今次約左朋友去中環呢邊食飯,呢間wingman之前旺角都有分店,不過依家已經結業,黎開中環,知道呢邊仲有得食,就揀左呢間食啦🐥餐廳格局有d似酒吧感覺,餐枱有紙巾提供,呢度有單點既食物同埋90分鐘既雞翼放題,朋友仔食唔得多,我地揀左點單既雞翼拼盤餐😆Loads O' Birds I 雞 全部都係雞($398)呢個餐包括有24隻雞翼,可以揀4款口味,再另外加2份配菜😋水牛城醬雞翼水牛城醬佢有兩個級分既辣度,我揀左一個火既辣,辣味都足夠,醬汁包滿成隻雞翼,醬個質感幾濃厚,我就幾鐘意呢個味🔥蜂蜜芥末雞翼呢個比個新奇既味,我以為係黃色既蜜糖芥末醬,佢係用蜜糖燒既雞翼,另外再搭wasabi,佢又出奇地夾,平時食開既蜜糖雞翼味,加少少wasabi,有d攻鼻感覺,幾過癮🍯印度唐杜里烤雞翼呢個就係無醬既屬於乾身類既雞翼,用印度香料粉去調味,再加少少洋蔥配合,個味粉好惹味,有d土匪雞翼feel👍🏻自家製鹹蛋黃雞翼(+$19)呢款係特別口味,要加$19,佢係用鹹蛋黃醬再加上鹹蛋黃碎鋪面,可以話係混合左佢地既乾身同醬身既元素,雖然有大量鹹蛋黃,但係唔會過鹹,又可以滿口鹹蛋黃,我就最鐘意呢款口味🍳番薯薯條籃薯條

呢個餐包括有24隻雞翼,可以揀4款口味,再另外加2份配菜😋

水牛城醬雞翼

蜂蜜芥末雞翼

印度唐杜里烤雞翼

自家製鹹蛋黃雞翼(+$19)

番薯薯條
籃薯條大大份,新鮮出爐夠曬脆,番薯條帶少少甜味,我鐘意點埋佢個醬食🍟

黑松露芝士忌廉汁通粉
呢個通粉勁creamy,爆曬芝士,又多忌廉汁,一啖食落去勁有滿足應😍

Red Wine Sangria($80)
呢杯酒係用西班牙紅酒配新鮮水果,香甜水果味,酒味唔濃,易入口🍷

Three Oaks Apple Cider($60)
罐裝蘋果汁,亦都係果味較多,酒味較少既酒類飲品🍹

呢間餐廳真係雞翼愛好者必食既一間,wingman做雞翼有特別多既方法,款式多得黎又真係都做得好食,下次約個大胃朋友黎食個放題試埋其他味先🤩
2025-02-12
  • 雞 全部都係雞
🙂‍↔️中環飲酒就多啦,咁中環食雞翼呢?————————————————————🌟 獨食難肥雞拼盤 (雞 全部都係雞) ---👉🏻 24隻雞翼(4款口味)+ 2 個配菜---❣️應該係全港最多炸雞翼口味選擇❣️Specials: ✨自家製鹹蛋黃 (my 1st pick,惹味😈)✨金雞(好多金粉,賣相特別😍)Saucy: ✨水牛城醬(my 2nd pick,香辣🔥)✨蜂蜜芥末(唔係醬,係wasabi🤣)---配菜:✨黑松露薯條👉🏻黑松露蛋黃醬勁香!✨烤蒜龍蒿大啡菇👉🏻有驚喜! 好多炸蒜on top!!! 大啡菇好juicy!————————————————————🌟 Let Your Mango🌟 Passionfruit Caipiroska---呢兩杯cocktail都係Rum x Soda果香味濃,好易入口🍹————————————————————🔴 總評:8/10---💰 性價比:4/5📸 賣相:4/5🏞 環境衛生:4/5👩🏻‍🍳 服務態度:4/5 ————————————————————♐️ 餐廳地點:———————#中環 #中環美食 #wings~~~#可能係世界上最好食嘅
🙂‍↔️中環飲酒就多啦,咁中環食雞翼呢?
————————————————————
🌟 獨食難肥雞拼盤 (雞 全部都係雞)
👉🏻 24隻雞翼(4款口味)+ 2 個配菜
❣️應該係全港最多炸雞翼口味選擇❣️
Specials:
✨自家製鹹蛋黃 (my 1st pick,惹味😈)
✨金雞(好多金粉,賣相特別😍)
Saucy:
✨水牛城醬(my 2nd pick,香辣🔥)
✨蜂蜜芥末(唔係醬,係wasabi🤣)
配菜:
✨黑松露薯條👉🏻黑松露蛋黃醬勁香!
✨烤蒜龍蒿大啡菇👉🏻有驚喜!
好多炸蒜on top!!! 大啡菇好juicy!
🌟 Let Your Mango
🌟 Passionfruit Caipiroska
呢兩杯cocktail都係Rum x Soda
果香味濃,好易入口🍹
🔴 總評:8/10
#香港美食地圖 #香港美食推介
#香港好去處 #打卡餐廳 #打卡美食
#hkfood #hkeat #hkigfood
#hkfoodblog #hkrestaurant
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover
  • 松露醬薯條
  • 烤蒜龍蒿大啡菇
  • 黑松露薯條
2025-02-02 407 瀏覽
🇭🇰 Central 中環|WingmanHow much do you love chicken wings? 🪽 Do you dare to put your interests of wings to the test? 👀 Quickly come to try this AYCE chicken wings set with your friends! 😋They have so many different flavours of wings to offer: If you like sweet, there is 𝐂𝐚𝐥𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞; if you love spicy 🥵 food, there is 𝐂𝐚𝐫𝐨𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐑𝐞𝐚𝐩𝐞𝐫, if you like savory, there is 𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞! I have also tried 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐚𝐥𝐨, 𝐇𝐨𝐢𝐬𝐢𝐧 𝐆𝐥𝐚𝐳𝐞 and many more all in this 🔟 flavours AYCE set! Here are some that I found remarkable:
🇭🇰 Central 中環|Wingman

•𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥𝐢

A perfect balance of sweet, sour and spiciness! Definitely appetizing to say the least! 😆

•𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫

If sour flavour is something you like, don’t miss this out! Their lemon 🍋 flavour is very heavy!

•𝐑𝐚𝐧𝐜𝐡
There is just so much cheese 🧀 that I can’t emphasise how much I love it!

Apart from their wide variety of flavours and spices, they also have a lot of side dishes to accompany your wings feast! 😍

📍6/F, Cheung Hing Commercial Building, 37-43 Cochrane Street, Central
💲Price per person: $188 + 10% service charge
  • 黑椒檸檬味
1K
平時出街食飯,雞翼絕對係唔少人必點嘅小食,但作為一個雞翼控,我要雞翼登上主菜嘅舞台!位於中環嘅Wingman,就將雞翼控呢個夢想實現,餐廳提供超過20款口味嘅雞翼,喺90分鐘內無限任食,包任飲汽水同檸檬茶,讓你食雞翼食到飽!另外,餐廳亦加入港式設計,例如仿九龍皇帝墨寶、霓虹燈等,打卡同樣一流。泰式甜辣醬雞翼Wingman嘅雞翼主要分為濕身同乾身,濕身主要係醬,而乾身主要係粉。而呢款泰式甜辣醬就係我哋嘅至愛,每隻雞翼上都塗滿泰式甜辣醬,甜甜辣辣,非常惹味。中式海鮮醬雞翼甜甜哋嘅海鮮醬,非常醒胃。而本身海鮮醬就加入咗蒜、小茴香、辣椒同花椒等香料,所以更具層次。水牛城醬雞翼食完兩款比較開胃嘅雞翼口味之後,又點少得叫水牛城雞翼刺激一吓呢!水牛城醬雞翼又酸又辣,味道濃郁強烈,非常刺激。咖啡燒烤醬雞翼
咖啡嘅香味係整個雞翼嘅主調。咖啡味濃香,仲帶有少少咖啡嘅炭焦味,另外加入燒烤醬帶出下一個層次嘅味道,沉實又入味。田園風味雞翼
田園風味係加入洋蔥、細蔥同酸忌廉嘅組合,當食完其他比較濃味嘅雞翼之後,食番幾隻田園風味雞翼,味道清新,再次醒胃。除咗以上推介嘅幾款雞翼,仲有紐奧良香粉 雞翼、黑椒檸檬雞翼、死

泰式甜辣醬雞翼

中式海鮮醬雞翼

水牛城醬雞翼

咖啡燒烤醬雞翼

田園風味雞翼

除咗以上推介嘅幾款雞翼,仲有紐奧良香粉 雞翼、黑椒檸檬雞翼、死神醬雞翼、加州風情雞翼、蒙古燒烤雞翼等。
2025-01-23
2025-01-21 643 瀏覽
中環這間Wingman主打雞翼放題 提供多款經典及創新雞翼口味 今次試了10款口味的90分鐘雞翼放題 加上飲品任飲 絕對是雞翼控的天堂😍餐廳環境簡潔明亮 座位舒適 適合朋友聚餐或輕鬆用餐🥰店員服務態度親切 上菜速度亦好快🐔所有雞翼即叫即製 熱辣辣上枱 外皮香脆 內裡肉汁豐富 10款口味各有特色🤤特別推介以下幾款口味✨Cajun Spice紐奧良香粉 加入新鮮青檸🍋及混合香料粉 入口帶酸味 味道清新開胃
✨Cali Style加州風情 鋪滿大蒜碎🧄巴馬臣芝士🧀及番茜🌿 香氣撲鼻 重口味人士必試
✨Lemon Pepper黑椒檸檬🍋雞翼外層沾了黑椒及檸檬的清新酸味 口感層次豐富✨Hoisin Glazed中式海鮮醬🍯加入蜂蜜和黑芝麻 甜中帶鮮幾特別
✨Thai Sweet Chilli 泰式甜酸醬🌶️甜酸適中 搭配炸蒜 口感更加豐富
✨Buffalo水牛城醬 經典美式風味 酸酸甜甜帶點香辣 非常開胃
✨飲品
飲品選擇豐富 有汽水🥤凍檸茶🍋等 好清新解渴 搭配雞翼非常合適📍Wingman (閣麟街) (中環)中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

✨飲品

📍Wingman (閣麟街) (中環)
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
2025-02-19 0 瀏覽
I know a few wings fans and tonight I brought one of them to this iconic wings specialty restaurant to eat them all! Loads O’ birds:24 wings for four flavours, we picked two dry rub (ranch, lemon pepper) and two saucy (honey wasabi, and buffalo). Our fave was honey wasabi, the honey was extremely floral and fruity, wasabi was just a teeny tiny bit and it’s delicious. Dry rub wings were more savoury, and the buffalo wings were a legend, it’s spicy and the taste was so on point. I could taste the
Loads  O’  birds
Sautéed  broccolini  with  toasted  almonds  and  garlic

Loads O’ birds:
Honey  wasabi

Dry rub wings were more savoury, and the buffalo wings were a legend, it’s spicy and the taste was so on point. I could taste the depth of spice with an undertone of cheese. Very classic American style.
Lemon  pepper
Ranch
Buffalo

Our booze:
You should definitely get a few tipples here because it’s highly necessary to salvage your thirst after devouring the wings. Passion fruit caipiroska was a mix of rum and lime into the refreshing seeds and fruity bites, that’s an excellent combo. Passion fruit prosecco mojito was equally refreshing but on a lighter and crisp side with the mint.
Passion  fruit  prosecco  mojito;  passion  fruit  caipiroska

Perks: drinks were served in huge glasses making them good drunk materials. There’s a good selection of veggies to choose as side dishes in the set. Broccolini with toasted almonds and garlic was fantastic, and we also had a big delicious bowl of apple & cabbage coleslaw.
Sautéed  broccolini;  apple  slaw
Honey  wasabi
Buffalo
整體環境舒適幾chill,好啱成班人一齊過嚟食飯!今次嗌咗四款雞翼!田園風味/水牛城風味/蒙古燒烤/新加坡辣蟹,覺得本身雞翼炸得幾好食,而四款口味都好有水準⭐️田園風味有少少似酸忌廉口味,食落口酸酸美美,非常開胃!個人覺得食到有啲滯嘅時候,食呢個口味就唔錯!蒙古燒烤就好似平時串燒嗰啲孜然粉咁!如果鍾意食串燒嘅話呢個口味一定要叫!新加坡辣蟹個人覺得呢個口味最好食⭐️⭐️但係就有少少辣,如果怕辣嘅人就有機會食唔到,但係非常惹味!水牛城都頗為辣同埋重口味,如果鍾意食重口味嘅大家就可以叫依個嚟食!覺得Wingman 雞翼本身處理得非常嫩滑好食,再加埋佢啲調味都好有創意,覺得可以成為飯堂!非常高質!
整體環境舒適幾chill,好啱成班人一齊過嚟食飯!

田園風味

蒙古燒烤

新加坡辣蟹

水牛城

Wingman📍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓前上司有日message搵我一齊「叫雞」,開頭仲以為係咩暗號,原來佢想約我去中環食雞翼,好彩我唔係男仔,否則睇見呢個message真係水洗都唔清!言歸正傳,原來位於中環嘅Wingman係大有來頭,除咗有20多款口味嘅雞翼供食客選擇,佢亦係全港唯一一間將雞翼先慢煮、後油炸嘅餐廳,而且精挑歐盟無激素雞製作各款雞翼,難怪可以高舉「Best Wings in Hong Kong」嘅旗幟。 💰$398Loads O’ Birds 🐓Wingman有兩大受歡迎嘅用餐方式,一、90分鐘雞翼放題;二、獨食難肥雞拼盤。個人認為前者比較適合心大心細,有選擇困難症嘅朋友,只需俾一個高啲嘅價錢,就可以喺限時內任食多20多款口味嘅雞翼,大胃王、細胃王都可以駕馭得到,自由度比較高。後者fix咗一定數量嘅雞翼,口味亦有限制,但可以唔洗趕喺90分鐘內狂食,比較適合想邊食邊傾嘅朋友仔。我同前上司無見好一陣子,見面無非要好好catch up一下,所以就揀咗sharing platter內最具人氣嘅「雞 全部都係雞」拼盤慢慢嘆。24隻雞翼,共4款口味,望住座雞翼山,真係
Wingman
📍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

[價錢 Price]
💰$398
Loads O’ Birds 🐓

我同前上司無見好一陣子,見面無非要好好catch up一下,所以就揀咗sharing platter內最具人氣嘅「雞 全部都係雞」拼盤慢慢嘆。24隻雞翼,共4款口味,望住座雞翼山,真係好衝擊視覺!

我哋揀咗兩款乾身、一款濕身同一款特製口味:

Mongolian BBQ 🍖
蒙古烤肉嘅調味,絕對唔少得孜然粉,Wingman為調出獨特口味,自家調配孜然粉,甚至加入四川花椒,令雞翼辣得過癮之餘,保留蒙古燒烤嘅風嘅風味。雖然餐牌上只有「一把火」表示就小辣,但我覺得佢嘅辣勁十足,建議食得辣先好試。

Ranch 🌱
四款口味中,最有驚喜嘅一定係田園風味,乾粉有sour cream同洋蔥嘅香氣,食落同平時嘅ranch sauce近乎一樣,但因為整成dry rub,所以味道更突出。

Honey Wasabi 🍯
本來以為蜂蜜芥末等同蜜糖芥末,睇真啲個英文description,先知原來係柚子、蜂蜜同wasabi嘅組合!我推薦大家將少少wasabi搽喺雞翼上,咁樣先到食到香甜嘅honey同微嗆鼻嘅wasabi,味道先唔會單一。

Salted Egg Yolk 🍳
特制嘅鹹蛋黃口味,以鹹蛋黃兩食為概念,將雞翼塗滿自家製鹹蛋黃醬,再裹上粒粒鹹蛋黃碎,炸起後格外金黃,咬落鹹蛋黃味濃香。加入鹹蛋黃碎令口感更豐富、味道更有層次。

生怕食咁多隻雞翼會好濟好膩,我哋於是揀咗較為清新嘅牛油果同到店必叫嘅薯條。

Wingman Avo 🥑
賣相精緻嘅燒牛油果伴有豉油同新鮮青檸,喺切片嘅牛油果上滴上適量青檸汁,再沾少少豉油食,果然真係有刺身口感,餐前食醒胃,餐後食解油。

Truffle Fries 🍟
薯條金黃鬆脆,即叫即炸超加分!黑松露醬散發微香,一口薯條,一口雞翼,可謂絕配!

Rose Lemon Spritzer🍹
前上司叫咗杯有汔梳打,內加入rose syrup同檸檬,聞落有玫瑰嘅芳香,飲落有檸檬嘅微酸,整體酸甜醒胃,亦適合打卡。

Mango Soda🥭
我自己就揀咗有fresh mint嘅芒果梳打,佢比一般只有甜味嘅芒果梳打更refreshing、更有層次,強烈建議叫辣味雞翼嘅大家叫般杯嚟解解辣!

呢個套餐仲包2款配菜同2杯飲品,以中環地段嚟計,都算reasonable同affordable啦。
  • 松露醬薯條
  • 黑松露薯條
2025-02-17 0 瀏覽
10件雞翼餐 $103可簡2款口味😍 加州風情 (大蒜、番茜、巴馬臣芝士) #乾身好香蒜味 再加上大量芝士碎🧀 黑椒檸檬 (清爽檸檬、黑胡椒碎) #乾身呢個有啲特別 酸酸鹹鹹🍋胡椒香落埋檸檬汁即刻令到胃口大開個外皮非常脆口 蜂蜜芥末 (柚子、蜂蜜、少量芥末) #濕醬一向鐘意食蜂蜜芥末🍯🌶但估唔到佢會落真日式Wasabi食落係手磨 唔係加制個種所以唔會好攻鼻好辣再加上蜜糖真係一流🥰🥰私心推介✨✨ 泰式甜酸醬 (甜酸醬、炸蒜) #濕醬甜甜辣辣 非常惹味😋仲有炸蒜係面 前菜🥦羽衣甘藍&菠菜配芝麻柚子醬和櫻桃番茄呢個好好食😍食得多油膩煎炸嘢解油膩👍 勁新鮮 配菜 薯條/甜薯條✨2款都係即炸 上枱熱辣辣驚喜之簡甜薯條係蕃薯條 配埋明太子沙律醬鹹甜鹹甜 好過癮❤️甘香酥脆 凍檸茶 (+$10)跟餐另加大大杯☺️ 檸茶一向無得輸 Wingman (閣麟街)中環闇麟街37-43號祥興商業大廈6樓 #Foodie_aki #yum_yum #foodie_aki中環#中環美食 #wingmanhk #Wingman#可能係世界上最好食嘅雞翼 #雞翼放題  #—齊吃雞 #雞翼 #chickenwing
10件雞翼餐 $103
可簡2款口味😍
加州風情 (大蒜、番茜、巴馬臣芝士) #乾身
好香蒜味 再加上大量芝士碎🧀

黑椒檸檬 (清爽檸檬、黑胡椒碎) #乾身
呢個有啲特別 酸酸鹹鹹🍋
胡椒香落埋檸檬汁
即刻令到胃口大開
個外皮非常脆口

蜂蜜芥末 (柚子、蜂蜜、少量芥末) #濕醬
一向鐘意食蜂蜜芥末🍯🌶
但估唔到佢會落真日式Wasabi
食落係手磨 唔係加制個種
所以唔會好攻鼻好辣
再加上蜜糖真係一流🥰🥰
私心推介✨✨

泰式甜酸醬 (甜酸醬、炸蒜) #濕醬
甜甜辣辣 非常惹味😋

鹹甜鹹甜 好過癮❤️
甘香酥脆

凍檸茶 (+$10)跟餐另加
大大杯☺️ 檸茶一向無得輸

Wingman (閣麟街)
中環闇麟街37-43號祥興商業大廈6樓

#中環美食 #wingmanhk #Wingman

wingman @ 中環wingman最出名既slogan當然係"一齊叫雞"。今次黎中環店…其實之前都黎過…不過後尾旺角開左就轉場…可惜旺角結業…所以再戰中環上到黎差唔多全場爆滿…咁先有機會再黎👍🏻👍🏻今次揀左個10款口味既放題…佢地排名不分先後出場buffalo 水牛城cajun 紐奧良香粉cali style 加州風情carolina reaper 死神醬espresso bbq 咖啡燒烤醬hoisin glaze 中式海鮮醬mongolian bba 蒙古燒烤ranch 田園風味thai sweet chill 泰式甜酸醬我地十款都試齊…最喜歡既佳麗有buffalo, 個汁調得酸辣啱啱好…好開胃mongolian 呢個眯埋眼食你會感覺食緊香港人最愛既土匪雞翼cajun 平時食薯條如果有cajun粉的話都必加…原來配雞翼都好夾carolina reaper 見到中文叫死神醬諗住挑戰下…因為🌶️都卓卓有魚…🌶️🌶️🌶️應該no problem…點知真係唔講得笑…朋友試完放低左…bakbak就食哂…不過真係食到唔只飆汗…直頭飆煙。上網搵下呢個名…原來係最辣既辣椒品種…我估其實應該已經溝淡左ra
wingman @ 中環

wingman最出名既slogan當然係"一齊叫雞"。

上到黎差唔多全場爆滿…咁先有機會再黎👍🏻👍🏻

mongolian bba 蒙古燒烤
ranch 田園風味
thai sweet chill 泰式甜酸醬

我地十款都試齊…最喜歡既佳麗有

buffalo, 個汁調得酸辣啱啱好…好開胃

ranch 呢個相對地幾清新…直頭清泉一樣…加上少少芝士粉係面唔錯

呢度既店員都係英文人…好彩係掃code落單…menu仲有中文…我就算唔識英文都落到柯單😌😌

如果你都同我一樣都鍾意食雞翼…呢度係一個唔錯既選擇。下次會搵個戰鬥力強既隊友試下all flavours放題

#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #wingmanhk #中環 #雞翼放題 #一齊叫雞
2025-01-18 209 瀏覽
最近減肥成功,老公說出去吃飯慶祝🎉,知道我喜歡吃雞翅,找到一家雞翅放題,於是下班來到了中環wingman。香港站出來沿著電梯上山大概八九分鐘,不過門口有點小,要仔細看一下。環境尚可,不過沒想到不到六點都已經上座一半,看來還挺受歡迎的。我們嘗試了十種口味,一共四十隻雞翅,太滿足了,下次還要來😍奧爾良香粉料 辣2 ❤❤❤ 奧爾良烤翅味道 正宗😎水牛城醬 辣3 ❤❤❤❤ 非常有特色 一定要試試看👍泰式甜酸醬 辣0 ❤❤❤❤❤完全不辣 酸甜可口🤟中式海鮮醬 辣0 ❤❤❤❤ 很濃郁的海鮮風味,有特色 🐟檸檬 辣0 ❤❤ 檸檬味,比較普通🍋蒙古燒烤 辣5 ❤❤❤❤❤ 適合喜歡吃燒烤的和喜歡吃辣的🥰田園風味 辣0 ❤❤❤❤❤ 很懷舊的味道 想不起來在哪裡吃過的味道 一致好評 好吃🥳咖啡燒烤醬 辣0 ❤❤ 很奇怪,有點像黑暗料理🙈加州風味 辣0 ❤❤❤❤ 有特色👏魔鬼辣醬 辣10 ❤……因為太辣了……每吃一口都在斯哈斯哈 吃不了辣的慎點,吃了以後狂喝檸檬茶😂

我們嘗試了十種口味,一共四十隻雞翅,太滿足了,下次還要來😍
奧爾良香粉料 辣2 ❤❤❤ 奧爾良烤翅味道 正宗😎
蒙古燒烤 辣5 ❤❤❤❤❤ 適合喜歡吃燒烤的和喜歡吃辣的🥰
咖啡燒烤醬 辣0 ❤❤ 很奇怪,有點像黑暗料理🙈
加州風味 辣0 ❤❤❤❤ 有特色👏

2025-01-15 207 瀏覽
雞翼控注意 全港最齊口味雞翼 有成二十款呀!中環呢間Wingman仲推出90分鐘雞翼放題$188起 有10款口味任你揀 真係好滿足採用歐盟認證走地雞 無激素無抗生素 食得更加安心同大家介紹番呢10款口味啦😆1️⃣ 水牛城醬 - 微酸夠辣 開胃之選 傳統美式口味2️⃣ 紐奧良香粉 - 香料味濃郁 辣得黎好過癮3️⃣ 加州風情 - 巴馬芝士碎勁香濃4️⃣ 死神醬 - 辣味爆燈 挑戰你嘅極限 慎選5️⃣ 咖啡燒烤醬 - 獨特咖啡香 配雞翼原來幾特別6️⃣ 中式海鮮醬 - 本地化口味 甜甜地易入口7️⃣ 黑椒檸檬 - 清新開胃 吱啲檸檬汁味道更香8️⃣ 蒙古燒烤 - 孜然粉夠哂香口惹味9️⃣ 田園風味 - Sour Cream配洋蔥 清新可口🔟 泰式甜辣醬 - 酸甜開胃 滿滿泰式風情呢度既雞翼都係用左慢煮方式烹調再炸到脆身做到外脆內juicy既口感 加上唔同調味真係全香港最正既雞翼專門店
雞翼控注意 全港最齊口味雞翼 有成二十款呀!
中環呢間Wingman仲推出90分鐘雞翼放題

呢度既雞翼都係用左慢煮方式烹調再炸到脆身
做到外脆內juicy既口感 加上唔同調味
真係全香港最正既雞翼專門店
2025-01-13 174 瀏覽
同同事一人一個餐share,一個餐有前菜,主食,薯條,飲品前菜有羽衣甘藍芝麻醬沙律🥗調味除咗有芝麻醬之外,食到尾有淡淡黑椒Lunch餐,10件雞翼餐,揀左一款dry rub黑椒檸檬🍋 一款Saucy蜂蜜芥末)黑椒檸檬,面上有檸檬粉+再吱檸檬汁,雙重檸檬酸味,散發黑椒味,酸酸咸咸頗特別蜂蜜芥末,面上有蜜糖汁,加日式Wasabi,好搞笑,味道又頗為過癮跟餐會有薯條,揀咗松露醬薯條🍟甜薯條(番薯條) 兩款都炸得脆口,沾上醬汁更惹味特別愛好番薯條,番薯甜度更好吃😋Chicken Avocado Wrap牛油果🥑雞肉牛油果卷入邊有墨西哥辣椒雞翼,整個卷好大個但唔會勁飽,佢有大量蔬菜🥬牛油果🥑,整過加上雞肉少少辣,更好吃👍🏻Wingman Avo 火炙牛油果🥑原個炙燒左牛油果灑上黑椒,鹹調味,配上豉油,Wasabi,沾上個味道仿似三文魚🍣感覺,好新鮮食咁多雞翼,跟餐飲番杯野ICE LEMON TEA解解渴先👍🏻
同同事一人一個餐share,一個餐有前菜,主食,薯條,飲品

特別愛好番薯條,番薯甜度更好吃😋

燒雞翼,我自細鍾意食😂不過個frd約食雞翼放題都諗會唔會食到好膩點知佢啲口味又真係多到完全無呢種感覺__________________________🔹雞翼放題 (90分鐘)3款口味 $138/$14810款口味 $188/$208全部2x口味+小飲 $260/$278兩個價錢分別係Mon to Thur 或者Fri to Sun 不過最抵係OpenRice 訂餐有齊咁多款口味同小食飲品都係$209記得個openrice 餐得星期一二四日先有👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️ 唔計啲醬🤪雞翼係即叫即炸,保證新鮮熱辣上菜如果你唔係想打卡砌滿一隻碟的話基本上唔洗等好耐就有得食.口味方面實在太多,我揀啲特別既黎講最中意係加州風情灑上大量巴馬臣芝士碎同蒜粒,炸雞嘅熱力令芝士喺半溶狀態加埋重蒜,夠晒重口味.另外一隻鍾意嘅口味,意外地係田園口味係用酸奶油再加青葱,sour cream 酸酸地,夾油膩野就最正.如果中意食辣嘅朋友千祈唔好錯過死神辣醬辣到條脷有啲痛,太刺激了不過我認,我係譚仔食三小辣嘅廢丁.中意中式口味既朋友佢竟然有醉雞同中式海鮮醬嘅選擇.記得記得!每次
燒雞翼,我自細鍾意食😂
不過個frd約食雞翼放題
都諗會唔會食到好膩
點知佢啲口味又真係多到完全無呢種感覺

__________________________
🔹雞翼放題 (90分鐘)

3款口味 $138/$148
1990 瀏覽

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️ 唔計啲醬🤪
雞翼係即叫即炸,保證新鮮熱辣
上菜如果你唔係想打卡砌滿一隻碟的話
基本上唔洗等好耐就有得食
口味方面實在太多,我揀啲特別既黎講
最中意係加州風情
灑上大量巴馬臣芝士碎同蒜粒,
炸雞嘅熱力令芝士喺半溶狀態加埋重蒜,
夠晒重口味

另外一隻鍾意嘅口味,意外地係田園口味
係用酸奶油再加青葱,
sour cream 酸酸地,夾油膩野就最正
如果中意食辣嘅朋友
千祈唔好錯過死神辣醬
辣到條脷有啲痛,太刺激了
不過我認,我係譚仔食三小辣嘅廢丁
中意中式口味既朋友
佢竟然有醉雞同中式海鮮醬嘅選擇

記得記得!每次唔好貪心落太多
雞翼新鮮炸出嚟嗰陣時真係爆汁
但我影相太耐,攤咗一陣就無咁juicy la
雞翼size medium , 我覺得岩岩好
有肉食得黎,又成隻都沾滿醬汁,
係用無激素雞
食落都好放心
  • 加州風味雞翼
2025-01-07 177 瀏覽
應該係全香港最多雞翼口味嘅餐廳~主打係歐盟認證走地雞,雞翼無激素、不含任何抗生素裝修好有玩味,加入香港特色,有曾灶財字畫牆壁、霓虹招牌~叫左十款口味雞翼放題!包括有水牛城醬、紐奧良香粉、加州風情、死神醬、咖啡燒烤醬、中式海鮮醬、黑椒檸檬、蒙古燒烤、田園風味同泰式甜酸醬全部我都試過曬,有幾款好有特色好推介🤤✨加州風情面頭鋪滿巴馬臣芝士碎同大量香蒜粒,芝士香加上蒜香味大爆發~✨田園風味酸忌廉同洋蔥嘅口味~好似食緊Sour Cream薯片咁!酸酸味味幾開胃✨泰式甜酸最鍾意甜甜酸酸~少少炸蒜更加惹味✨黑椒檸檬清新嘅檸檬配搭黑椒嘅風味✨中式海鮮醬係甜醬既味道,幾濃幾甜襯熱食✨死神辣醬挑戰失敗❌用上魔鬼辣椒、請勿輕易嘗試

裝修好有玩味,加入香港特色,有曾灶財字畫牆壁、霓虹招牌~

全部我都試過曬,有幾款好有特色好推介🤤

✨加州風情
面頭鋪滿巴馬臣芝士碎同大量香蒜粒,芝士香加上蒜香味大爆發~

✨田園風味

✨泰式甜酸
最鍾意甜甜酸酸~少少炸蒜更加惹味

✨黑椒檸檬
清新嘅檸檬配搭黑椒嘅風味

✨中式海鮮醬
係甜醬既味道,幾濃幾甜襯熱食

✨死神辣醬
挑戰失敗❌用上魔鬼辣椒、請勿輕易嘗試