2023-11-17
以前細細個最鍾意食pokka cafe,每年度都密密幫襯,務求儲夠積分免費續會😂到食食下發現愈執愈多分店,menu變得愈來愈唔吸引。今餐食完對佢已經無晒好感,我諗以後都唔會再光顧了😮💨主食真係好馬虎,甜品幾出色都無幫助!🍝 北海道刺身帶子黑松露忌廉汁意粉兩大粒刺身級厚身帶子,微微煮香過,有見到色水,但無外面脆內軟身既效果,其他食材都非常一般,忌廉汁似罐頭開黎,’結’口但淡如水,黑松露味簡直消失左,再配白烚菇,毫無調味🫣🍚日式海鹽牛脷牛柳丼飯賣相奇怪,麵豉湯以透明膠杯盛載,沙律菜同丼飯用上金邊白色膠碗,整體感覺好似求其搵啲器皿裝住🤔牛脷同牛柳質素麻麻,比較薄身同嚡口,肉味欠奉,配上疑似日式鹽醬同蔥花撈飯,好唔好味就見人見智,不過一定稱唔上係日式丼飯!🍞迷你tiramisu格格多士配雪糕甜品好有驚喜😍叫左迷你版有三大舊正方體麵包粒,多士好鬆軟,將沾滿mascarpone cheese🧀同可可粉既麵包再配埋雲呢拿雪糕食,一冷一熱既口感好滋味,伴碟既果仁🥜亦好脆口無油溢味!📍Pick Coffee by Pokka Cafe太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活店G016號舖
🍝 北海道刺身帶子黑松露忌廉汁意粉
🍚日式海鹽牛脷牛柳丼飯