2024-07-15 147 瀏覽
喺K11 ArtMall,想買兩件cake返去做宵夜,揀咗”Arte by Padaria”。行到埋去,首先俾佢唔同種類嘅蛋糕同甜品吸引到。一件件美式曲奇,放上唔同嘅配料,加上香噴噴嘅果仁味,唔買都知好食。法式可頌夾心球,Arte嘅signature,一個個夾心球擺出嚟好似九大行星咁,外觀同樣震撼。不過,我哋係買宵夜,所以揀咗兩件蛋糕。“咖啡朱古力歌劇蛋糕”,就係opera了。眾所周知,做Opera最難嘅係佢將每一層博博嘅餡料做得整齊。呢件蛋糕嘅咖啡同朱古力相間得好有層次,食落好有滿足感。加上表面反光嘅糖皮,非常煙靭,呢件蛋糕食完係會令人記得佢。不過我更加鍾意“經典香蕉太妃批”。原因係佢雖然層數冇Opera咁分明,咁薄,但佢嘅芝士味好出色,好厚實,加上內裏嘅原條香蕉,同包圍着嘅咖啡味,底層嘅咖啡餅,形成更出色的平衡感。相信試完佢嘅人都會感到驚嘆。下次再試試佢其他產品吧!

行到埋去,首先俾佢唔同種類嘅蛋糕同甜品吸引到。

不過,我哋係買宵夜,所以揀咗兩件蛋糕。

下次再試試佢其他產品吧!
2024-07-15
$50 (宵夜)