第一次想食dinner食係唔成今次食到lunch laaaaBook jor 12pm 4個女生 點了👇🏻 ✨松露野菌薄餅🍕〰️很讚 香脆 3樣主食中最愛這個 誰叫我是pizza控 ✨娘惹咖哩軟殼🦀飯〰️咖哩可以再辣d ✨雞肉雜菌忌廉意大利麵〰️雞肉好多🤩so creamy 甜品方面 叫哂2款 以價錢嚟講好細件啊😟 ✨泰式奶茶拿破崙〰️無奶茶味 中間的cream都無味 好似食緊普通酥餅咁 ✨海鹽朱古力撻〰️好彩有海鹽 不然會很甜 主食係ok的👌🏻甜品就真係not good laSize & 味道都有好大改善空間📈不過店員都好nice 仲麻煩佢幫我哋影合照📸
第一次想食dinner食係唔成

泰式奶茶拿破崙
海鹽朱古力撻
雞肉雜菌忌廉意大利麵
2021-10-02 160 瀏覽
餐廳一半座位可供預訂,餘下一半供 walk in。 今日遲了訂座,只好冒著雨前往碰碰運氣。 遠遠望見門外坐著數人,卻幸運地可即時進入。工業風裝修,配上木紋餐枱椅,枱面闊落,椅子雖沒椅背,卻也坐得舒適。餐具亦很講究,不要少看這一環節,美食配上精緻的餐具,色香味及視覺,互相緊扣發揮更高的層次。套餐品種多,有全日早餐、多士、漢堡、飯、意粉、蛋糕。 跟指定凍熱飲品,價格由$85 - $98,沒加一,cp 值高。點了西班牙海鮮意粉、娘惹咖哩軟殻蟹飯,與朋友分享。海鮮意粉有大蝦一隻、蜆6隻及魷魚圈,醬汁有濃濃的海鮮味,掛在意粉上,意粉不糊口,不錯。咖哩軟殻蟹飯,開邊軟殻蟹,香脆不油膩,吃到香口的蟹糕及蟹肉。 咖哩微辣,配上多種蔬果,好吃。

點了西班牙海鮮意粉、娘惹咖哩軟殻蟹飯,與朋友分享。

2021-10-01
2021-09-22 138 瀏覽
輕食CAFE 開11點至10點供應全日早餐 多士,意粉 漢堡,飯 跟餐有飲品一杯芝士鴨胸PIZZA 即焗PIZZA 放滿芝士同鴨胸肉片焗香最後上面仲有炸脆既意粉碎 幾特別,濃味既鴨肉片加芝士再加脆脆既碎意粉口感好豐富軟殼蟹肉醬意粉 番茄肉醬炒香拌意粉 意粉肉醬香辣惹味 意粉彈牙夠香口加埋原隻軟殼蟹,甘香又脆口 味道唔錯呢!份量大碟,食物水準唔錯,值得一試元朗福田徑2-16號樂富大廈地下7號舖消費$200
輕食CAFE 開11點至10點
供應全日早餐 多士,意粉 漢堡,飯 跟餐有飲品一杯
芝士鴨胸PIZZA 即焗PIZZA 放滿芝士同鴨胸肉片焗香
加埋原隻軟殼蟹,甘香又脆口 味道唔錯呢!
份量大碟,食物水準唔錯,值得一試
元朗福田徑2-16號樂富大廈地下7號舖
消費$200
2021-09-13 149 瀏覽
今日試咗雞扒煙肉意粉,好好味!🥢雞肉外脆嫩滑多汁,意大利粉配埋佢地個汁好好味!非常推介大家黎呢間文青小店,平時Lunch Hour都會同同事一齊黎,每樣都好好味😋😆
今日試咗雞扒煙肉意粉,好好味!🥢

雞肉外脆嫩滑多汁,意大利粉配埋佢地個汁好好味!

2021-09-06 181 瀏覽
睇過梁祖堯介紹後,想試好耐!去過幾次都排長龍,放棄咗😅不過愈試唔到 就愈心思思想試到佢。終於早收工,就直衝去試!唔使排啦!青咖哩雞肉意大利飯平時好怕叫意大利飯,怕太硬身。但呢款唔會,軟硬度恰到好處。 雞肉都多,兩個人share, perfect👏🏻味道都特別,好食呢~~烤蝦配金柚沙律一上枱見到柚子山,嘩左一聲😂 以80蚊左右一份,呢個份量算大方了!蝦無雪味,同䄂子好配合。so fresh & juicy~~~Cajun 薯條作為薯條控,薯條的脆度係有進步空間。但至少唔係用空心薯條。呢款醬汁又幾特別,見到有粒梅起入面。期望下次再試埋其他款,見pizza 都好正呢😍

終於早收工,就直衝去試!唔使排啦!

青咖哩雞肉意大利飯

Cajun 薯條

期望下次再試埋其他款,見pizza 都好正呢😍
2021-08-17 338 瀏覽
🐻🐻今日同個好姊妹慶祝生日黎到依間位於朗屏嘅餐廳食 我地叫左以下食物泰式奶茶拿破崙 - $62依個甜品比我想像中細舊😅 但味道卻比想像中好 佢個泰式奶茶味唔算好濃 所以唔會好甜 而且比我食到有種似伯爵茶嘅茶香 清新微甜 十分不錯🌟Rate: 7.8/10娘惹咖喱軟殼蟹飯 - $85🐻🐻本身期待佢個咖喱係分開上 食軟殼蟹時可以點黎食 點知咖喱唔多 同埋大部份咖喱已經比啲飯索哂啲汁 食軟殼蟹時有啲乾憎憎😢 不過軟殼蟹味道不過不失 咖喱重椰奶味係幾滑 🐻🐻個人認為覺得辣啲會更好👻🌟Rate: 6.8/10西班牙海鮮意大利麵 - $98🐻🐻覺得依個意粉好足料 除左佢有好多蕃茄粒同洋蔥粒外 仲有好多蜆肉同墨魚圈味道甜甜的 加上少量黑椒增加左味道嘅層次 最上面有隻大蝦 肉質厚實 都不錯🌟Rate: 7.5/10黑松露芝士薯條 - $52🐻🐻鐘意食薯條 特別係炸到外脆內軟嘅 依到嘅薯條就滿足到我嘅要求 加上佢不吝嗇的比左一大兜黑松露醬我地😍😍 依個係必選嘅小食😋 🌟Rate: 8.2/10回頭率🌟Overall Rate: 3.8/5 都不錯嘅~

泰式奶茶拿破崙 - $62

娘惹咖喱軟殼蟹飯 - $85

西班牙海鮮意大利麵 - $98

黑松露芝士薯條 - $52

回頭率🌟Overall Rate: 3.8/5
都不錯嘅~
2021-08-07 379 瀏覽
之前經過見到呢間cafe雖不顯眼,但經常有人排隊,今次特登過黎試下大約6點半左右黎到,門口已經等緊位,大概等左40分鐘先入到去😅下次都係book定位店內環境偏暗,簡約既裝修配搭木系餐桌,略嫌張木櫈坐得唔太舒服😅😅生蝦刺身 賣相唔錯,生蝦明顯唔係新鮮既生蝦,但咁既價錢都明白既,唯有點多啲醬去除雪味,醬汁配搭唔錯黑松露芝士薯條薯條炸得好脆,黑松露味好香,配搭醬汁一流👍醬汁份量足夠,唔似得其他店鋪醬汁份量小烤雞胸雜菌意大利飯雞胸略嫌鞋身左小小,意大利飯既雜菌好足料,假若能再放多小小黑淑吊一吊味應該會更上一層樓👍奶蓋泰式奶茶配搭幾有趣,係正宗既泰式奶茶茶底,甜度方面比起正常既泰式奶茶無咁甜,感覺就變到無咁泰式,可能係餐廳因應口味刻意調較過甜度,不過我始終認為要甜返啲先似返泰式奶茶。奶蓋味道中規中矩。Iced black總括而言,食物質素唔錯,對應返價錢非常抵食,略嫌座位真係坐得唔太舒服😅

生蝦刺身

生蝦刺身

Iced  black

Iced black

2021-08-06
Iced  black
2021-08-05 389 瀏覽
估唔到元朗會有一間多國fusion菜, 又多一個選擇服務好好, 良心小店 (只是地點比較難揾)仲有好多唔同既特色食物一定會再試性價比十分高多人食可以試多幾個不同菜色值得一試
估唔到元朗會有一間多國fusion菜, 又多一個選擇
服務好好, 良心小店 (只是地點比較難揾)
仲有好多唔同既特色食物
一定會再試
性價比十分高
多人食可以試多幾個不同菜色
值得一試
生蝦剌身
大蔥鴨肉薄餅
2021-05-03
5 分鐘 (堂食)
生蝦剌身
大蔥鴨肉薄餅
2021-08-05 207 瀏覽
這間Fusion泰國菜都開左一陣子,午餐通常很多人排隊。店內環境走文青風,店外有小木椅位可以打卡。午餐菜單都成日轉,今次點左:茄子芫茜青醬魚柳意大利麵($52)印度牛油雞意大利麵($54)七味燒雞蕃茄莎莎意大利麵($52)午餐包一杯飲品,今時今日都唔算貴了。Fusion菜有趣之處係,你唔係好估到個那化學效果。今次幾個實驗係成功既,而且好有驚喜。連平日唔多吃芫茜的我,都好欣賞。牛油雞有少少似咖喱雞,但再滑少少,係今次我的第一位。燒雞蕃茄莎莎,酸酸甜甜的。青檸梳打好正,一大枝梳打水,自己倒。加埋青檸同冰,爽爽!
這間Fusion泰國菜都開左一陣子,
午餐通常很多人排隊。
店內環境走文青風,
店外有小木椅位可以打卡。

午餐菜單都成日轉,今次點左:
茄子芫茜青醬魚柳意大利麵($52)
印度牛油雞意大利麵($54)
七味燒雞蕃茄莎莎意大利麵($52)

午餐包一杯飲品,今時今日都唔算貴了。
Fusion菜有趣之處係,
你唔係好估到個那化學效果。

今次幾個實驗係成功既,而且好有驚喜。
連平日唔多吃芫茜的我,都好欣賞。

牛油雞有少少似咖喱雞,但再滑少少,
係今次我的第一位。

燒雞蕃茄莎莎,酸酸甜甜的。

青檸梳打好正,
一大枝梳打水,自己倒。
加埋青檸同冰,爽爽!
午餐
2021-07-19 440 瀏覽
門面簡潔,平日的下午茶時間都是滿座的。套餐價錢十分經濟實惠!一看散叫的價錢正常,如果有相當質素的話,個人認為是低食~黑松露芝士薯條 ~ 薯條新鮮炸起,外脆內軟,熱辣辣!十分 芝士碎放面,配上黑松露醬。Lunch Set~香茅檸檬青口忌廉意大利麵配袖子茶意大利麵整體味道豐富,食得出有不同的泰式香料,青口煮得剛好,但不算得上很鮮味,這個價錢,不會要求太多,還好袖子茶真係堅讚!!味道有別於其他餐廳,茶味清甜,袖子帶有輕微酸酸的,好好飲青咖哩意大利飯~泰式香料,口感豐富食落有少少好似鹹魚香的味道,不錯。泰式奶茶~好香濃、好細滑!超好飲!!!有heart的餐廳,即叫即整,所以到餐時間稍長,但是值得的,而且價錢實惠!推~~~
門面簡潔,平日的下午茶時間都是滿座的。

套餐價錢十分經濟實惠!

一看散叫的價錢正常,如果有相當質素的話,個人認為是低食~

黑松露芝士薯條 ~ 薯條新鮮炸起,外脆內軟,熱辣辣!十分
芝士碎放面,配上黑松露醬。

Lunch Set~香茅檸檬青口忌廉意大利麵
配袖子茶

香茅檸檬青口忌廉意大利麵

袖子茶真係堅讚

袖子茶

青咖哩意大利飯~泰式香料,口感豐富
食落有少少好似鹹魚香的味道,不錯。
青咖哩意大利飯

泰式奶茶~好香濃、好細滑!超好飲!!!

有heart

香茅檸檬青口忌廉意大利麵
袖子茶
2021-07-17 276 瀏覽
🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵💰$95😈呢間元朗小店一直都好多人呢到主打係食啲唔同種類既Fusion野都幾新鮮😬佢呢個冬蔭公忌廉海鮮意大利麵我都幾驚喜因為佢個意大利麵個醬汁真係好似冬蔭公個味同埋佢唔係好水既醬而係掛到汁既醬🤤海鮮都好多同埋個醬酸酸甜甜咁幾好食🍝炸軟殼蟹星洲番茄醬意大利麵💰$88😈呢個炸軟殼蟹星洲番茄醬意大利麵佢個炸軟殼蟹都炸得好香脆同唔會有浸好重口味既油益味😝番茄醬都好濃酸度都岩岩好不過我就想送扁意粉🍛烤啡菇雜菌意大利飯💰$85😈Risotto個口感都好好粒粒分明又唔會太乾身😝食落個醬汁Mix埋一齊都好重芝士同忌廉味🤤而上面兩大塊既大啡菇都好Juicy🍕大葱鴨肉薄餅💰$92😈呢個大葱鴨肉薄餅都好特別🤤平時食Pizza都係個啲芝士辣肉腸海鮮但呢一個佢就Crossover左北京填鴨既味道😉上面啲鴨肉份量都好多同埋重點佢個甜麵醬真係好似食緊北京填鴨咁甜甜地🤤不過就食唔岀佢頂上面個啲一條條係咩🦐生蝦刺身💰$58😈呢到既生蝦刺身都算平😳一份都有5-6隻同埋生蝦都好新鮮好爽口彈牙🤤佢個汁都酸酸辣辣幾開胃🍟黑松露芝士薯條💰$52😈佢呢個係幼身薯條🤤熱辣辣炸岀黎真係好食好多不過我就稍嫌黑松露
🍝冬蔭公忌廉海鮮意大利麵

🦐生蝦刺身
💰$58

🍟黑松露芝士薯條
💰$52
😈佢呢個係幼身薯條🤤熱辣辣炸岀黎真係好食好多不過我就稍嫌黑松露味唔太岀同唔夠濃味😣得好薄好薄既黑松露口感
2021-07-10 287 瀏覽
一直都好想試呢間餐廳,係星期六夜晚太約6:30 去都要排隊,大概等三張枱,係食嘢其間見到門外一直都有人排緊隊,好受歡迎。我地兩個人叫咗一個前菜同埋兩個主菜炸水牛芝士條,呢個冇咩特別但係鬆脆拉絲呢個意大利飯超級creamy, 而且每一口都有茹,分量亦好多,見到在埸每枱都有叫,真係必食個冬陰公海鮮意粉唔係好冬陰公味,味道冇想像中重,都好味,但相比起意大利飯冇咁出色另外我哋仲叫咗柚子茶同奶蓋烏龍茶,不過兩杯都有啲甜我哋兩個人食咗$272,真係好平,分量大,而且食物亦係中上,餐廳環境坐得亦好舒服,好推介呢間餐廳

我地兩個人叫咗一個前菜同埋兩個主菜

炸水牛芝士條,呢個冇咩特別但係鬆脆拉絲

另外我哋仲叫咗柚子茶同奶蓋烏龍茶,不過兩杯都有啲甜

2021-07-10
20 分鐘 (堂食)
2021-07-09 171 瀏覽
聽聞朗屏呢間泰式fusion菜幾出名,一於約埋嗰朋友一齊去試下。小店裝修簡潔,環境都算闊落。🔎軟殼蟹意大利麵($88)意粉份量岩岩好,而意粉嗰蕃茄醬食落似係用新鮮蕃茄整,唔係用茄膏。軟殼蟹炸得好脆,外脆內軟。🔎 咖喱蝦配炸饅頭($88)饅頭炸得好脆,咖喱味道濃郁,配上炸饅頭一種幾特別既食法。🔎朱古力撻($58)有濃郁朱古力味,但佢唔會有朱古力既苦味,不過都唔會過甜。個人覺得如果有少少朱古力苦味可能會更好味。🔎泰式奶茶拿破崙($62)拿破崙好脆,好彩唔會太甜。但略嫌無咩泰式奶茶味。份量比想像中少。如果份量再多啲就好啦。

🔎軟殼蟹意大利麵($88)

🔎 咖喱蝦配炸饅頭($88)
饅頭炸得好脆,咖喱味道濃郁,配上炸饅頭一種幾特別既食法。

🔎朱古力撻($58)

🔎泰式奶茶拿破崙($62)
📍Woodsage 🌿#黃豆食黃店💛~鐘意可以follow吓 咁就可以第一時間睇到黃豆嘅最新食評啦🥳~-元朗大馬路周邊都出名多正嘅黃店今次黃豆就試咗間遠離元朗市中心嘅泰式fusion菜!🤣泰菜同西餐感覺好唔同但原來煮埋一齊嘅菜式都幾驚喜 仲好唔錯添🤪定價唔太貴2個人$300內就落到樓啦🤫🥘青咖喱雞肉意大利飯 $88🤤面頭有磨到啲芝士 香得嚟好有risotto風味🤤食到裡面個青咖喱味就出嚟 唔會太辣幾過癮 🤤個醬唔太杰唔太稀啱啱好 仲唔太膩🤤份量唔少 落足雞肉仲夠嫩🍤烤蝦配金柚沙律🥗$82🤤金柚啖啖肉好juicy 完全唔澀亦都唔酸 仲有少少好似荔枝嘅甜味🤤材料好新鮮 分量慷慨 食落開胃仲好清新🥲食嘅時候有啲呢Hea🍕風乾火腿瑪嘉莉塔薄餅 $98🤤用火箭菜代替羅勒 面頭仲有啲黑甜醋 連埋個pizza一齊食係意想不到咁夾 個甜醋仲解咗pizza嘅油膩感🤤本身怕個火腿會好鹹但整體食落啱啱好 反而鹹鹹香香吊起咗個pizza嘅味道🥲鍾意厚批同超多料嘅朋友可能唔太滿足到💬總結:好創新 食落係有驚喜 而且menu口味多樣化可以滿足想試唔同類型泰菜風味嘅客人 值得一提係就算無收加一服務態度都非常好 令
📍Woodsage 🌿#黃豆食黃店💛

🥲食嘅時候有啲呢Hea
風乾火腿瑪嘉莉塔薄餅

🍕風乾火腿瑪嘉莉塔薄餅 $98
🥲鍾意厚批同超多料嘅朋友可能唔太滿足到

💬總結:好創新 食落係有驚喜 而且menu口味多樣化可以滿足想試唔同類型泰菜風味嘅客人 值得一提係就算無收加一服務態度都非常好 令人食得好自在

⏳等候時間:book咗枱唔洗等(入座時間為星期六夜晚6點半)

💆🏻‍♀️環境:舖頭四四方方好寬落坐得舒服 裝修偏文青風(?)舖頭外面都幾啱打卡
青咖喱雞肉意大利飯
風乾火腿瑪嘉莉塔薄餅
2021-06-13 475 瀏覽
睇到梁祖堯ig話隨時好食過英國既fish n chips馬上要衝去試一試!上網再望多2眼發現呢間餐廳係泰西fusion, 睇落又幾趣致。當日去到都full full地,但唔洗排,nice~~Fish n’ chips配上青檸他他醬個魚炸得幾好 唔乾個炸漿炸完夠脆又唔會包得太厚,味道都唔錯青檸他他醬都幾refreshing, 好夾個魚又真係好似好食過英國個d是日午餐set香茅檸檬青口忌廉意粉個味道幾fusion 不過不失青口味道都幾鮮但唯一一樣個人覺得好差既無清理青口入面既足絲,姐係入面個堆好似海草既物體雖然我知道係可以食既時候先拔岀來但當係餐廳食飯,總唔會想咬住舊青口肉,然後係個口拉個堆嘢岀黎,尤其面對約會對象本來對餐廳既咖啡無咩大期望但黎到個樣都幾靚呀飲落去..有!驚!喜!好飲!濃得黎啱啱好隻豆好有趣,入口個下有少少酒味Good good~
睇到梁祖堯ig話隨時好食過英國既fish n chips
馬上要衝去試一試!

Fish n’ chips配上青檸他他醬
個魚炸得幾好 唔乾
個炸漿炸完夠脆又唔會包得太厚,味道都唔錯
青檸他他醬都幾refreshing, 好夾個魚
又真係好似好食過英國個d

是日午餐set
香茅檸檬青口忌廉意粉
個味道幾fusion 不過不失
青口味道都幾鮮
但唯一一樣個人覺得好差既
無清理青口入面既足絲,姐係入面個堆好似海草既物體
雖然我知道係可以食既時候先拔岀來

本來對餐廳既咖啡無咩大期望
但黎到個樣都幾靚呀
飲落去..有!驚!喜!
好飲!濃得黎啱啱好
隻豆好有趣,入口個下有少少酒味
Good good~
2021-06-01
  • Fish  and  chips