This restaurant serves a variety of waffle dishes from the savoury ones as well as the sweet ones. We tried the Wafler’s double burger and it is amazing! The beef patty is fat and juicy! What makes this dish unique is that they use waffles instead of the normal bun.We also ordered the all day brunch British Salute. You can choose how you would like your egg to be. For us, we like it soft and runny. The waffles here are doughy and firm.For the drinks, they have a selection of coffees and also smo

For the drinks, they have a selection of coffees and also smoothies. We ordered ice Americano and red beet smoothie.
2024-07-06
午餐
2024-07-14 309 瀏覽
Craving the brunch menu? Waffling beans has what you need and more (they got waffles!) 🧇 .Waffling Beans offer ALL DAY brunch, so you don’t have to rush to the restaurant before a certain time to qualify for the breakfast menu 🙈. All of their brunch items will have LIEGE WAFFLES 🧇 which is a richer more sweeter style of your typical waffle. So instead of your typical toast, you’ll get to try these Belgium style waffle paired with their syrup 🤤. .Highly recommend getting their Waffler’s Double Bu
Highly recommend getting their Waffler’s Double Burger - they are double decker patties with tomatoes, cheese and BACON. It’s so hard to find a breakfast place in HK with bacon but they offer generous size of it 😍. Not to mention; those patties were soo juicy the juice spills out the minute you bite into it.
The best is also their drinks menu - so much variety! We got the smoothies as they were the healthier option 💪🏻. We got their immunity booster and avocado shake - and they did not cheap out on those ingredients; you taste all of the flavours in the drink which I appreciate 🤍
Located right in Kennedy Town, minutes away from the B exit! Go check it out 🤩
🍔 Waffler’s Double Burger ($168)
🧇 Farmer’s Delight ($96)
🍹 Immunity Booster ($65)
🥑 Good Avocado ($68)
Revisit? Yes 🙌🏻
📌 - Kennedy Town
2024-05-19 369 瀏覽
行開堅尼地城,知道堅尼地城海旁一帶美食林立,今次揀左一間專食窩夫店店裡有好多選擇,鹹點及甜點都有,所以總有一款岩你Green Plus+ $118正常甜味Waffle就食得多,所以今次叫咗一個無肉素食Waffle🧇(配水波蛋),整體有驚喜香草咸味窩夫好特別,配合嘴豆泥相當不錯;同時蓮藕烤得好脆,蘑菇又炒得好香🤭,牛油果🥑泥又好幼滑😋;水波蛋煮得好好,一落刀,蛋汁就慢慢流落黎😊;食素的朋友不妨一試

店裡有好多選擇,鹹點及甜點都有,所以總有一款岩你

Green Plus+ $118

类似的全日Brunch店在坚尼地城有很多,在味道和性价比都差不多的情况下,卷的就是谁靠海近和氛围感。·可惜这家不仅味道一般,环境也一般,服务态度不错,上菜很快,最大优点是清静。从餐食到酒饮选择都很丰富,菜式比较英式,人均200左右,完全不必专门来。·【烟三文鱼黑松露油炒蛋Waffle】招牌的咸味华夫饼可以说是比较难吃……三文鱼和华夫饼一样都是小小两片,牛油果还比较新鲜。·唯一不错的是香喷喷的黑松露油炒蛋,不是港式炒滑蛋,质地倒也算嫩软,炒蛋份量还挺足。·【紫薯拿铁换杏仁奶】担心失眠不敢喝咖啡,最近都在喝五颜六色的热饮。这里的咖啡感觉很努力,手冲特调都有不少。·转过弯发现BAKED也要开了,K town总算有家新店能让我狠狠期待一下了。
2024-02-15
2024-01-19 414 瀏覽
第一次評論香港開始普遍各區café shop, 都想試唔同咖啡途中經過waffling beans,當日時間唔多人,又見環境好,決定試下。店舖戶外都有枱,詢問店員可否坐戶外時,店員都有禮貌地告知,假如有其他客帶寵物黎時,都有可能需要讓轉其他枱原來店舖都歡迎客人帶寵物,感覺好好當然我都接受。餐牌都問店員推介,其中話係Waffling Burger 同Waffle Benedict下,我決定點Burger🍔因為我係食肉獸🤭😆點左Latter 拉花靚~味道都有d berries 🍒20-25分鐘左右,個Burger 都比我想像中大!而且食落都多肉汁,bacon🥓都夠哂crispy ~就算坐戶口,店員都一直有幫我加水👍🏻
第一次評論

香港開始普遍各區café shop, 都想試唔同咖啡
途中經過waffling beans,
當日時間唔多人,又見環境好,
決定試下。

店舖戶外都有枱,詢問店員可否坐戶外時,
店員都有禮貌地告知,
假如有其他客帶寵物黎時,都有可能需要讓轉其他枱
原來店舖都歡迎客人帶寵物,感覺好好
當然我都接受。

因為我係食肉獸🤭😆

點左Latter 拉花靚~味道都有d berries 🍒

20-25分鐘左右,個Burger 都比我想像中大!
而且食落都多肉汁,bacon🥓都夠哂crispy ~

就算坐戶口,店員都一直有幫我加水👍🏻
waffle burger
2024-01-17
2024-01-15 361 瀏覽
Cafe係主打健康西餐👨🏻‍🍳有特色比利時waffle (鹹同甜都有架)🧇All-day Breakfast🥗自家製美味小食🍖pasta🍽️仲有好多特色嘅飲品等等🍹選擇齊全,唔只淨係得窩夫丫👀❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 $𝟣𝟥𝟧有幾種意粉比你選擇✍🏻我地揀左寬麵🍝黑松露忌廉汁夠哂creamy同掛汁🍄仲有粒粒磨菇增加口感𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑵 𝒆𝒈𝒈 $𝟤𝟧𝟧牛扒7成熟🥩火喉拿捏得岩岩好🔥保持到肉汁又夠味🧂如果有埋醬汁揀會更加正😹而作為配菜既蛋🥚沙律同薯條樣樣都唔馬虎架🍟𝑷𝒊𝒏𝒌 𝑳𝒂𝒅𝒚 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆 $𝟨𝟢士多啤梨🍓牛奶同雪糕🍦Pink Pink女生至愛💕𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 $𝟨𝟢朱古力加香蕉🍌完美組合🍫唔會太甜又特別𝑺’𝑴𝒐𝒓𝒆 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑫𝒊𝒑 $𝟪𝟧雖然比利時窩夫既口感比較紮實有嚼勁💁🏼‍♀️不過配埋甜甜既烤棉花糖同榛子醬🌰簡直就為我地寫意既週末畫上完整既句號✨❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁仲要不得不讚💯店員服務超級貼

𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 $𝟣𝟥𝟧

𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑵 𝒆𝒈𝒈 $𝟤𝟧𝟧

𝑷𝒊𝒏𝒌 𝑳𝒂𝒅𝒚 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆 $𝟨𝟢
士多啤梨🍓牛奶同雪糕🍦Pink Pink女生至愛💕

𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 $𝟨𝟢
朱古力加香蕉🍌完美組合🍫唔會太甜又特別

𝑺’𝑴𝒐𝒓𝒆 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑫𝒊𝒑 $𝟪𝟧

仲要不得不讚💯店員服務超級貼心🧡一黎到會提供坐墊同比水狗狗🐶用餐既時候都會keep住同狗狗玩👍🏻感覺到佢地真係好鐘意毛孩既🐾

📍 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕚𝕟𝕘 𝔹𝕖𝕒𝕟𝕤
Shop 9C, G/F, New Fortune House, 4-8 North Street, Kennedy Town, Hong Kong
  • S’more  Waffle  Dip
2024-01-14 327 瀏覽
超級伏的all day breakfast, waffle 垃圾, 又燶又硬, 其他配料都無誠意, 價錢又貴, 連鎖餐廳都好食過佢, 平時都唔會寫食評, 但今次伏到太過份, 希望唔好再有人中伏😵‍💫
英式全早餐
2024-01-14
20 分鐘 (外賣送餐)
$128 (早餐)
2023-12-29 239 瀏覽
光顧這餐廳是個美麗的誤會,原本計劃光顧一間位於西環有些名氣及供應Belgian waffle的餐廳,但由於該餐廳幾乎滿座,座位又稍為擠擁,所以轉而在附近找了這間Waffling Beans。 最初其實誤會了這餐廳同樣有Belgian waffle供應,到入座再看清楚餐牌時有些失望,原來這兒供應的是有別於美式或港式窩夫,而是源自比利時的"列日窩夫" (Leige waffle的Leige是比利時一地方名)。我和朋友點了2客小食包括香草炸魚柳條(fish goujons)及蟹肉牛油果窩夫多士(crab & avocado waffle toasties),而飲品則選了earl grey tea latte。 本來以為西環新派小餐廳消費會比較高,以$90左右一客份量應該會很細,但2個小食上枱時,我們都覺得份量比預期大。其中蟹肉牛油果窩夫多士很有特色,似乎未見過其他食肆供應。味道方面,香草炸魚柳的魚肉似中菜的九肚魚,但外層炸得香脆味道也好。蟹肉牛油果窩夫也很美味,如果調味稍減些少鹹及窩夫再香脆些便更加完美。Earl grey tea latte是大大杯的,雖沒有什麼拉花,但上面洒上了earl

本來以為西環新派小餐廳消費會比較高,以$90左右一客份量應該會很細,但2個小食上枱時,我們都覺得份量比預期大。其中蟹肉牛油果窩夫多士很有特色,似乎未見過其他食肆供應。味道方面,香草炸魚柳的魚肉似中菜的九肚魚,但外層炸得香脆味道也好。蟹肉牛油果窩夫也很美味,如果調味稍減些少鹹及窩夫再香脆些便更加完美。Earl grey tea latte是大大杯的,雖沒有什麼拉花,但上面洒上了earl grey茶葉,令飲品吸引力提高也較可口。

仔細看這小舖餐牌上的菜式其實都很吸引,有all day brunch, salads and sandwich, snacks及pasta,而all day brunch及snacks之下也很多選擇,鹹甜都有而且有特色,飲品種類亦多。環境方面這小舖樓底較高,雖面積不大裝修也簡單,與鄰座距離亦頗近,但整體空間尚算足夠及舒適。整體上來說,今次雖是無意之中去光顧,但體驗也不錯,下次再去西環lunch或下午茶的話,必定會考慮再光顧這小舖。
蟹肉牛油果窩夫多士

Earl grey tea latte
  • Fishgoujons
  • Earlgreytealatte
2023-12-05 276 瀏覽
Cafe係主打健康西餐👨🏻‍🍳有特色比利時waffle (鹹同甜都有架)🧇All-day Breakfast🥗自家製美味小食🍖pasta🍽️仲有好多特色嘅飲品等等🍹選擇齊全,唔只淨係得窩夫丫👀❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 $𝟣𝟥𝟧有幾種意粉比你選擇✍🏻我地揀左寬麵🍝黑松露忌廉汁夠哂creamy同掛汁🍄仲有粒粒磨菇增加口感𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑵 𝒆𝒈𝒈 $𝟤𝟧𝟧牛扒7成熟🥩火喉拿捏得岩岩好🔥保持到肉汁又夠味🧂如果有埋醬汁揀會更加正😹而作為配菜既蛋🥚沙律同薯條樣樣都唔馬虎架🍟𝑷𝒊𝒏𝒌 𝑳𝒂𝒅𝒚 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆 $𝟨𝟢士多啤梨🍓牛奶同雪糕🍦Pink Pink女生至愛💕𝑪𝒐𝒄𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 $𝟨𝟢朱古力加香蕉🍌完美組合🍫唔會太甜又特別𝑺’𝑴𝒐𝒓𝒆 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒊𝒑 $𝟪𝟧雖然比利時窩夫既口感比較紮實有嚼勁💁🏼‍♀️不過配埋甜甜既烤棉花糖同榛子醬🌰簡直就為我地寫意既週末畫上完整既句號✨❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁.。.:*:.。.✽.。.:*:.。.❁仲要不得不讚💯店員服務超級

𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑷𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒅𝒆𝒍𝒍𝒆 $𝟣𝟥𝟧

𝑺’𝑴𝒐𝒓𝒆 𝑾𝒂𝒇𝒇𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒊𝒑 $𝟪𝟧

📍 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕚𝕟𝕘 𝔹𝕖𝕒𝕟𝕤
  • S’More  Waffles  Dip
2023-12-03 586 瀏覽
༺ Waffling Beans༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Waffling Beans𖠚ᐝ Snacks combo($228)𖠚ᐝ The Waffler's Double Burger($168)𖠚ᐝ Purple Yam Latte($48)𖠚ᐝ Mulled wine candy lane($90)⚑ 西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.4/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ Snacks combo($228+16 upgrade)一共可以叫三款:黑松露薯條、蟹肉牛油果窩夫多士和燒豬肉鷹嘴豆泥窩夫多士黑松露薯條份量多,蟹肉牛油果調味好好,仲有牛油果粒🥑燒豬肉鷹嘴豆泥窩夫多士都幾特別,豬肉燒得好香,不會太肥膩,鷹嘴豆泥鹹鹹地~這個小食優惠整體性價比好高!➳ The Waffler's Double Burger($168)這款鹹食也是用窩夫做,用法國酵母製作的!窩夫漢堡一共有兩個,每個都好厚,有煙肉、漢堡扒、蕃茄、生菜,好豐富🥳窩夫口感偏厚實,但窩夫本身的味道不
༺ Waffling Beans༻
➳ Waffling Beans
𖠚ᐝ Snacks combo($228)
𖠚ᐝ Purple Yam Latte($48)
⚑ 西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.4/10

這款鹹食也是用窩夫做,用法國酵母製作的!窩夫漢堡一共有兩個,每個都好厚,有煙肉、漢堡扒、蕃茄、生菜,好豐富🥳窩夫口感偏厚實,但窩夫本身的味道不太突出,會被漢堡配料搶走了~ 仲會有薯條附上~

➳ Purple Yam Latte($48)
➳ Mulled wine candy lane($90)
兩杯飲品也不錯,紫薯拿鐵紫薯味很突出,不會太甜!熱紅酒是聖誕限定,暖暖的😚

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳裝潢參照澳洲人慢活嘅生活習慣設計,所以環境放鬆舒適~ 另外餐廳主打健康自家製食物,而且是寵物友善餐廳😚
2023-10-26 341 瀏覽
天氣開始轉涼,今日行程係想到海旁影相,點知行過見到一間cafe,俾餐牌吸引住,橫掂都肚餓,決定就呢間食!天氣咁舒服我決定要坐戶外食,點左一杯Latter 飲住先等野食,大約20分鐘左右,終於被吸引既野食黎!!就係呢個!!The Waffler's Double Burger 🍔份量十足,比想像中更好,肉夠多汁,薯條夠香脆。cafe 仲有甜品叫,但太飽冇叫🥲下次要帶埋朋友過黎食。最後到海旁影埋相,結束今日行程。
天氣開始轉涼,今日行程係想到海旁影相,
點知行過見到一間cafe,俾餐牌吸引住,
橫掂都肚餓,決定就呢間食!

天氣咁舒服我決定要坐戶外食,

點左一杯Latter 飲住先等野食,
大約20分鐘左右,終於被吸引既野食黎!!
就係呢個!!

The Waffler's Double Burger 🍔
份量十足,比想像中更好,
肉夠多汁,薯條夠香脆。

cafe 仲有甜品叫,但太飽冇叫🥲
下次要帶埋朋友過黎食。

最後到海旁影埋相,結束今日行程。
Café Latter
The Waffler's Double Burger
Café Latter
  • The Waffler’s Double Burger
中秋節放假又來堅尼地城逛街 這次找到一家距離地鐵站不遠的咖啡店 主打窩夫和咖啡☕️ ‣ Nutella Swirl ($80) Waffle味道普通 沒有牛油香味 口感也不算鬆軟 味道只是比路邊小吃店稍微好一點 雪糕是普通雀巢雪糕的感覺 作為店舖的主打食物的話確實比較失望 不推薦窩夫餅~ ‣ Matcha Green Tea Latte ($48) 這杯抹茶拿鐵好喝 雖然拉花圖案很普通 口感幾滑身而且抹茶味十足 甜度適中 😋推薦👍🏻‣ Minty Ice Coffee Latte ($52) 咖啡是堅果口味 薄荷味很重,因為是用糖漿無論是味道還是味道都是普通 💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳座位不多 假日期間建議訂位 抹茶味道不錯 食物質素就普普通通啦餐廳有廁所🚾店員都好積極幫忙加水💰Total: $198 ($100pp 已包括10%服務費)📍Waffling Beans 西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe 🚩更多同區餐廳 #foodstep_堅尼地城 #foodstep_西環📣Like & Share & Follow @ourfoo
中秋節放假又來堅尼地城逛街
這次找到一家距離地鐵站不遠的咖啡店
主打窩夫和咖啡☕️

‣ Nutella Swirl ($80)
Waffle味道普通

而且抹茶味十足
甜度適中 😋
推薦👍🏻

咖啡是堅果口味
薄荷味很重,因為是用糖漿
無論是味道還是味道都是普通

店員都好積極幫忙加水

📍Waffling Beans
西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
2023-08-13 281 瀏覽
Snacks Combo (choose 3 for $228)我揀咗炸魷魚、蟹肉牛油果迷你窩夫多士、HOLY CRAB TRUFFLE CHIPS 炸魷魚粉漿好薄,食落好脆身,加埋檸檬汁好Fresh,同埋減低油膩感,仲有沙律醬可以點~蟹肉牛油果迷你窩夫多士多士上面放咗由蛋黃醬加牛油果蓉、蟹肉、韭菜同紅蔥頭mix埋嘅醬,個醬好夠味HOLY CRAB TRUFFLE CHIPS好多蟹肉同黑松露醬 仲有芝士薯條 勁邪惡!英式全早餐 British Salute $128整得勁靚,份量都好多有腸仔、茄汁豆、蘑菇、蕃茄同太陽蛋用窩夫夾住全部配料好好食!

蟹肉牛油果迷你窩夫多士

HOLY CRAB TRUFFLE CHIPS
好多蟹肉同黑松露醬 仲有芝士薯條 勁邪惡!

英式全早餐 British Salute $128
整得勁靚,份量都好多
有腸仔、茄汁豆、蘑菇、蕃茄同太陽蛋
用窩夫夾住全部配料好好食!
2023-08-04 234 瀏覽
同朋友去咗堅尼地城卑路乍灣海濱長廊行吓,行到攰攰哋就搵咗間cafe食吓嘢hea吓▪️Salmon Scramble 煙三文魚黑松露油炒蛋窩夫呢間cafe主打列日窩夫,咁梗係要叫窩夫試吓。不過本身想叫嘅Waffle Benedict賣晒,咁就揀返個一樣有煙三文魚、蛋同窩夫嘅😂 煙三文魚唔會太鹹。炒蛋份量好多,上面放咗啲黑松露醬,所以黑松露味好濃。有兩件列日窩夫,口感紮實,幾有咬口。另外仲有牛油果、沙律菜、番茄仔,都幾豐富▪️M-Rated Indulgence 酒!限18以上除咗咸,仲叫咗個窩夫甜品。佢係喺窩夫🧇上面放上一球雲呢拿雪糕🍨同焦糖香蕉🍌,再淋上冧酒調製嘅獨家醬料🍸 食落味道有層次,喺雲呢拿雪糕同焦糖嘅甜味之間,帶有冧酒嘅酒香同微微甘味,降低咗整體嘅甜度。另外呢個窩夫同上面咸嘅唔同,可能因為熱啲,感覺外脆內軟啲Waffling Beans 📍西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

▪️M-Rated Indulgence 酒!限18以上

Waffling Beans
📍西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖
Salmon Scramble 煙三文魚黑松露油炒蛋窩夫
M-Rated Indulgence 酒!限18以上
2023-07-23 213 瀏覽
係附近公園玩完,又到午餐時間,隨意openrice搜索,搵到呢間。店員姐姐在門外已熱情寬待,唔覺意已經搭咗半隻腳入舖頭。😊叫咗 兩個 dishes。Fish & chips,好可惜,魚嘅質感不是我喜歡的類型,但炸粉嘅部分我好滿意。。本來叫咗牛肉醬pennie,點知廚師話冇曬sauce。店員不好意思,邀請我哋轉另一個菜,但都不成功。轉轉折折之下,叫咗黑松露寬條麵。雖然波折重重,但係呢個黑松露寬條麵,勁讚。係我鍾意嘅汁,厚濃掛麵。由於店舖十週年優惠,叫一杯嘢飲,dish就有九折,咁我就試埋佢哋嘅嘢飲。叫咗牛油果燕麥奶,不錯。P.S. 小朋友有專屬餐具提供,店員又唔會討厭小朋友
店員姐姐在門外已熱情寬待,唔覺意已經搭咗半隻腳入舖頭。😊

叫咗 兩個 dishes

P.S. 小朋友有專屬餐具提供,店員又唔會討厭小朋友

黑松露寬條麵
Fish & chips