一間位於尖沙咀的日式料理,以前都唔知南洋中心裡面有一間日式料理,裝修極具日式懷舊居酒屋風格;食物選擇甚多,不論伴酒小吃、刺身、串燒、主食應有盡有,而且菜式更係前所未見!食材新鮮味道亦相當有驚喜❤️絕對值得黎享受一個鮮味盛宴,慰勞一下自己!豆腐花生   HKD58 我咁大個女都未食過,經過一查後發現原來係沖繩小食,而且唔係用大豆做架!主要係用花生同木薯澱粉而成,帶有慕斯綿密口感,充滿花生香味,必試!  刺身盛(手寫單)   HKD500 真的不得不提,刺身真係好新鮮!好新鮮!好新鮮!而且海鮮種類好特別,例如白魚片嘅愛女魚,鮮甜軟身!珍寶鮮帆立貝口感綿密!石桓貝爽嫩,入口大滿足!花咲蟹蟹香味十足,口感清爽!油甘魚油份十足!刺身極推!  濃湯蝦烏東  HKD148 濃湯蝦的確蝦味濃郁,每啖烏東都掛上濃湯,非常滿足,食落又唔膩,正!而且店員好好幫我地一分為二,唔洗我地自己分,好貼心!  荔枝豚肉卷   HKD56/ 2pcs 呢個絕對驚喜滿滿!荔枝嘅甜,中和咗豚肉嘅油份,食得出陣陣豚肉香味之餘,同時帶有烤香鮮果嘅清新,值得大家一試!  日本青椒仔串  HKD44/ 2pcs 配酒一流,甜得黎帶微

豆腐花生

荔枝豚肉卷

荔枝豚肉卷   HKD56/ 2pcs
日本青椒仔串

日本青椒仔串  HKD44/ 2pcs
配酒一流,甜得黎帶微微辣度,烤過後有淡淡椒香味,連朋友唔食青椒都覺得正!
一口蕃薯串

一口蕃薯串  HKD44/ 2pcs
係回憶中嘅小食,記得以前中學好鍾意食紫色小蕃薯,估唔到呢度有!蕃薯香而甜,對我黎講係一個甜品呀!
燒三文魚頭

燒三文魚頭  HKD128
燒三文魚頭非常大個,烤得剛剛好,一睇魚肉顏色就知非常新鮮,魚肉滑身帶肉汁,第一次食三文魚係咩醬都唔洗點,因為真係好夠鮮味!鍾意食燒三文魚頭嘅朋友唔好錯過!
味噌廣島蠔野菜鍋

味噌廣島蠔野菜鍋  HKD138
 湯汁帶有原自蔬菜嘅甜,同時帶有廣島蠔嘅鮮,非常清甜,喜歡原汁原味嘅朋友唔好錯過。
蟹子沙律

蟹子沙律  HKD58
係小時候嘅回憶,蟹子配青瓜,再加上日式沙律醬,細佬仔時一定食過!

----------------------
評價:

🍣  刺身鮮甜可口
🍽  驚喜特色料理
👅  鮮味盛宴
🎊  慶祝好地方

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️ (五個心心為滿分)
豆腐花生
濃湯蝦烏東