2021-11-21 301 瀏覽
仲未order完,個女店員就準備好了。發現加錯嘢以後,佢掘咗我一眼,仲要好大力將整錯果杯掟落檯面。倒曬胃口😃買杯雪糕仲要睇眼色,唔明點會請d咁嘅人(睇樣似南亞裔)。自我反思成個過程不超過30s,後面亦🈚️人排隊,完全就系態度差!!!以後企系隔離準備食,個女店員又望過黎,仲要反白眼🙄️第一次39蚊雪糕可以食得咁辛苦!街邊買支水都好過!!雪糕味道好好,買過好多次,今日都系專登由九龍過黎食。不過員工培訓真系要加強😊

外賣自取
2021-06-29 368 瀏覽
早左出銅鑼灣,搵個地方坐下等朋友仔,快揀了幫襯一下Yo mama,感覺吃frozen yogurt 健康一點😂Regular size original flavour mango topping $39先選 size, 有regular $39 同 large $46 可以選擇,然後再選擇味道,有original flavour 或者 featured flavour, 最後選擇toppings, regular size 包了一款。Frozen yogurt 不會太酸帶少少甜,幾厚身,芒果外表玲玲地,可能加了點糖水,食有少少煉奶味。樣子不太漂亮,但味道可以。

Original  flavor  mango  toppings

2021-06-25 218 瀏覽
味道一般,服務極差,無人管理,竟然容許坐位被已經食完嘅人客繼續霸佔,或買一杯就覇哂成張檯,而叫剛剛買咗嘢嘅人客離開,不準逗留在店內等位,因為疫情又不方便在商場內除口罩進食,究竟想點?以後唔會幫襯😡
2021-06-22 162 瀏覽
miss having froyos! its still as yummy as before and i love having oreo as one of the toppings!😍although there are many other dessert options nowadays, its still nice to have yo mama now and then❤️❄️perfect dessert for summer!! their quality didnt worsen👍🏼

2021-05-22 197 瀏覽
帶2個小朋友去食 fro-yo, 每人都要大杯,每杯$46(連1個topping),加 extra topping $8, total $54 / 杯。 好味! 但D yogurt 圍繞個杯內兜圈,用個羹向中間篤,係個好大個嘅空心,都幾孤寒。。。倒不如收貴D,等人食得開心D啦
外賣自取
2021-02-21 295 瀏覽
Citrus Blossom FroYo" Limted Edition for CNY Special💖..ll $62Citrus Blossom (Limited Edition)櫻花朱古力🌸 Chocolate Blosso、蜜糖🍯 Honey、金箔💛 Gold Leaf.100% guilt free, low in fat, high in calcium and packed full of super-probiotics!.仲有Original & Ovaltine 口味💕..×××××ש中環港景街1號國際金融中心3樓3098A號舖..

l[粉紅西柚乳酪]l $62
櫻花朱古力🌸 Chocolate Blosso、
蜜糖🍯 Honey、金箔💛 Gold Leaf

仲有Original & Ovaltine 口味💕
×××[Yo Mama Frozen Yogurt]×××
©中環港景街1號國際金融中心3樓3098A號舖

今日行過銅鑼灣,見到喺中環返工嘅yo mama,平時都已經成日食㗎啦,今日去銅鑼灣見到佢有新出嘅阿華田味,梗係要試吓啦。唔講唔知,其實我係佢完美嘅忠實粉絲,不過阿華田味我都好鍾意所以忍唔住我又食咗杯啦。佢阿華田嘅乳酪,阿華田味10分足夠,而且有陣陣嘅麥味,超級香,食呢個乳酪嘅時候,我好多時都會落糯米糍,可以令到口感更加豐富,而且再加埋朱古力脆脆,有脆卜卜嘅感覺,當你咬落去嘅時候聲音都特別治癒。所以,極度推薦未食過嘅朋友一定要試吓,不過呢一個味道,唔係成日有係季節性嘅味道,所以如果你好彩嘅話就有機會食到啦,哈哈!
2020-10-30 228 瀏覽
Walked past this Froyo shop today and tried their large Pina Colada Froyo with blueberries! It’s not too sweet so definitely won’t be too much of a concern if you are on a diet! However I couldn’t taste any pineapple flavours in it but purely coconut. Yet it’s still yummm! 🥰 worth a try!

Pina  Colada  Froyo
Pina  Colada  Froyo
2020-10-28 153 瀏覽
由中學食到而家 係最好食嘅fro yo其中之一。 食過咁多隻味,覺得原味係最好食。嗌咗一個Regular size, 佢會包埋一隻topping. 今次去發現佢最新推出pina colada。差唔多個個入親嚟都係嗌呢一隻味。
$39 (宵夜)
2020-07-15 234 瀏覽
One of the earliest frozen yogurt joints in town and still around after all these years is a good evidence that they are strong against the competitors. I've been to Yo Mama (different shops) numerous times and their quality is consistently good.  No matter what flavor I order, I always get it with mochi because it just goes well with everything.  Their yogurt is not overly sweet which is a perfect icy treat for the scorching summer.
2020-05-24
hazelnut yogurt with mochi
今日係銅鑼灣食完飯之後心血來潮想食yoghurt😋仲記得中學嘅時候frozen yoghurt好受歡迎,開到周圍都係...但係而家就逐漸減少😟中學嘅時候已經好鐘意食Yo Mama,諗起皇室堡有就即刻去🤗size有分regular同large,而味道而家就有原味,榴槤同earl grey tea☕️以前見到有新味或者一啲特別嘅口味都會好想試,但係最後都會發現原味始終都係最好食😆所以我哋今次都係照嗌咗原味~配料方面就揀咗orea碎、藍莓同雜果脆米...orea碎就唔洗多講,我諗好多人都係佢嘅fans🤣而藍莓都幾甜,令到個感覺好fresh😇雜果脆米可能平時比較少人揀,但係誠意推薦大家試下!雜果即係唔同嘅水果乾,再加上脆米,令到成個口感層次更豐富🥳

2019-09-04
2019-08-11 273 瀏覽
Yomama係我中學時代嘅至愛 記得個期好興食Frozen yogurt🤣但係過咗一排之後 好多間接二連三都結業 多年後喺皇室堡見到仲有yomama點左個芭菲杯 有三層yogurt+三款toppings👍🏻原味最好食 濃濃既yogurt味又夠細滑😆❤️我係朱古力控揀咗M&M brownies (呢兩款正常好common)同mochi!!mochi好qq 細細粒 軟綿綿🤩🤩
2019-07-16 226 瀏覽
正值炎夏 行出出街都會流汗🥵想食雪糕解暑又會覺得太甜太肥唔健康🤪食乳酪就啱晒夠冰凍又健康未興起珍珠奶茶前 乳酪店大行其道🍵現在同期的乳酪店只剩yomama屹立不到當中我最鍾意佢d乳酪夠冰凍🥶又不時推出期間限定味道之前推出的伯爵茶乳酪又係好好食🤤而且topping 選擇又多特別喜愛"黑糖寒天" "糯米糍"👍適逢yomama剛推出新口味"熱情果味乳酪"我點選了熱情果味乳酪配黑糖寒天😎乳酪甜左d同帶甜的黑糖寒天好似唔係好夾都係原味配黑糖寒天比較好🤓
正值炎夏 行出出街都會流汗🥵

又不時推出期間限定味道
之前推出的伯爵茶乳酪又係好好食🤤
而且topping 選擇又多
特別喜愛"黑糖寒天" "糯米糍"👍

適逢yomama剛推出新口味"熱情果味乳酪"
我點選了熱情果味乳酪配黑糖寒天😎
乳酪甜左d
同帶甜的黑糖寒天好似唔係好夾
都係原味配黑糖寒天比較好🤓
2019-05-05 249 瀏覽
Yo Mama Frozen Yogurt (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道311號皇室堡4樓404號舖-🔸伯爵茶EARL GREY TEA ☕️ frozen yogurt 🍦 本身好鍾意食Frozen Yogurt🍦 今次好特別出咗伯爵茶味非常驚喜 當然要一試!伯爵茶味清香 味道比原味更有層次👍🏼配料揀咗原味糯米糍mochi 😆煙煙銀銀嘅口感 好有咬口❤️
Yo Mama Frozen Yogurt (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡4樓404號舖
本身好鍾意食Frozen Yogurt🍦
今次好特別出咗伯爵茶味
非常驚喜 當然要一試!
伯爵茶味清香 味道比原味更有層次👍🏼
配料揀咗原味糯米糍mochi 😆
煙煙銀銀嘅口感 好有咬口❤️
2019-05-05 151 瀏覽
下午茶時間係皇室堡行街行到累,想搵間餐廳坐一陣食下野!但其實又唔係太肚餓,見到Yomama 可以食乳酪雪糕,就上去睇下!店舖雖然唔大,座位大約有8個,不過食雪糕唔個食好耐,血拼完要坐一陣休息下,呢度都有位坐!乳酪雪糕有幾款味道選擇,有各式朱古力、生果、小熊軟糖都有!我今次第一次食,就選擇左最基本的原味試試!Topping好多選擇,我選擇左士多啤梨同芒果,生果都好新鮮,乳酪雪糕酸酸地,冰冰地感覺,夏天食完非常消暑!