2024-07-16 193 瀏覽
之前就已經知道Arte by Padaria登陸K11 Art Mall,啱啱今日係尖沙咀正骨,做完就去隔離買個甜品😂款式多到眼花繚亂,有創意慕絲撻🧁創意曲奇🍪同法式可頌夾心球⚾撻同曲奇就見得多,球狀甜品就真係未試過,決定試下先🤗法式可頌夾心球係Arte by Padaria主打首創嘅「鹹甜點藝術品」,今次揀咗一甜一鹹試☺流心朱古力可頌球一咬開入面係满满嘅朱古力🍫不過就冇做到流心嘅效果,可能要加熱返先有流心😂朱古力味好濃厚,外層係牛角酥皮,有種食朱古力牛角包嘅感覺鹹蛋黃可頌球撕開見到中間有海綿蛋糕同好多鹹蛋黃🌕係真係成粒鹹蛋黃而唔係醬😋一啖有齊酥皮蛋糕同鹹蛋黃,口感層次豐满,鐘意食鹹蛋味嘅一定要試👍👍

流心朱古力可頌球

鹹蛋黃可頌球