2021-03-18 411 瀏覽
<泰式fusion cafe💛>~~🍝冬陰功忌廉海鮮意大利麵 $95意粉係用咗闊條麵 質感煮得啱啱好👍🏻海鮮有大蝦青口同埋蜆 蝦肉🦐大隻 爽口彈牙😋冬陰功味道好惹味 食落都幾辣🌶 加入忌廉煮意粉 幾有風味😌.🍲青咖喱雞肉意大利飯 $85意大利飯嘅質地食落有咬口👍🏻青咖喱嘅味道好突出 雞肉🍗份量都好多 另外仲跟上燒茄子🍆同蘆筍 蔬果新鮮👍🏻.🥗炸魔鬼魚金柚沙律 $82沙律嘅份量好大 沙律菜🥬好新鮮 雖然冇另外有沙律汁 但中間有大量西柚 食落去好清甜😋第一次食魔鬼魚 質感幾特別 會食到一啲軟骨😆~~評分📈味道 7.5/10環境 7/10性價比 7.5/10
<泰式fusion cafe💛>

味道 7.5/10
環境 7/10
性價比 7.5/10
2021-03-16 449 瀏覽
排緊人龍coffeeshop時無意中發現既泰式fusion food!座位與座位之間唔會好迫,坐得好舒服出面既位好chill好適合打卡✨炸水牛芝士條$42香濃芝士條,因為影相放耐左先食但入面都仲係軟軟既芝士✨青咖哩雞肉意大利飯$85好特別既意大利飯!青咖哩唔辣但有個種香好易入口,好快清晒✨炸軟殼蟹星洲蕃茄醬意大利麵$88比青咖哩意大利飯略為遜色但軟殼蟹好大隻,炸得外脆內軟✨泰式奶茶$24我本身都鍾意飲泰式奶茶覺得好好飲!濃又不太甜用樽仔裝又好適合打卡
座位與座位之間唔會好迫,坐得好舒服
出面既位好chill好適合打卡

✨炸水牛芝士條$42
香濃芝士條,因為影相放耐左先食
但入面都仲係軟軟既芝士
炸水牛芝士條

✨青咖哩雞肉意大利飯$85
好特別既意大利飯!
青咖哩唔辣但有個種香
好易入口,好快清晒
青咖哩雞肉意大利飯

✨炸軟殼蟹星洲蕃茄醬意大利麵$88
比青咖哩意大利飯略為遜色
但軟殼蟹好大隻,炸得外脆內軟
炸軟殼蟹星洲蕃茄醬意大利麵

炸軟殼蟹星洲蕃茄醬意大利麵
  • 青咖喱雞肉意大利飯
  • 泰式奶茶
2021-02-28 570 瀏覽
炸軟殼蟹蕃茄意大利粉($88)蕃茄醬應該係舖頭自家製,唔似坊間食到茄膏嘅味道,好新鮮好 Juicy 🍅 軟殼蟹都炸得啱啱好,保留到外脆內軟嘅口感 🤤————————————青咖喱雞肉意大利飯($85)第一次見用青咖喱煮成嘅意大利飯,冇諗過個味道會咁夾 😱 不過比起一般青咖哩食落更加辣,雖然份量比較少,但因為夠 Creamy 所以食落都夠飽 😋————————————泰式奶茶由舖頭自家調製,迎合左香港人嘅口味,茶味濃之餘又唔會好似泰國飲到嘅咁甜 😗 而且用咗印有 logo 嘅玻璃樽上,夠曬 IG-able 📸

炸軟殼蟹蕃茄意大利粉

炸軟殼蟹蕃茄意大利粉($88)
————————————
青咖喱雞肉意大利飯

青咖喱雞肉意大利飯($85)
————————————
30 分鐘 (堂食)
2021-02-25 432 瀏覽
餐廳位置有點辟,若非熟悉元朗街道的人可能要花點時間找找。去到餐廳時剛好是午餐時間,餐廳幾乎滿坐,店員(還是老闆?)很細心,見我帶著年幼的兒子,都讓我先視察剩下的一張空檯是否合適我和兒子坐。Lunch Menu選擇不少,但由於我要跟兒子分著吃,所以只能點不辣的雞肉蕃茄意粉(不過上碟後才發現廚師下黑椒滿重手,如不喜歡黑椒的話要留意一下)。看其他食評說這家餐廳的份量較小,但今次我和兒子分著吃也剛好。雞扒用了泰式香料調味很香,鮮茄汁略嫌稀薄,如喜歡吃濃茄味的可能會覺得味淡,不過我覺得整體算不錯!另外點了餐廳的特色飲品— 樽裝泰式奶茶!對於泰式奶茶的刻板印象是極甜,而平時我慣了飲無糖的港式奶茶,所以也擔心這枝奶茶會否過甜。不過它的甜味對我來說剛剛好,不會太甜也有茶味!不錯!留意午餐set包的飲品是不包括泰式奶茶,要另外order的!雖然是小店,但也不會坐得太逼夾,跟兒子用餐也挺舒適輕鬆呢!看到鄰桌客人也帶了小孩,原來餐廳有提供木製的嬰兒高椅,不錯啊!感覺餐廳除了用心做餐飲外,鋪面設計也花了不少心思,值得一讚。最後值得一提,這是一家良心小店,更加分!💛💛💛💛💛💛

最後值得一提,這是一家良心小店,更加分!💛💛💛💛💛💛
2021-02-25
10 分鐘 (堂食)
𝘞𝘰𝘰𝘥𝘴𝘢𝘨𝘦 @ 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘱𝘪𝘯𝘨 - 意外發現高質泰國𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯菜⁉️💛話說嗰日睇完紅葉之後好肚餓 架shuttle bus嘅總站又喺朗屏站 但係我地人生路不熟 又唔知有咩好食......於是就喺誤打誤撞嘅情況之下試左哩間泰國fusion菜🌟𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 $52一放上枱嘅時候就已經覺得香噴噴 薯條大條份量都唔少 而且炸得香脆又乾身 表面仲灑上一層芝士粉同香草碎😽點埋香味濃郁嘅黑松露醬就更加正喇❣️真的會忍唔住係咁食食食😻🌟𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘴𝘵𝘪𝘳 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘴𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘴𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 + 𝘮𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘵𝘦𝘢 (𝘣𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘮𝘦𝘯𝘶 𝘉5) $92個人認為哩個set都幾抵!海鮮有三種-魷魚、青口同蜆 份量正常 唔會特登同好多意粉去fill up哂成個碟 而且食落好彈牙 泰式醬汁掛滿每一條意粉 連埋嫩芽菜超多汁爽口 好似金邊粉咁💛😽至於個果茶就係朋友叫嘅 睇佢個樣好似幾滿意 味道應該唔錯!🌟𝘞𝘪𝘭𝘥 𝘮𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘰𝘣𝘦𝘭𝘭𝘰 $85發覺網上好多人都推薦青咖哩飯 但我又覺得哩個烤啡菇雜菌意大利飯都好值得一

🌟𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 $52

發覺網上好多人都推薦青咖哩飯 但我又覺得哩個烤啡菇雜菌意大利飯都好值得一試 烤啡菇大件多汁 而且意大利飯熟透而不軟爛 好鍾意哩種好似半熟嘅口感 推介比唔食辣嘅大家😽

🌟𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘥𝘶𝘤𝘬 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘴𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘭𝘦𝘦𝘬 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 $92
薄餅底十分脆口 唔會太濃 醬汁好似係北京片皮鴨個醬 甜而不膩😻美中不足嘅係鴨肉有少少乾身 而且大葱味唔係好突出 反而薄餅面上用油炸麵條碎非常酥脆 令到成個薄餅嘅口感更有層次❣️

🌟𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘪𝘭𝘭𝘦-𝘧𝘦𝘶𝘪𝘭𝘭𝘦 $62
分量比想像中少 外觀顏色偏淡 似未焗透 沒有金黃誘人的感覺 但係食落兩層奶茶夾心口感香滑 入口一咬即碎 口感鬆化😽
𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘪𝘭𝘭𝘦-𝘧𝘦𝘶𝘪𝘭𝘭𝘦

🌟𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘵𝘦𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘧𝘰𝘢𝘮 $30
次次飲泰式奶茶都怕佢整得太甜 哩杯又唔會喎 泰式奶茶哩講都算甜度適中 奶蓋比其他地方甜 配合翻泰式奶茶嘅甜度 唔錯唔錯😸
𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘵𝘦𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘧𝘰𝘢𝘮

🌟𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 $39
哩杯係朋友嗌嘅 所以 no comment😹
𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦

@woodsage_hk

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩 #𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙥𝙡𝙖𝙮

📍Woodsage (元朗)
元朗福田徑2-16號樂富大廈地下7號舖

🙌🏻店舖門口同店內灰色牆身都非常適合打卡 大家可以喺唔騷擾其他人進食嘅情況下影翻幾張靚相喔!
2021-01-02
𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘵𝘦𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘪𝘭𝘬 𝘧𝘰𝘢𝘮
𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦
  • 奶蓋泰式奶茶
  • 泰式海鮮炒意大利麵
  • 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴
2021-01-11 694 瀏覽
服務好 食物質素高的黃店💛係元朗有不少黃店今次專登入嚟搵到呢一間餐廳👍🏻入面裝修好好坐得好舒服今次叫左軟殼蟹蕃茄意粉🍝黑松露薯條🍟櫻花蝦餅泰式生蝦炸雞翼配蛋黃醬每樣小食都好高質意粉都可以 但驚喜不大服務好好 黃店值得支持💛
服務好 食物質素高的黃店💛
炸雞翼配蛋黃醬
每樣小食都好高質
意粉都可以 但驚喜不大
服務好好 黃店值得支持💛
同友人行完山好攰,嚟咗近朗屏西鐵站嘅呢間Cafe 急急醫肚 😌 其實今次已經係我第二次黎呢間小店 咁啱上次都係停晚市堂食 + 限聚令嘅期間黎食午市 今次一於試吓餐牌上其他菜式~!朋友叫咗一杯士多啤梨香蕉沙冰 佢話有啲士多啤梨牛奶嘅味道 我試飲一啖都飲得出香蕉味 而且賣相可愛 不錯不錯 , 我嘅雜莓沙冰就相對來講淡味啲 少少失色。第一道菜係青咖喱雞意大利飯,意大利飯嚟講 佢賣相都算討好 上面仲有啲蘆筍同茄子 😋係個顏色驚嚇啲🤣🤣 不過叫得青咖喱你預咗㗎啦 聞落已經有好香嘅泰式味道 應該係落咗蝦醬或者魚露個類 🧐 食落更加係驚為天人既好食 估唔到呢個泰式口味嘅西餐會咁夾味 我同朋友好快就清晒成碟 依個飯我真係超級推介 👍🏻👍🏻之後嚟嘅係炸魔鬼魚金柚沙律,炸魚其實冇乜魚味 不過係啱啱炸起 外脆內軟都幾好食😋 沙律金柚份量都幾多,一定唔會唔夠喉呀 🤣🤣 食完個比較Heavy嘅意大利飯,依個沙律非常Fresh 而且酸酸甜甜 唔會有好多沙律醬 清新之選 👍🏻最後一個菜式係Parma Ham Pizza 🍕 中間有一堆火箭菜 朋友唔食火箭菜偏偏我又好鍾意 🤩所以全部都係我嘅 哈哈 講返個Pizza係

最後一個菜式係Parma Ham Pizza 🍕 中間有一堆火箭菜 朋友唔食火箭菜偏偏我又好鍾意 🤩所以全部都係我嘅 哈哈 講返個Pizza係薄底嘅 批邊脆脆的 輕輕鬆鬆每人食半個 🤪 入邊有蕃茄醬底 大量芝士 面頭就係蕃茄同parma ham 簡單但好食既配搭 😋 Pizza都係啱啱焗起 一咬落去啲蕃茄醬同芝士吱出嚟 我仲差啲碌到條脷 🤪 半溶芝士暖笠笠 不得了 ☺️☺️ 順帶一提待應係上菜嘅時候 仲俾埋芝士粉同辣椒仔我哋 好細心呀 我哋都試咗加芝士粉同辣椒仔嘅配搭 但感覺原味最好食 🤣🤣

食物質素好之餘,成餐飯價錢亦都好合理,每人食咗百七蚊~環境同服務態度都好好,依間餐廳我絕對會encore 👏🏼👏🏼
青咖喱雞意大利飯
青咖喱雞意大利飯
炸魔鬼魚  金柚沙律
Parma  ham  pizza
2020-12-05 729 瀏覽
同朋友撐枱腳 我自己就第一次黎woodsage 但朋友話上次黎過覺得唔錯 依間出名意粉 佢有啲泰國style有青咖哩 我覺得幾特別今次叫左兩個意粉青咖喱雞肉意粉 $85份量適中 面頭有幾舊燒矮瓜 青咖喱唔算好辣 雞肉撈喺飯入邊 都幾大件 有兩三件 都有少少蘑菇 唔錯幾好食 新嘗試另一個係烤雞什菌意大利飯 $85烤雞都幾大件 有六件 雜菌有好多隻唔同嘅菇 另外有啲豆角喺面 汁唔算好多但係食哂成碟都幾濟鋪面位置唔多 咁岩2/12岩岩係限兩人一枱第一日實施 所以都比較靜 唔洗排隊

今次叫左兩個意粉

慶祝紀念
生日
烤雞雜菌意大利飯
2020-11-22 710 瀏覽
平時比較少嚟元朗食嘢,但朋友介紹呢間餐廳係泰式Fusion菜,所以決定一試!因為天氣比較熱,所以一坐低就想嗌啲特別嘅凍飲cool down下。我嗌左呢個「香蕉士多啤梨沙冰」($38),平時好少飲有士多啤梨嘅凍飲,因為我好怕酸😖 但呢個飲落有好香嘅士多啤梨味,加上有香蕉一齊,所以感覺好清新又唔會好酸🍹朋友就嗌咗「奶蓋泰式奶茶」($30),個奶蓋可能為咗配合泰式奶茶所以係比較甜,但我自己就偏愛鹹跌嘅奶蓋。但我朋友好嗜甜,所以覺得okay。本來係為咗餐飯有啲蔬菜所以嗌個凱撒沙律🥗,點知係本日嘅highlight!😍個雞肉一啲都唔鞋,仲幾嫩滑,我同朋友都搶住食😂 個醬汁都好夠,比較杰身嗰種,所以掛晒喺啲菜度,每一啖都有味!啲麵包碎都好脆,而且有好多芝士粉,真係好正!主菜方面就揀咗「大葱鴨肉薄餅」($92),呢個薄餅就一般,只係食到有醬汁味,鴨肉就唔太明顯,啲大葱都無咩葱香。而且個薄餅底係好似餅乾嗰種,食完都有少少喉嚨痛,個人黎講都係中意傳統嘅餅底多啲。話明係食泰式fusion,所以都嗌咗個「冬陰功海鮮意大利粉」($95)🍝。呢個比起薄餅就比較好食,冬陰功味都好出,海鮮有魷魚、蝦同埋青口。如果加

香蕉士多啤梨沙冰

奶蓋泰式奶茶

凱撒沙律

大葱鴨肉薄餅

話明係食泰式fusion,所以都嗌咗個「冬陰功海鮮意大利粉」($95)🍝。呢個比起薄餅就比較好食,冬陰功味都好出,海鮮有魷魚、蝦同埋青口。如果加啲羅勒葉或者九層塔,應該會更加好食!
冬陰功海鮮意大利粉

可能因為我同朋友比較早到,6點半到就可以Walkin入去。但見到啲梳化枱已經俾人book咗。食完飯大約八點出面已經好多人等,建議大家可以早少少度或者book定先!

總括而言,嘢食味道中上,服務態度良好,好適合同朋友聚會✨
凱撒沙律
冬陰功海鮮意大利粉
2020-11-14 564 瀏覽
終於、終於….幾表姐妹可以一聚! 無得訂位的餐廳我哋一般唔去, 呢間雖然有得訂, 不過滿晒要去等! 搵咗幾間餐廳都訂位訂到爆晒 (咁旺場…), 所以表姐 & 表妹就決定早啲去攞位, 感謝! 餐廳採用 raw 的裝潢, 店舖雖然細細的, 坐位仍算寬闊! 餐牌食物種類少, 上菜速度極快, 雖然係咁, 亦絶不欺場, 整體食物性價比高, 出菜雖快仍食得出是用心製作的! 櫻花蝦餅 ~ 沾上碎蝦餅炸, 好得意! 蝦餅都幾爽口彈牙! 魔鬼魚沙律 ~ 第一次食魔鬼魚, 原來肉質幾滑, 炸粉略厚! 沙律酸酸甜甜好醒胃, 份量都幾多! 生蝦刺身 $58 ~ 好欣賞個醬汁…冬蔭公薄餅 ~ 無冬蔭公味, 普通 Pizza! 炸雞翼配美式蛋黃醬 $48 ~ 外皮香脆, 雞翼唔會太細隻, 同樣…醬汁最讚! 黑松露芝士薯條 $52 ~ 薯條普通幼薯, 偏乾硬! 個沾醬一流…軟殼蟹蕃茄意粉 $88 ~ 性價比高! 軟殼蟹大隻, 意粉軟硬適中, 蕃茄醬汁唔會太酸或過甜, 超讚! 註: 特別欣賞呢間餐廳的醬汁、沾醬, 所有都超讚, 令食物加分不少!

櫻花蝦餅 ~ 沾上碎蝦餅炸, 好得意! 蝦餅都幾爽口彈牙!

生蝦刺身 $58 ~ 好欣賞個醬汁…

冬蔭公薄餅 ~ 無冬蔭公味, 普通 Pizza!

2020-11-08 493 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗今日天氣好,去元朗國行行郊外同埋尋找美食,發現到呢間響小街入面嘅泰式fusion 菜,有brunch set;外面好簡約嘅設計,有型格木櫈同檯,如果天氣唔熱又只係想飲嘢,坐出面都幾chill! 🍴大蝦柚子沙律($78)因為依家一早一晚天氣比較涼,下晝又鬼死咁熱,都唔想食D咁heavy 嘅嘢,就揀咗個沙律!個沙律好大碗,俾足料,大蝦都唔少,沙律汁就唔太feel 到有(或者係我食唔出😆),佢嘅蝦好新鮮,勁爽口又大隻,柚子同沙律菜都好新鮮,有冇沙律汁都好好味!🍴香芒熱情果沙冰(+$26)佢個餐包一杯嘢飲,但我想試佢個沙冰,所以要補$26(正價飲品減$12),個沙冰唔算好大杯,不過好好飲,好滑,唔會太多冰硬咗一舊,甜度剛好,好味!其實佢個 brunch menu 有意粉...烏冬... 飯...墨西哥烤餅薯條,好多選擇㗎~
好味指數😋😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴大蝦柚子沙律($78)

大蝦柚子沙律

🍴香芒熱情果沙冰(+$26)

香芒熱情果沙冰

下午茶
大蝦柚子沙律
香芒熱情果沙冰
2020-11-01 420 瀏覽
cafe嘅裝修行簡約style,環境舒服,大部分嘅食物都係$100內,價錢相宜,啱晒約埋三五知己一齊嚟~~🧀炸水牛芝士條 ($42)一聽個名就知係邪惡小食,將水牛芝士條沾上炸粉去炸,外皮金黃鬆脆,裡面嘅芝士微微融化造出拉絲效果,同朋友share嚟食就一流喇>.<🍕大蔥鴨肉薄餅 ($92)雖然餐廳主要係賣泰式fusion菜,但都總有例外,好似依款大蔥鴨肉薄餅就用咗甜麵醬、鴨肉片,食落真係有啲似食緊北京烤鴨,面頭再加上一條條脆卜卜嘅脆片,增添口感,但係甜麵醬嘅味道太強,搽少啲甜麵醬或者將甜麵醬做得淡味少少會更好...

🧀炸水牛芝士條 ($42)

🍕大蔥鴨肉薄餅 ($92)
2020-10-26 431 瀏覽
原本冇打算寫食評,又冇影到menu🤦‍♀️原本想食隔離黃雞煲,不過full booking冇位。近近地見到呢間新開的泰式fusion菜,門面木質幾簡約,咁就入去試下啦。冬蔭公忌廉海鮮意大利麵🦐最典型的fusion菜莫過於冬蔭公意粉啦🍝冬蔭公味好香,大蝦彈牙,仲有幾隻青口。加上幾粒蕃茄仔,少少酸味道更好。意粉係闊條麵,質地唔會太硬太軟。泰式焗扇貝。點樣泰式法?😂就係普通蒜蓉,加好多芝士落扇貝一齊焗。蒜味好香,芝士拉絲。檸檬鼠尾草烤雞配薯蓉烤雞即叫即整,食完意粉再等左陣先上枱,製作左好耐🙈露筍燒得好好食😋薯蓉加埋香草味道唔錯,而且夠細滑,唔會食到一舊舊薯仔粒👍烤雞不俗,略嫌有d乾身,keep唔到肉汁。

檸檬鼠尾草烤雞配薯蓉

2020-10-16 547 瀏覽
炸軟殼蟹星洲番茄醬意大利麵搭配泰式奶茶🙈,呢個配搭應該都幾難搵到。依間位於元朗嘅Cafe真係好隱世,唔係特登去都未必察覺到,但佢哋嘅嘢食真係好高質,軟殼蟹係新鮮即炸好Juice,而蕃茄醬味道非常濃郁,應該有經過自己調製,唔係出邊街就咁落啲茄汁就算,加上有香草嘅味道,上菜嘅時候仲出緊煙,非常夠熱!講得係泰式fusion,又點少得佢哋嘅奶茶,佢哋嘅泰式奶茶全部都係用樽裝,樽上面亦印咗佢哋嘅logo,茶味ok,唔會好甜。佢哋仲有好多菜式我未試,相信仲有好多驚喜,有機會要再嚟。
難得嚟到新西元朗,原來想去Accro,留明人數已有2頁😂轉戰後面一家隱瞞小店,裝修簡約,令人放鬆心情🍝泰式海鮮炒意大利麵 $92海鮮份量正常,有魷魚青口蜆,加咗嫩芽菜食落超爽口,意大利麵彈牙條條分明夠哂惹味,好似炒金邊粉咁🤪幾有特色🍛娘惹咖哩吉列豬扒飯 $82咖哩帶輕微辣,可接受,吉列豬扒夠大塊,炸粉薄薄痴住豬扒👍🏻豬扒夠哂厚啖啖肉,咬落啲肉汁吱出嚟😝不過就無咩娘惹味😂🥛泰式奶茶☕️橙色樽裝泰式奶茶🙆🏼‍♀️方形樽仔好特別,仲喺用木塞😍味道唔會好甜,奶味較重,茶味較輕,鐘意佢唔喺超甜個隻!最後我飲哂🙊

🍝泰式海鮮炒意大利麵 $92

🍛娘惹咖哩吉列豬扒飯 $82