2023-12-01
行下街搵野食😋估唔到海之戀有咁餐廳😆行行下見到呢間韓國餐廳見門口望落唔錯☺️就一於食呢間🤭行入去感覺好舒服😌餐廳仲好大坐位都好闊落☺️同朋友黎傾下計唔錯既選擇👍🏻佢地食物款式都算多,望落樣樣都好好味😋攪到我心大心細🤭最後當然都有揀番韓國出名既炸雞🍗半半炸雞🐔(原味+蜜味乳酪粉味)呢款好👍🏻可以有兩款味道😋佢地原味炸雞唔錯👍🏻炸完都嫩滑多汁🤤好正👍🏻之後食好特別既乳酪味😍估唔到乳酪同雞可以咁夾🤤少少酸甜味配雞一齊食係咁好味🤩八爪魚煎餅🐙真係有好大粒八爪魚㗎🤭仲可以咬開,餅底又夠脆,沾埋醬汁一齊食好惹味😋淑女辣醬炒年糕🌶️叫左個似韓國通常食到既味道🤭真係有少少辣㗎😋仲有魚肉係裡面添👍🏻佢除咗圓柱形年糕,仲有一塊塊,可以有唔同嘅口感😚陸軍醬油湯鍋(牛肉)🐮自家製醬油湯底好濃郁既湯底,秋涼時食好暖笠笠☺️呢個鍋好大好多材料🤤仲配埋一包辛辣麵添🤩藍橙荔枝梳打🍹上到枱好靚,清清甜甜唔錯👍🏻蝶豆花青瓜梳打🍹呢杯一樣好靚紫綠色😚都一樣係清清甜甜,青瓜味好出👍🏻
半半炸雞🐔(原味+蜜味乳酪粉味)
八爪魚煎餅🐙
淑女辣醬炒年糕🌶️
陸軍醬油湯鍋(牛肉)🐮自家製醬油湯底
藍橙荔枝梳打🍹
上到枱好靚,清清甜甜唔錯👍🏻
蝶豆花青瓜梳打🍹
呢杯一樣好靚紫綠色😚都一樣係清清甜甜,青瓜味好出👍🏻