餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-23 34 瀏覽
Yadllie 係位於荃灣海之戀嘅一間大型餐廳,提供正宗嘅韓國菜。餐廳面積寬敞舒適,營造出一個愉快嘅用餐環境。前排去完韓好掛住韓國菜,要黎滿足我對韓國菜嘅渴望。1️⃣ 驚喜二重奏:安格斯牛扒經過鐵板燒烹調,肉質嫩滑多汁,散發著誘人嘅香氣。而炸雞炸得金黃酥脆,帶有著誘人嘅麥香味。兩款菜式配上沙律配菜,增添了清爽嘅口感。2️⃣ 大邱辣醬無骨雞:雞肉嫩滑多汁,配上大邱辣醬,味道正宗而唔算太辣。個辣醬香辣味道濃郁,令人回味無窮。雞肉同辣醬嘅組合簡直係絕配!仲有香脆嘅番薯條!3️⃣ 特種部隊鍋:湯底濃郁香辣,充滿咗辛香味道,令人胃口大開。湯底入味,令到菜式嘅配料都好鮮美。特種部隊鍋入面有午餐肉同其他豐富嘅配料,每一口都充滿咗層次感同驚喜。而且份量十足,可以滿足大食家嘅胃口。4️⃣蜜瓜雪冰 佢嘅蜜瓜冰有好多粒真正嘅蜜瓜,再配上蜜瓜雪糕同蜜瓜雪冰,味道鮮甜可口。5️⃣ 芒果菠蘿Mocktail 結合咗芒果同菠蘿嘅鮮甜風味,加上特調嘅調味料,味道鮮明而平衡。呢杯Mocktail飲落去既清涼又開胃。

1️⃣ 驚喜二重奏:

2️⃣ 大邱辣醬無骨雞:

3️⃣ 特種部隊鍋:
4️⃣蜜瓜雪冰

5️⃣ 芒果菠蘿Mocktail
2023-12-23 26 瀏覽
第一次食這間餐廳,同朋友聚餐,環境好舒服,坐位都舒適韓國菜黎講呢一間選擇比較多👍🏻腩肉包生菜最出色👍🏻腩肉好淋,仲有一個爐坐熱,唔會令到凍哂生菜食哂仲可以免費加一次,呢一點特別加分👍🏻上菜好快,每一道餸送到上枱都係熱👍🏻手抓飯有代改善,飯比較硬左小小同味道不夠,其他都好好味👍🏻暫時食過最好食既韓國餐廳食完仲有叫埋甜品沙冰,朱古力味沙冰好好食,味道好濃👍🏻朋友都大贊,下次會再黎😊
第一次食這間餐廳,
同朋友聚餐,環境好舒服,坐位都舒適
韓國菜黎講呢一間選擇比較多👍🏻
腩肉包生菜最出色👍🏻
腩肉好淋,仲有一個爐坐熱,唔會令到凍哂
生菜食哂仲可以免費加一次,呢一點特別加分👍🏻
上菜好快,每一道餸送到上枱都係熱👍🏻
手抓飯有代改善,飯比較硬左小小
同味道不夠,其他都好好味👍🏻
暫時食過最好食既韓國餐廳
食完仲有叫埋甜品沙冰,
朱古力味沙冰好好食,味道好濃👍🏻
朋友都大贊,下次會再黎😊
炸雞
腩肉
2023-12-14
炸雞
腩肉
  • 魚介湯鍋
2023-12-22 24 瀏覽
就黎聖誕,梗係要約好姊妹黎個聚餐,提早慶祝下之餘,順便去影下燈飾之前有黎過,覺得呢間餐廳出品吾錯,所以今日再黎試下其他菜式洛神花茶感覺幾養生,飲落酸酸地,可以解膩,幾開胃益力多米酒益力多口味容易入口,飲落散發出米酒既甘甜火炙牛炙燒過既牛肉嫩滑口感,食之前配搭埋蒜片,蔥絲洋蔥絲,再點醬汁同食,清新得黎帶點韓國風味驚喜二重奏有頂級肉眼牛扒配上炸雞,呢個組合相當邪惡,適合肉食朋友,肉眼牛扒可以自己控制生熟程度,肉味香濃而不鞋口,配搭醬汁更惹味!炸雞只有原味選擇,不過原味更加有風味,外皮炸粉薄脆,鮮嫩既肉質,食落仍然有肉汁,口感夠晒嫩滑!旁邊既沙律菜亦夠新鮮爽脆,食肉覺得滯既話,可以清新一下海賊王的寶物拼盤相當豐富,份量亦不少,適合一眾朋友一齊食,有炸蝦,炸魚,炸洋蔥圈同炸原隻八爪魚,炸物炸得非常香脆可口,炸粉夠薄,吾會食落成口炸粉漿,重有2款醬汁可以配搭黎食,多重口味可以選擇芒果雪冰甜甜既芒果份量都吾少,圍繞住一圈,加上芒果味既綿綿冰,上面重有星星形既椰果同雲呢拿味雪糕,口感吾會覺得單一朱古力雪冰朱古力味濃厚,屬於甘甜味既朱古力,不會太甜,配上大量朱古力脆脆同雲呢拿雪糕,相當豐富

之前有黎過,覺得呢間餐廳出品吾錯,所以今日再黎試下其他菜式

洛神花茶
感覺幾養生,飲落酸酸地,可以解膩,幾開胃

益力多米酒
益力多口味容易入口,飲落散發出米酒既甘甜

火炙牛

驚喜二重奏

芒果雪冰

朱古力雪冰

2023-12-21 224 瀏覽
今日約咗女朋友過咗嚟海之戀呢間商場,然後嚟咗呢間韓國菜餐廳,發現裏面嘅菜式都十分驚喜今次叫咗魚介湯鍋,半半炸雞,白切五花腩同埋蜜瓜雪冰先講講佢嘅炸雞,揀咗兩個味一個係。蜜味乳酪粉同埋蔥味,每隻味都各有三隻而且面頭有炸南瓜,兩隻味都味道唔錯最主要係新炸的,食落去唔會太鞋同埋縮水白切五花腩:呢個菜同樣驚喜,佢係有個煲入邊有雞湯然後面頭有個網加熱湯嘅蒸汽。令到個五花腩加熱,令到佢鎖住水分唔會容易乾,而且佢有兩個醬同埋菜盤的,菜館可以再額外加一個免費魚介湯鍋:呢個湯鍋好適合喺冬天食用,而且分量非常多,多到食唔曬,佢入邊嘅種類都好多非常抵食最後個甜品非常特別蜜瓜雪冰。係我食甜品以來數一數二的,雪碧唔會太易溶。而且用嘅係綠色嘅蜜瓜,天然嗰種甜度。非常推薦
今次叫咗魚介湯鍋,半半炸雞,白切五花腩同埋蜜瓜雪冰

半半炸雞

白切五花腩

蜜瓜雪冰

白切五花腩
蜜瓜雪冰
2023-12-21 22 瀏覽
因為好想食韓國白切肉,搵咗好耐先搵到喺荃灣海之戀入面呢間,一間食韓國嘢嘅西餐廳,點解咁講?佢嘅餐牌係點韓國菜,但坐低先發覺冇韓國嘅餐具,只有一隻叉、一隻夾、一隻碟提供,要開聲問攞筷子先有。冇水、冇kimchi 、冇泡菜,只係跟炸雞上時俾咗一小碟酸蘿蔔。點咗白切肉、炸雞、部隊火鍋,唯一好食嘅就係白切肉包菜,但冇跟kimchi 就真係美中不足,其他兩樣麻麻地,價錢唔平,呢間唔推薦,可以唔使再嚟。
2023-12-13
2023-12-21 18 瀏覽
約咗朋友喺荃灣西海之戀食呢間新嘅韓國餐廳,午市仲有折添。蜜味乳酪粉炸雞 $188炸雞真係炸得超好,皮好香脆,拎上手一啲都唔油,重點係裏面嘅雞肉勁Juicy,配上甜甜嘅蜜味乳酪粉好好味。伴碟嘅炸甜番薯都好好食。芝士辣炒雞 $128店員幫我哋喺枱邊炒,睇住滿滿嘅芝士拉絲,真係勁邪惡。每件雞都捲着芝士,芝士奶香加上香辣嘅味道,好惹味。火灸牛 $98店員喺枱邊幫我哋用火槍隻燒,牛肉經過隻燒之後多咗一份香氣,肉質柔軟,充滿肉汁,食嘅時候仲可以加上蒜同埋乾蔥,好香。韓式牛肉蛋捲 $128呢個蛋卷好香蛋味,而且唔會過火,嫩滑又香,中間仲要夾住牛肉同埋芝士醬,配上燒汁好好味。玫瑰牛肉炒年糕 $128呢個炒年糕比我想像中多汁,個汁加咗芝士好creamy,年糕煙煙韌韌掛滿汁,少少辣好惹味,除咗有牛肉,配料仲有啲魚糕。辣豬肉拌飯 $108呢個辣汁超辣,食落去個後勁好強勁,辣味慢慢滲出,好過癮,撈飯好正,配上肥瘦均勻嘅五花肉片令人食唔停口。朱古力雪冰 $88呢個綿綿冰朱古力味超濃,啱晒我咁鍾意食朱古力嘅人,唔會好甜,食完呢個甜品好滿足。
約咗朋友喺荃灣西海之戀食呢間新嘅韓國餐廳,午市仲有折添。

蜜味乳酪粉炸雞 $188

芝士辣炒雞 $128

火灸牛 $98

韓式牛肉蛋捲 $128

玫瑰牛肉炒年糕 $128

辣豬肉拌飯 $108

朱古力雪冰 $88

2023-12-21 18 瀏覽
終於有幸食到Yadllie 既手工炸雞,聽講佢地既食材大部分都係韓國直送。一入門口感受到一份實而不華既高貴格調,空間寬敞,座位舒服,待應有禮。食韓國菜必試既係炸雞,叫左大邱辣醬同蜜味乳酪味既半半炸雞,大邱辣醬唔算好辣,但充滿了辣椒的香氣。另一隻味,蜜味乳酪就有一種濃郁的甜味和奶酪的香氣,呢個組合係甜與鹹的完美平衡,炸雞既酥脆搭配得恰到好處。另一主打,白切五花腩,五花腩的切片非常均勻,肥瘦相間,肉質鮮嫩多汁。五花腩有湯煮住,肉質更加柔軟,口感更為細緻。再配埋生菜包住,味道好有層次。仲叫左香辣芝士八爪魚,之前都未試過食八爪魚,見佢幾特別就試吓,八爪魚肉質鮮嫩有彈性,每一口都充滿了海鮮的鮮味配埋香辣既調味同拉絲芝士互相融合,口味都幾出色。

2023-12-06
  • 半半炸雞
2023-12-21 13 瀏覽
臨近聖誕與朋友去左荃灣海之戀感受下節日氣氛。🎄之後決定左去Yadllie Plate食返餐聖誕大餐。🎄發現餐廳lunch 原來做緊全單七折優惠,有折扣優惠自然心雄起來可以叫更多野食啦。🍝首先我地叫兩杯drinks 飲下先,🍹分別叫左玫瑰蜜桃果茶同埋草莓乳酸沙冰,兩杯野飲都十分出色,份量又足。🍸主菜方面,我地叫左個驚喜二重奏試下,🥩上枱發現佢塊牛扒係跟埋熱石一齊上,所以店員提醒我地牛扒再煎多一陣就要食,否則會過熟。我地即刻秒速先清光牛扒先,軟嫩易入口,更可以自己控制生熟度,出色的。二重奏另外仲有帶骨炸雞,🍗我地一試呢到既炸雞,發現夠鮮嫩多汁,岩我地口味,所以隨即再叫多份蜜瓜乳酪粉無骨雞一試,無骨雞食落就更方便,貪佢可以大大啖食,掉落口不停咬唔使諗。感覺炸雞出色的,值得一試。跟住就選擇左一d自己感興趣既食品,包括韓國迷必食既玫瑰牛肉炒年糕,牛肉量多年糕軟硬適中。芝士牛肉煎餅,芝士量豐富,岩哂我地呢類鍾意食芝士既食客,加上餅煎得香口,又不會太油,配上牛肉實在係絕配,正!再叫多個火炙牛,店員送餐上枱後馬上用火槍再將牛肉加熱,配上醬汁一齊食,好味!去到呢一刻,其實我地已經食飽左。但見到餐牌中有一

去到呢一刻,其實我地已經食飽左。但見到餐牌中有一個紫菜手抓飯好想嘗試,所以我地照樣叫左一個,食左一舊之後就成個打包攞走,返到屋企再慢慢將佢地搓成一個個波仔,幾好玩。

呢間餐廳出品質素高,裝修都好新淨又靚,加上如果午市黎食有七折優惠,十分值得翻兜再食!
鍾意呢間餐廳裝修新淨,卡位坐得舒服,職員服務好又細心,食物韓式又有新意。驚喜二量奏有牛扒,炸雞,牛扒煎制的鮮嫩多汁,而炸雞則外酥內嫩,兩者交織出一種獨特的口感,十分驚喜;飲品蜜瓜沙冰,清涼的蜜瓜沙冰造型清新別致,帶來夏日的清涼感;生薑茶則帶有一絲香辣的風味,清涼與香辣的口感碰撞十分別致;火灸牛肉質鮮嫩,表面微焦的烤製帶來豐富的香氣,每一口都是對料理技藝的極致品味;魚介湯鍋湯底中融入各種新鮮的蔬菜同串串串,好味同吸引。芝士牛肉煎餅,外脆內嫩的牛肉煎餅外皮脆脆的,搭配豐富的芝士可以拉絲,味道不輸pizza口感更加豐富。全部食物都非常滿意,大份又高質。

魚介湯鍋湯底中融入各種新鮮的蔬菜同串串串,好味同吸引。

全部食物都非常滿意,大份又高質。
蜜瓜沙冰
蜜瓜沙冰
  • 驚喜二重奏
  • 蜜瓜雪冰
  • 火炙牛
2023-12-20 14 瀏覽
半半炸雞 $208原味同大邱辣醬味向menu寫有3隻辣椒,原來都唔太辣似小辣多啲,炸雞好香脆同juicy,唔會食到好油膩,食多幾件都得😚魚介湯鍋 $238賣相勁似韓國街頭見到既setting,鍋入面有勁勁勁多唔同形狀嘅魚糕,除咗魚糕串,仲有年糕、蔬菜、菇 蛋、豆腐等等,飲下啲湯就更加暖笠笠白切五花腩 $288有個蒸爐保持住五花腩嘅溫度,咁幾時食都咁正,配上生菜芝麻葉蒜片一齊食,感覺冇咁油膩,另外仲可以refill生菜一次洛神花茶 可以解油膩,酸酸甜甜都幾好飲密瓜雪冰 $88飯後梗係要食返個韓式甜品,個雪冰份量足夠2-3人食。有勁多清甜既密瓜粒,仲有枝蜜瓜味雪條添,好fresh好滿足!😋

半半炸雞 $208

魚介湯鍋 $238

白切五花腩 $288

洛神花茶
可以解油膩,酸酸甜甜都幾好飲

密瓜雪冰 $88
2023-12-20 9 瀏覽
Yadllie Plate韓國菜除咗旺角,喺海之戀都有分店。食韓國菜呢度大份抵食,最好一班朋友食。嗰日我地點咗火灸牛$98。店員會即時喺你面前火炙牛肉,火炙過程中,牛肉散發出誘人嘅香氣🤤牛肉嫩滑多汁,好味道。秋冬想食火鍋🍲,揀咗魚介湯鍋$238。呢個鍋有魚糕串串,湯底清清地,配上各種蔬菜,令湯鍋更加豐富多元。我地鍾意食泡菜,點咗一份$38。呢款泡菜鮮脆爽口,有微微嘅辣味同酸味。另外,叫咗水冷麵$88。麵條彈牙,湯底清涼爽口。飲品方面,我地點咗柚子蜜同玫瑰蜜桃果茶,分別$38同$42。柚子蜜帶有清新嘅柚子香氣,味道甘甜而不膩。而玫瑰蜜桃果茶則結合咗玫瑰同蜜桃嘅香氣,清爽又芳香

另外,叫咗水冷麵$88。麵條彈牙,湯底清涼爽口。

莫索里拉芝士排骨一條條黃色芝士鋪滿了整個鍋,在慢火中漸漸融化,細心的店員用芝士卷好整根黃色大排骨,香氣撲鼻令人垂涎欲滴的美食,排骨肉多鮮嫩多汁還帶有微微的辣味,再結合了嫩滑柔韌的芝士,口感豐富,三根大排骨足夠份量!菠蘿米酒金黃色的菠蘿米酒,透明澄澈,猶如夏日的陽光在杯中閃耀。酒液中浮著新鮮的菠蘿果肉,隨著酒液在口中滑過,米酒的香醇和柔順的口感逐漸彰顯出來,菠蘿果肉清新香甜,為整個味覺體驗增添了層次感。朱古力雪冰滿滿一大杯朱古力雪冰像座山峰一樣高聳,撒了一些脆脆的小餅乾,最上面有一個白色雪糕球,可愛的的外表讓人難以抗拒的想要品嚐。嘗一口,冰的質地細膩綿密,融化在口中時帶來一種清涼的感覺,令人舒暢,朱古力醬濃郁,簡直叫人太愛了!這麼大杯的朱古力雪冰兩三個人分享都足夠!仲有必吃的炸雞炸蝦夏威夷阿努哈,韓式牛肉蛋卷,簡直吃得停不了嘴!
莫索里拉芝士排骨
菠蘿米酒
朱古力雪冰
2023-12-04
2023-12-18 15 瀏覽
同朋友慶生 揀呢間座位好闊落同可以坐好耐嘢食好有韓國風味,而且大份重點係服務非常之有禮貌同細心幫朋友慶祝生日點咗個士多啤梨冰做甜品餐廳幫手寫名同畫公仔喺碟度我同朋友都非常之驚喜,值得推介
同朋友慶生 揀呢間座位好闊落同可以坐好耐
嘢食好有韓國風味,而且大份
重點係服務非常之有禮貌同細心
幫朋友慶祝生日點咗個士多啤梨冰做甜品
餐廳幫手寫名同畫公仔喺碟度
我同朋友都非常之驚喜,值得推介
2023-12-18 19 瀏覽
🍽️餐廳位於荃灣西嘅海之戀商場,地點非常方便,平日晚市都幾多人,建議提早book 位😉✨🐔半半炸雞 $208選擇困難症嘅我揀咗半半炸雞,咁就唔使煩惱🤣每款有四件仲有啲番薯條,啱晒一大班人share食😍 大邱辣醬炸雞都幾辣,🌶️辣味幾有後勁!怕辣嘅話食蔥絲就岩晒😛✨🐮韓式牛肉蛋捲 $128上面有滿滿嘅兩款醬汁,令到整體更為美味,食落都無咁dry😉✨🐮玫瑰牛肉炒年糕 $128醬汁好creamy, 入面有魚糕、年糕同牛肉,年糕夠煙靭!上面仲有唔少芝士同香脆米通😍✨🐥芝士辣炒雞 $128味道唔會好辣,係適合香港人嘅辣味,仲好惹味❤️

✨🐔半半炸雞 $208

✨🐮韓式牛肉蛋捲 $128
上面有滿滿嘅兩款醬汁,令到整體更為美味,食落都無咁dry😉

✨🐮玫瑰牛肉炒年糕 $128

✨🐥芝士辣炒雞 $128
味道唔會好辣,係適合香港人嘅辣味,仲好惹味❤️
荃灣海之戀Yadille Plate開正喺我樓下,已經食過幾次,因為環境幾舒服,坐得幾闊落,嘢食都唔錯,分享下今次叫咗咩食魚介湯鍋 - 一鍋好足料嘅韓式魚糕鍋,有齊魚糕串、唔同口味嘅魚糕、年糕,菇等等,好啱同一大班人share食!海賊王的寶物 - 一聽就知食材都係嚟自海洋,有炸蝦、炸魚,炸八爪魚鬚、炸魷魚圈等等,更附上芥末醬同韓式辣醬比大家dip😋韓式芝士炒辣雞 - 啲雞加埋芝士泡菜一齊加熱,放入口新鮮滾熱辣,有韓國春川炒辣雞feel牛肉水冷麵 - 件牛食得出係靚牛,入口油脂咇晒出嚟!食完熱氣野再食冷麵降溫幾好😝巨峰梳打 - 充滿香甜提子味,唔會過甜,幾好飲海鹽焦糖沙冰 - 勁大杯,朋友話幾好飲

芝士辣炒雞

烤牛肉水冷麵

巨峰梳打 - 充滿香甜提子味,唔會過甜,幾好飲
巨峰乳酸梳打

海鹽焦糖沙冰 - 勁大杯,朋友話幾好飲
海鹽焦糖沙冰

芝士辣炒雞