會互相搶咗大家嘅味道同口感,整得好平衡,飲落好舒服😌

川味雞肉炒意粉 🍗🍝

慢煮羊膝伴野菌意大利飯 🐏🍚

京式烤鴨薄餅🦆🍕
薄餅脆口,配上烤鴨,醬汁同青瓜🥒配搭十足北京烤鴨嘅味道!

富士芝櫻祭—丸久小山園抹茶Tiramisu 🗻🍵🍰

Uluru Rose Tea🌹🫖

Tiramisu Coffee ☕️
2024-02-22
今日帶囡囡去左一間好靚既2D手繪餐廳🍴呢間餐廳好值得同大家推薦,無論價錢,環境,食物既CP值都好高。餐廳有好多靚位打卡影相📸️除左適合親子,仲好岩情侶朋友聚餐,港女打卡,仲係pet friendly 🐶🐱添☺️☺️晚餐有提供dinner set,包餐湯多士,餐飲。幾鐘意飲佢個:椰菜花忌廉湯🍵好creamy 濃郁。小食:蜜汁焗雞翼🍯:即叫即焗,熱辣辣☺️甜甜既蜜糖,肉嫩香滑,好鐘意食!和風芝士玉子和牛漢堡🍔🍟:豆豆見到粗薯條即刻心心眼😍搶黎食!和牛漢堡都好大份,芝士🧀️溶入玉子,一啖咬落去,口感豐富。漢堡肉汁juicy ,又幾好味☺️🥚流心溫泉蛋卡邦尼煙三文魚意粉🍝:將溫泉蛋撈匀入意粉,令成個意粉更加好味。食落好creamy 香濃,小朋友食就岩哂!煙三文魚咸香味濃,襯意粉岩哂😊除左西餐,仲有韓式野叫😁韓式部隊鍋芋絲🥘:呢個真係好開胃🤤鐘意食辣既就岩哂!好惹味!豆腐,芋絲,年糕,腸仔,泡菜,午餐肉,索哂啲汁,好入味😁!飲品:熱朱古力🍫☕️好可愛既拉花圖案,唔捨得飲😆熱門必點打卡甜品🍮: 推薦✔️夢 森之家🍄🍄 賣相好可愛既藝術品🎨好靚!多數啲甜品都係好睇唔好食。呢個甜品又唔會喎!仲幾有水準。草莓乳酪味🍓,

今日帶囡囡去左一間好靚既2D手繪餐廳🍴

晚餐有提供dinner set,包餐湯多士,餐飲。
幾鐘意飲佢個:椰菜花忌廉湯🍵好creamy 濃郁。

小食:蜜汁焗雞翼🍯:
即叫即焗,熱辣辣☺️甜甜既蜜糖,肉嫩香滑,好鐘意食!

和風芝士玉子和牛漢堡🍔🍟:
豆豆見到粗薯條即刻心心眼😍搶黎食!
和牛漢堡都好大份,芝士🧀️溶入玉子,一啖咬落去,口感豐富。
漢堡肉汁juicy ,又幾好味☺️

🥚流心溫泉蛋卡邦尼煙三文魚意粉🍝:
將溫泉蛋撈匀入意粉,令成個意粉更加好味。
食落好creamy 香濃,小朋友食就岩哂!
煙三文魚咸香味濃,襯意粉岩哂😊

除左西餐,仲有韓式野叫😁

韓式部隊鍋芋絲🥘:
呢個真係好開胃🤤鐘意食辣既就岩哂!
好惹味!

豆腐,芋絲,年糕,腸仔,泡菜,午餐肉,索哂啲汁,好入味😁!

飲品:熱朱古力🍫☕️好可愛既拉花圖案,唔捨得飲😆

熱門必點打卡甜品🍮: 推薦✔️

夢 森之家🍄🍄 賣相好可愛既藝術品🎨
好靚!多數啲甜品都係好睇唔好食。
呢個甜品又唔會喎!仲幾有水準。
草莓乳酪味🍓,連埋菇🍄底下既泥(朱古力碎)食,唔會話好甜。

🌟二次元立體夢幻蛋糕🍰:
賣相超特別😍😍個士多啤梨🍓表情太可愛了吧!😚 蛋糕內涵係草莓果醬味,微甜唔會好膩,小朋友好鐘意食!😘
2024-02-21 2789 瀏覽
這間cafe上年發生了大火,現在已重新裝修,超多打卡位,一定要支持下!🔅川味雞肉炒意粉($1️⃣3️⃣8️⃣)雖然等的時間比較長,但真的很值得,超好吃!因為是川式做味,所以意粉微辣,超惹味!雞肉用上了雞胸肉,但一樣很嫩,這絕對是全場最佳!🔅海鮮冬陰功年糕($1️⃣4️⃣8️⃣)又是一款fushion 菜,海鮮配料頗多,年糕是韓式年糕,所以口感很煙靭,沾滿了醬汁後更好吃。🔅蜜汁焗雞中翼($8️⃣8️⃣)用蜜汁焗出來雞皮甜甜的,保留到肉汁,所以一點也不乾,蜜汁🍯就是王道!🔅粗薯配黑松露醬($6️⃣8️⃣)一共有2款黑松露醬,加在一起吃,黑松露味道超突出,喜歡黑松露的不要錯過。🔅丸久小山園抹茶Tiramisu ($1️⃣1️⃣8️⃣)我們一共點了2款tiramisu,但朋友那款比較特別,是抹茶味的,外形很可愛。抹茶味超濃,入面是蛋糕餡,足夠2個朋友一起吃。走的時候朋友一直在打卡,牆上的壁畫超好看,一定花了很多心機,如果大家來的話,不要錯過這些打卡位啊。

🔅川味雞肉炒意粉($1️⃣3️⃣8️⃣)

🔅海鮮冬陰功年糕($1️⃣4️⃣8️⃣)

🔅蜜汁焗雞中翼($8️⃣8️⃣)

🔅粗薯配黑松露醬($6️⃣8️⃣)

🔅丸久小山園抹茶Tiramisu ($1️⃣1️⃣8️⃣)

• 川味雞肉炒意粉
想喺灣仔同朋友想坐得舒服啲😌推薦呢度💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️食住野😋慢慢傾計💬仲有得打埋卡𠻹🤳🏻.Snack1️⃣蜜味沙嗲醬雞肉串燒 推薦:4/5⭐️上到枱都仲係熱辣辣🍢♨️配合沙嗲醬 味道唔錯😙Snack2️⃣酥皮焗田螺推薦:3.5/5⭐️田螺焗薯食得多 酥皮包住少見啲 感覺好似章魚燒咁幾特別🍡.Main1️⃣川味雞肉炒意粉推薦:4/5⭐️中西合璧嘅感覺😯辣辣地有啲似擔擔麵🤣🤣Main2️⃣烤焗美國豬鞍扒推薦:3.5/5⭐️有燒汁配合蘋果醬🍎清爽啲 冇咁單調 肉亦好易切 軟腍.Drink1️⃣Lavender Dream(cold)推薦:4/5⭐️Drink2️⃣ULURU Rose Tea (hot)推薦:3/5⭐️兩杯嚟講 推薦凍飲多啲🧊🧊.甜品1️⃣富士芝櫻祭-丸久小山園Tiramisu推薦:4.5/5⭐️賣相滿分💯抹茶芝士味濃甜品2️⃣花見推薦:3.5/5⭐️少女心造型🌸🌸食完成個晚餐 食個清新甜品作結都ok👌🏻.#ULURU #dessert #香港cafe #香港美食 #灣仔餐廳 #灣仔好去處 #打卡cafe #打卡美食 #tumtumfoodie
想喺灣仔同朋友想坐得舒服啲😌

中西合璧嘅感覺😯辣辣地有啲似擔擔麵🤣🤣

Main2️⃣烤焗美國豬鞍扒
有燒汁配合蘋果醬🍎
清爽啲 冇咁單調 肉亦好易切 軟腍

Drink1️⃣Lavender Dream(cold)
推薦:4/5⭐️

Drink2️⃣ULURU Rose Tea (hot)
推薦:3/5⭐️

• 香煎美國有骨豬鞍扒伴蘋果燒汁
  • 富士芝櫻祭
  • 花見
2024-02-20 126 瀏覽
🔅🔅🔅之之好去處介紹🔅🔅🔅昨晚去咗灣仔一間好靚嘅餐廳 @uluru.hk 吃飯🍴一去到門口已經心心眼啦😍😍由樓梯到入面都好靚啊係人手一筆一劃嘅手繪黑白壁畫每幅牆都係獨一無二嘅打卡位📸之之叫咗沙律🥗、酥皮焗田螺🧆、京式烤鴨pizza🍕、慢煮羊膝野菌risotto🍛呢個可愛嘅蘑菇甜品靚到唔捨得開嚟食啊😍😍呢度嘅哥哥姐姐都好錫之之陪佢跑咗好多個圈圈😆😆下次要叫埋其他朋友仔上嚟啊🥰
🔅🔅🔅之之好去處介紹🔅🔅🔅

昨晚去咗灣仔一間好靚嘅餐廳 @uluru.hk 吃飯🍴
一去到門口已經心心眼啦😍😍
由樓梯到入面都好靚啊
係人手一筆一劃嘅手繪黑白壁畫
每幅牆都係獨一無二嘅打卡位📸

之之叫咗沙律🥗、酥皮焗田螺🧆、
京式烤鴨pizza🍕、慢煮羊膝野菌risotto🍛
呢個可愛嘅蘑菇甜品靚到唔捨得開嚟食啊😍😍

呢度嘅哥哥姐姐都好錫之之
陪佢跑咗好多個圈圈😆😆
下次要叫埋其他朋友仔上嚟啊🥰
2024-02-15
2024-02-20 80 瀏覽
今日同朋友嚟到灣仔食晚餐,餐廳裝修以白色為主,白色嘅牆身及枱凳,配上黑色嘅牆畫,睇落空間感十足,好闊落,同朋友叫咗以下食物share!.✨烤焗美國豬鞍扒 $258豬鞍扒好厚身,又大塊,烤焗到金黃色,外面淋上醬汁,而配菜有烤焗蔬菜:薯仔、西蘭花、車厘茄、豌豆等,豬鞍扒食落肉質軟嫩多汁入味!好好食!推薦!.✨慢煮羊膝伴野菌意大利飯 $288羊膝是小羊膝頭對上的位置,帶有筋腱,用慢煮方法燉煮羊肉,食落無羊羶味,肉質好嫩!而意大利飯用野菌、番茄醬、香草等煮成,食落每粒飯都味道濃郁!.✨套餐:是日餐湯、沙律、茶/咖啡 +$38主菜加$38 可以升級套餐,有一大碗餐湯、餐包、一大碟沙律,仲配有茶/咖啡,好抵!.✨ULURU ROSE TEA +$28飲品其中一杯叫左特飲ULURU ROSE TEA,用玫瑰花茶、草莓泥、玫瑰糖漿製成,再用玫瑰花同迷迭香做裝飾,相賣好靚,飲落玫瑰味香濃仲有草莓嘅甜味,好飲!.✨富士芝櫻祭-丸久小山園抹茶Tiramisu $118甜品賣相好吸引,睇落似富士山,上面插左用朱古力製成嘅鳥居(日本神社的建築之一),好精緻!甜品主要用咗Mascarpone芝士、小山園綠茶粉及焙

✨烤焗美國豬鞍扒 $258

✨慢煮羊膝伴野菌意大利飯 $288

✨套餐:是日餐湯、沙律、茶/咖啡 +$38

✨ULURU ROSE TEA +$28

✨富士芝櫻祭-丸久小山園抹茶Tiramisu $118

甜品賣相好吸引,睇落似富士山,上面插左用朱古力製成嘅鳥居(日本神社的建築之一),好精緻!甜品主要用咗Mascarpone芝士、小山園綠茶粉及焙茶手指餅等材料製成,食落芝士同抹茶味香濃,口感creamy,配埋朱古力Crumble,會帶少少脆口,好食,推薦!
✨嚕嚕米-森の家 $128

呢個甜品賣相都係好靚,睇到廚師嘅用心!整體望落去似蘑菇,旁邊有用朱古力Crumble製成嘅「泥土」,仲用左食用花做裝飾!切開左,上層蘑菇頭嘅部分包左蛋糕,菇身由草莓乳酪及草莓果茸製成,味道香甜!
2024-02-20 1805 瀏覽
今次帶大家走入漫畫既世界🌍😎呢間係以二次元為主題既餐廳一走入去仿彿入左漫畫入面咁!😍周圍都只係得黑白線條創作既手繪環境超夢幻又有藝術氣氛入到去入面全部都係全白既凳同黑白既枱-🥢炸香脆粗直薯條配黑松露醬 $68第一次食到除咗都一兜黑松露醬之外仲都一兜淨黑松露既黑松露薯條🍟而且份量都好多!薯條即叫即炸 熱辣辣又脆卜卜黑松露既味道勁重😋🥢阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $148呢個比我想像中大塊!紅蝦肉好肥好鮮甜 配埋酸甜既蕃茄沙沙多士食起身脆卜卜又清甜開胃🤤一定要吸收埋蝦頭既蝦膏精華吖!🥢京式烤鴨pizza $148呢個中西合璧既組合真係第一次見🍕烤鴨肉配埋醬汁同芝士做左pizza 非常之特別一邊食到芝士既咸香 仲食到醬汁既甜味😍一份有6片 份量唔少 鴨肉都大舊可以同朋友一齊share!!🥢紐西蘭鮮西冷牛扒 $268晚餐+$18/$28/$38都可以加配湯或沙律同茶/咖啡我哋加左$28要左個湯 當日係蕃茄蕃茄湯比起平時飲到既更酸少少飲落好開胃!至於西冷就有少少過左火 大概7-8成而且筋位比較多 但肉味都算幾重同juicy🥩🥢2D蛋糕(白色:草莓果醬+鮮草莓)$138蛋糕有三款味道揀 但另外果
今次帶大家走入漫畫既世界🌍😎
入到去入面全部都係全白既凳同黑白既枱
🥢炸香脆粗直薯條配黑松露醬 $68
第一次食到除咗都一兜黑松露醬之外
仲都一兜淨黑松露既黑松露薯條🍟
而且份量都好多!
薯條即叫即炸 熱辣辣又脆卜卜
黑松露既味道勁重😋

🥢阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $148
呢個比我想像中大塊!
紅蝦肉好肥好鮮甜
配埋酸甜既蕃茄沙沙多士
食起身脆卜卜又清甜開胃🤤
一定要吸收埋蝦頭既蝦膏精華吖!

🥢京式烤鴨pizza $148
呢個中西合璧既組合真係第一次見🍕
烤鴨肉配埋醬汁同芝士做左pizza 非常之特別
一邊食到芝士既咸香 仲食到醬汁既甜味😍
一份有6片 份量唔少 鴨肉都大舊
可以同朋友一齊share!!

🥢紐西蘭鮮西冷牛扒 $268

超推薦😍😍😍😍
  • ULURU二次元立體夢幻蛋糕
  • 阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士
2024-02-19 90 瀏覽
朋友介紹咗間以黑白裝修嘅cafe比我😍由樓梯行上去到入面都好靚呀!全部嘅壁畫都唔同,打卡一流✨除咗裝修吸引🤩連食物擺盤都好精緻🥗柚子鮮蝦沙律 $88清甜嘅柚子味道酸甜,加上啖啖肉嘅鮮蝦,食落好清新🍞阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $138紅蝦鮮甜爽口加上黑松露更提鮮,搭配蕃茄沙沙醬同香脆多士,清新開胃🍕煙三文魚凱撒薄餅 $158🍕薄身香脆,每件🍕都食到煙三文魚,大大塊好肥美,咬落好有口感呀⛩️富士芝櫻祭 $118🎂2D cake $138每款甜品都好想試呀😍好靚好吸引富士芝櫻祭係抹茶Tiramisu,入口香滑帶抹茶香,加上朱古力碎口感好豐富2D cake 係🍓隻公仔好得意😎揸住咗枝糖好過癮🤪味道唔會太甜,仲有兩款口味選擇🍹ULUrRU Rose Tea $52大大杯,好好飲呀!味道香甜,茶味幾出🍹VIRGIN Peach MoJito $52另外叫咗呢杯mocktail,用咗新鮮薄荷葉、青檸、蜜桃醬、啡糖、梳打水製作,薄荷葉嘅味道好突出,飲落好清爽
朋友介紹咗間以黑白裝修嘅cafe比我😍

🥗柚子鮮蝦沙律 $88
清甜嘅柚子味道酸甜,加上啖啖肉嘅鮮蝦,食落好清新

🍞阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $138

🍕煙三文魚凱撒薄餅 $158

⛩️富士芝櫻祭 $118
🎂2D cake $138
每款甜品都好想試呀😍好靚好吸引

🍹ULUrRU Rose Tea $52
大大杯,好好飲呀!味道香甜,茶味幾出

🍹VIRGIN Peach MoJito $52

而家唔洗飛日本台灣都可以享受😎視覺同🤤味覺於一身既2D 餐廳,位於灣仔既 @uluru.hk ULURU 2D特色餐廳,全間餐廳都以🖤🤍黑白色、2D風格手繪畫作牆壁🎨,每個角落都係打卡點📸除咗可以欣賞牆壁上嘅畫作🖼️,🍲食物及🍹飲品都係色香味俱全✨ ,而當中🧁特色甜品更係非常出色,價錢仲好合理,CP 值高🔝。🥗柚子鮮蝦沙律沙律嘅菜菜同已去殼嘅蝦仁都好爽脆,混入嘅柚子肉配埋沙律汁,入口清新開胃!🧆脆皮焗田螺每件熱辣辣嘅焗田螺一口一件,皮層酥脆香口,入面嘅田螺肉軟潤彈牙,份量恰到好處!🦐阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士紅蝦大隻且口感軟糯,蝦身既黑松露令奢華感提升。一啖咬落去有齊蕃茄碎、洋蔥碎、蝦刺身、多士,口感豐富,酸味都幾出,作為開胃菜岩晒!🍝流心溫泉蛋卡邦尼意粉份量十足,入口非常Creamy,帶有淡淡芝士味道,唔會太鹹,啱哂小朋友食!🗻富士芝櫻祭富士山形嘅抹茶味Tiramisu外表吸睛,山頂面座鳥居非常可愛,微甜嘅糕身軟綿且夠潤,抹茶味芳香怡神,混埋綑邊嘅朱古力泥直令口感更有層次!🍄夢-森の家蘑菇造型實在逼真,外層以脆脆嘅白朱古力,包住香軟嘅士多啤梨慕絲蛋糕,菇柄竟然塞滿士多啤梨果蓉同果醬,

🥗柚子鮮蝦沙律

🧆脆皮焗田螺

🦐阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士

🍝流心溫泉蛋卡邦尼意粉

🗻富士芝櫻祭

🍄夢-森の家
蘑菇造型實在逼真,外層以脆脆嘅白朱古力,包住香軟嘅士多啤梨慕絲蛋糕,菇柄竟然塞滿士多啤梨果蓉同果醬,連同紅莓同朱古力泥,食落鮮甜唔覺溜,賣相非常精緻!
  • 富士芝櫻祭
  • 嚕嚕米 - 森の家
  • Uluru Rose Tea
  • Lavender Dream
2024-02-17 71 瀏覽
位於灣仔既ULURU餐廳 採用二次元黑白風去做設計 我一直都有留意依間餐廳😍入左去好似進入左黑白既世界入面 超好打卡 每個角落都真心畫得好靚📸京式烤鴨薄餅🍕必叫❣️好好食 熱食仲可以拉絲 好似有D食扁皮鴨既感覺 兩個人好快一人一塊食哂 好推介超惹味👍🏻葡式香辣原隻燒雞🍖份量真心大 啖啖肉 切開一人一半真係好飽🤣蜜汁焗雞中翼每隻雞翼都充滿蜜汁 好惹味食到Lam Lam 利👅芝士焗大蝦意式香草茄茸意粉🍝蕃茄又另番我胃口大開 大大隻蝦🤤比我獨食左彈牙又好味2D夢幻蛋糕係我為左依個蛋糕而黎既原因🥰真心好可愛勁中意 如果同人慶祝生日一定好開心😆蛋糕除左個樣靚仲有內涵 唔會太甜😋Tiramisu 🍰

京式烤鴨薄餅🍕

蕃茄又另番我胃口大開 大大隻蝦🤤比我獨食左彈牙又好味

2D夢幻蛋糕係我為左依個蛋糕而黎既原因🥰

Tiramisu 🍰

2024-02-15 133 瀏覽
最近佢地經歷完一場大火災好彩最後咬緊牙關🦷重新復修番所以一知道重開番就想揾機會再黎------------------------------阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士🦐🍞白酒忌廉牛油煮青口配芝士多士🧀🍞芝士焗大蝦意式香草茄茸意大利粉🍝紅蝦刺身都幾新鮮👍🏻食落唔會太腥芝士多士食落出奇地滋味意粉無咩太濃既醬汁所以食完唔會好膩------------------------------Virgin Peach Mojito & Lychee Mojito🍹兩杯飲品🍸黎左先知原來好似樣差啲分唔到☺️------------------------------Dream Wonder land🍮🍄ULURU 2D Cake🤍🖤🎂其中一部分係靚靚蘑菇☺️脆皮朱古力外層入面配有慕絲同果醬2D蛋糕🎂圖畫既外表吸引之外入面既夾心蛋糕🍰食落都唔會乾掙掙👍🏻打卡一定要有‼️‼️

最近佢地經歷完一場大火災

2D蛋糕🎂圖畫既外表吸引之外
入面既夾心蛋糕🍰食落都唔會乾掙掙👍🏻
打卡一定要有‼️‼️

2024-02-15 126 瀏覽
呢間灣仔打卡餐廳, 我bookmark左好耐😍今日終於有時間黎品嚐! 餐廳以2D黑白手繪牆畫聞名, 店內充滿藝術元素,所以現場有唔少打卡位📸! ✨🐟煙三文魚凱撒薄餅 $158呢個真係必食! 佢係即叫即整, 薄餅邊好香脆! 重點係佢超足料, 煙三文魚整到成朵花咁放喺每片pizza上面, 真心好食🤩✨🥩紐西蘭鮮西冷牛扒 $268揀咗五成熟,煮得啱啱好! 牛扒肉味幾濃, 仲頗為juicy! 加$28仲跟埋是日餐湯同飲品, 抵!✨🍯蜜汁焗雞中翼 $88雞翼上面有滿滿嘅香甜蜜汁,非常開胃!✨酥皮焗田螺 $108酥皮整得夠酥脆,入面包住新鮮嘅田螺,味道唔錯! ✨🍰富士芝櫻祭 $118整到成座富士山🗻, 靚到唔捨得食! 佢其實係丸久小山園抹茶Tiramisu. 旁邊有唔少餅乾碎,增加口感😍我幾中意佢嘅抹茶味夠香, 仲比一般Tiramisu 無咁甜!

✨🐟煙三文魚凱撒薄餅 $158

✨🥩紐西蘭鮮西冷牛扒 $268

✨🍯蜜汁焗雞中翼 $88
雞翼上面有滿滿嘅香甜蜜汁,非常開胃!

✨酥皮焗田螺 $108
酥皮整得夠酥脆,入面包住新鮮嘅田螺,味道唔錯!

✨🍰富士芝櫻祭 $118