2025-01-13
唔係喺中環返工嘅朋友話俾我知,都唔知原來中環8號碼頭嘅海事博物館入邊有一間非牟利嘅餐廳!佢哋僱用咗唔同能力同國籍嘅員工,重點係食物質素仲相當高❣️佢哋嘅嘢食相當足料,擺盤一啲都唔hea, 睇得出好俾心機整🥹環境都相當好,對住摩天輪同維港,今日天氣仲要非常好,感覺好Chill☀️🩵合桃沙律🍓🥑🍓🥑合桃沙律真係大大大讚!有超多嘅合桃,士多啤梨同牛油果,個底就係嫩菠菜,真係未見過咁足料嘅沙律,超正❣️🩵墨西哥卷 配雞肉牛油果,嫩菠菜,蕃茄及芝士平時出邊食連鎖店,大部份都係芝士,但呢個係滿滿嘅雞肉同牛油果!好足料!🩵牛肉千層麵🩵西班牙火腿芝士法包🩵士多啤梨芝士蛋糕🍰店員主動同我哋講呢個係全世界最好食嘅士多啤梨芝士蛋糕,一聽到覺得有啲誇張,點知食落又真係咁誇張😍佢真係唔會好甜,係啱啱好應有嘅甜👍🏻口感好Lite, 唔Heavy, 但依然係好滑身, 個人覺得非常好❣️🩵蘋果金寶Apple Crumble 都係唔算好甜,睇嚟呢間嘅甜品味道都相當唔錯👍🏻面頭係脆脆嘅Crumble, 配上唔係太甜嘅蘋果蓉,加埋鬆脆嘅餅底🤤推介!🩵Latte/ Cappuccino
🩵合桃沙律🍓🥑🍓🥑
🩵墨西哥卷 配雞肉牛油果,嫩菠菜,蕃茄及芝士
🩵牛肉千層麵
🩵西班牙火腿芝士法包