2022-08-28
早排見到呢間日本居酒屋好多野食😍,又有鍋物、爐端燒、刺身、串燒、小食、一品料理等等,作為為食鬼既我梗係就約埋朋友黎試下😋。Menu選擇太多同朋友望左好耐先揀到🤣。🔅澳洲M6和牛(200g) ($198)有店員負責燒可以un un 腳等食😝。建議唔使叫太熟,每邊燒到變色都差唔多🙌🏻。🔅日本黑毛和牛鍋燒烏冬 ($98)和牛好正!爽嫩又唔會太膩,烏冬口感偏腍啱晒我💕。不過如果有壽喜燒湯就好🥺🥺。🔅鹽燒牛舌 ($48)燒得好爽口👍🏻,唔使沾醬已經夠味。鹽燒食落牛味都濃啲。🔅柚子鹽黑豚肉 ($28)平時最怕啲成舊肥肉🥺,呢串黑豚肉啱啱好唔算肥,加左柚子鹽幾fresh😋。🔅黑豚大腸串 ($28)大腸唔韌又超入味🥺,唔錯♥️❤️。🔅唐揚墨魚咀 ($38)墨魚咀好有驚喜!$38無expect有咁多粒😱,新鮮炸起真係無得彈🤩💕。🔅冰火菠蘿 ($28)平時既燒菠蘿係熱既,呢個應該燒左再加糖喺面燒,然後再雪凍。口感好新奇,大大舊凍冰冰又juciy,正😎。🔅荔枝乳酸梳打 ($33)🔅菠蘿乳酸梳打 ($33)💬食物性價比好高!環境都唔錯,又有酒飲,好適合同朋友gathering 🥺。
燒得好爽口👍🏻,唔使沾醬已經夠味。鹽燒食落牛味都濃啲。
🔅柚子鹽黑豚肉 ($28)
🔅黑豚大腸串 ($28)
大腸唔韌又超入味🥺,唔錯♥️❤️。
唐揚墨魚咀
冰火菠蘿
🔅菠蘿乳酸梳打 ($33)