2023-07-07 187 瀏覽
.🔺Vici Stage 想同友人飲杯野 食下質素不錯的西餐Vici Stage會係不錯的選擇👍🏻.個人非常喜歡呢度嘅飲品🍸酒杯唔係用一般嘅酒杯 非常有特色😆.飲品試左Hakuna Matata & Dancing Grape 🍇 2款都係好易入口👍🏻酒精濃度唔高,好似果汁咁好好飲😆.西班牙蛋餅🍳焗蛋配上火腿,咸香滋味😊芝士田園凍鮮茄沙律🍅特別調製嘅醬汁令成個沙律好開胃👍🏻番茄新鮮多汁😙仲有大量羽衣甘藍😌野菌帶子意粉🍝帶子煎得岩岩熟,意粉醬汁濃郁掛汁👍🏻
🔺Vici Stage
想同友人飲杯野 食下質素不錯的西餐
Vici Stage會係不錯的選擇👍🏻
個人非常喜歡呢度嘅飲品🍸
酒杯唔係用一般嘅酒杯 非常有特色😆
西班牙蛋餅🍳
焗蛋配上火腿,咸香滋味😊
芝士田園凍鮮茄沙律🍅
野菌帶子意粉🍝
帶子煎得岩岩熟,意粉醬汁濃郁掛汁👍🏻
2023-07-05 126 瀏覽
尋日放工就去左荃灣,聽朋友介紹話呢間「Vici Stage」唔錯!咁就去試吓先😬果然真係唔錯喎!環境又舒適😊泡沫黑松露野菌湯 $68非常之濃郁嘅黑松露味,食正餐前飲返碗,認真開胃😋西班牙蛋餅 $88呢個蛋餅同平時嘅完全唔一樣😬邊邊十分之焦脆😋而且蛋餅上面仲有兩片煙肉🥓調味,正!西班牙燉辣肉醬意粉🍝 $128即叫即整嘅肉醬意粉,新鮮滾熱辣!好味😋Dancing grape $88Gin, Kyoho Liquor, Aperol, Lemon, PineappleHappy Ending $68Pineapple🍍,Lime , Passion Frut, Soda Water飲品都係即場調製,非常之美味😋

泡沫黑松露野菌湯 $68
非常之濃郁嘅黑松露味,食正餐前飲返碗,認真開胃😋

西班牙蛋餅 $88

西班牙燉辣肉醬意粉🍝 $128
即叫即整嘅肉醬意粉,新鮮滾熱辣!好味😋

Dancing grape $88

Happy Ending $68

飲品都係即場調製,非常之美味😋
經朋友介紹黎左呢間位於荃灣區,一間以酒吧形式經營既西餐廳。裡面環境昏暗又超有氣氛同情調,坐既枱凳又舒適,而且枱與枱之間都吾會迫,非常有私人空間,同朋友傾密計一流。黎到當然要試吓佢哋既酒精類飲品啦🍸🔸𝓢𝓽𝓪𝓰𝓮 𝓒𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵:🍹𝒟𝒶𝓃𝒸𝒾𝓃𝑔 𝒢𝓇𝒶𝓅𝑒𝓈(ɢɪɴ, ᴋʏᴏʜᴏ, ᴀᴘᴇʀᴏʟ, ʟᴇᴍᴏɴ ᴊ , ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴊ)呢杯𝒄𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 好特別,用左個茶壺去display 出嚟,岩哂女士們打卡。另外,佢係巨峰提子主題,味道甜甜酸酸,同埋酒味吾算重,好岩女士們飲呀☺️🍹ℋ𝒶𝓀𝓊𝓃𝒶 ℳ𝒶𝓉𝒶𝓉𝒶(ʀᴜᴍ, ᴏᴠᴇʀᴘʀᴏᴏғʀᴜᴍ, ᴍɪxᴇᴅ ғʀᴜɪᴛ ᴊ, ɢɪɴɢᴇʀ ʙᴇᴇʀ)呢杯𝒄𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 係侍應推薦👍🏻外形勁有熱帶風情,飲落有濃濃果味,好清新既感覺,飲完超透心涼。🔸𝓢𝓸𝓾𝓹泡沫黑松露野菌湯 $68上到黎仲要為係杯飲品呢😝,飲落好有濃郁菇味,質地非常「傑」身,淡淡黑松露透出嚟,味道出色。🔸𝓣𝓪𝓹𝓪𝓼 & 𝓕𝓲𝓻𝓼𝓽 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮油浸香草蒜蓉大蝦🍤$98大概有5隻大蝦🍤,蒜油香味浸入哂落成隻蝦,超重蒜香味,蝦亦都非常爽口彈牙👍🏻🔸𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂野菌帶子

黎到當然要試吓佢哋既酒精類飲品啦🍸

🔸𝓣𝓪𝓹𝓪𝓼 & 𝓕𝓲𝓻𝓼𝓽 𝓬𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮
油浸香草蒜蓉大蝦🍤$98

🔸𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂
野菌帶子菠菜意粉🍝 $148
濃濃既意粉醬佈滿哂整碟意粉,而且夾起每啖都有雜菌同波菜,份量都吾少,味道都不錯👍🏻
野菌帶子菠菜意粉

整體黎講,呢到環境不錯,服務又周到,真係岩哂黎同朋友飲下酒,食下野,傾下計,輕鬆一下

Vici Stage
📍地址: 荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖

2023-06-23 168 瀏覽
今日同朋友去咗荃灣一間好有藍調風情嘅西班牙餐廳食飯,啲歌好relaxing ,慢慢Chill。Yuzu ForrestGin, Yuzu, Orange Marmalade Edelweiss Reduction, Soda On Top柚子和果醬的結合,清新芬香。柚子蜜,自製白啤糖水,非常適合女士飲用。Plum Meng's SoupPlum gin, Pimm's, Lemon J, Oolong Cordial由「八味」演變成匯集酸甜苦澀四味的孟婆湯,用自家製烏龍糖水配上檸檬汁,層次好豐富。胡麻息巢溫泉蛋沙津Green Salad With Japanese Sesame Sauce胡麻脆卜卜,非常開胃,溫泉蛋細滑,蔬菜新鮮。酥炸單骨雞翼Deep Fried half Chicken Wings極級酥脆,椒鹽味好強,肉質鮮嫩,單骨容易食🎉一啖接一啖,食到停唔到口。蒜香牛油焗白鱈魚柳Griled Cod Fish With Garlic Butter Oil牛油香超撲鼻,魚柳炸得酥脆,融合咗檸檬嘅味道,超級提鮮,無骨處理超正,啖啖肉,香料將食物嘅層次,提升高都格調。西班牙脆條配朱古

Yuzu Forrest

Plum Meng's Soup

胡麻息巢溫泉蛋沙津
胡麻脆卜卜,非常開胃,溫泉蛋細滑,蔬菜新鮮。

酥炸單骨雞翼
Deep Fried half Chicken Wings

蒜香牛油焗白鱈魚柳

西班牙脆條配朱古力醬
Spanish Churros
非常邪惡,超正,雙重甜味,雙重甜蜜。

地址:荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖
2023-06-22 138 瀏覽
📍🐈 VICI STAGE-荃灣🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik荃灣喺荃灣唔太起眼嘅位置~估唔到呢間酒吧嘅氣氛同埋裝修都幾有格調仲有埋主菜可以食🤓而且cocktail價錢好平!😳一🐾 yuzu forest|$58柚子果醬底味🥳職員提到有加入自己煮嘅白啤花整體入口酒味會偏低清新好多!!😌有surprise到我!一🐾 happy ending|$48係熱情水果嘅mocktail都係不會出錯系列~有菠蘿汁、檸檬汁嗰啲溝成夏天啱哂☀️一🐾 泡沫黑松露野菌湯|$68好似Cocktail咁嘅樣😳黑松露味都好濃郁✨而且仲會有啲野菌嘅口感旁邊嘅rosemary都會慢慢滲出味道🌿一🐾 酥脆椒鹽雞軟骨|$78飲酒,最好就陪吓啲小食雞軟骨係唔會錯嘅配搭👍一🐾 海膽汁海鮮意粉|$218海鮮嘅種類同埋份量都幾多!😏有蝦、青口、魷魚圈、蜆肉雖然唔係有原塊海膽但係個汁都夠!😽一 🚏 Vici Stage (荃灣)荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖
📍🐈 VICI STAGE-荃灣🐈‍⬛📍

#chowweisik鹹
#chowweisik荃灣

喺荃灣唔太起眼嘅位置~
估唔到呢間酒吧嘅氣氛同埋裝修都幾有格調
仲有埋主菜可以食🤓
而且cocktail價錢好平!😳

🐾 yuzu forest|$58
柚子果醬底味🥳
職員提到有加入自己煮嘅白啤花
整體入口酒味會偏低
清新好多!!😌
有surprise到我!

🐾 happy ending|$48
係熱情水果嘅mocktail
都係不會出錯系列~
有菠蘿汁、檸檬汁嗰啲溝成
夏天啱哂☀️

🐾 泡沫黑松露野菌湯|$68
好似Cocktail咁嘅樣😳
黑松露味都好濃郁✨
而且仲會有啲野菌嘅口感
旁邊嘅rosemary都會慢慢滲出味道🌿

🐾 酥脆椒鹽雞軟骨|$78
飲酒,最好就陪吓啲小食
雞軟骨係唔會錯嘅配搭👍

🐾 海膽汁海鮮意粉|$218
海鮮嘅種類同埋份量都幾多!😏
有蝦、青口、魷魚圈、蜆肉
雖然唔係有原塊海膽
但係個汁都夠!😽

🚏

荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖
2023-06-22 96 瀏覽
這間主題泰式酒吧餐廳, 無論環境裝修 ,格調夠chill, 打卡必選泡沫黑松露野菌湯一上枱已經傳來陣陣香氣, 湯料十足 ,菇香味濃郁西班牙蛋餅🥚一上 枱, 賣相 相當吸引, 食到材料,有馬鈴薯🥔和雞蛋🥚 洋蔥 🧅带來鬆軟香甜野菌帶子菠菜意粉🍝意粉 軟硬適中 彈牙, 帶子十分大 12 Mocktail( 無酒精飲品)lemon juice ,sugar ,AngosturaTonic water 賣相吸引之外仲好好飲Before ending( ,無洒飲品)

泡沫黑松露野菌湯

一上枱已經傳來陣陣香氣, 湯料十足 ,菇香味濃郁

西班牙蛋餅🥚

野菌帶子菠菜意粉🍝

意粉 軟硬適中 彈牙, 帶子十分大

12 Mocktail( 無酒精飲品)

lemon juice ,sugar ,Angostura
Tonic water 賣相吸引之外仲好好飲
Before ending( ,無洒飲品)

2023-06-16
30 分鐘 (堂食)
Vici Stage (荃灣)荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:Happy Ending $48、Cinderella $48、Plum Meng’s Soup $68、泡沫蟹肉南瓜湯 $68、泡沫黑松露野菌湯 $68、胡麻鳥巢溫泉蛋沙律 $78、油浸香草蒜蓉大蝦 $98、黑松露雜菌薄餅 $158、小食拼盤 $168 (全日八折)等候時間:0分鐘星期一放工,一家三口去Happy Hour開心下,選了荃灣這間Vici Stage。這食店是酒吧格局,富情調,飲品獨特,食物質素高,值得一試!Vici Stage位於荃灣沙咀道,就近仁濟醫院,由港鐵站前往約需10分鐘,交通頗方便!Happy Ending 及Cinderella:這兩杯是以果汁為主的無酒精飲品,果汁味濃,賣相華麗,好飲!😋😋😋Plum Meng’s Soup:中文叫孟婆湯,有中式湯品外型,但卻是冰涼酒精類飲品,味道甘甜,非常有趣!👍👍👍泡沫蟹肉南瓜湯 及泡沫黑松露野菌湯:蟹肉及南瓜絕配,黑松露及野菌香味濃郁,贊!😍😍😍胡麻鳥巢溫泉蛋沙律

荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

等候時間:0分鐘

胡麻鳥巢溫泉蛋沙律:沙律菜非常新鮮乾身不出水,胡麻醬惹味,溫泉蛋煮至剛熟,滋味之餘亦很開胃!👏🏻👏🏻👏🏻

油浸香草蒜蓉大蝦:新鮮彈牙有蝦味!😄😄😄

黑松露雜菌薄餅:黑松露及蘑菇特多,餅底香脆!😋😋😋

小食拼盤:有齊雞粒、單骨雞翼、雞軟骨、魷魚鬚、薯條,非常盡興!👍👍👍
2023-06-19
  • 油浸香草蒜蓉大蝦
  • 黑松露雜菌薄餅
  • 小食拼盤
2023-06-19 64 瀏覽
Vici Stage (荃灣)地址 :荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介: Plum Meng's Soup Happy Ending Cinderella 泡沫南瓜湯 泡抹黑松露野菌湯 油浸香草蒜蓉大蝦 胡麻鳥巢蛋泉蛋沙律 黑松露雜菌薄餅 小食拼盤等候時間:0分鐘最近,發現荃灣有一間高質素的酒吧餐廳,還新設西班牙菜。餐廳環境舒適寬敞,富有情調。每一碟菜都很像藝術品,擺盤很美,真的不捨得吃掉它。服務又殷勤體貼,調酒師會和我們解釋每杯飲品的材料。餐廳各方面都係水準之上。👍👍👍Stage Cocktail: Plum Meng's Soup $68Plum gin, Pimm's, Lemon J, Oolong Cordial 含酒精飲品,由“八味”演變成匯集甜酸苦澀四味的孟姜湯😋😋😋以中式概念註入西式雞尾酒,別有詩意。孟姜湯其實就是雞尾酒,雞美酒有點兒甜、有點兒酸、有點兒苦、有點兒澀。個人感覺挺好飲的!👍👍👍Happy Ending $48Pineapple J, Lime J
地址 :荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖
味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
等候時間:0分鐘

最近,發現荃灣有一間高質素的酒吧餐廳,還新設西班牙菜。
餐廳環境舒適寬敞,富有情調。
每一碟菜都很像藝術品,擺盤很美,真的不捨得吃掉它。
服務又殷勤體貼,調酒師會和我們解釋每杯飲品的材料。
餐廳各方面都係水準之上。👍👍👍

含酒精飲品,由“八味”演變成匯集甜酸苦澀四味的孟姜湯😋😋😋

Happy Ending $48
Pineapple J, Lime J, Passion Fruit, Soda Water
心花怒放
有氣泡飲品,酸甜清膩,青新淡雅!🤩🤩🤩

Cinderella $48
Grenadine, Pineapple J, Cranberry J, Lemon J
沒有氣泡飲品,酸酸甜甜,開胃醒神,增加食慾!

泡沫蟹肉南瓜湯$68
充滿濃郁南瓜味,混入新鮮的蟹肉,打上泡沫令整個南瓜湯生色不少,非常鮮甜美味!😋😋😋

泡抹黑松露野菌湯 $68
Mushroom Truffle Soup with Foam
用新鮮的黑松露打製而成,湯底濃淡適中,容易入口,清新怡人,兩款湯我也非常推介!👍👍👍

油浸香草蒜蓉大蝦 $98
Pan Fried Prawn in Garlic Oil
大蝦口感爽脆,非常鮮甜,食不停口。
蒜蓉包,充滿濃濃的蒜蓉味,香脆可口。❤️❤️❤️

胡麻鳥巢蛋泉蛋沙律 $78
Green Salad with Japanese Sesame Sauce
擺盤精緻,像是藝術品般。
沙律菜新鮮香甜,半以胡麻醬,醒神開胃。溫泉蛋烹調時間適中,蛋味濃郁!🥰🥰🥰

黑松露雜菌薄餅 $158
Truffle & Mix Mushroom Pizza
第一次吃黑松露雜菌薄餅,原來是非常合配的,令我喜出望外,食指大動!🐧🐧🐧

小食拼盤(雞粒、單骨雞翼、雞軟骨、魷魚鬚、薯條)$168
Snack Platter (Chicken Chunk, Half Wings, Cartilage, Squid, Fries)
一個價錢,可以吃到五種不同的食物,炸得金黃香口,外脆內暖,非常喜愛!正!😋😋😋
2023-06-16 198 瀏覽
是晚來到荃灣區與朋友相聚,由在地人推介了這一家酒吧餐廳「Vici Stage」,雖未至於隱世,但絕對是高質素。場內氣氛很好,一室翠綠牆磚襯黑色主調,夠型格,少少輕音樂,不會太嘈吵,梳化椅亦舒服好坐,而近門口是吧枱,可以看到酒保調酒的風采。雖然枱上的牌子寫着Happy Hour時段是4:00pm-8:00pm,實際是去到9:00pm,那就有更多時間享用各式酒品。溫馨提示,Openrice訂座更有八折優惠。不過,跟朋友都是不太懂喝酒,所以,點了兩杯非酒精雞尾酒。這一杯「Before 12」($48) 以檸檬汁、湯力水,再加一種濃縮苦酒為組合,喝下去時會先是清新的檸檬味,繼而滲出點點苦味,是非常有趣的體驗。另一杯由菠蘿汁、青檸汁、熱情果糖水、梳打水混合而成的「Happy Ending」($48), 一身橙橙黃黃,色澤非常有層次,賣相很有熱帶風情,入口味道酸酸甜甜,卻是十分清爽,果香味突出。 友人 推介這一 道「泡沫黑松露野菌湯」($68 x 2)  ,因為單看賣相已經非常吸引,做出來的外貌猶如一杯雞尾酒,可以一飲而盡,面頭的泡沫很輕盈,野菌湯菌味濃郁到不得了,記得將支露絲瑪莉插在湯中,令到整
,而近門口是吧枱,可以看到酒保調酒的風采。
Before 12
。
Happy Ending
,記得將支露絲瑪莉插在湯中,令到整體味道慢慢出現變化,不要以為只作裝飾喔。
泡沫黑松露野菌湯
前菜選了「胡麻鳥巢溫泉蛋沙律」($78) ,一看就知利用沙律菜盤繞成鳥巢模樣,再在中間放上溫泉蛋,非常有心思。沙律菜拌了胡麻汁,味道不錯,再將溫泉蛋搗爛拌勻,味道會升級到另一層次。
胡麻鳥巢溫泉蛋沙律
來到酒吧,總會叫點香口小食佐酒,這一個「脆香魷魚鬚」($88)就是最好不過了,大大碟的魷魚鬚炸得甘香,不油膩
,沾上少少沙律醬很好吃。
脆香魷魚鬚
主菜類我們試了這一道「焗西班牙脆皮黃油雞」($188),雖然是酒吧餐廳,但做出來的賣相一點也不失禮,黃油雞焗至外皮金黃香脆,而雞肉卻是十分嫩滑,稍嫌調味未夠十足,再重手多一點就更合我們心意;此外,不得不讚沙律菜有羽衣甘蘭、椰菜仔、高級的車厘茄,有誠意的製作
焗西班牙脆皮黃油雞
現時的酒吧餐廳不再是單單喝酒,同時更提供很多高質美食,很多時候,跟出面的西餐廳也不遑多讓。
Happy Ending
脆香魷魚鬚
焗西班牙脆皮黃油雞
好好食嘅西班牙菜,每一道菜都無令我失望!餐廳5、6點左右就會轉成酒吧模式,所以照片燈光暗一點,但是無礙食物好好味、餐廳好有氣氛☺️🥗🍅 芝士田園凍鮮茄沙律 $78Mozzarella 碎塊混在 羽衣甘藍🥬裏,好新奇!(因為我本身係唔中意食羽衣,因為佢表面質地)但呢度菜用芝士奶香柔軟地包裹住菜,令佢表面香滑柔軟易入口很多,沒有了羽衣甘藍表面嘅嚡熠熠,卻保留了硬朗質感;蕃茄鮮甜都好襯,仲有佢個造型(插着支迷迭香)好可愛😂🤣🥞西班牙蛋餅 $88入面主要係蛋同薯仔🥔,同巴拿馬火腿簡直超夾,佢係好軟滑但係厚實,一啲都唔會水; 巴拿馬火腿香濃,蛋餅香滑,好好食推薦🍝 野菌帶子菠菜意粉 $148😍意粉汁creamy香濃好正,好多餸好豐富,有帶子,仲有塊脆片好食得黎好啱打卡🤣Dancing Grape (HH$68 NH$88)巨峰提子、檸檬、菠蘿汁,Aperol(利口酒),Gin底,勁啱飲🤤☺️ 多種水果味好適合女生,而且偏甜帶酸,唔會得寡,Garnish係檸檬皮🤤加左一浸微酸同清新;問左bartender用茶杯茶壺🫖係為了讓客人慢慢品嚐,好有心思孟婆湯(HH$68 NH$88)好特別咁用碗嚟承載,主要

🥗🍅 芝士田園凍鮮茄沙律 $78

西班牙蛋餅
🥞西班牙蛋餅 $88

🍝 野菌帶子菠菜意粉 $148😍

Dancing  Grape
Dancing Grape (HH$68 NH$88)

孟婆湯
孟婆湯(HH$68 NH$88)
好特別咁用碗嚟承載,主要係梅子味,Plum gin, 檸檬汁, olong Cordial等,水果底都幾啱飲,不過個人比較青睞上一輩

最近轉左西班牙菜餐牌,真係正🤤成餐飯都冇令我失望,好味、靚、有feel有氣氛,仲要咁近,可以再戰再戰
2023-06-06
西班牙蛋餅
Dancing  Grape
孟婆湯
  • Dancing grape
  • 芝士田園鮮茄沙律
2023-06-16 91 瀏覽
難得提早左收工,一於同同事喺附近搵間餐廳食嘢傾偈,今晚果然有驚喜!泡沫黑松露野菌湯 $68✨好特別的盛裝😍尤如一杯熱泡沫咖啡在眼前☺️好有驚喜~黑松露味香濃,菌香撲鼻,口感細滑芝士田園凍鮮茄沙律$78✨像藝術品的原隻去皮凍番茄🍅好juicy ~配上水牛芝士,羽衣甘藍,芝士碎,酸酸甜甜很開胃💯油浸香草蒜蓉大蝦$98✨好香蒜蓉包,烘到脆卜卜,仲有四隻大蝦🍤野菌帶子菠菜意粉$128✨帶子煎到金黃色,唔會過熟,而且意粉份量十足~醬汁用菠菜、野菌、忌廉煮成,口感好Creamy!🍸撞到happy hour 5pm-9pm 🍹Dancing grape $68 ✨未飲已經聞到好香的巨峰提子味,酸酸甜甜,容易入口!以中式茶壺上,有一刻真係覺得自己係飲茶🤣Hakuna Matata $68✨果味濃郁,味道好清新,仲飲到百香果的味道,加埋用石像杯裝上,為飲品更加添上夏威夷風味!💓食物質素有水準,攞盤精緻,值得再回頭💓餐廳的Cocktail,無論味道,賣相都不錯,而且打卡一流!

芝士田園凍鮮茄沙律$78

油浸香草蒜蓉大蝦$98
✨好香蒜蓉包,烘到脆卜卜,仲有四隻大蝦🍤

野菌帶子菠菜意粉$128

🍸撞到happy hour 5pm-9pm 🍹

Dancing grape $68

Hakuna Matata $68

💓食物質素有水準,攞盤精緻,值得再回頭
Dancing grape
Hakuna Matata

2023-06-15
Dancing grape
Hakuna Matata
📍 Vici Stage (荃灣)荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖身為荃灣能既我完全唔知有呢竟然有間咁特別西班牙菜式,好有新鮮感。佢仲要係一間酒吧,好特別。👉Happy Ending💰$48😋😋😋😋.3/5 菠蘿汁、青檸汁、熱情果汁及梳打水溝成,入口好清新味道👅較甜👉Flowerbed💰68😋😋😋😋.5/5紫蘇既甜和外手柑的優香之中,令人有一種好舒服既感覺,甜甜地,而且酒精濃度唔勁,都唔錯👍🏻👉泡沫黑松露野菌湯💰68😋😋😋😋.8/5菌味超濃,湯加左泡沫落去,變得好香滑。個湯真係好似整cappuccino 咁整出黎,所以先有一個又滑又綿嘅口感,我真係好喜歡宜個湯!👉胡麻鳥巢溫泉蛋沙津💰68😋😋😋😋.3/5叫個沙律做前菜,新鮮既配上嫩滑既溫泉蛋,胡麻醬加埋脆卜卜既煙肉🥓碎👉 酥炸單骨雞翼💰 $88😋😋😋😋.5/5單骨雞翼炸得皮脆肉嫩,最正係佢有啲辣辣地,越食越滋味😋😋😋必叫👉 焗西班牙脆皮黃油雞💰$188😋😋😋😋.7/5外層為薄薄一層雞皮,內裡則係厚嫩既雞肉,食落去外脆內嫩,我話味道層次豊富,另外佢既伴羽衣甘藍都非常好食! 😍回頭: yes yes yes,好食好食💖‼️勁推薦‼️
📍 Vici Stage (荃灣)
荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖

👉Happy Ending
💰$48
😋😋😋😋.3/5
菠蘿汁、青檸汁、熱情果汁及梳打水溝
成,入口好清新味道👅較甜

👉Flowerbed
😋😋😋😋.5/5

👉泡沫黑松露野菌湯
😋😋😋😋.8/5
感,我真係好喜歡宜個湯!

👉胡麻鳥巢溫泉蛋沙津
😋😋😋😋.3/5

👉 酥炸單骨雞翼
💰 $88
😋😋😋😋.5/5

👉 焗西班牙脆皮黃油雞
💰$188
😋😋😋😋.7/5

回頭: yes yes yes,好食好食💖‼️勁推薦‼️ 個環境暗暗地加埋美酒佳餚,仲有好正既音樂💕💕

#kermit食在荃灣
📍 Vici Stage 🗓️ 31 January 2023前幾日27號同朋友嚟完,今日又忍唔住再嚟,因為啲cocktail 真係 平、靚、正!念念不忘啊!今次我都係Happy Hour嚟 (Happy Hour 時段係5點至9點),上次都有寫到 Nuts charge每人$15,同埋要收10%服務費。今次試咗兩杯新嘢,分別係Passion Sour同埋Smoked Manhattan。🍸 Passion Sour (百香果 接骨木花)Happy Hour $68 • Night Hour $88呢杯暫時係我覺得最好飲嘅!酸酸甜甜,好啱我飲。同埋超大杯,下次去我一定會再encore!🍸 Smoked Manhattan (Manhattan 蘋果木煙)Happy Hour $78 • Night Hour $98呢杯有好濃嘅木香味,酒味同苦澀味都濃,我呢啲中意甜酒嘅就唔太啱了~🍴泰式小食拼盤 $98由於我哋已經食咗晚飯,所以只係叫咗個小食拼盤。拼盤入邊有炸雞翼同埋炸魚餅,香口嘢,配酒一流。呢度嘅Menu偶爾都會轉下,所以相信過一排再嚟又會有其他驚喜。🥰
📍 Vici Stage
🗓️ 31 January 2023

🍸 Passion Sour (百香果 接骨木花)

🍴泰式小食拼盤 $98

2023-01-31
  • Passion  Sour
📍 Vici Stage 🗓️ 27 January 2023前排發現呢間CP值超高嘅 bar & restaurant,今次約咗個朋友嚟呢到chill下,傾下計。 特別推薦呢到嘅cocktail,名乎其實係平、靚、正!先係介紹cocktail,我哋叫咗一杯 Flowerbed (用紅酒杯上嘅) 同埋 Yuzu Forest (用矮杯上嘅)。兩杯都係又好睇又好飲。不過第二朝要返工,所以就冇叫多杯了~ Happy Hour時段係5點至9點,如果只係嚟飲杯嘢真係抵。Nuts charge就每人$15,同埋要收10%服務費。🍸 Flowerbed Happy Hour $68 • Night Hour $88🍸 Yuzu Forest Happy Hour $58 • Night Hour $78今次叫咗都幾多嘢食,包括以下呢幾樣:🍴Parama Ham Pizza 🍕 $128一定要趁熱食,凍咗之後個邊會變到好硬。同埋有啲可惜,因為我哋個pizza焗得有啲偏燶。🍴自製泰式無骨鳳爪 $98呢個好食,朋友話覺得個汁好奇怪,但我覺得酸酸哋好正!🍴黑松露薯條 $98 咁啱冇晒薯條,所以換咗薯格比我哋
📍 Vici Stage
🗓️ 27 January 2023

特別推薦呢到嘅cocktail,名乎其實係平、靚、正!

🍸 Flowerbed

🍸 Yuzu Forest

今次叫咗都幾多嘢食,包括以下呢幾樣:

🍴Parama Ham Pizza 🍕 $128

🍴自製泰式無骨鳳爪 $98
呢個好食,朋友話覺得個汁好奇怪,但我覺得酸酸哋好正!

🍴黑松露薯條 $98
咁啱冇晒薯條,所以換咗薯格比我哋。但同我想像中有啲唔同,因為我以為係黑松露醬,哈哈。

🍴蒜片白酒煮藍青口 $138
好香好食,大大隻嘅青口。啲staff好都快手幫我哋清啲青口殼。

我個人最推薦都係呢到嘅嘢飲,嘻嘻。 一定會再嚟!🍸
2023-01-27
  • 自製泰式無骨鳳爪
  • Flowerbed
2023-03-10 328 瀏覽
店員態度良好雞尾酒dancing grapy & hakuna matata,飲品味道值得讚小食紅酒辣肉腸,差到難以想像,街坊如果有心幫襯,做好心理預期,用一個鐘,等食半凍的腸仔
店員態度良好