2023-04-04 7089 瀏覽
上次食完覺得呢間質素唔錯,今日上嚟中心俾佢食所以又揀咗又一城嘅呢一間意大利餐廳!今次有牛膝食!所以都係決定加個main頭盤嘅嘢食同之前一模一樣咁制,只係沙律菜有時會轉下款which is正常青口同大蝦都超好味!雖然呢隻未必係海蝦,但係絕對高質素!肉質好實,而且頭嘅糕好香我食晒今日早咗嚟,如果11點嘅話應該未有燒牛肉,燒牛肉大概11:30至12點出現,如圖所見medium Villa質素非常之高,其實淨係食呢個真係唔使嗌主菜🤣🤣🤣車厘茄同埋生菜都非常之好味!呢度嘅芝士亦都非常高質,phama ham唔算太肥唔錯!呢度仲有好多甜品同生果,食到最後大家可以自己出去拎幾多都得!不過我就太飽啦今次淨係食少少生果!哈密瓜蜜瓜西瓜同埋菠蘿都好好味,綠色嘅蜜瓜就好香同埋呢度啲咖啡好好味,因為半自助午餐,所以有限時90分鐘嘅!今次嘅服務質素感覺比上次好,有機會都會再嚟食 繼續推薦俾大家
今次有牛膝食!所以都係決定加個main

今次嘅服務質素感覺比上次好,有機會都會再嚟食
繼續推薦俾大家
  • 牛膝
  • 燒牛肉
  • 青口
  • 大蝦
2023-03-30 1215 瀏覽
Pizza非常的Q皮不硬,能一個人吃上1-2塊都不油膩牛排非常嫩火候剛好意粉也相當濃郁,海鮮很新鮮,另外還有點個燉飯也非常好吃,但美中不足的是希望份量可以多一點!羊排很鮮甜,怕羊騷味的也能接受旁邊的薯泥很好吃,可以吃到馬鈴薯口感餐廳環境很乾淨,而且服務態度很好,很適合聚餐,還有其他食物沒拍。當天七人用餐人均400-500$左右環境度💛💛💛💛💛服務值💛💛💛💛💛食物份量💛💛💛3D愛吃美食·吃遍亞洲美食寫真實·懂吃·只吃好吃.ᐟ
Pizza非常的Q皮不硬,能一個人吃上1-2塊都不油膩

牛排非常嫩火候剛好

羊排很鮮甜,怕羊騷味的也能接受
旁邊的薯泥很好吃,可以吃到馬鈴薯口感

當天七人用餐人均400-500$左右

環境度💛💛💛💛💛
服務值💛💛💛💛💛
食物份量💛💛💛

3D愛吃美食·吃遍亞洲美食
寫真實·懂吃·只吃好吃.ᐟ

2023-03-12 1457 瀏覽
約咗朋友食飯,想食西餐,見性價比OK就揀咗呢間半自助午餐嘅意大利餐廳食估唔到佢半自助餐嘅嘢食咁高質素!雖然選擇唔多,但係樣樣都好正好高質素!通常青口都麻麻哋, 但係呢度又大隻又鮮甜、超級新鮮!然後下都係好高質素,雖然我唔知佢係咩品種,但係一定係貴嘢!最正就係嗰個燒牛肉,好過好多高質素嘅酒店自助餐但係估唔到佢咁快冇晒又未即刻refill, 咬晒差唔多走佢竟然又出新嘅真係好可惜下次要主打食呢啲!而且橫掂揀嗰個主菜都冇得拎走,淨係食呢啲比較抵食沙律菜同生果,好新鮮好味,正常發揮,超級推薦主菜揀咗個龍蝦意粉以為可以打包所以冇食,最後原來唔得所以食多少少,服務質素OK啦
沙律菜同生果,好新鮮好味,正常發揮,超級推薦
  • 半自助餐嘅燒牛肉
2023-03-11 1045 瀏覽
全晚都受到冷落,無論催促幾多次,都受到冷漠對待!實在令人失望!希望餐廳可以改善服務,食物質素是OK的,氣氛也很好英文,被服務拖累實在太可惜!😞😞😞😞😞😞😞😞😞

😞😞😞😞😞😞😞😞😞
2023-03-10 991 瀏覽
前兩天跟家人聚餐看評價不錯就選了這間試試6個人吃了3000hkd左右CP值不算高但味道是不錯的各種排的份量不錯 牛 羊 豬麵很嫰味道亦十分不錯海膽意大利麵是最不推的 味道一般 份量少龍蝦龍大利麵不錯吃 很足料海鮮意大利飯好吃 口感很好 不會太咸黑松露pizza 是最推薦的 味道十分好整體不錯 有點吃太多了店員服務態度都很好 除了一個短髮的大媽那大媽都不會回應 整餐都看他在黑臉其他店員都很好總結是一間不錯的西餐廳如果經過又一城推薦試一下
前兩天跟家人聚餐

豬排
羊架
牛排
黑松露pizza
- 意大利菜 -🔎 香檸烤八爪魚 $198-配有意大利包令到味道更升一層樓-雖然有蒜油泡住但係完全唔膩-八爪魚都好爽口🔎卡邦尼意粉 -同一般卡邦尼意粉差唔多-因為份量唔算好大份並唔會食到膩-兩個人share剛剛好🔎 香蒜橄欖油蘑菇意粉 $188-蒜香唔會太搶味 搭配幾好 🔎 Va Bene 伯爵茶湯力咖啡 $78-幾有新意 如果唔想飲普通咖啡可以試下 🔎 鮮榨手工橘子檸檬茶 $58-橘子味道唔係特別出-個人覺得同一般鮮榨檸檬茶嘅味道冇咩大出入🔎 Tiramisu $208-份量大 -大概2-4人share完全冇問題-作為甜品收尾係個唔錯嘅選擇環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️總結:整體唔錯👍🏻如果大家想試下意大利菜又想打卡嘅話呢間餐廳都係個唔錯嘅選擇✨
- 意大利菜 -

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-03-02 658 瀏覽
第一次黎呢間餐廳,估唔到入面都幾大,相對上侍應就唔係好夠,每一位都好忙碌,但態度都好友善嘅🙆🏼‍♀️3個女仔order咗呢d:🌟巴馬火腿配意大利哈密瓜 $158咸香火腿配清甜哈密瓜,完美配合😇🌟北海道海膽自家製意粉 $238強烈推薦🙌🏻🙌🏻,海膽好鮮甜,撈埋自家製意粉,軟硬適中,仲有蒜片嘅香味,每啖都好濃郁🤤🌟香烤海鮮滙 $368原本想叫個三層海鮮冰鎮併盤,但當日無晒蠔☹️,所以就轉叫咗個熱盤,一碟有齊蝦、蜆、青口、魷魚同埋少許配菜,香烤程度剛好,唔好燒到太乾身👍🏻🌟法式焦糖燉蛋 $128大讚❤️,焦糖脆皮面、綿滑嘅燉蛋,不過甜不過膩,一口接一口食唔停😋

3個女仔order咗呢d:

🌟巴馬火腿配意大利哈密瓜 $158
咸香火腿配清甜哈密瓜,完美配合😇

🌟北海道海膽自家製意粉 $238

🌟香烤海鮮滙 $368

🌟法式焦糖燉蛋 $128
2023-02-23 718 瀏覽
今次帶左爸媽黎試呢間,之前睇食評好似幾唔錯,性價比幾高咁,原來除咗下午茶三層架之外,仲有其他下午茶set 㗎,選擇都幾多,幾豐富,仲有唔少鹹食,啱晒唔鍾意食甜品嘅爸爸我哋叫咗一個三層架,再加一個三文治🧁Afternoon Tea Set $368 for Two鹹點有五款,甜點六款再加scones,我哋三個人share食,鹹點佢哋大讚,連爸爸都話芝士蛋糕好好食,其實三個人食下都飽咗🥪松露芝士及火腿意式三文治三文治好足料好大份,個麵包烘得好鬆脆,好食,再配埋3杯靚靚拉花咖啡,坐足一個下午好舒服

我哋叫咗一個三層架,再加一個三文治

🥪松露芝士及火腿意式三文治
2023-02-19 518 瀏覽
下午三點點幾,仲要等位,等左二十分鐘左右,叫左個afterwords tea set, 個tea set都幾多野食,味道唔錯,而且仲幾抵食,食到好飽,差啲食唔晒,值得推介
當天準時到達,餐廳內大約有50-60%入座率,服務員安排我們坐位後,跟住就離開再沒有人理會又冇比餐牌和水,餐廳內好似有自助餐,有散叫,但侍應生完全冇介紹,期間任由我哋不斷揮手叫侍應,眼睛完全只是直望,行來行去,絕對完全忽視顧客的存在. 基於這種服務態度,我哋起身離坐,由於有小朋友,所以我哋都分先後離開,侍應依然冇理會,或詢問發生咩事🤬🤬🤬🤬🤬🤬佢哋係唔係以為經過三年疫情都捱得住,就吾驚執笠!
2023-02-11 721 瀏覽
又一城近中庭位置的意大利菜,原本並不是這麼簡單。lunch time時間進入,一看便價位便對他的質素有期望。叫了兩個main course, 一個牛膝配薯蓉,牛膝軟腍配以紅酒西西里汁,還有牛骨髓,容易切開,口感豐富。一個margarita pizza,芝士鋪滿表面,下面是羅勒葉和蕃茄醬,批邊脆口,非常適合沾牛膝汁吃。還有沙律吧,食物種類多樣化,有燒牛肉,熟蝦,青口,蟹肉牛油果,多種沙律,芝士,麵包,凍肉,甜品和水果,簡直就是酒店的buffet,而且質素不俗。只是吃太多會很飽。
叫了兩個main course,

2023-02-11
2023-01-25 619 瀏覽
本來對於三百幾蚊一個下午茶都唔會有太大期望.但係質素實在差.presentation似平民茶餐廳格式.服務亦不好.全間餐廳差不多都係菲律賓籍侍應.冇問題.但係服務差.當告訴他們飲品比錯咗的時候.唔好意思都冇講.就是黑面. 最激氣就係畀錢嗰時.因為我張信用卡喺電話度,要走出嚟部機度畀錢,但係佢個機嘅擺位有問題.嘟唔到.然後佢好似教訓我咁樣,點點點.....有個菲律賓籍嘅經理聽到我畀人冇禮貌'教訓"點樣擺張卡!佢即刻做咗好好嘅service recovery.衝過嚟華為咗張單話void咗張單,因為新年.請我下午茶.但問題我唔係想Void咗張單.係佢哋嘅服務真係好有.問題.好鍾意用佢哋嘅語氣教訓客人.食物質素完全普通. 味道口感都非常一般.唔會再來第二次.
食物質素完全普通. 味道口感都非常一般.
唔會再來第二次.

2023-01-02 727 瀏覽
踏一新既一年,趁假日同家人一齊食個質素午餐,家姐選擇左以前都幫襯過既意大利餐廳。餐廳以半自助形式用餐,頭盤沙律甜品為自助,另每人可選一款main course。頭盤有海鮮,不同款式沙律同Ham 選擇,海鮮有大蝦,青口同牛油果醬蟹肉沙律。我最鍾意就係牛油果蟹肉沙律😋主菜選左4款,有海鮮意大利飯,龍蝦意粉,青口意粉同黑松露芝士pizza。幾款主菜都好好味。因為食太多飽,甜品只可以淺嘗啦新既一年,希望家人健健康康,食得是福🎏😌

因為食太多飽,甜品只可以淺嘗啦

新既一年,希望家人健健康康,食得是福🎏😌
2023-01-02
2022-12-09 855 瀏覽
如果你想生日,有人同你一齊唱生日歌,呢間意大利餐廳絕對係你首選,因為我朋友生日,嗌咗個甜品焦糖燉蛋,要求佢幫我寫生日快樂,之後當甜品出現嘅時候,啲waitress 就會攞住個甜品同你唱生日歌,都幾開心㗎!見到OpenRice D 人通常都係介紹佢嘅Tea set ,好少介紹佢嘅晚餐,所有等我介紹吓啦!因為我朋友想食 Caviar $468(20g) 又唔貴喎,所以我哋就嚟呢度試吓!卡邦尼意粉意粉好Creamy,又唔係好漏,好友意大利風味。海鮮湯海鮮好足料,有青口、魚、蝦,蕃茄……味道濃郁。甜品焦糖燉蛋,呢度個tea set 咁多人食,當然係保持一貫水準啦!

卡邦尼意粉
意粉好Creamy,又唔係好漏,好友意大利風味。

海鮮湯
海鮮好足料,有青口、魚、蝦,蕃茄……味道濃郁。

甜品
Caviar    20g
2022-12-07
Caviar    20g
🍴🥰VA BENE Italianosemi-buffet位於又一城商場裏面,環境都唔錯😛加上之前試過佢地嘅下午茶架☕️覺得都唔錯 所以今次黎試下佢嘅semi buffet lunch🥳前菜方面,有沙拉🥗蘑菇、藜麥米、生果等等都ok多嘅肉類方面就選擇就比較少,只要烤牛肉、豬肋條、同埋一隻幾好食😋嘅腸🥩海鮮方面就有新鮮蝦🦐 蛤蜊都新鮮 無乜食到有沙👍🏻仲有d墨魚仔🫶🏻唔會好韌幾好食🤤甜品方面就不過不失😝芝士蛋糕🍰朱古力🍫brownie etc.本人覺得最好食係 tiramisu 🤩🤩酒味濃郁 食嘅時候會慢慢散發出黎 好滿足🥰🥰🥰(10%service charge)
🍴🥰VA BENE Italiano
semi-buffet
前菜方面,有沙拉🥗蘑菇、藜麥米、生果等等都ok多嘅
(10%service charge)