餐廳: 意歐
資訊:

今日上晝做完嘢出到嚟旺角搵嘢食,想食啲經濟實惠啲嘅嘢,就比我喺女人街搵到佢。聽其他街坊講呢度除咗焗薯,雜扒都係出名嘅,不過我一心想食薯仔就叫咗雞肉沙律焗薯。除咗焗薯之外仲可以跟一份小食,我就揀咗炸魚柳,多啲肉,好似抵食啲,哈哈。佢仲有另外送一杯熱飲。我諗佢都係即叫即做,店入面都係得一個員工所以都要等一陣先有得食。個焗薯上到嚟有少少同我預想唔一樣,因為佢話雞肉沙律,我就以為係雞絲加菜啦,點知係沙律醬雞粒!呢樣係有驚喜嘅,因為我係食肉獸所以食得好開心,不過真係想食菜嘅話可能要留意吓啦。雞肉嘅份量都幾多,可以每一啖薯仔都配到雞肉食,所以我都無額外落胡椒鹽。薯仔個軟硬程度啱啱好,唔怕太淋都唔會硬到一塊塊食唔到。炸魚柳就普通嘢,勝在都好大塊吓,同埋有跟埋千島醬比你點嚟食,唔怕太DRY。咁樣一個餐五十蚊唔洗,如果掛住西方嘢食唔想食飯嘅人又有一個平價午餐選擇啦~
佢仲有另外送一杯熱飲。
薯仔個軟硬程度啱啱好,唔怕太淋都唔會硬到一塊塊食唔到。
雞肉沙律焗薯配炸魚柳
2024-06-12