上年同朋友食過一次印象唔錯,今次同朋友慶祝生日再次回訪,試左$490一位嘅Chef Feed Me Menu,由廚師決定我地食咩,充滿神秘感之餘仲抵食過散嗌。雖然表面上好似係廚師決定晒,但其實order嗰時都可以同店員express吓自己有啲咩想食,通常都會盡量滿足返大家嘅喜好😜 估唔到平日夜晚都咁full,睇嚟好多人都鍾意喺呢間餐廳慶祝生日,因為店員會好熱情咁唱生日歌,我地成晚聽左差唔多10次生日歌,氣氛真係好熱鬧🤣Tuna & Watermelon Tartare 🍉個人非常鍾意依道開胃菜式,切好嘅吞拿魚粒配搭爽甜的西瓜,出乎意料地夾,口味十分新穎,食落亦清新自然!Maguro Nuevo 🍣吞拿魚牛油果卷,以顏色鮮豔的紅菜頭蛋黃醬點綴,擺盤十分吸睛,但味道未有太大驚喜。Grilled Cod 🐟鱈魚煎得熟度恰好,魚皮焦脆,肉質嫩滑juicy,簡單嘅調味已經帶出鱈魚嘅鮮味,味道不俗,可惜分量比較細,兩個人share太少🥲Pan Con Chicharron 🍔慢煮豬腩肉漢堡包,腩肉烤過後油香十足,配埋辣辣地嘅醬汁,十分惹味😋Tacu Tacu 🌶秘魯炒飯好重香料味,炒到非常香口,不

Tuna & Watermelon Tartare 🍉

Maguro Nuevo 🍣

Grilled Cod 🐟

Pan Con Chicharron 🍔

Tacu Tacu 🌶
秘魯炒飯好重香料味,炒到非常香口,不過材料只有素,就唔係咁啱食肉獸啦🤣

Picanha🐃
牛臀肉脂肪平均,燒烤過後肉質依舊非常軟腍,而且熟度剛好,肉味濃郁~
Oye Papi 🥥
清新嘅椰子雪糕,中和了朱古力brownie的甜膩,係一個唔錯的配搭👍🏻
  • Maguro Nuevo
  • Oye papi