2024-01-15
成日向社交平台見到Urban Cafe既介紹,好想搵日得閒去同貓貓🐱玩。1月1日公眾假期放假,冇特別野做就即興去Urban Cafe荔枝角店搵貓貓🐱陪食晚飯。Urban Cafe 不需收任何入場費,晚餐時段每位最低消費$100就可以同貓貓🐱玩2小時。當晚我大約7:30入場,幸運地唔算多人,所以冇預約既我唔需要排隊都可以直接入場。入場前要先消毒雙手同有機器可將套鞋直接套向鞋上面,好方便。亦因為當晚人客不算爆滿,所以我可以坐到關店先離開🤭Urban Cafe 有一堆既規則要遵守,同貓貓🐱玩之前記得要先睇一睇,避免被職員勸喻離場。場入面有不同既品種既貓貓🐱,大部份頸上面都有頸圈有貓貓🐱既名向上面。只要唔係太大動作,貓貓🐱基本上都會好願意走近你身邊。有d貓貓🐈更會跳上你大腿瞓覺或瞓向你放向椅上既大褸..........邊食邊同貓喵玩,真係好治癒😊😊當晚我點左2人套餐,有湯有沙律,有意大利飯,有豬鞍有甜品以及2杯飲品。因為掛住周圍去搵貓貓影相同玩,所有野食都係匆忙忙食完就算🤭至於味道係點,我冇好細心品嚐到🤣