2023-07-15
丼丼屋推出咗期間限定「穴子海鮮天丼」定食同單點,身為丼物控嘅我一定要去試吓啊🤩聽講去到 7 月 18 日喺丼丼屋同丼丼屋×鳥開都有得試◽️「穴子海鮮天丼」定食 $103(配前菜、日式湯、甜品及果茶)好驚喜啊🤩呢個丼份量超級大,入面有原條穴子(又名「星鰻」)、特大赤海蝦同埋小貝柱、粟米炸成嘅天婦羅餅,件件都炸到色澤金黃,咬落去外脆內軟,特別係穴子魚肉,薄脆炸衣下嘅肉質非常細嫩,而且酥而不膩👍🏻🍤另外仲有甜甜地嘅天婦羅汁,令到啲天婦羅更鮮美🤤另外值得一提,米飯超香甜軟糯,原來係用咗宮城縣產特 A 級嘅「一見鍾情」米🍚難怪咁好食🤤🥰而家單點一客穴子海鮮天丼只係$88,而我就加咗$15 就有埋前菜、日式湯、果茶同埋甜品,真係超級滿足啊😌◽️「脆蒜三文魚親子丼 」🐟$88除咗穴子海鮮天丼之外,呢個親子丼都滿滿嘅驚喜🥰三文魚外層焦香,而入面嘅肉係非常嫩滑🤤而且每啖都有好香嘅蒜味,喜歡食蒜嘅朋友就一定要試下啦👍🏻👍🏻#dondonyahk #丼丼屋 #穴子海鮮天丼 #穴子 #優惠定食 # 期間限定
◽️「穴子海鮮天丼」定食 $103
(配前菜、日式湯、甜品及果茶)
◽️「脆蒜三文魚親子丼 」🐟$88