2024-06-16
💖 牛氣沖天清湯腩專門店 (元朗)✨元朗泰豐街11號翠華樓地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今晚同呢個準爸爸慶祝父親節,不過都係簡簡單單食餐飯🤣,因為佢返完通宵第二日通常都係會好攰😌所以今日我哋就唔去咁遠啦,留返係元朗🤩-清湯新鮮牛腩河粉🍜 $68唔講你唔知其實陀個倪丨丨最想食嘅就係河粉💁🏻♀️,但係好可惜好多大型食肆都係冇得賣😂所以成日喺屋企食嚟食去都係叫嗰幾間網上外賣平台,配菜都食到厭哂🥲。今日可以話係一解對河粉嘅相思之苦🤭。牛腩炆得好腍之餘仲好Juice💦-至尊牛魔王河粉🐮 $88入面有牛筋、牛腩、牛丸、牛肚等,好抵食😚勁大碗老公都爭啲食唔晒🤣。我老公就鍾意加呢度嘅辣油,佢話加咗落去就更加惹味😌-淨手打潮州牛筋丸🐃 $42食我嘅朋友仔都知道我好鍾意食牛丸🤭所以呢度有得淨牛丸實在太好😍,好彈牙,一咬落去仲要爆汁🤩-胡椒豬肚丸🐷 $46胡椒豬肚丸嘅胡椒味就爭少少,我覺得唔係好夠突出,可能因為豬肉味比較香濃🙈-清湯蘿蔔🥕 $12一兜蘿蔔做小食,只係$12都幾抵㗎😎,蘿蔔又唔會有苦味🥳-各式油菜 $12油菜又係$12 ,今次我就揀咗蠔油生菜🥬,啲生菜好甜👍🏻-凍檸菜蜜/檸可樂🍋 $12想繼
💖 牛氣沖天清湯腩專門店 (元朗)
✨元朗泰豐街11號翠華樓地舖
一兜蘿蔔做小食,只係$12都幾抵㗎😎,蘿蔔又唔會有苦味🥳
-各式油菜 $12
油菜又係$12 ,今次我就揀咗蠔油生菜🥬,啲生菜好甜👍🏻
-凍檸菜蜜/檸可樂🍋 $12
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩