2025-02-24
今次約左朋友去中環呢邊食飯,呢間wingman之前旺角都有分店,不過依家已經結業,黎開中環,知道呢邊仲有得食,就揀左呢間食啦🐥餐廳格局有d似酒吧感覺,餐枱有紙巾提供,呢度有單點既食物同埋90分鐘既雞翼放題,朋友仔食唔得多,我地揀左點單既雞翼拼盤餐😆Loads O' Birds I 雞 全部都係雞($398)呢個餐包括有24隻雞翼,可以揀4款口味,再另外加2份配菜😋水牛城醬雞翼水牛城醬佢有兩個級分既辣度,我揀左一個火既辣,辣味都足夠,醬汁包滿成隻雞翼,醬個質感幾濃厚,我就幾鐘意呢個味🔥蜂蜜芥末雞翼呢個比個新奇既味,我以為係黃色既蜜糖芥末醬,佢係用蜜糖燒既雞翼,另外再搭wasabi,佢又出奇地夾,平時食開既蜜糖雞翼味,加少少wasabi,有d攻鼻感覺,幾過癮🍯印度唐杜里烤雞翼呢個就係無醬既屬於乾身類既雞翼,用印度香料粉去調味,再加少少洋蔥配合,個味粉好惹味,有d土匪雞翼feel👍🏻自家製鹹蛋黃雞翼(+$19)呢款係特別口味,要加$19,佢係用鹹蛋黃醬再加上鹹蛋黃碎鋪面,可以話係混合左佢地既乾身同醬身既元素,雖然有大量鹹蛋黃,但係唔會過鹹,又可以滿口鹹蛋黃,我就最鐘意呢款口味🍳番薯薯條籃薯條
呢個餐包括有24隻雞翼,可以揀4款口味,再另外加2份配菜😋
水牛城醬雞翼
蜂蜜芥末雞翼
印度唐杜里烤雞翼
自家製鹹蛋黃雞翼(+$19)
番薯薯條
籃薯條大大份,新鮮出爐夠曬脆,番薯條帶少少甜味,我鐘意點埋佢個醬食🍟
黑松露芝士忌廉汁通粉
呢個通粉勁creamy,爆曬芝士,又多忌廉汁,一啖食落去勁有滿足應😍
Red Wine Sangria($80)
呢杯酒係用西班牙紅酒配新鮮水果,香甜水果味,酒味唔濃,易入口🍷
Three Oaks Apple Cider($60)
罐裝蘋果汁,亦都係果味較多,酒味較少既酒類飲品🍹
呢間餐廳真係雞翼愛好者必食既一間,wingman做雞翼有特別多既方法,款式多得黎又真係都做得好食,下次約個大胃朋友黎食個放題試埋其他味先🤩