2016-03-15 1865 瀏覽
天氣冷經過wild fire門口,母親大人頓時被放左門口的火爐吸引,就這樣決定了今天晚餐的地點。😂 進去的時候還是happy hour時段,8點前跟啤酒和red wine per glass都是半價的,不過最後父親大人還是選擇開一瓶紅酒,wildfire牌的紅酒第一次喝😰真的是普普通通。 小吃點了這個炸雞塊,相信是剛炸起,所以吃下去時熱辣辣再配上旁邊的香辣墨西哥醬,惹味指數 wildfire主打的薄身pizza,口感比較乾身,略嫌不夠脆口及批底再多點蕃茄膏會更好。 海蝦扁意粉沒什麼驚喜,普普通通,唯一值得一讚是加了香蒜令味道更為惹味!總體來說,這是一間環境舒服,比較適合大伙兒聚餐。

炸雞塊

Wildfire  supreme

海蝦扁意粉

總體來說,這是一間環境舒服,比較適合大伙兒聚餐。
2016-03-14
2016-03-07 1187 瀏覽
點左個拼盤同埋沙律,最搞笑係上菜係上個熱食,之後先到個沙律 而且我第一次食一個質素咁差既Caesar salad,睇個樣以經唔係個CAESAR SALAD既標準咁簡單既野,d菜唔新鮮,仲要唔好食個小食拼盤得個魷魚好食,其他都麻麻
點左個拼盤同埋沙律,最搞笑係上菜係上個熱食,之後先到個沙律

而且我第一次食一個質素咁差既Caesar salad,
睇個樣以經唔係個CAESAR SALAD既標準
咁簡單既野,d菜唔新鮮,仲要唔好食

個小食拼盤得個魷魚好食,其他都麻麻
《特大A5和牛@ Wildfire Pizzabar & grill》之前去睇完ONE OK ROCK 演唱會極度興奮兼肚餓🙈,拿拿臨搵野食!朋友個靚堂妹帶左我地黎呢間餐廳食!堅係正👍🏻!其實搭車成日經過,今次終於可以去試下啦😌😌!餐廳裡面好多特色飲品,個樣好靚架!但掛住影食物已經忘了飲品😂😂餐廳有一個餐牌係每日限量供應的!本來想試龍蝦,點知已經買晒。所以叫了藍青口配薯條!個汁好味,我地用黎點薯條超正👍🏻~ 黑松露Pizza味道可以再濃一點,覺得比較淡。 🧀水牛芝士🍅番茄salad好好味!非常新鮮!而且個汁又係好襯!食落真係好 fresh🌿! 炸雞又係正野!仲配埋個好好味既泰式汁! 到個和牛出場超級驚喜🙀!連埋骨好大好大份😻! 我地只係5個人,基本上對我地來講真係太多👻!不過肉質超Good👍🏻!燒得好靚👍🏻👍🏻!朋友話食個邊濃濃地加埋少少肥真係無得彈👍🏻👍🏻👍🏻! 我見佢真係食左好多😂!一來好好味,二來真係唔好浪費!佢配個汁又真係一流!我用黎點薯條真係頂瓜瓜❤️!由於朋友請,我真係唔知幾錢,不過聽聞剩係個和牛好似都要成千三蚊。都幾貴呢🙈🙈附上卡片及幾間

黑松露Pizza味道可以再濃一點,覺得比較淡。
炸雞又係正野!仲配埋個好好味既泰式汁!
到個和牛出場超級驚喜🙀!連埋骨好大好大份😻!

附上卡片及幾間分店既地址!有機會真係值得一試架!飛雲媽係去左銅鑼灣店👻
2016-01-04 1442 瀏覽
除夕夜,不一定要一大班人歡聚倒數,跟好友到處逛逛,吃頓晚飯,平淡地迎接新一年也是滿足的。早下班,先到銅鑼灣周圍逛逛,行街SHOPPING一向是女生約會的指定動作嘛!未夠七時,開始搵食,以避免假期前的等位人潮,朋友提議世貿附近的WILDFIRE。不用等位,但用餐時間只限一個小時,除夕大日子兼沒有訂位,也是可以理解接受吧!店內一邊是酒吧,放置高桌椅;另一邊是用餐的餐桌。燈光幽暗卻柔和舒適,猜想不論是一大班朋友聯誼或三兩好友相聚也不錯。 兩個不太餓的女生點了野火小食拼盤及野菌意大利飯。野火小食拼盤非常豐富,有炸魷魚、煙三文魚、雞翼、冷薯仔、煙肉雞肉墨西哥夾餅,帶來無限的滿足感。炸魷魚過淋,不彈牙;煙三文魚是一大塊的魚卷成一朵朵花,非由小塊堆砌而成,十分美麗;雞翼炸得剛好,非常香口;薯仔是冷冷酸酸的;墨西哥夾餅配上牛油果醬及酸酸的醬也很有風味。 野菌意大利飯亦十分出色。喜愛野菌及意大利飯的我,當然二話不就點了兩者結合的野菌意大利飯。野菌味十分香郁濃,亦非常新鮮有咬口。意大利飯乾濕恰到好處,不會過濕或過乾,而米亦煮得剛好,粒粒軟熟,不會過硬或過淋。 最後一提,雖然沒有點飲料,但店員會

兩個不太餓的女生點了野火小食拼盤及野菌意大利飯。

最後一提,雖然沒有點飲料,但店員會適時為我們添暖水,服務態度值得一讚。
2016-01-04
  • Wildfire  Appetizer  Platter
2015-11-01 1465 瀏覽
聽同事講公司附近有間bar and restaurant 逢星期一有lady's night咁就去下睇下有幾抵八點開始lady's night我地就準時八點到原來已經差不多滿坐好彩重有最後既二人枱姐!估唔到所有啤酒,house red and white wine by glass , house spirit , mocktail and cocktail 都係買一送一!重要無min charge! 抵到爛!我地分別叫左兩款cocktail: pimm's cup有清新既青瓜味,甜酒,飲落去既感覺好refresh!好易入口!Kurant mojito, blueberry 味既mojito 好得意,甜甜地易入囗!因為買一送一,我地又飲多round!真係正!各位留意丫!買一送一係買咩送咩要一樣的!另外再叫野火小食拼盤黎送酒!正!又有炸雞奕,炸魷魚,煙三文魚,墨西哥夾餅!真係飲飽食醉既一晚!
聽同事講公司附近有間bar and restaurant
逢星期一有lady's night
咁就去下睇下有幾抵

八點開始lady's night
我地就準時八點到
原來已經差不多滿坐
好彩重有最後既二人枱姐!

我地分別叫左兩款cocktail: pimm's cup
因為買一送一,我地又飲多round!真係正!
各位留意丫!買一送一係買咩送咩要一樣的!

真係飲飽食醉既一晚!
  • Beer and cocktail
2015-10-14 1493 瀏覽
一行4人搵嘢食,行到黎wildfire。 抵食既下午茶,8吋既pizza,加多個千層面已經好夠 千層面有厚厚既芝士,牛肉碎夠香,茄汁酸酸甜甜,足夠滿足感 我地嗌左個燒烤風味薄餅,香濃既芝士完全吸引視線,燒烤醬既風味突顯各種肉腸既特色,雖獨個批底唔夠脆,大大扣分另外甜品整體唔算太甜,魷魚炸得夠脆身,再加啲辣椒粉夠哂惹味
一行4人搵嘢食,行到黎wildfire。

抵食既下午茶,8吋既pizza,加多個千層面已經好夠

千層面有厚厚既芝士,牛肉碎夠香,茄汁酸酸甜甜,足夠滿足感

另外甜品整體唔算太甜,魷魚炸得夠脆身,再加啲辣椒粉夠哂惹味
2015-10-14
2015-08-09 2707 瀏覽
因為工作繁忙, 好一段時間沒有跟姊妹們一起吃晚飯聊天了, 今晚決定要暫時放低工作, 好好放鬆一下。 知道公司附近新開了一間{Wildfire}, 聽朋友說這間BAR質素不錯, 所以推薦姊妹們一起到這裡品嚐, 既然要放鬆, 當然酒精是少不了的!   這間BAR的招牌以亮紅色為主, 與它的店名{Wildfire}一樣感覺熱情野性。 店內外有各種顏色的霓虹燈與射燈, 透過玻璃窗、酒杯、酒瓶等折射, 充滿情調氣氛。 看了餐牌和經過店員介紹後, 我們分別點了「Wildfire Private Label (白酒)」、「澳洲手工啤酒」和「Straw-Apple Orange Mocktail」; 食物方面則點了「龍蝦意大利飯」、「巴馬火腿蘑菇薄餅」、「蟹肉意大利粉」和「甜品拼盤(三款)」。 大約等了十分鐘, 飲品食物陸續送到。 店員介紹說這是來自USA California的白酒。 顏色是亮金色, 配合店內的燈光, 色澤特別耀眼誘人。 白酒夠冰凍, 酒香帶水果甜味, 口感豐富而且順滑易入口, 喝後也沒有過份刺辣喉嚨的感覺, 不錯! 礙於明
因為工作繁忙, 好一段時間沒有跟姊妹們一起吃晚飯聊天了,
今晚決定要暫時放低工作, 好好放鬆一下。

知道公司附近新開了一間{Wildfire},
既然要放鬆, 當然酒精是少不了的!

大約等了十分鐘, 飲品食物陸續送到。

店員介紹說這是來自USA California的白酒。
顏色是亮金色, 配合店內的燈光, 色澤特別耀眼誘人。

白酒夠冰凍, 酒香帶水果甜味, 口感豐富而且順滑易入口,
喝後也沒有過份刺辣喉嚨的感覺, 不錯!

礙於明天還要上班, 所以不能讓大家總喝酒精成份高的飲料,

選擇了這個酒精成份不高的「澳洲手工啤酒」!

想不到它的麥味清新醇香而且十分易入口,
對於平時較少喝酒的朋友, 這會是新手入門必選!
這款酒口感像沙冰, 冰很幼細所以入口即溶。
如名字所指, 能感覺到士多啤梨、蘋果和橙三種水果的味道,
水果甜味帶酒甘苦味, 同時凍涼又清爽。
酒上還鋪著一小塊燈皮, 洛印著店名{Wildfire}, 蠻特別的。

意大利米一向是意大利海鮮飯的靈魂所在,
中國人習慣吃偏軟稔的飯粒,
所以較少吃偏硬口感的意大利飯的人準會投訴像生米未煮成熟飯,
不過要懂得品嚐和欣賞西洋料理, 意大利飯是其中一道門檻吧!

這道龍蝦意大利飯米粒細小、呈隋圓形狀、口感外軟內韌,
每顆米粒都吸收了水分和醬汁, 口感黏稠而鹹淡適中,
每口飯都充滿龍蝦和醬汁的香味,  而且龍蝦肉份量也很充足,

喜歡意大利飯的朋友更是不可錯過!
薄餅餅低香脆, 上桌溫度也夠熱騰騰的。

薄餅面上的巴馬火腿份量不少, 確保了每片薄餅都有最少一塊,
巴馬火腿富獨特鹹香, 鹹味濃所以一片配一塊薄餅剛好;

蘑菇份量也不少, 在烤焗後還是濕潤而且香汁滿滿的;
配合芝士和香草, 整體味道口感都不錯。

蟹肉意大利粉醬汁滿滿的, 吃到最後也不會因太少醬汁而讓麵條變乾。
麵條軟硬適中而且有彈性, 配合醬汁CREAMY又不失爽口。

蟹肉份量也不少, 混著麵條和醬汁一起吃, 鮮甜味美。
意大利粉上的蒜蓉包也不可忽視, 烘焗得咸香又酥脆。

最後當然少不了甜品拼盤!

拼盤共有三款別緻的甜品, 首先嘗試了以士多啤梨為主的一款。
從外表看, 原本以為它就是個士多啤梨蛋糕,
就是以海錦蛋糕、忌廉、士多啤梨組成的那種, 殊不知原來不是!

吃一口發現它裡面不是蛋糕, 而是入口即溶的小糖粒,
口感有點像爆炸糖, 雖然不會爆炸, 但比爆炸糖更易溶化於口中!
配合忌廉和士多啤梨, 味道甜中帶點酸,
是甜味濃郁又讓人有驚喜的一道甜品
接著嘗試了以朱古力為主的這款甜品
朱古力雪糕球配合朱古力味水泡形鬆餅。

鬆餅溫熱而且外挺內鬆軟, 散發著蛋香和朱古力香,

朱古力雪糕球則夠冰凍, 兩種質感和溫度配合得不錯;
甜品上灑著糖霜和朱古力醬, 進一步提升了朱古力的甜香。
來到我最喜歡的這款以香蕉為主的甜品

它的溫度是溫熱的, 整體散發著濃郁香蕉香味。

最頂層是經過烤烘並灑上糖霜的焦糖脆薄片;
中層是稍為溶化的香蕉、忌廉和甜味醬汁等;
底層則是香軟又帶扎實感的香蕉蛋糕。

混著一起吃香而不過份甜膩, 口感特別, 推介!

尤其喜歡香蕉的朋友更不可錯過這款甜品

{Wildfire}無論飲品、食物和環境方面都不錯, 一定會再來!
2015-07-09
2015-07-26 1513 瀏覽
今晚星期日我地一行四男四女原本想去百德新街既千両但竟然要等五十張枱咁我地就轉戰隔離既wildfire!一入去眼見所有侍應都好好笑容氣氛輕鬆其實當時人流算多咁岩有人走所以我地可以入去侍應好細心,提醒我地今日happy hour到八點就完我地重有五分鐘去點而且幫我地keep酒唔使一次上曬抵讚👏🏻啤酒味道不錯!最緊要夠凍!我地係牛魔王所以叫左兩份M5和牛戰斧肉眼扒五成熟!唔使汁已經超好味!又juicy,又濃牛肉味!因為有32安我地已經飽到無叫其他野食……到走時,侍應都好好禮貌講bye bye今時今日實在難得!Ps,原來wildfire銅鑼灣店有做Monday ladies nightCocktails, mocktail, beer, house spirits, house red and white wine 買一送一下次一定要星期一黎先!
今晚星期日
我地一行四男四女原本想去百德新街既千両
但竟然要等五十張枱
咁我地就轉戰隔離既wildfire!

一入去眼見所有侍應都好好笑容
氣氛輕鬆
其實當時人流算多
咁岩有人走所以我地可以入去

侍應好細心,提醒我地今日happy hour到八點就完
我地重有五分鐘去點
而且幫我地keep酒唔使一次上曬
抵讚👏🏻
啤酒味道不錯!最緊要夠凍!
我地係牛魔王所以叫左兩份M5和牛戰斧肉眼扒
五成熟!
唔使汁已經超好味!又juicy,又濃牛肉味!
因為有32安我地已經飽到無叫其他野食……

到走時,侍應都好好禮貌講bye bye
今時今日實在難得!
下次一定要星期一黎先!
有分size 既cocktail & mocktail
Ladies night
極正旣戰斧肉眼扒
有分size 既cocktail & mocktail
Ladies night
極正旣戰斧肉眼扒
2015-07-06 1672 瀏覽
非常開心可以在wildfire慶祝我的21歲生日,美食與朋友相伴難得的愉快!餐廳裡面有一個大屏幕不停播放著歐美歌曲和mv,令餐廳的整個氣氛十分high!坐定之後一幫人已經餓的前胸貼後背了,立即叫了wildfire的小食拼盤,其中的三文魚有小小鹹但是整體的口感還是很好,炸魷魚獲得了所有人一致好評,因為每一條魷魚都不算太大,所以可以細細品味裡面的味道,非常特別。之後還加點了一份也是一上來就被朋友們一搶而空。炸雞雖然炸的有點幹,但配的兩種醬料味道很棒,所以也是很快就被消滅掉。還有餐廳的海鮮pizza,餅底不像平日裡吃的pizza比較軟,wildfire的pizza餅底屬於香脆那一類,雖然不是我一直以來都習慣吃的pizza種類,但是卻讓我開始喜歡餅底偏脆的pizza,也是一次成功的嘗試!因為不吃紅肉或者白肉,只吃海鮮魚類,所以另外點的一份pasta也是海鮮pasta,味道自然沒話說,海鮮的料放的也蠻足的,感覺吃了好久才吃完所有的蝦,魷魚和青口。我個人非常喜歡wildfire的薯條,專門叫了一份吃光光。之後朋友陸續來齊了開始叫酒,之前就聽說wildfire的mountain goat beer非

坐定之後一幫人已經餓的前胸貼後背了,立即叫了wildfire的小食拼盤,其中的三文魚有小小鹹但是整體的口感還是很好,炸魷魚獲得了所有人一致好評,因為每一條魷魚都不算太大,所以可以細細品味裡面的味道,非常特別。之後還加點了一份也是一上來就被朋友們一搶而空。炸雞雖然炸的有點幹,但配的兩種醬料味道很棒,所以也是很快就被消滅掉。還有餐廳的海鮮pizza,餅底不像平日裡吃的pizza比較軟,wildfire的pizza餅底屬於香脆那一類,雖然不是我一直以來都習慣吃的pizza種類,但是卻讓我開始喜歡餅底偏脆的pizza,也是一次成功的嘗試!因為不吃紅肉或者白肉,只吃海鮮魚類,所以另外點的一份pasta也是海鮮pasta,味道自然沒話說,海鮮的料放的也蠻足的,感覺吃了好久才吃完所有的蝦,魷魚和青口。我個人非常喜歡wildfire的薯條,專門叫了一份吃光光。之後朋友陸續來齊了開始叫酒,之前就聽說wildfire的mountain goat beer非常出名,所以立刻就叫了4杯,因為遇上happy hour,又獲贈了4杯。酒拿上來以後一試,果然跟以前喝過的啤酒不一樣,朋友們平時也都算是愛喝酒的人,口味也都並不好伺候,但仍然是對mountain goat一致好評,我個人很喜歡它比較柔滑的口感。大家都尤其喜歡這種啤酒中透著的一股果香味,淡化了啤酒的苦味,非常棒!所以之後又追加叫了6杯。慶祝到一半都有點餓了,又補叫了帶子和wildfire招牌pizza,味道也很好,十分享受。唯一的遺憾就是光顧著享受美食和慶祝生日,都忘記了給食物照相,下次再去一定補上。另外不得不提的是服務,光顧過不少餐廳一直不敢恭維香港的服務質量,但wildfire 的服務員不管男男女女都非常熱情,雖然我們坐在最裡面的小隔間,但是一直有人照顧著,收菜盤或者幫調低空調,很暖心,點餐也是立刻就可以叫到人,非常省心。來香港幾年第一次遇到生日剛好在香港,第二天又放假,所以也是第一次叫著一幫朋友一起慶祝,算是天時地利人和,wildfire給我帶來了很棒的回憶!以後一定常光顧!

2015-06-30
慶祝紀念
生日
  • Pizza
  • Mountain Goat Beer
  • 小食拼盤
  • pasta
2015-07-05 1450 瀏覽
揀Girls' Talk既地方一定要有氣氛,有環境,可以坐得舒服,當然都要好味LA朋友介紹開左無耐既wildfire,充滿野性氣氛既餐廰但又沒有酒吧咁嘈吵,三五知己講秘密就一流LA講完環境,講食物我們4個女孩子吃得算多了...先來吃的是...Parma Ham and Mushroom Pizza....好吃的pizza一定要餅底夠脆, 呢個pizza有做到呢,而且料很足然後"無記錯"是肉眼吧...因為我不吃牛肉所以不知道味道,不過朋友們都說很淋,而且她們三兩下就KO這碟應該不錯吧再來是辣蝦..這個最該讚的是蒜蓉包,沾汁吃很好吃這個雞串燒是必點ITEM,雞肉很嫩,肉汁豐富,真想再來一碟再來就是兩款小食拼盤....因為有選揀困難症所以兩款都點了..墨西哥夾餅配牛油果醬這個配搭得很好...巴馬Ham那碟上那個肉醬口感同味道都很特別..只能說兩個拼盤送酒一流最後是甜品拼盤....香蕉蛋糕出奇地好食講完食,就到飲la,girls' talk最重要就係酒la...頭先話選揀困難症...我諗係女仔都有ga la..所以不得不讚wildfire既服務員....所有酒都係佢地介紹既...真心讚不太飲紅
朋友介紹開左無耐既wildfire,
講完環境,講食物
我們4個女孩子吃得算多了...

而且她們三兩下就KO這碟應該不錯吧
再來是辣蝦..這個最該讚的是蒜蓉包,沾汁吃很好吃
這個雞串燒是必點ITEM,雞肉很嫩,肉汁豐富,真想再來一碟
墨西哥夾餅配牛油果醬這個配搭得很好...
巴馬Ham那碟上那個肉醬口感同味道都很特別..
只能說兩個拼盤送酒一流
最後是甜品拼盤....香蕉蛋糕出奇地好食

頭先話選揀困難症...我諗係女仔都有ga la..
不太飲紅酒的我,那支Willunga Creek也飲了兩杯,
不太辣不過甜但有果香..很好入口
不過我最推介係個款澳洲手工啤...好香蜂蜜味...而且好順口..好推介
整體黎講,很喜歡這店, 下次約多D人都會想再去試多D野..
2015-07-03
10 分鐘 (堂食)
  • 澳洲手工啤酒
2015-07-02 1291 瀏覽
開左Account咁耐,今次為老公慶祝生日特意開post Wildfire 哩條line之前係尖沙咀同中環都有見過,見銅鑼灣哩間舖剛新開張,所以book定位同老公試新野!尋晚夜晚準時七點半去到,已經坐左好多人,我地喺門口附近卡位~首先黎左磨菇湯同雜菜湯,再加個蒜蓉包,yummy 👍連大廚老公都讚好,足料!d磨菇蓉好香好滑,雜菜湯入面有通粉😋大蝦意粉,好香黑松露油👍肉眼扒😍juicy~甜品時間😍其實仲叫左個炒辣蝦頭盤!好味到唔記得影相~食物好味,食到好full,而且每道菜都有個蒜蓉包咁濟,所以下次唔需要另外嗌包了!留返d位叫其他小食 整體環境ok, 眼見不少情侶及三五知己在場,而洗手間雖然得一格但都出奇整㓗,實在難得,值得加分!佢地啤酒同白酒都好多人叫,但由於暫時唔方便飲酒,所以只淺嚐左d冇酒精既cocktail👍
開左Account咁耐,今次為老公慶祝生日特意開post

大蝦意粉,好香黑松露油👍
肉眼扒😍juicy~
甜品時間😍
其實仲叫左個炒辣蝦頭盤!好味到唔記得影相~

題外話/補充資料: Book枱時有講過生日, order甜品時亦見侍應有留意, 安排坐既位置亦見心思(入面大廳較嘈)
慶祝紀念
生日
  • 大蝦意粉
2015-07-02 1452 瀏覽
星期日同老婆仔仔行銅鑼灣,上open rice 睇知道有間新餐廳開左,貪新鮮緊去試下位置方便都算易搵,可能好新間餐廳,只有六成full我地一行入去,Reception既立即迎接我地而且好好笑容,見我地有小朋友就安排左卡位,服務有100分😎坐底Waiter話星期日都有Happy hour!我立即精神晒!正!我叫左1664啤酒因為有buy 1 get 1 free!抵!老婆叫左Jumbo size stawberry apple orange,主要係因為個名好搞笑,但係好抵飲,勁大杯!兩個人飲就岩岩好,而且好好飲好順口!我地Order既野食都係銅鑼灣分店獨有既,Black and white pizza, 唔同一般既pizza用茄醬做底而係用薯蓉泥做,加羊奶Cheese同蘑菇去焗,上碟時加黑松露醬,完全係新既口味,好特別好味!Deep fried chicken, 外層炸得好脆,內裹多汁,真係好岩送酒食!總括,而個真係好岩同朋友黎飲下野吹下水,有音樂聽有外國Mv睇,氣氛好好,相信我會再去多約次!

位置方便都算易搵,可能好新間餐廳,只有六成full

我地Order既野食都係銅鑼灣分店獨有既,

Wildfire tiramisu
Black and white
Deep fried chicken
Wildfire tiramisu
Black and white
Deep fried chicken
新位置重開,首次再試。點知入面嘈到飛起,佢要播MV播放音量好似落D咁。個個入到去講嘢都要嗌救命咁聲, waiter落單時都聽唔到你要啲乜嘢。枱枱都話好嘈,有枱人仲話快D食啦,食完就走,實在嘈到唔想留多一分鐘!食方面,我們試了酒煮青囗。這是chef's recommendation, 幾乎所有枱都有叫。但是非常失望。無酒香,洒煮味道亦入唔到青口,過咸,卻辟不到腥味。唯一是它真的很新鮮,也很嫩,賣相也不錯。不過要二百幾蚊,呢一道菜是肥佬了!意想不到即是那個rip eye steak,佢grill得好好。雖然叫7成,但一D都唔硬,這是要一塊靚肉才可以。肉好有charcoal 味,香到入心。以同樣二百幾蚊的價錢,這是必叫的了! 見到好多枱,但張張都話reserve,其實整晩都坐唔滿。洗手間得一格,女士們要等下了!如果唔改善嘈音問題,是不可能留住客人的。
新位置重開,首次再試。

如果唔改善嘈音問題,是不可能留住客人的。
Rip Eye Steak
Fries - side dish of the mussel
Mussel
Presentation of the mussel
15 分鐘 (堂食)
Rip Eye Steak
2015-06-18 975 瀏覽
銅鑼灣百德新街新開了Wildfire,當然要時幫襯吓~ 呢個係BBQ PORK BURGER,份量大,男士們亦足夠有餘。BBQ 醬汁少少辣味,好惹味!豬柳有兩大塊,份量十足,但略嫌口感太「林」,油份較多。外層漢堡包亦鬆軟。炸薯條值得一讚,原條薯仔切條炸香,正!薄餅餅底略嫌太硬,味道沒有驚喜,8吋大小亦不是太抵食。跟附近另一間「SIMXXX LIXX」相比,稍為遜色。燒牛肉眼扒 ... ... ... 肉質普通,大小只比手心大啲,醬汁味道還好,烤薯好味,但價錢不值日158.- WEEKDAY SET LUNCH 價錢由$108 至 $158,試了三款味道亦不見驚喜。唯獨要讚沙律吧做得很好,SET LUNCH 已包沙律吧(包括餐湯)BUFFET及一杯冷熱飲品 (只限咖啡/茶之類,可樂等汽水收正價)。沙律吧有新鮮蔬菜、水果、已伴醬汁的沙律(紅腰豆、車厘茄、長通粉、蘋果 - 四款)、西班牙薄脆、兩款COLD CUT、甜品(朱古力MOSSES CAKE - 朱古力味香濃軟滑、牛奶布甸伴士多啤梨醬 - 香滑亦不太甜、小泡芙 - 沒甚特別、焦糖雞蛋布甸 - 香甜味美,雞蛋亦無腥味)順帶一提,大家可以
銅鑼灣百德新街新開了Wildfire,當然要時幫襯吓~
BBQ 燒烤風味豬柳漢堡連炸薯條
8吋野火至尊薄餅
燒牛肉眼扒

順帶一提,大家可以只惠顧沙律吧BUFFET (包括餐湯) + 一杯冷熱飲品 (只限咖啡/茶之類,可樂等汽水收正價),價錢$88.-

*** 以上價錢未加上10% Services Charge ***
2015-06-18
BBQ 燒烤風味豬柳漢堡連炸薯條
燒牛肉眼扒
  • 沙律吧
2015-06-17 651 瀏覽
小妹係銅鑼灣反工,今晚不幸OT九點幾搵個地方醫肚先回家行行下去到世貿中心旁邊發現新餐廳諗住冒險既準備進入wildfire!環境裝修充滿野性不斷播放輕快既音樂及MV有服務員十分nice 向我推薦澳洲手工啤酒非常與別不同一d都唔苦帶有少少蜜糖味!1. Calzone:分量好勁!一個女子食不完的!外脆內軟多汁,好好味丫!2. Sticky banana cake: 好香香蕉味,口感細滑,暖暖地好好味!上面雪糕冰冷!一暖一冷口感好正!最後重好多cocktail 同 mocktail 我好想試!下次再黎!
小妹係銅鑼灣反工,今晚不幸OT
九點幾搵個地方醫肚先回家

行行下去到世貿中心旁邊
發現新餐廳
諗住冒險既準備進入wildfire!

環境裝修充滿野性
不斷播放輕快既音樂及MV

服務員十分nice 向我推薦澳洲手工啤酒
非常與別不同一d都唔苦
帶有少少蜜糖味!

澳洲手工啤酒
Banana cake