2020-03-22 1654 瀏覽
出邊食驚污糟多菌,所以就去咗樓下嘅會所食。其實都已經唔係第一次食,又有西餐、又有中餐仲有燒味飯就算擺一圍兩圍都可以服務態度仲唔錯,又唔會話好貴所以今日朝頭早就去會所飲茶去到好快就有人招呼叫咗個XO醬炒腸粉,咁樣既價錢黎講,都算大碟好多配菜,有紅、椒、芽菜、韭黃等等令到成碟更加香油唔係好多,唔會話好油膩腸粉都好入味,又香口但係我就覺得有少少咸不過爸爸媽媽就咁覺得想食包又想食香口野,就叫咗炸饅頭我覺得仲好食過好多上海嘅鋪頭炸得表皮好香脆,又唔會油入邊仲鬆化配埋一大碟煉奶,用都用唔晒鹹水角都唔錯,表皮炸得好鬆脆,然後入面個層仲好煙韌不過入面料就少咗啲不過冇乜肥豬肉,夠晒健康啲蝦餃皮薄薄餡靚好食過出邊好多茶樓啲蝦好大隻好鮮味好多汁,不過可惜就係無荀啦燒賣好大粒好紮實又有菇、又有豬肉、又有好大隻蝦冇肥豬肉好健康炒麵都係一啲都唔油,好香口,條條都好分明其實好食過好多粥鋪牛肉球都真材實料自家製,彈牙有筋比出邊食少好多麵粉喼汁另上,唔會溝淡左個味叉燒包就同出邊食差唔多啦,不過都少好多肥肉㗎不過去會所係需要有住戶證嘅,每家每戶每個月都有兩張$50嘅coupon,不過假日呢$50 淨係當$25用同埋記得
就算擺一圍兩圍都可以
服務態度仲唔錯,又唔會話好貴
所以今日朝頭早就去會所飲茶

去到好快就有人招呼
叫咗個XO醬炒腸粉,咁樣既價錢黎講,都算大碟
好多配菜,有紅、椒、芽菜、韭黃等等
令到成碟更加香
油唔係好多,唔會話好油膩
腸粉都好入味,又香口
但係我就覺得有少少咸
不過爸爸媽媽就咁覺得
XO醬炒腸粉
想食包又想食香口野,就叫咗炸饅頭
我覺得仲好食過好多上海嘅鋪頭
炸得表皮好香脆,又唔會油
入邊仲鬆化
配埋一大碟煉奶,用都用唔晒
鹹水角都唔錯,表皮炸得好鬆脆,然後入面個層仲好煙韌
不過入面料就少咗啲
不過冇乜肥豬肉,夠晒健康
炸饅頭
啲蝦餃皮薄薄餡靚
好食過出邊好多茶樓
啲蝦好大隻好鮮味好多汁
,不過可惜就係無荀啦
蝦餃

燒賣好大粒好紮實
又有菇、又有豬肉、又有好大隻蝦
冇肥豬肉好健康

炒麵都係一啲都唔油,好香口,條條都好分明
其實好食過好多粥鋪

牛肉球都真材實料自家製,彈牙有筋
比出邊食少好多麵粉
喼汁另上,唔會溝淡左個味
叉燒包就同出邊食差唔多啦,不過都少好多肥肉㗎
牛肉球

同埋記得係用八達通或信用卡付費㗎,唔收現金無加一
XO醬炒腸粉
炸饅頭