2017-06-18 2790 瀏覽
今朝先打去book 位,都有晚上7點😍 因爲老爸昨晚先話想食 pizza 🍕 。今晚叫左3樣,都夠飽😁 因爲本寶寶要節制啲,如果唔係就肥死😝呢個 salad 係我既推介,因為好健康,三文魚好正,同埋平時小啲機會食 quinoa 😘supreme pizza 係爸爸揀既:味道好好,材料配搭得宜,芝士濃郁但唔會滯口!Hanger Steak with American French Fries 係媽媽揀既: medium rare 剛剛好,肉味濃厚,蘑菇汁好好味!上面嘅香草 rosemary 既香,食落去口有回甘!!薯條係媽媽嘅 favourite ,因為主角係。。茄汁🤣🤣‼️號外‼️3至8pm Sunday to Thursday 有 HAPPY HOUR 50% OFF (beer/house wine) 😜 所以,我叫左杯 🍷 house red 自私飲 😎

Smoked  Salmon  Quinoa  Salad

Supreme

US  Hanger  Steak  8oz

‼️號外‼️

Smoked  Salmon  Quinoa  Salad
Supreme
US  Hanger  Steak  8oz
2017-06-14 2122 瀏覽
打三號風球那天,和朋友在銅鑼灣的Wildfire,食呢個任食任飲、每人只需$88的下午茶餐。即使要加一,自己額外再比多幾蚊雞貼士,$100免找,仍然覺得幾抵食。飲品可選罐裝啤酒、汽水或梳打,選了一款就不能轉換。我就選了啤酒,感覺好似抵D,是加士伯來的。食物方面有四樣東西,分別是炸魚、薯條、pizza及nachos。四樣東西會放在一起,吃完一盤後便可追加另一盤。結果我和朋友兩個麻甩佬吃了2.75盤,啤酒飲了3罐(我飲兩罐,朋友一罐)便到了極限。當然以呢個價錢(尤其在銅鑼灣),也不會對質素有太大期望:炸魚的麵包糠皮略厚,魚欠實淨,幸好薯條是我喜歡的粗身薯條。反而薄身的pizza橄欖落得足,幾好食,而我和朋友最like的還是加了肉醬的nachos,用來配搭啤酒一流!基本上呢個任食下午茶可食至少兩小時,時間還是相當足夠的。

基本上呢個任食下午茶可食至少兩小時,時間還是相當足夠的。
2017-06-12
2017-05-10 1842 瀏覽
呢日個friend話想食好啲咁佢就介紹左我黎呢間入到黎已經有好嘈既音樂🕺🏻💃🏼暗暗地幾有feel 飲野都應該唔錯叫左個水牛芝士蕃茄沙律🧀🍅第一次食呢種 平時食開既都係撈埋哂一齊特別個水牛芝士 夾住蕃茄食原來係咁夾😋又creamy又fresh既感覺😝小食係水牛城雞翼我個人本身係勁鐘意食 但呢個就一般因為我鐘意醬同雞翼撈埋嗰種 (好重口味haha)但呢個既味道都唔錯架!因為小弟唔食牛 所以朋友就揀左羊架煎得幾好 唔會太熟又有適當既少少肥肉值得一試另外叫左杯特色cocktail 貪佢有枝迷你vodka呃得下like haha
呢日個friend話想食好啲
特別個水牛芝士 夾住蕃茄食原來係咁夾😋
又creamy又fresh既感覺😝

小食係水牛城雞翼
我個人本身係勁鐘意食 但呢個就一般
因為我鐘意醬同雞翼撈埋嗰種 (好重口味haha)
但呢個既味道都唔錯架!

因為小弟唔食牛 所以朋友就揀左羊架

貪佢有枝迷你vodka
呃得下like haha
  • 水牛芝士蕃茄沙律
2017-02-10 2765 瀏覽
今日放工同同事去應酬,係翠園食飽飽但仲未傾夠喉咁就理所當然去下場繼續傾啦銅鑼灣wildfire 勝在坐得舒服有卡位坐見到special menu有得意嘢飲,咁就叫咗以下個兩個啦同事點咗呢個green apple mojito據朋友講佢係mojito控呢杯正合佢心水唔會太多酒,薄荷味啱啱好,唔會太搶我就飲咗呢杯coffee dreams甜甜哋又易入口,唔好睇佢枝baileys 細細枝,其實份量都唔少雖然傾傾下都幾夜,但店員都冇趕人走嘅舉動,下次可以再嚟
今日放工同同事去應酬,係翠園食飽飽但仲未傾夠喉
咁就理所當然去下場繼續傾啦
銅鑼灣wildfire 勝在坐得舒服有卡位坐
Green  apple  mojito
同事點咗呢個green apple mojito
據朋友講佢係mojito控
呢杯正合佢心水
唔會太多酒,薄荷味啱啱好,唔會太搶
我就飲咗呢杯coffee dreams
雖然傾傾下都幾夜,但店員都冇趕人走嘅舉動,下次可以再嚟
2016-10-19 4371 瀏覽
星期日朋友即興銅鑼灣飯局,6點去到Wildfire 碰碰運氣,竟然俾到卡位我地。做緊啤酒節優惠,抵飲。有杯送~Pizza 熱辣辣~肉眼扒份量夠~番薯條口味特別~有菜有肉的小食, 秋葵好味~~整體滿意, 銅鑼灣假日好選擇~~

做緊啤酒節優惠,抵飲。
1904 瀏覽
有杯送~
Pizza 熱辣辣~
肉眼扒份量夠~番薯條口味特別~
有菜有肉的小食, 秋葵好味~~
整體滿意, 銅鑼灣假日好選擇~~
2016-09-23 3645 瀏覽
9月係我同madam生日既月份,佢就提意不如食餐飯互相慶祝,佢連餐廳都搵埋,女人果然係細心d, 係團購買左一個 Tea set $198, 都幾多野食一開始上枱既係蟹肉意粉個意粉好好食,味道岩岩好,好多蟹肉之後黎既就係一個8吋pizza同一d小食pizza都好多種類比你揀,唔錯,幾好食不過冷氣太勁,d野食好快凍晒,madam話”pizza凍左唔好食”,結果我被迫食左好多件,整體上黎講野食係唔錯,不過下次黎要叫佢較高返少少溫度
9月係我同madam生日既月份,佢就提意不如食餐飯互相慶祝

一開始上枱既係蟹肉意粉
個意粉好好食,味道岩岩好,好多蟹肉
之後黎既就係一個8吋pizza同一d小食
pizza都好多種類比你揀,唔錯,幾好食
2016-09-06 3300 瀏覽
Not just a minced beef patty but a real 8oz U.S. steak in my burger. No frills with just tomato, lettuce and thick thick fries. I have a thing for hanger steak because it's lean but juicy at the same time (less greasy). The stringy muscular texture with rich beefy flavor make the cut very addictive. Fyi, this is in the special Texas month menu. Oh ye-ah, I don't mind coming back for this again and again if a sexy cowboy asks me out *did I just drool on my shirt? Not again...
8oz  Hanger  Steak  Burger
2016-09-05
5 分鐘 (堂食)
8oz  Hanger  Steak  Burger
  • Corona  Slushie
2016-08-21 3078 瀏覽
同Friend行街行都攰攰,見到wildfire 88蚊任食任飲咁抵,唔洗冧入去食喇,平時吃一个pizza都要百几蚊,食品保持平時水準服務一流一定要个like👍
服務一流
一定要个like👍
2016-08-21 2210 瀏覽
以前間中都有去Wildfire, 平均消費都至少幾舊水, 今次佢出$88任食, 當然逃唔過我嘅法眼, 梗係拉個frd要試!! 去到唔埋三七二十一, 就叫平時Menu最貴$168嘅Prawn Linguini, 既叫既做, 夠曬熱辣辣, 咁多人食個質素都保持到, 抵讚!! 唔好比佢停!! 再黎就當然要食pizza喇, 就叫左個black and white, 原來係黑松露mix薯蓉, 幾特別, 又香又脆, 同平時食開茄汁底pizza與別不同!! 最後我地兩個人食左三個意粉一個pizza, n杯野飲, 飽到上心囗, 真心抵到爛~
  • Prawn Linguini
2016-08-21 1399 瀏覽
大胆嘗試!走中上售價的wildfire,竟以$88作茶餐任點任食!專登帶埋呀女去試一下,嘩哈!冇欺塲喎,食物不多講啦,只說在餐廳內那些侍應忙碌地枱過枱工作,但我見侍應仍然保持服務水準!OK啦⋯⋯值得一讚。
2016-08-21 1064 瀏覽
叫左兩個迷你pizza, 一個意粉真係好抵食 中要飲左三杯凍檸茶😂再搵多啲fd子一齊食都得,但好多人去 再去就要book左位先穏陣啲食完喱個下午茶飽曬 晚餐都唔洗食lu
叫左兩個迷你pizza, 一個意粉
真係好抵食 中要飲左三杯凍檸茶😂
再搵多啲fd子一齊食都得,但好多人去
再去就要book左位先穏陣啲
食完喱個下午茶飽曬 晚餐都唔洗食lu
2016-08-18 2167 瀏覽
wildfire最近新出了一個下午茶時段任食套餐,門口就寫住all you can eat,但入到去先知道原來要先食wan是日精選的一款pizza和意粉先可以再order其它食物。咁都算啦,再問多陣先知原來要食曬一款食物先可以order第二款,即係同一時間只可以食意粉or 薄餅 唔可以兩樣一起上。聽完之後都有d覺得不可思議,明明宣傳海報上淨係寫住要食完之前叫得食物才可以食下一輪,但無寫到一次只可以叫一款。不過都算啦,落完第一樣無得揀的意粉之後,竟然要等20分鐘先上,意粉係卡邦尼味道不錯而且份量適中。食完意粉之後再叫第二樣食物,無得揀的pizza,當日係至尊薄餅,點知叫完又等了半個鐘。pizza一樣味道正常。之後再叫其它食物,先發覺原來已經等了差唔多一個鐘,然後快手叫多一樣意粉,就差唔多到時限。最後果陣,時間都未夠,已經催人埋單,整個個半鐘有9成都係度等。總括來講食物質素正常,但等候時間太耐無服務不得不令人失望而歸。

2016-08-18
2016-07-11 2792 瀏覽
香脆薯條(粗)(香蒜沙律醬,茄汁)真材實料既薯仔,啖啖薯肉配上茄汁和沙律醬,開胃又唔「漏」。我叫咗哩杯Lemonade Corona Slush,夏日炎炎,行到又熱又周身汗,其實都無咩胃口食飯,叫咗杯冰凍既檸檬酒,解暑又涼快。(酸酸地,開胃既飲品)$88好大杯,抵飲叫咗個至尊Pizza,餡料十足,味道濃郁😋(煙火腿,辣肉腸,意式肉腸,燈籠椒,紅洋蔥,雜菌,希臘橄欖,慕尼黑芝士,蕃茄醬)燒春雞有三款汁可供選擇(黑胡椒汁,蘑菇汁or威士忌汁)燒出嚟既雞肉,特別好味。因為燒製過程把肉汁和配菜汁鎖住,因此在切開雞肉既時候,雞肉不會煮得太老,嫩滑,入味,可口!
香脆薯條(粗)(香蒜沙律醬,茄汁)
真材實料既薯仔,啖啖薯肉配上茄汁和沙律醬,開胃又唔「漏」。
香脆薯條
$88好大杯,抵飲
Corona  Slush  (Lemonade)
叫咗個至尊Pizza,餡料十足,味道濃郁😋
至尊薄餅
燒春雞
有三款汁可供選擇(黑胡椒汁,蘑菇汁or威士忌汁)
美國春雞(配黑胡椒汁)
Corona  Slush  (Watermelon,  Nojito)
2016-07-09
香脆薯條
Corona  Slush  (Lemonade)
至尊薄餅
美國春雞(配黑胡椒汁)
2016-06-05 2715 瀏覽
摩洛哥式香辣羊肉pizza $158.美心集團既西餐廳 初時抱住用coupon心態去食 諗住《美心》應該普普通通 點知我覺得個pizza好好味.餅底夠脆 咬落脆脆地唔太厚底已經加晒分 羊肉整得幾好味唔會太un 香辣味加上檸檬汁完全將pizza味道昇華 仲有第一次食到有乳酪既pizza 原來係咁夾 其實我都幾鍾意食重口味既野🙋.份量方面兩個人都幾夠食 價錢尚算合理 不過我剩係食過pizza 其他主菜未食過 所以建議大家叫pizza實唔會中伏😊自家製意大利粉團 $88 半份.今日要介紹既係粉團 不過我第一次食係澳洲食 當時我覺得唔好食 只係一舊粉 但今次再挑戰又覺得唔錯.哩個係白汁芝士口味 其實白汁同芝士本身都frd底好難會難食 講到尾精髓係個粉團度🙋淋bear bear但又小小咬口 再加埋濃郁醬汁掩蓋左個陣麵粉味 其實原來又幾好食.初時我心諗點解有舊菠蘿 但原來係烤麵包😂雖然味道唔錯 但份量太小 冇服務之下仲要加一成舊水真係負擔不起
摩洛哥式香辣羊肉pizza $158
自家製意大利粉團 $88 半份

2016-03-21 2650 瀏覽
Best known for their wood oven pizza and wide selection of grilled meats, it is now introducing a wine pairing menu in the month of March. It includes three different kinds of wine that are around 13.5-14.5% alcohol content, house made by a wine producer at own farm, with good soil, nice weather and a unique wine making technique.(Introduced by a Hong Kong wine maker – Anthony Lam)The first is Domain Road Pinot Noir from Central Otago, New Zealand; with aromas of red & blackberry, hints of spice
Domain Road Pinot Noir, Clyde Park Pinot Noir, Torlesse Waipars Pinot Noir
The first is Domain Road Pinot Noir from Central Otago, New Zealand; with aromas of red & blackberry, hints of spice & dried herb, medium body on the palate. It is my favourite.
The second is Clyde Park Pinot Noir from Geelong Victoria, Australia; exceptionally dark purple-red, smells amazing and doesn’t seem like 9 years old at all.
The last one is Torlesse Waipars Pinot Noir from Waipara, New Zealand; sweet berry fruit & plums with a spicy savoury character, elegance to the palate.
Cold Cut Platter
Mini Calzone
Throughout the menu, there are Italian classic offered by Wildfire such as stuffed pizza and grilled short ribs, which is also finished off with a perfect piece of moist banana cake topped with vanilla ice cream and honeycomb chips.
USDA Black Angus Ribs
Sticky Banana Cake