2017-05-16 1080 瀏覽
第二次來這家餐廳,因為第一次還不錯所以就再來這一次點了兩種炸物,因為我跟友人都很喜歡吃沙拉醬,醬吃完食物還沒吃完就跟店員再要,等了接近二十分鐘醬還沒來(是要重新調製嗎🙄)我們跟第二位店員要的時候,第一位店員就跟她說我們要沙拉醬,這時候我們才等到這個醬,醬來到吃了一口就發現跟原本的不一樣,店員還說不能給更多(難道我們愛吃沙拉醬也不行嗎,我們也沒要求你一直免費的給我們)。醬不一樣了我們也算了只是在想下次不要再來就好,我們快吃完的時候店員又走過來說要用我們的位子,要我們移到隔壁的位子,我們還沒回應她就已經在把我們的食物跟飲料搬走,真的很沒禮貌,而且我們進來已經十點多又不是週末,態度也這麼差,我也不會再推介給朋友。
第二次來這家餐廳,因為第一次還不錯所以就再來
2017-05-16
$120 (宵夜)
2017-05-16 870 瀏覽
早2日同朋友到尖沙咀Wildfire 食午餐,每位$88 任飲任食,有pizza , 炸魚,墨西哥粟米片等,2個人一路食一路吹水,不知不覺就消磨了一個下午,最緊要係超扺食
2017-05-02 1238 瀏覽
昨晚因為朋友們的邀請而尋找相宜,既方便飲酒又可以滿足食慾的地方。在好一段時間未去過Wildfire之下,昨晚就再次光顧吧﹗由於只有4位朋友出席關係,大家於眼闊肚窄下未能特別嘗試扒類,最後大家點了以下三款食物:1) 四重芝士批 $208 (包1杯指定白酒,(抱歉,忘記名稱..)芝士批是絕對值得推介的食物﹗表面上除芝士外沒有其他配料,但實際吃起來因為不同芝士的混合下感覺非常充實,大家每人吃了兩塊後都已經好滿足﹗(要建議大家想"拉絲"的,就真的需要於上碟後5分鐘內玩)2) 小食拼盤 $168小食拼盤含有炸魷魚圈﹑墨西哥餡餅﹑炸薯條﹑地中海雞翼及煙三文魚,抵食﹗而且計回分量都適合4人分享食﹗3) 大蝦墨魚汁麵 $160墨魚味濃郁,足料﹗4人分享下每人都分到約半碟。不過諾士佛臺都比較多人光顧下,如果害怕煙味及希望坐得舒服下,當然就要早點訂座吧﹗

四重芝士批﹑小食拼盤﹑大蝦墨魚汁麵
2) 小食拼盤 $168
3) 大蝦墨魚汁麵 $160
墨魚味濃郁,足料﹗4人分享下每人都分到約半碟。

2017-05-01
四重芝士批﹑小食拼盤﹑大蝦墨魚汁麵
  • 四重芝士批
2017-04-20 964 瀏覽
又係同日本好朋友食飯吹水既時候喇大家只有下晝時間可以見面,又想飲反杯,最啱大家既地方就係尖沙咀,所以去諾士佛臺就實無死!朋友試過Wildfire覺得幾好,等我又試下先!叫左份carbonara同埋一份snacks platter,入面有炸魷魚,炸薯條,夾著芝士既餅可以自己再點乳酪,蕃茄粒同牛油果醬,水牛雞翼同煙三文魚,每樣都不過不失無驚喜亦無失望叫左枝澳洲既Barossa Valley Shiraz,好香既雲哩拿味,啱哂兩個女仔慢慢傾慢慢飲下次同佢岀街試下第二啲野先!
又係同日本好朋友食飯吹水既時候喇
朋友試過Wildfire覺得幾好,等我又試下先!

下次同佢岀街試下第二啲野先!
2016-07-12 3763 瀏覽
星期一12點幾打電話諗住book山頂果間但已經full佐所以決定walk in去尖沙咀宜間大約8點半去到見到入面都有幾多位出面都差吾多full雖然好feel d但系怕熱決定坐入面入到去d waiter全部都好nice即刻揀佐個巴馬火腿蘑菇pizza同蟹肉香草忌廉意大利麵pizza超香重芝士味因為系薄pizza所以吾會好濟個意粉好香忌廉味好濃郁蟹肉好足料因為仲系happy hour所以叫佐兩支Hoegaarden有50%off兩個女仔share岩岩好😊環境幾好 播既歌都好新想飲下酒食個飯都吾算貴十分推介❤️❤️
星期一12點幾打電話諗住book山頂果間
但已經full佐
所以決定walk in去尖沙咀宜間
大約8點半去到見到入面都有幾多位
出面都差吾多full
雖然好feel d但系怕熱決定坐入面

入到去d waiter全部都好nice
即刻揀佐個巴馬火腿蘑菇pizza
Parma  ham  and  mushrooms  pizza
同蟹肉香草忌廉意大利麵

十分推介❤️❤️

2016-07-11
Dpaghetti  with  crabmeat
2016-07-04 3506 瀏覽
7月份 又是最多朋友生日的月份朋友想試試去諾士佛臺餐廳,覺得有氣氛點,所以今次選了wildfire,當然尖沙咀區早一星期就訂位是必然的了 , 今次3個人 問職員有否有情調位置慶生 ,他說可以坐室外 ,我們當然是不要啦..因為今年七月..已經熱傻了, 我們的耐熱情度真的比外國人差點。 幸好職員都安排了比較角落的梳化位, 完全適合我們這一個墟狂傾特傾。看完menu,已給pizza吸引了,朋友說當然要選推介的巴馬火腿磨菇批,我就選了凱薩沙拉加三文魚,牛肉千層闊面和野火雞翼三兄弟這間餐廳令我驚訝的是 上菜速度神速 不用15分鐘已經齊了:)首先說說沙律,菜很新鮮 很好沒有火箭菜 超不喜歡那味,三文魚加了30元 很好吃 ,菜很新鮮很爽,比想像中大份呢。不得不提他們不是用芝士粉,是芝士片的 添了三次不好意思呢!之後牛肉千層面 很好食 呢個必推介 面有3種質感 中間那層比較軟身 完全比連鎖店的好吃很多, 而且還有自制茄汁圍邊 完全滿足到我們三個醬怪。到雞翼三兄弟 平均每隻味2隻 有脆炸 蜜糖同芝麻 ,芝麻味熱辣辣好好味 外脆內嫩 ,蜜糖味有點普通 而脆炸雞翼就吃不出是什麼味道。到pizza重頭戲 ,今
7月份 又是最多朋友生日的月份

到pizza重頭戲 ,今次叫了wildfire推介 巴馬火腿磨菇pizza ,餐廳很細心知檯面範圍比較細 很貼心有個架子把pizza向高空發展,pizza只有薄批選 ,吃進口又不是想像餅乾中的脆 ,是似厚薄中間的 感覺都ok 但當隔離檯一上pizza時 ,我和朋友都埋怨另一朋友,隔離檯的夏威夷pizza超香而且有芝士拉起來的 沒對比都不會那麼想吃隔離的pizza。

整體來說 都是愉快用餐,而且沒人趕,食物都好吃 ,但下次可能會分批次叫 ,始終pizza 雞翼和粉面都是要即食才好吃。
2016-07-02
慶祝紀念
生日
  • Lasagna
2016-03-31 3196 瀏覽
中午3點幾, 想找個地方和朋友飲杯野, 走過諾士佛臺, 見到位置幾舒服寧靜, 客人唔太多, 朋友又可以坐低食支煙, 咁啱做緊BEER HAPPY HOUR 50% OFF, 決定和朋友一人一杯KRONENBOURG 1664 BLANC, 甜甜地, 幾啱女仔飲, 啤酒又夠凍, 好抵飲, 仲可以50% OFF叫某些小食/PIZZA 等, 不過我們太飽, 只飲杯BEER 就夠, 順手望下MENU, 食物都唔貴, 算合理, 下次會試下, 不過唔想食煙既, 最好坐入面
2016-03-30
60 分鐘 (堂食)
2015-12-26 2215 瀏覽
今晚我們去咗尖沙咀諾士佛臺嘅「Wildfire」食飯後甜品!我們叫咗Beergarita、Jungle、Apple  Green、Straw-Apple  Orange同甜品拼盤!甜品拼盤:草莓蛋白脆餅嘅脆餅原來係入口即溶嘅小糖粒堆砌而成,夾埋士多啤梨同忌廉一齊嚟食,味道酸酸甜甜,非常滋味,賣相非常吸引!焦糖香蕉蛋糕嘅溫度係暖暖㗎,散發出濃郁嘅香蕉香味,香蕉蛋糕嘅質感相當鬆軟,味道亦好香甜!肉桂提子蘋果卷嘅表面焗得非常香脆,入面嘅蘋果肉相當香甜軟滑!
夾埋士多啤梨同忌廉一齊嚟食,
味道酸酸甜甜,非常滋味,賣相非常吸引!
焦糖香蕉蛋糕嘅溫度係暖暖㗎,散發出濃郁嘅香蕉香味,
香蕉蛋糕嘅質感相當鬆軟,
味道亦好香甜!肉桂提子蘋果卷嘅表面焗得非常香脆,
入面嘅蘋果肉相當香甜軟滑!
甜品拼盤
Jungle
Apple  Green
Straw-Apple  Orange
2015-12-08 1848 瀏覽
難得約齊朋友, 梗係吾想食完飯就散band, 所以就搵左衣間食完飯可以飲埋野。我地選擇坐出面, 環境暗暗地, 枱上擺放左蠟燭, 成個氣氛都好relax! 佢吾似其他餐廳咁有限時90分鐘, 任你坐耐都得。不過都幾多人, 大家訂定位穩鎮。佢提供好多款pizza選擇。見到wildfire supreme好似有好多料咁又有推薦個sign, 就決定叫啦!佢係薄派尼, 上面有好多食材, 仲有好多芝士, 但焗得有少少過乾,不過味道好惹味。 總括而言, 都係一間食物,環境,服務各方便都幾好既一間西餐廳。
Wildfire Supreme

2015-12-05
15 分鐘 (堂食)
2015-10-21 1415 瀏覽
好多時感覺諾士佛台就係bar, bar同埋bar其實都幾多唔錯嘅餐廳喺度wildfire就係其中之一出面啲人迫晒喺度飲野而我就喺入面清清靜靜,舒舒服服享用晚餐,好過出去同人迫啦是日餐湯,椰菜花忌廉湯其實真係幾鬼好味,熱辣辣,味道濃郁鮮甜不過呢...我硬係覺得似白露筍忌廉湯味多啲呢個雜腸拼盤都幾大堆頭夾夾埋埋5款腸10條都嚟最遺憾係配菜....只有酸菜同薯角如果薯角換做薯蓉或者薯餅就正!配薯角硬係變左山寨腸拼盤咁,襯唔起二百幾蚊個拼盤囉雖然價錢唔平但係其實尖咀想舒舒服服比你坐底食餐飯,都同呢個價相差唔遠又可以嘆返杯靚啤酒,OK啦
好多時感覺諾士佛台就係bar, bar同埋bar
其實都幾多唔錯嘅餐廳喺度
wildfire就係其中之一
出面啲人迫晒喺度飲野
而我就喺入面清清靜靜,舒舒服服享用晚餐,好過出去同人迫啦

是日餐湯,椰菜花忌廉湯
其實真係幾鬼好味,熱辣辣,味道濃郁鮮甜
不過呢...我硬係覺得似白露筍忌廉湯味多啲
呢個雜腸拼盤都幾大堆頭
夾夾埋埋5款腸10條都嚟
最遺憾係配菜....只有酸菜同薯角
如果薯角換做薯蓉或者薯餅就正!
配薯角硬係變左山寨腸拼盤咁,襯唔起二百幾蚊個拼盤囉
雖然價錢唔平
但係其實尖咀想舒舒服服比你坐底食餐飯,都同呢個價相差唔遠
又可以嘆返杯靚啤酒,OK啦
星期五的晚上, 在沒有預約任何餐廳的情況下, 來到尖沙咀的WILD FIRE求位置, 竟然又真的有位置給我跟朋友呢:-) 而且是沒有TIME LIMITED!!! 這一點對我跟朋友來說也算了天大的好消息^^!!! 因為我們都是吹水為主, 食為副, 所以沒有點太多的食物, 只點了3款菜和幾杯啤酒。我們點了一款沙律, 但很可惜...我忘了我們所點沙律的名字^^;;;但我看回照片, 覺得像凱撒沙律呢^^;;;;哈哈哈 Anyway, 這一款沙律很清新, 分量不算很多, 但剛好夠3個女生。生菜中還有不少薄芝士片和一點點沙拉醬, 帶著微酸和芝士香。還有一些脆脆的面包粒, 增加口味。但老實說, 跟其他餐廳的凱撒沙律相比, 沒有比下去, 但同時也沒有什麼特別的驚喜了。另外, 我們也點了fish & chips, 炸魚外皮很脆, 內裡很滑, 沒有什麼魚味, 而且也沒有很厚的魚肉, 反正不過不失。薯條是粗條而且呈長方形, 有點硬, 但還可以的。最後, 還點了Pamaham pizz:-) 香菇很香, 配上大量芝士和一片Pamaham, 味道是不錯的, 但很可惜pizza底有點硬和乾。其實, 我不是第一次
Fish & Chips
Pamaham Pizza

其實, 我不是第一次去wildfire了, 但尖沙咀也一家應該是第一次, 之前比較多去西灣河分店這家。個人覺得西灣河分店的食物水準好像有比較好。不過, 還是一開始說的, 星期五晚上, 沒有預約卻找到位置又沒有time limited限制, 就這一點真的有加分了:-)

2015-09-04
2015-02-24 3049 瀏覽
平日晚市時段光顧,人流都算多,由於一早book位,所以無須等位分為室外及室內,室內環境很寬廠,室外因為在巷仔內,環境亦很好,不會過於吵鬧上菜速度很快,食完亦不會急急收拾,由於太肚餓很快食完,再坐著吹了半小時水亦沒有趕客走,期間還會幫客人倒水,服務很好,食得很舒心味道不錯,不過份量較少味道很清新,不過酒味較濃,如不喜歡酒味的還是叫一般飲料吧全餐最好食的,煙三文魚好入味,雞翼外脆內軟,不會乾曾曾沒什么味道,芝士亦不夠多,很一般芝士很多,內里的牛肉亦很juicy,要趁熱食,放凍了就大打折扣
Wildfire house salad
味道不錯,不過份量較少
Cocktail - the lake
味道很清新,不過酒味較濃,如不喜歡酒味的還是叫一般飲料吧
Wildfire appetizer platter
全餐最好食的,煙三文魚好入味,雞翼外脆內軟,不會乾曾曾
Wildfre supreme
沒什么味道,芝士亦不夠多,很一般
Beef Lasagne
2015-02-05
Wildfire house salad
Cocktail - the lake
Wildfire appetizer platter
Beef Lasagne
2015-01-02 2745 瀏覽
十二點幾黎到 話食物已經last order原本已經想走 但個職員又熱情招呼坐左一陣連飲品都last order 如果知道就不會坐下 飲品未飲完已經趕我地走職員推介 顏色吸引 味道一般酒精味中等冰溶後易入口沒有酒精的飲品士多啤梨汁 有少少奶味上面是柚子皮酒整成沙冰 酒精味超勁不易入口
十二點幾黎到 話食物已經last order
酒整成沙冰 酒精味超勁
不易入口
2014-12-29
2014-10-22 3411 瀏覽
由於沒有事前的預約,臨急臨忙到諾士佛檯找好東西吃,輕輕在openrice看了幾間餐廳想吃的不肥膩又要好吃,最後決定到Wildfire一試,可能因為沒有抱太大的期望,反而驚喜一浪接一浪Show Time Chopped Salad : Beetroot, Onion, Tomato, Cucumuber, Lettuce and Pine Nut一上枱,色澤很不錯,賣相也可以,淡淡奶香的水牛芝士配上超新鮮的蕃茄,完美,再加一口火箭菜,不但可以減輕一下芝士膩膩的感覺,那甘香味更是十分出色。超讚!Penne PuttanescaOliva, Tomato, Caper and Anchovy整道長通粉也過咸,橄欖雖香,味道卻出不到來Risotto With MushroomsBlack Truffle and Parmesan 松露菌超級的香甜,蘑菇入十分入味,飯粒粒分明,軟硬適中。多汁鮮甜的意大利飯,幾正宗。by - Miss F

Show Time
蕃茄水牛芝士沙律配火箭菜及黑醋
Chopped Salad :
意式橄欖蕃茄銀魚柳長通粉
Penne Puttanesca
整道長通粉也過咸,橄欖雖香,味道卻出不到來
野茵黑松露巴馬臣芝士意大利飯
Risotto With Mushrooms
Black Truffle and Parmesan

by - Miss F

2014-10-20
蕃茄水牛芝士沙律配火箭菜及黑醋
野茵黑松露巴馬臣芝士意大利飯
2014-08-27 3237 瀏覽
同fd想搵達地方飲杯野?識食既一定會去wildfire.呢度既裝修都幾有異國風情,音樂同環境好relaxing.嚟呢度點會唔飲啤酒,好有小麥香,而且無咩苦味。豬手既肉質好彈牙之餘又充滿左肉汁既鮮味,個皮好脆,絕對唔會因為燒烤而搞到好干,陪上酸菜真係好開胃。而麵包用既一定係靚麵粉,麵包新鮮出爐好煙韌,仲有鵝肝醬同cheese醬可以點麵包。