餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-28 34 瀏覽
今日同朋友黎到海之戀新開既Yadllie Plate食野,之前已經成日去旺角果間食,今次見就近開左間就黎試下感覺呢到同旺角食果陣既menu有少少唔同,首先一定要食炸雞,我地就叫左個蜜味乳酪粉無骨雞,食落唔會真係話乳酪味,但啲粉酸酸甜甜咁幾好食😋之前一路都係食半半炸雞,今次食無骨雞真係幾好食,外層炸到好香脆,咬落去又啖啖肉作為肉食獸既我地仲叫左個驚喜二重奏,可以食齊肉眼牛扒同炸雞,啲牛扒會剪好哂比你,大概5成熟就上台,你可以用佢個石板再燒到你想食既程度,作為主打韓國菜既食肆黎講,個牛扒真係好唔錯,好嫩滑勁易入口,而且牛味都好夠。而炸雞係係平時食開有骨既,依然係咁好食,有種焗過既香我地仲叫左香辣芝士八爪魚,呢款印象中旺角分店冇的,店員會成個爐上台,係你面前幫你芝士炒八爪魚,呢款真係驚喜到我地,啲八勁彈牙好爽口,芝士落左勁多一路食一路拉絲,佢果種辣醬仲勁滋味,愈食愈辣但停唔到口我地仲叫左個芝士蟹子蛋捲,入面係多到爆出黎既蟹子加上芝士,蛋捲面頭唧左啲茄醬味道層次更多最後叫左個黏糕雪冰,好香濃既奶香,黏糕好煙un ,作為結尾好令人滿足野飲方面,唔飲酒既可以叫梳打,我朋友杯巨峰乳酸梳打幾好飲,賣相

野飲方面,唔飲酒既可以叫梳打,我朋友杯巨峰乳酸梳打幾好飲,賣相仲好靚

我就要左個柚子米酒,唔會話好重酒味,甜甜地仲重柚子香,好岩女仔飲
2023-09-27 62 瀏覽
 韓國過江龍「Yadllie Plate」終於登陸荃灣,餐廳位於海之戀商場 2 樓,趁今日去完 Donki 入貨,專登過嚟呢間新分店試下。餐廳面積頗大,佔地約 3000 呎,裝潢幾有特色,以英倫歐陸車站為藍本,燈光富情調,令人有猶如置身於車廂內用餐般,別具風情。先嚟一份白切五花腩 ($288),五花腩用爐蒸住上桌,肉質軟腍,肥瘦比例啱啱好,食落唔覺嚡口,用生菜捲住,再配上蒜頭同醬料一齊食,更添滋味。跟住係驚喜二重奏 ($258),即安格斯頂級肉眼拼炸雞。牛排以熱石盛載,上桌前已切成一件件,客人可以自己調校生熟度,只須輕煎兩邊即可享用。牛排鮮嫩有嚼勁,肉質爽滑,入口帶牛脂甘香。炸雞都好有水準,外皮香脆,粉漿唔會過厚,雞肉仍然 keep 到嫩滑,咬開仲有肉汁流出。另外呢客八爪魚煎餅 ($128)  亦非常值得推薦,底面都煎得十分香脆,入面有超多八爪魚肉,入口唔會太油膩,配埋兩款辛香微辣嘅醬汁食,perfect match。意猶未盡,再加多份火炙牛 ($98),成品上桌後,店員會即席喺客人面前用火槍炙燒牛肉,鎖住肉汁,食落焦香又有牛味,入口即化。飲品點咗杯養生生薑茶 ($38) 同 香蕉沙冰

驚喜二重奏
飲品點咗杯養生生薑茶 ($38) 同 香蕉沙冰 ($68) 沙冰用新鮮香蕉打成,入口味道好天然,真材實料,完全不甜膩。
最後再嚟 1 客甜品,蜜瓜雪冰 ($88)  賣相一流,成品用上香甜嘅蜜瓜肉配搭蜜瓜雪條同軟綿雪花冰炮製,入口冰涼暢快,甜而不膩。
埋單先知原來餐廳而家做緊 promotion,星期一至五 (公眾假期除外),午市時段到訪,可享全單七折優惠,非常抵食。
驚喜二重奏
2023-09-25 77 瀏覽
同老公去咗海之戀商場行吓順便食Lunch,我哋去咗呢間韓國餐廳, 我哋之前喺旺角兆萬中心店食過已經覺得好好食😋,而家佢哋係海之戀都有分店,好鍾意佢裝修用咗Navy Blue 深藍色好靚,坐位又闊落好舒服。佢哋menu好多選擇,好多野都想食😆叫咗呢啲:💛魚介湯鍋💛魚介湯鍋 真係令我地感覺到自己好似去咗韓國咁好有feel , 有成10 串唔同種類嘅魚糕、魚餅、魚蛋,其他配料仲有豆腐、雞蛋、蔬菜、年糕、蘿蔔、雜菌等,好多料好豐富。💛芝士蟹籽蛋卷💛蛋卷質地做到好滑,中間仲有少少流口,仲有裡面包住勁多嘅蟹籽,蛋味香濃加埋芝士味超夾。💛八爪魚沙律💛上次食過好鍾意所以encore, 個沙律汁好開胃同埋勁多八爪魚肉,沙律菜亦都好新鮮。💛水冷麵💛未試過水冷麵所以今次叫來試吓,估唔到個湯汁呢係酸酸甜甜咁幾開胃,夏天食幾適合。甜品:💚蜜瓜雪冰💚上次去旺角店食嘅時候冇叫甜品但我一直念念不忘,今次我已經同老公講我一定要叫呢個雪冰。果然冇令我地失望呢個甜品真係必叫,滿滿的蜜瓜味雪冰,圍住新鮮嘅蜜瓜肉,再加上蜜瓜味雪條,雪冰十分綿綿,真係超好食不得了😙Drinks 🍹:💙藍橙荔枝梳打💙💙洛神花茶💙佢D飲品顏色真係好

佢哋menu好多選擇,好多野都想食😆
叫咗呢啲:

💚蜜瓜雪冰💚

Drinks 🍹:
💙藍橙荔枝梳打💙
💙洛神花茶💙
佢D飲品顏色真係好靚,少少甜幾好飲。

P.S. Weekday 平日午市12:00-16:00 係OpenRice 訂位會有全單7 折優惠,好抵食😄
仲有佢哋嘅Staff 全部都好有禮貌,very nice!

2023-09-20
午餐
芝士蟹籽蛋卷
八爪魚沙律
水冷麵
蜜瓜雪冰
人氣韓國炸雞Yadille plate旺角店長期爆滿,終於等係荃灣海之戀開設第2間分店😍環境:7.5/10俾旺角分店大同寬敞,黑藍色為主調走型格風😎食物 :7.5/101️⃣ 半半炸雞 $208必點半半炸雞🍗,唔洗心絲絲,2款口味都食晒😋 大邱辣醬+蜜味芝士粉,辣醬都比較辣😂唔食得啦嘅朋友注意喔⚠️2️⃣ 魚介湯鍋 $238食完炸雞飲番啖湯好舒服暖胃,多款魚糕,有魚蛋魚片魚餅😋仲有白蘿蔔,金菇等全部都勁吸湯😍啲湯嘅精華好入味😝3️⃣ 八爪魚煎餅 $128煎餅都好出色,粉漿唔會好厚,勁多料同八爪魚粒,點埋個甜辣醬,或者麻油醬汁,食兩三塊都唔會滯😝4️⃣ 蜜瓜雪冰 $88飯後甜品,齋睇賣相都好吸引,呢個蜜瓜雪冰冇得輸🍈,蜜瓜雪條再加超甜波波蜜瓜,配合軟綿綿嘅雪冰,perfect match😍性價比:8/10人均$250 ,性價比高,食物質素可以選擇多,唔怪得知長期都要排隊,下次準備又encore😍

環境:7.5/10
俾旺角分店大同寬敞,黑藍色為主調走型格風😎

食物 :7.5/10

半半炸雞
2023-09-14
半半炸雞
2023-09-22 62 瀏覽
裝修新穎又寬敞,有多款特色牆供打咭,但最重要當然要有好味的食物質素,第一次光顧,見那個漁介湯鍋買相好得,而本人也喜歡在韓國旅行時,幫襯一串串的魚肉,今次有雜錦拼當然必試,份量頗足且味道也有地道風味。另一個又係地道小食,韓式牛肉蛋捲,蛋味濃又有牛肉香好正,當然炸雞又那能錯過,大蔥無骨雞,蜜糖炸皮薄Yadllie Plate(海之恋商场店)^而香脆,肉質嫩滑,無揀錯,另外想試芝士,就要了一個輕量手捲芝士排骨,店員熟練的將烤熱的莫索尼拉芝士捲上微辣的朱仔骨,上碟時香噴噴真滋味。另外一提它的飲品也很多元 化,友人選了熱洛神花茶很清新,我就試了蜜瓜沙冰,解解熱氣。大滿足。

2023-09-18
2023-09-21 67 瀏覽
🚩Yadllie Plate 야들리애플래이트 呢間係我中學畢業之後成日都會偷偷地去兆萬食,估唔到而家海之戀都開咗分店啦‼️而且環境裝修都靚過兆萬好多,不過我哋嗰日八點先食都有好多人等位,真係人氣滿滿㗎💯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈馬蘇里拉芝士排骨 $138海量芝士喺你面前加熱至溶化一開始以為有芝士味道整體都唔會太辣點知食落,真係辣到眼濕濕🥹豬肋骨炆得好腍,一咬已經係脫骨嘅狀態不過依個價錢嚟講份量係比較少🌈驚喜二重奏 $258想食炸雞又唔想食咁多可以揀呢個選擇炸雞有四件左右仲加埋牛扒牛扒係石板上所以真係要睇住火候,好易就會Overcooked不過牛扒質素唔錯,我哋燒到佢變10成熟但一啲都唔韌🌈淑女辣醬炒年糕 $108超好食嘅炒年糕‼️煙靭控必要呢款嘅辣味反而唔會話太出,甜辣甜辣嘅感覺年糕總共有兩款,有平時長條圓柱狀嘅同埋有一片片嘅,兩款口感都好煙韌🌈韓式牛肉蛋捲 $128蛋捲非常嫩滑,牛肉份量好多食落係蜜汁嘅味道,勁快食晒一條🌈士多啤梨雪冰 $88變變冰用咗牛奶打成,所以入口已經化成一攤牛奶士多啤梨唔係好甜嗰一種,不過勝在夠香🍓🌈藍橙荔枝梳打 $48🌈蝶豆花青瓜梳打 $48兩款梳打夠曬gu
🚩Yadllie Plate 야들리애플래이트
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈馬蘇里拉芝士排骨 $138
海量芝士喺你面前加熱至溶化

一開始以為有芝士味道整體都唔會太辣
點知食落,真係辣到眼濕濕🥹
豬肋骨炆得好腍,一咬已經係脫骨嘅狀態
不過依個價錢嚟講份量係比較少
🌈驚喜二重奏 $258

想食炸雞又唔想食咁多可以揀呢個選擇
炸雞有四件左右仲加埋牛扒
不過牛扒質素唔錯,我哋燒到佢變10成熟但一啲都唔韌

🌈淑女辣醬炒年糕 $108
超好食嘅炒年糕‼️煙靭控必要

呢款嘅辣味反而唔會話太出,甜辣甜辣嘅感覺

🌈韓式牛肉蛋捲 $128
蛋捲非常嫩滑,牛肉份量好多
食落係蜜汁嘅味道,勁快食晒一條

🌈士多啤梨雪冰 $88
變變冰用咗牛奶打成,所以入口已經化成一攤牛奶
士多啤梨唔係好甜嗰一種,不過勝在夠香🍓

🌈藍橙荔枝梳打 $48
🌈蝶豆花青瓜梳打 $48
兩款梳打夠曬gur,甜度控制得好好
食咗咁多油膩嘢飲番杯就一流
2023-09-20 256 瀏覽
之前同朋友慶祝生日,有晌旺角食過呢間韓國野,而家晌荃灣海之戀都開左,坐得舒服左之餘,地方又大左,格調都唔同左,唯一無變嘅係食物依然有水準。.白切五花腩 HKD288餐廳好細心有個爐可以蒸住啲五花腩,擺耐左都唔會凍冰冰而且肉質唔老👍🏻本身係跟一碟生菜,如有需要可以免費添加一次。仲有跟埋大醬同韓式蝦醬,我覺得兩個都好味,大醬會比較濃味。.水冷麵 HKD88夏天必食水冷麵,上枱時湯汁依然係結冰😍絕對保持溫度,冷麵彈牙,湯汁酸酸甜甜好爽快,如果可以更酸就好。.大蔥絲無骨雞 HKD128呢間餐廳炸雞比起一般韓式炸雞特別,因為佢無厚厚嘅炸粉漿,食落唔會好油膩!肉質好嫩,咬開都好juicy,連埋蔥絲食就更惹味! 最喜歡佢有埋炸蕃薯條👍🏻.魚介湯鍋 HKD238超超超大一鍋,仲有四格,好有韓國街頭風味。店員會俾埋gas 爐你一邊煲一邊食,確保每一口都係熱辣辣嘅魚糕。除左有幾款魚糕之外仲有年糕、娃娃菜、鮮冬菇同金菇,好豐富。.柚子米酒 HKD58好重柚子香味,加左冰溶左都唔會淡香芋沙冰 HKD68濃濃芋頭味,又係透心涼之選今次太飽,無叫到甜品,下次要留位置俾甜品🫶🏼

白切五花腩 HKD288

水冷麵 HKD88

大蔥絲無骨雞 HKD128

魚介湯鍋 HKD238

柚子米酒 HKD58
好重柚子香味,加左冰溶左都唔會淡

香芋沙冰 HKD68
濃濃芋頭味,又係透心涼之選

今次太飽,無叫到甜品,下次要留位置俾甜品🫶🏼
2023-09-19
白切五花腩
Yadllie Plate(荃灣海之戀)是一家位於荃灣的高質韓國菜餐廳,提供寬敞舒適的環境,非常適合一大班朋友聚會。這裡的食物非常美味,讓我們來仔細描述一下各個菜式和飲品。首先是「驚喜二重奏」,這道菜包括頂級肉眼牛排和炸雞。最特別的是,你可以無限續加新鮮的生菜,搭配著烤得嫩滑多汁的牛排和香脆美味的炸雞,營造出絕佳的口感和風味。另外,「農家鮮泡菜」是一道必試的配菜。這款自家製的泡菜口感豐富,充滿了鮮明的風味,為整餐增添了一抹酸辣的美味。如果你喜愛海鮮,絕對不能錯過「八爪魚沙律」。鮮嫩的八爪魚搭配新鮮蔬菜,帶來清爽又滿足的口感。「莫索里拉芝士排骨」是一道獨特且美味的菜式。服務人員會親自將芝士烤熔並卷在每塊排骨上,給予排骨豐富的芝士風味。對於喜愛冷麵的人來說,「烤牛肉水冷麵」絕對是一道不容錯過的選擇。烤牛肉非常嫩滑,配上韓國水冷麵的冰塊,帶來清涼怡人的用餐體驗。另外還有「八爪魚煎餅」,酥脆可口的煎餅搭配著豐富的八爪魚,給人留下深刻的印象。在飲品方面,Yadllie Plate提供多種選擇,包括香蕉奶米酒、漢江麥啤、蜂蜜米酒和柚子米酒。這些飲品為用餐體驗增添了獨特的風味,與菜式相得益彰。最後,

最後,讓我們來談談甜品。「士多啤梨雪冰」是一道清爽的甜品,完美結束整餐的用餐體驗。這款雪冰以士多啤梨為主要配料,帶來清涼果香,滿足你的甜食愛好。

總體而言,Yadllie Plate(荃灣海之戀)以其高質韓國菜肴提供了一個令人難忘的用餐體驗。無論是嫩滑多汁的牛排、酸辣可口的農家鮮泡菜,還是清爽美味的八爪魚沙律,這裡的每道菜式都充滿著獨特的風味。搭配上豐富的飲品選擇,如香蕉奶米酒、漢江麥啤、蜂蜜米酒和柚子米酒,以及清爽的士多啤梨雪冰作為甜品,這家餐廳絕對能夠滿足你的味蕾,讓你享受一頓美好的韓國料理之旅。
2023-09-19 241 瀏覽
餐廳內部以深灰色做主調, 感覺型格, 樓底高好有空間感, 枱與枱之間有舒適距離。𓊈白切五花腩 $𝟸𝟾𝟾𓊉五花腩粉嫩嫩隔水蒸住, 脂肪同肉嘅比例剛剛好, 側邊配有生菜, 紫蘇葉, 蒜片同韓式醬料, 連埋一齊食好惹味, 五花腩好軟腍而且 juicy, 咁樣食比起燒烤更耐食, 唔會覺得油膩, 好好食!𓊈莫索里拉芝士排骨 $𝟷𝟹𝟾𓊉芝士排骨用熱鍋上枱, 睇住d 芝士慢慢溶, 店員會幫手將芝士卷起排骨上面, 排骨醃得好入味, 味道偏辣, 連埋軟綿綿嘅芝士一齊食, 口感同味道都好豐富, 好好食!𓊈火炙牛 $𝟿𝟾𓊉牛肉上枱時已經半熟, 店員會喺你面前再用火槍炙燒外層, 熱辣辣, 肉質結實但好軟腍!𓊈八爪魚煎餅 $𝟷𝟸𝟾𓊉八爪魚煎餅煎得香脆, 裡面充滿八爪魚粒同香蔥, 好有口感, 建議蘸點側邊2個醬汁, 可以令煎餅味道更突出豐富。𓊈芒果雪冰 $𝟾𝟾𓊉絕對要留肚食雪冰! 芒果雪冰賣相精緻, 最頂層有雪糕, 中間係雪冰, 側邊有芒果粒同切成星星形嘅椰果, 雪冰非常軟綿綿, 味道充滿芒果香但唔會覺得太甜, 好好食!𓊈香蕉沙冰 $𝟼𝟾𓊉沙冰有好香嘅香蕉味, 撈均面層嘅 cream 一齊飲, 口感更順滑。𓊈百香

𓊈白切五花腩 $𝟸𝟾𝟾𓊉

芒果雪冰

𓊈香蕉沙冰 $𝟼𝟾𓊉
百香果水果茶,  香蕉沙冰

𓊈百香果水果茶 $𝟷𝟸𝟾𓊉
水果茶茶味香濃, 有淡淡水果味, 好解渴解膩。

𓇊 整體食物同飲品, 甚至甜品都非常有質素, 環境好舒服, 店員亦好友善, 絕對會二訪!
芒果雪冰
百香果水果茶,  香蕉沙冰
呢間韓國餐廳係旺角兆萬中心一定有聽過👀原來佢而家係荃灣西開咗分店😳午市仲要有7折係抵食好多🤪再加上坐入面嘅位置會有陽光閃曬入黎都幾舒筋🙌🏻🔺大蔥絲無骨雞 $97 (折後)大概有10舊炸雞🍗唔係原味炸雞而係醬油味,炸皮唔係好厚好脆❤️雞肉都好嫩冇雪味,而炸雞本身都微辣配上大蔥食層次更豐富🥰🔺芝士牛肉煎餅 $90 (折後)食落真係好似pizza咁🍕芝士份量有好多可以拉絲🧀而芝士就好微蓋過咗牛肉味而煎餅邊邊都有少少脆😙2個人食就少滯建議多啲人一齊食✨🔺鱈魚乾海螺伴麵 $97 (折後)平時冇見過呢個就試吓,本身以為係有大量韓式辣醬撈埋食🤲🏻但係係醃過辣鱈魚乾醬料為主,味道就冇咁重但好清涼💦而海螺唔係有好多但咬得到但鱈魚乾就真係偏硬少咬🥹配料仲有菜,好豐富!!🔺芒果雪冰 $62 (折後)而家咁熱食冰真係好涼爽🍧雪冰都係芒果味而且都偏濃🥭仲好滑身唔會好快溶同水,配料仲有芒果同椰果😆值得一試~

🔺大蔥絲無骨雞 $97 (折後)

🔺芝士牛肉煎餅 $90 (折後)
芝士牛肉煎餅

🔺鱈魚乾海螺伴麵 $97 (折後)

🔺芒果雪冰 $62 (折後)

• 芝士牛肉煎餅
2023-09-19 52 瀏覽
星期4晚一早book好台,門口好多人等位餐廳位置有D難搵, 座位好闊,坐得舒服,仲有海景食物方面,等候時間都唔算長。魚榚鍋$238 好味道, 好滿足! 魚榚好多,菜5多, 到最尾有D咸, 但好正.  但我始終喜歡無骨炸雞 $208我鐘意食無骨,可惜有骨先可以叫兩味, 所以叫左有骨:大蔥+乳酪粉炸粉唔厚, 肉質都好食。但真係幾多骨,切得好奇怪,好多碎碎骨味道方面: 大蔥-普通,基本上D蔥長長,好難入口乳酪粉-普通, 味道好似5夠.. 下次可以叫番無骨
星期4晚一早book好台,門口好多人等位
餐廳位置有D難搵, 座位好闊,坐得舒服,仲有海景

食物方面,等候時間都唔算長。
魚榚鍋$238

炸雞 $208
味道方面:
大蔥-普通,基本上D蔥長長,好難入口
乳酪粉-普通, 味道好似5夠.. 下次可以叫番無骨
2023-08-10
30 分鐘 (堂食)
  • 魚榚鍋
2023-09-17 63 瀏覽
今日同屋企人行完海之戀商場,就係商場入面覓食見呢到個環境幾靚,就入叼去試吓🥬農家鮮泡菜 $38-鮮泡菜醃製嘅時間無咁長 所以味道唔會太鹹太重口味 幾重麻油香 微辣幾開胃🐖醬豬蹄 $258-豬蹄十分嫩口 入口超級軟 豬皮有骨膠原最重要係無毛 配返豬手大醬鹹香味道出色 份量都幾多幾抵食🐙香辣芝士八爪魚 $138-芝士慢慢加熱至溶化 然後店員會攪拌將八爪魚及芝士撈均 芝士🧀️味道夠香夠重 加埋爽口八爪魚帶鮮味加微辣 好食👍🏻🍳芝士蟹子蛋捲 $128-蛋捲包住鹹味嘅來源蟹子 軟滑口感加上有咬口嘅蟹子 蛋面仲有甜醬🍜水冷麵 $88-麵質適中 口感冰冰涼涼幾開胃 湯汁味道酸中帶鹹 甚為開胃 食到「雪雪」聲仲好味😂🟪香芋沙冰 $68-呢杯香芋味幾重 冰粒打得幾順 少許奶味 杯頂有Cream花🍹草莓乳酸梳打 $48🍧朱古力雪冰 $88-呢款甜品成個都係啡色 以朱古力為主題 加入朱古力脆脆 朱古力百力支 朱古力醬 朱古力冰花-冰花底唔會過甜 加上配料食味道啱啱好 夠涼快 爽!總括嚟講,咁多樣菜都好滿意,色香味俱全👍🏻
今日同屋企人行完海之戀商場,就係商場入面覓食

見呢到個環境幾靚,就入叼去試吓

🥬農家鮮泡菜 $38

🐖醬豬蹄 $258

🐙香辣芝士八爪魚 $138

🍳芝士蟹子蛋捲 $128

🍜水冷麵 $88

🟪香芋沙冰 $68
🍹草莓乳酸梳打 $48

🍧朱古力雪冰 $88
-冰花底唔會過甜 加上配料食味道啱啱好 夠涼快 爽!

總括嚟講,咁多樣菜都好滿意,色香味俱全👍🏻
2023-09-14 60 瀏覽
Grilled beef 🔥🥩 火炙牛 $98Order 完之後喺你面前即刻燒嘅火炙牛相當高質,牛肉有和牛般嘅質素🐮,入口即溶,油脂比例平均,唔需要點任何醬汁已經帶有天然牛肉芬香🤤,值得推介Bulgogi naengmyeon 烤牛肉水冷麵 🍜 $128水拉麵嘅口感非常冰涼,令texture 更加爽口彈牙,牛肉味道濃郁,另外面頭仲有homemade 韓式正宗辣醬,連埋洋蔥🧅、白蘿蔔等撈埋一齊食,健康味道又唔錯Octopus salad 🐙 八爪魚沙律 🥗 $118大大碟嘅八爪魚沙律性價比好高,沙律菜新鮮鮮甜,味道有少少辣🌶️,入面嘅配料分別有fresh 嘅蕃茄仔🍅、爽口生菜、火箭菜,配搭韓國特色醃製魷魚,帶嚟味蕾上嘅衝擊Air force jeongol 空軍部隊鍋 🥘 $218空軍部隊鍋嘅份量非常多,絕對夠幾個朋友share 一齊食,部隊鍋分別有牛肉同雞肉兩種選擇,今次試咗超級嫩滑嘅雞肉🍗,入面嘅材料仲豐富,包括有正宗魚糕🍥、午餐肉、椰菜🥬、年糕、冬菇🍄、腸仔等,而且仲可以揀自家製辣味湯底或者醬油味,啱晒唔同人喜好Half & half fried chicken 半半炸雞🐔 $20
Grilled beef 🔥🥩 火炙牛 $98

Bulgogi naengmyeon
烤牛肉水冷麵 🍜 $128

Octopus salad 🐙 八爪魚沙律 🥗 $118

Half & half fried chicken 半半炸雞🐔 $208
呢一個係可以揀任何兩款嘅炸雞口味,一次過滿足兩種願望,今次試咗原味炸雞同埋蜜糖味乳酪粉炸雞,另外炸雞係來自韓國🇰🇷,有質素保證!

Carbonara tteokbokki
卡邦尼年糕 $108
年糕絕對係韓國菜不可或缺嘅食物之一,卡邦尼醬汁非常濃郁,口感超級creamy ,而且好重芝士味🫕,加埋面頭嘅半熟流心雞蛋🍳同埋香脆可口米通,吸睛得來味道又match

Lychee soda 🍊🍹藍橙荔枝梳打 $48
顏色非常夢幻嘅藍橙荔枝梳打味道清新,充滿香橙同荔枝嘅清香,味道又唔會太甜,天然natural,配搭辣嘅韓國菜真係好夾
2023-09-14 2034 瀏覽
又是一間番兜系列🥹呢間真係我係香港最鍾意食韓國菜之一多野簡之又要好好味平時食開旺角 但原來荃灣都有分店架🤪仲要款式都多啲Tim ✨驚喜二重奏$258一次過可以滿足我兩個願望有牛扒又有炸雞🤣🤣🤣牛扒係用一塊鐵板上既本身都已經兩成熟只要輕輕反轉就會更加熟再配上醬料更加惹味炸雞都有四件 外脆內軟👍🏾✨八爪魚煎餅$128煎餅偏博身 就係咁先夠晒脆身香口而且材料配搭醬料就啱啱好✨生牛肉沙律$118生味道就唔會咁差牛肉真係好好味完全唔會覺得有種血腥血淋淋嘅感覺生牛肉一定要係配上香梨同蘋果先match 再多菜一定唔會漏✨ 白切五花腩$288隨五花腩有生菜、蒜片同蔥跟上五花腩用咗個蒸爐熱住保持溫度因為係蒸所以去除左五花腩肥肉既油膩感用菜同配料包住嚟食完全唔覺得食緊肉🤭✨芒果雪冰$88份量好大 大概三人食都夠食而且賣相都好吸引 好多芒果同埋星星型嘅椰果包圍着沙冰沙冰食到底仲有啲煉奶味道就唔會咁dry✨香芋沙冰$68感覺就好似食緊芋頭雪米糍咁姐係雪糕🤭但味道唔會太假✨蜜瓜沙冰$68蜜瓜味道夠清新又唔會過甜
又是一間番兜系列🥹

完全唔會覺得有種血腥血淋淋嘅感覺
生牛肉一定要係配上香梨同蘋果先match
再多菜一定唔會漏

✨ 白切五花腩$288
隨五花腩有生菜、蒜片同蔥跟上
五花腩用咗個蒸爐熱住保持溫度

又唔會過甜
  • 白切五花腩
  • 八爪魚煎餅
2023-09-14 38 瀏覽
呢間韓國餐廳係旺角好耐,今次開到黎荃灣海之戀,暗黑風裝修好靚,而且座位都更闊落。少少地叫左兩樣野,兩樣都唔錯:: 蜜味乳酪粉炸雞 $188共8件左右, 唔係好大件, 蜜味乳酪粉既調味唔算好出肉質算嫩同juicy,但未去到爆晒汁果種我好鐘意佢超薄既炸皮!厚身d既炸皮可能容易鎖住肉汁多d,但我寧願要呢種薄皮,酥脆d又唔會硬到刮嘴。整體黎講其實我覺得仲好食過我係韓國食既橋村炸雞。。。(可能首爾果次真係唔算好好既體驗)配既蕃薯條都唔錯,但就咁食差左D野,配埋雞果度酸酸地既乳酪粉就岩晒~:: 芝士排骨 (3件) $158對我唔食得辣野黎講好辣!食開辣既話呢個程度係剛剛好3舊骨有點少, 但佢有人黎幫你整d 芝士同卷住d 排骨, 服務好好排骨肉質唔錯,好易骨肉分離唔痴牙
少少地叫左兩樣野,兩樣都唔錯

:: 蜜味乳酪粉炸雞 $188
共8件左右, 唔係好大件, 蜜味乳酪粉既調味唔算好出
肉質算嫩同juicy,但未去到爆晒汁果種
我好鐘意佢超薄既炸皮!

:: 芝士排骨 (3件) $158
對我唔食得辣野黎講好辣!食開辣既話呢個程度係剛剛好
排骨肉質唔錯,好易骨肉分離唔痴牙