2024-05-24 283 瀏覽
【北區】【Uncle Issac】我要去粉嶺做啲嘢,咁啱嗰日旁證哥又得閒喎,就叫埋佢一齊。喺嘉福邨,未入商場喺路口就已經見到呢間韓國嘢,咁就決定試吓佢。然而,佢哋以炸雞為主,但係都有幾多選擇,一時間都有啲選擇困難呀。好彩之後見到原來佢哋有二人餐,就試呢個啦。佢哋嘅「Happy Share 餐」係「二人用」嘅,首先有八件「韓式炸雞」,係無骨炸雞嚟,啖啖肉,四件原味配上四件有醬汁嘅,我哋揀咗「西梅麵豉醬炸雞」,係店家自家製嘅,都好好食。兩款炸雞都做到外脆內嫩,而且醬汁全部自家製,係有質素保證嘅。另外仲有三選一嘅主食,我哋揀「韓式燒烤醬牛肉蓋飯」嚟試,份量十足,味道又好,冇揀錯。跟餐仲有一份「醃蘿蔔」,都係用心之作。飲品方面,套餐包兩罐嘢飲,旁證哥飲「忌廉」,我飲「韓國甜米露」,唔錯嘅。咁多嘢食先 $168,真係平靚正呀。。。(地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖)#1amfoodie #hkig #foodiehkgirl #hk #hongkong #topcitybiteshk #hkeat #foodgasm #followforfollowback #love #hkrest

(地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖)

#1amfoodie #hkig #foodiehkgirl #hk #hongkong #topcitybiteshk #hkeat #foodgasm #followforfollowback #love #hkrestaurant #香港 #香港吃貨 #thatfoodiething #食物 #globaleats #1am北區 #粉嶺 #UncleIssac #韓國菜 #HappyShare餐 #二人餐 #韓式炸雞 #西梅麵豉醬炸雞 #韓式燒烤醬牛肉蓋飯 #醃蘿蔔 #忌廉 #韓國甜米露 #1am1398 #1ambackup
2024-05-24
外賣自取
今次去左粉嶺嘅屋苑商場,見到間食韓國🇰🇷炸雞🐓嘅外賣小店😊,見佢價錢唔貴,二人餐都係$168‼️份量仲唔少添😵🔹️二人餐包括:✨️韓式炸雞8件✨️飯/麵3選1(韓式辣炒豬肉蓋飯/韓式燒烤醬牛肉蓋飯/韓式炸醬麵)✨️醃蘿蔔1盒✨️飲品兩罐 ⭐️韓式炸雞原味4件,另外4件可以揀其他味道🫢,今次我地揀左係佢獨家嘅招牌西梅麵豉醬😚‼️ 炸雞炸到好脆,就算我地外賣拎到返屋企要半個鐘但都唔會淋👍肉質都滑,唔會乾✨️另外西梅麵豉醬炸雞個味道好特別,鹹鹹酸酸,食完唔會太漏👍值得一試✨️ ⭐️韓式燒烤醬牛肉蓋飯飯個燒汁好香,就算睇落唔算好多汁,但撈埋係啱啱好,牛肉份量都幾多,食落唔係cheap cheap嘅牛,配搭埋仲有啲椰菜、紅蘿蔔🥕,可以中和返啲肉嘅油膩感👍 ⭐️醃蘿蔔大大盒😆,仲要用左柚子黎醃,酸酸地仲有柚子🍋嘅清新味道😌 總結:佢每件炸雞都算大件,所以8件每人食4件都有啲漏,加埋佢個飯勁大碗🍚😵,兩個人食完勁飽‼️所以$168性價比都好高👍

🔹️二人餐包括:
✨️韓式炸雞8件
✨️醃蘿蔔1盒
✨️飲品兩罐

⭐️韓式炸雞

⭐️韓式燒烤醬牛肉蓋飯

⭐️醃蘿蔔

大大盒😆,仲要用左柚子黎醃,酸酸地仲有柚子🍋嘅清新味道😌

2024-06-23 78 瀏覽
💡uncle issac📍粉嶺今日黎到粉嶺嘉福邨既 Uncle Issace 叫左一份二人套餐($168),包括四件原味炸雞、四件柚子檸檬炸雞同韓式燒烤醬牛肉蓋飯,仲包2樣飲品原味炸雞有4件,炸雞外皮金黃酥脆,咬落去感受到外皮的香脆同內裡雞肉的鮮嫩多汁。雞肉本身既鮮味被完美保留,唔洗過多調味,簡單酥脆已經滿足。柚子檸檬炸雞一樣4件。炸雞在原味炸雞加左柚子檸檬,微酸既柚子檸檬醬汁同酥脆的雞肉相互交融,食落清新口感。酸甜味道唔會過於濃烈,又可以增加你食欲,夏日熱辣辣都係唔錯既選擇。韓式燒烤醬牛肉蓋飯,牛肉片經過特製燒烤醬醃製同烤製,肉質細嫩,味道濃郁。燒烤醬的甜辣味道岩岩好。每一口都充滿了韓式燒烤味道二人套餐份量好夠,2人分享食到飽。加埋飲品爽
💡uncle issac
📍粉嶺

二人套餐份量好夠,2人分享食到飽。加埋飲品爽
2024-06-09 103 瀏覽
今日去咗粉嶺探朋友,玩完之後好攰唔想煮飯,於是去咗粉嶺嘉福商場「Uncle Issac」買外賣返屋企食。呢間舖頭細細間,但係佢都有位置可以堂食,我哋叫外賣,10分鐘內佢就已經準備好熱辣辣嘅餐點比我地拎走啦!Happy Share 二人餐 $168(1) 韓式炸雞八件 原味x4 有醬汁x4醬汁有好多款:蒜香醬油、西梅麵豉醬、蜜糖芥茉醬、經典洋釀醬、柚子檸檬、白洋蔥蛋黃醬、蜜糖牛油。今次我揀咗蜜糖牛油:充滿牛油香味,仲有甜甜嘅味道,配合香脆嘅炸雞,好味道。原味炸雞:外脆內軟,無其他調味反而試到炸雞真正嘅味道,無雪藏味,仲要有肉汁唔會乾爭爭。(2)韓式辣炒豬肉蓋飯呢個豬肉蓋飯好夠辣,炒埋啲豬肉椰菜洋蔥紅蘿蔔絲,味道層次豐富,個飯仲好多汁,差唔多粒粒飯都沾上辣炒豬肉嘅汁。(3)醃蘿蔔呢個醃蘿蔔好爽口,酸酸地,好開胃。食完一舊炸雞,配上一粒醃蘿蔔,又可以繼續同炸雞搏鬥。(4)可樂+忌廉食炸雞點少得冰凍嘅汽水,呢個餐包買嘢野飲,唔使煩唔使諗,適合我呢懶人。下次再想食韓式炸雞就多個選擇啦,仲有一個優點就係餐廳外面就有避車處可以泊低架車入去拎外賣!!

Happy Share 二人餐 $168
(1) 韓式炸雞八件 原味x4 有醬汁x4

(2)韓式辣炒豬肉蓋飯

(3)醃蘿蔔

(4)可樂+忌廉

因為男朋友住粉嶺,所以偶然試到好食嘅新餐廳都會同大家推薦下。今次呢間真心有少少隱蔽,但係炸雞質素非常高,最緊要係性價比滿分,緊係要同大家推薦下!二人套餐包括8件炸雞,可以選4件原味同4件醬汁,仲可以選一款主食,另外仲包醃蘿蔔同飲品,大大份超抵食。———————————————🌟炸雞原味炸雞真心非常香脆,因為外賣嘅緣故都有擔心過會唔會返到去會變腍,但結果完全係冇仲要超級香脆!雞肉本身都好滑身好Juicy,不過個人覺得如果雞肉醃咸多少少成個味道就更正喇😍至於醬汁款我就選擇咗蜜糖芥末醬,果種香甜嘅感覺配上炸雞真係絕配,面頭仲加有少少花生碎,令到香味同口感都再得以提升。🌟韓式燒烤醬牛肉蓋飯呢個牛肉飯只能話真係太大份了吧,本身每人4件炸雞已經不得了,仲要有咁大碗飯,真係好抵食😂牛肉醃過後味道帶有香甜,面頭仲灑有芝麻令到啖啖入口都帶香。有點我幾鍾意係佢都算幾多蔬菜,對於我呢種超愛食菜嘅人都非常吸引。🌟醃蘿蔔首先好想講我平時對韓式醃蘿蔔真係幾抗拒,但呢度嘅醃蘿蔔竟然係好食到不得了真心超有驚喜。佢個醃料係有加有柚子,有少少柚子蜜嘅感覺,而且仲要醃到啲蘿蔔非常香脆極之開胃。份量仲要都幾大份,最後食唔曬我

———————————————
🌟炸雞

🌟韓式燒烤醬牛肉蓋飯

🌟醃蘿蔔
首先好想講我平時對韓式醃蘿蔔真係幾抗拒,但呢度嘅醃蘿蔔竟然係好食到不得了真心超有驚喜。佢個醃料係有加有柚子,有少少柚子蜜嘅感覺,而且仲要醃到啲蘿蔔非常香脆極之開胃。份量仲要都幾大份,最後食唔曬我都有再留返晚飯再食,真係呢個2人餐嘅一大驚喜
粉嶺嘉福商場呢間韓式炸雞專門店店內有少少位置,但主要都係做外賣。開咗一段時間最近終於都試咗!有個開心share二人餐 $168 幾抵食🌟韓式炸雞套餐包括八件炸雞,四件原味四件椰汁,外賣紙盒都有間隔,令兩隻味唔會撈埋一齊。炸雞總共有八隻味,揀咗蒜香醬油同蜂蜜牛油,兩隻都甜甜地,雞皮脆卜卜,雞肉嫩滑多汁🌟韓式燒烤醬牛肉蓋飯比普通韓國嘢冇咁重口味,播返落咗好多甘筍、椰菜同洋蔥絲,食落口感比較清爽,醬烤牛肉份量好多,鋪滿白芝麻好香口🌟其他另外套餐仲包一份醃蘿蔔同兩罐汽水,醃蘿蔔前菜來講算好大兜,兩個人差啲食唔晒。除咗普通汽水,另外仲可以加錢轉韓國罐裝或者樽裝飲品

🌟韓式炸雞

🌟韓式燒烤醬牛肉蓋飯

🌟其他
2024-05-27
2024-05-26 92 瀏覽
去嘉福村粉嶺探朋友,到附近買點午餐回家,經過嘉福商場有一間韓國炸雞店,買炸雞及小食、飲品回家。Uncle Issac以炸雞為主,有多款口味選擇,我喜歡食韓式原味無骨炸雞,帶韓式風味,而且雞肉厚肉多汁。韓式炸雞套餐好便宜,套餐包括炸雞、薯條、飲品,有無骨或有骨炸的炸雞選擇連薯條,因方便食用便選擇無骨炸雞,大約有4至5件,附送自家製的醃蘿蔔清爽解膩。炸雞用牛奶及秘制醬料醃制,口感香滑肉嫩,外皮酥脆。另外,韓式人蔘雞湯,是我最愛之一,甘甜甘甜的滋味,雞煮過後仍然很嫩。此湯能強壯身體機能,補益脾胃,養血安神。 Uncle Issac地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖
去嘉福村粉嶺探朋友,到附近買點午餐回家,
經過嘉福商場有一間韓國炸雞店,

炸雞及小食、飲品回家。

Uncle Issac以炸雞為主,有多款口味選擇,
我喜歡食韓式原味無骨炸雞,帶韓式風味,
而且雞肉厚肉多汁。

韓式炸雞套餐好便宜,套餐包括炸雞、薯條、飲品,

養血安神。

Uncle Issac
地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖

粉嶺上水區的人有福了🤤🍗呢間隱藏喺某屋苑入面嘅炸雞韓食小店真的太~好吃了‼️🥹-🐔無骨炸雞 $68 / 6件 (跟汽水薯條🥤🍟)(啤酒類另加🍻+$12) 特別推介佢哋自家調配o既西梅麵豉醬‼️係超級超級好食又特別!!!!😋自家調配醬係出面食唔到㗎🥹~ 西梅麵豉醬微帶酸酸甜甜的~呢隻醬配炸雞一齊食超級match😋另外兩隻醬甜辣口味同埋蒜香醬油都好好食👍🏻炸雞大大件Juicy一啲都唔乾,皮又炸得香脆可口🍗這家沒有堂食只做外賣~ 呢個價位CP值高!仲要好食過出面嘅連鎖店炸雞,絕對值得一試👍🏻

-🐔無骨炸雞 $68 / 6件 (跟汽水薯條🥤🍟)
(啤酒類另加🍻+$12)

無骨炸雞
無骨炸雞
蒜香醬油炸雞
經典洋釀醬炸雞
2024-04-30 108 瀏覽
炸雞之《Uncle Issac》屋企樓下開左間傳統韓式炸雞店,今晚決定試下佢,小店經營,鋪面不大,有小量企位無座位,柚子蘿蔔:入口食落去有一陣清香柚子味,咬上去既蘿蔔,口感有爽脆感覺,味道唔算酸,容易入口,炸雞:叫左原味同蜂蜜牛油味,雞件肉質嫩滑,咬落啖啖肉,外層脆皮做得薄,唔會有成日粉既感覺,配上蜜糖味好Juicy,原味炸雞翼同樣好食。牛肉飯:牛肉同飯份量十足,仲有少少牛肉汁撈飯食。總結:屋邨小店服務好好,店員有禮,出餐迅速,價錢抵食。
炸雞之《Uncle Issac》

牛肉飯:牛肉同飯份量十足,仲有少少牛肉汁撈飯食。

總結:屋邨小店服務好好,店員有禮,出餐迅速,價錢抵食。
2024-04-25
2024-04-26 62 瀏覽
去了近家附近的傳統的韓式炸雞店,雖然環境相對簡單,只有企位沒有座位,但這也正是這家餐廳的特色之一,這讓我更專注於品味那美味的炸雞😆😆😆 我們點了二人套餐,有8隻韓式炸雞!這裡的炸雞真的是超級好吃,酥脆的外皮包裹著嫩滑多汁的雞肉,加上豐富的醬汁,一口咬下去,彷彿有無數的美味爆炸在口中!我選擇了兩種不同口味的醬料:洋蔥蛋白醬和甜辣醬,甜辣醬超推薦!辣中帶甜好吒!😋😋接下來有韓式燒烤醬牛肉蓋飯。牛肉蓋鈑的肉質鮮嫩多汁,搭配上濃郁韓式燒烤醬的獨特風味,讓整個飯變得香噴噴😁😁當然,一頓韓國料理少不了的就是醃蘿蔔了!這家餐廳的醃蘿蔔酸甜可口,口感爽脆😍 套餐還有兩罐可樂

2024-04-23 96 瀏覽
以前想食韓式炸雞要跨區去大埔食,而家喺粉嶺都有啦😍!而且價錢合理,份量夠大👍~今次叫咗個二人餐,包咗8件炸雞,主食可以三選一~仲配埋醃蘿蔔同兩罐飲品🥤,實在三個人食都夠~佢嘅炸雞有4件原味🍗,4件有醬~如果會食唔晒,建議食有醬嘅先,如果唔係就會腍~我哋喺現場食,啲炸雞真係好脆💦,而且脆粉夠薄,雞肉仍然有肉汁😋~另一款叫咗柚子檸檬,清清爽爽~佢哋仲有好多款口味可以選擇~如果佢哋推鹹蛋黃味,我一定第一時間嚟食😍!主食就揀咗牛肉飯🍚,牛肉嘅量足~而且汁都好多,可以夠撈晒下面啲飯~個人覺得比起某連鎖店嘅牛肉飯好食得多了👍~而醃蘿蔔味道都唔錯,唔算太酸,有少少柚子條🍊~整體而言,以一間屋邨小店嚟講真係唔錯🤤~不過,如果外賣啲雞就可能無我現場食咁脆~我哋食剩咗兩件雞帶走,第二日焗爐叮返都好食🔥~只係雞肉乾水咗少少,實在唔錯👍👍~
以前想食韓式炸雞要跨區去大埔食,而家喺粉嶺都有啦😍!
而且價錢合理,份量夠大👍~
2人餐

今次叫咗個二人餐,包咗8件炸雞,主食可以三選一~
仲配埋醃蘿蔔同兩罐飲品🥤,實在三個人食都夠~
醃蘿蔔

佢嘅炸雞有4件原味🍗,4件有醬~
炸雞

如果會食唔晒,建議食有醬嘅先,如果唔係就會腍~
炸雞

另一款叫咗柚子檸檬,清清爽爽~
佢哋仲有好多款口味可以選擇~
如果佢哋推鹹蛋黃味,我一定第一時間嚟食😍!
炸雞

主食就揀咗牛肉飯🍚,牛肉嘅量足~
而且汁都好多,可以夠撈晒下面啲飯~
牛肉飯

個人覺得比起某連鎖店嘅牛肉飯好食得多了👍~
而醃蘿蔔味道都唔錯,唔算太酸,有少少柚子條🍊~
牛肉飯

整體而言,以一間屋邨小店嚟講真係唔錯🤤~
不過,如果外賣啲雞就可能無我現場食咁脆~
我哋食剩咗兩件雞帶走,第二日焗爐叮返都好食🔥~
只係雞肉乾水咗少少,實在唔錯👍👍~
2024-04-19
2人餐
醃蘿蔔
牛肉飯
呢一間開係粉嶺一個屋苑商場嘅韓式炸雞🍗作為北區嘅居民,今次就俾佢個好sharp嘅黃色嘅招牌吸引左過嚟🤤 我地叫咗個二人套餐, $168 有八舊炸雞,一大盒醃蘿蔔,一大盒炸醬麵,同埋兩罐汽水份量好多,真係好抵食👍🏻我地2個人一餐都食唔晒🤰🏻 蒜香醬油炸雞:老闆話啲醬料係自己調配,feel到真係好有heart👍🏻呢個蒜香醬油入面加咗香蕉,呢個配搭好特別😆所以食落去鹹鹹甜甜咁😋唔使擔心香蕉味會同炸雞唔夾,因為食落去其實都唔會好大浸香蕉味而且因為有香蕉,個汁唔會太水狀,唔使擔心會搞到啲脆皮腍晒 原味炸雞:個皮好脆,即使外賣拎到返屋企都仲脆👍🏻 炸醬麵:老闆話佢哋已經幫手撈好晒個醬,對我呢啲懶鬼嚟講係一件好事🤣個麵份量超多,而且好足料,例如薯仔、豬肉、椰菜👍🏻 醃蘿蔔:一樣係超大盒!而且除左醋之外,仲見到落咗啲柚子皮,酸酸甜甜好開胃 菜式:- 二人套餐:$168(醃蘿蔔,8件炸雞(4件原味+4件蒜香醬油),炸醬麵,2款飲品) 味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5
呢一間開係粉嶺一個屋苑商場嘅韓式炸雞🍗

我地叫咗個二人套餐,
份量好多,真係好抵食👍🏻
我地2個人一餐都食唔晒🤰🏻

呢個蒜香醬油入面加咗香蕉,呢個配搭好特別😆
所以食落去鹹鹹甜甜咁😋
而且因為有香蕉,個汁唔會太水狀,唔使擔心會搞到啲脆皮腍晒

原味炸雞:個皮好脆,即使外賣拎到返屋企都仲脆👍🏻

個麵份量超多,而且好足料,例如薯仔、豬肉、椰菜👍🏻

醃蘿蔔:一樣係超大盒!
而且除左醋之外,仲見到落咗啲柚子皮,酸酸甜甜好開胃

菜式:
- 二人套餐:$168

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5
  • 蒜香醬油炸雞
2024-02-05 247 瀏覽
屋企樓下開咗一間新嘅韓國炸雞店~食開韓式炸雞嘅我一直好想去試下~買咗個蜂蜜牛油炸雞一人餐,68蚊包薯條可樂外賣自取,個薯條炸得好脆,幾好食蜂蜜牛油炸雞個外皮都好脆口,入面個雞肉都有肉汁唔乾喎,外面脆裡面軟,選冇骨都唔鞋。份量我自己覺得呢個餐可以兩個人share嚟食。一個人會好飽今次蜂蜜牛油味甜甜地,如果蜂蜜包著個炸皮多少少會更加好食。個盒都有啲啲蜂蜜汁,都幾韓國口味,有驚喜下次好想試佢個白醬蛋黃炸雞,希望都好味
屋企樓下開咗一間新嘅韓國炸雞店~
食開韓式炸雞嘅我一直好想去試下~
買咗個蜂蜜牛油炸雞一人餐,68蚊包薯條可樂

蜂蜜牛油炸雞餐

外賣自取,個薯條炸得好脆,幾好食
份量我自己覺得呢個餐可以兩個人share嚟食。一個人會好飽

下次好想試佢個白醬蛋黃炸雞,希望都好味
2024-02-04
蜂蜜牛油炸雞餐
  • 蜂蜜牛油炸雞無骨
2024-01-30 198 瀏覽
係IG見到有間新開韓式炸雞店,勁近粉嶺火車站,專程走去試下啲新野入到去鋪頭同邨屋商場其他鋪頭簡直係兩個世界,呢度令人有一種置身於韓國既炸雞外賣店既感覺除左有炸雞之外,有蓋飯/拌飯 /飯卷/炸醬麵/小食 炸雞有好多唔同口味 ,仲可以簡有骨同無骨我呢啲懶人 梗係簡無骨炸雞有幾款特別既口味想試下 ,白洋蔥蛋黃醬 / 西梅麵豉/蜜糖芥末/蜂蜜牛油佢地有個餐叫半半炸雞 ,可以簡2款口味叫左一份半半炸雞 $ 118 簡左最特別既2款 白洋蔥蛋黃+西梅麵豉 白洋蔥蛋黃口味無得彈香洋蔥味道加埋蛋黃醬入口creamy 加上脆皮 juicy 多汁炸雞,好食西梅麵豉口味 好特別 ,入口有西梅既酸甜味之後麵鼓既味道慢慢滲出嚟出面食韓式炸雞最平都要180-250/份 ,呢度$118 有8舊炸雞抵食又juicy 多汁,下次再黎試埋其他

除左有炸雞之外,有蓋飯/拌飯 /飯卷/炸醬麵/小食
炸雞有好多唔同口味 ,仲可以簡有骨同無骨
我呢啲懶人 梗係簡無骨炸雞

佢地有個餐叫半半炸雞 ,可以簡2款口味

白洋蔥蛋黃口味無得彈

抵食又
juicy 多汁,下次再黎試埋其他
白洋蔥蛋黃醬炸雞
半半炸雞  (無骨)
2024-01-20
白洋蔥蛋黃醬炸雞
半半炸雞  (無骨)
2024-01-16 168 瀏覽
街坊意見,希望可以改進改進,那怕不能長久經營,服務是可以,比起麥當奴肯得基好,但比起來價格太高,質素比不上,雞肉幹幹的,有重重雪氣味道,點了辣雞又不辣,外帶回家皮到濕了,還好沒點其他味道,恐怕更怪,汽水又太貴,要去超市買,街坊生意便宜就好,不能再支持你,同區其他店比你優秀多,不知道這樣能否合適街坊口味,但質素真太不行,主要是不辣又不好吃,還好是衞生吃完沒什麼問題,你年經人經營太進取,肯德基真的比你們優秀
  • 辣雞別點