2024-12-03 199 瀏覽
講到佐敦文英街既韓國餐廳,相信好多人都會聽過呢間星星Pho Cha,其實佢已經屹立咗喺佐敦好多年。除咗炸雞十分出色外,其實佢好多韓式食物都好食,性價比亦好過,絕對比尖沙咀金巴利街嘅同行有過之而無不及 😆喺文英街有兩間星炸雞,一間係可以堂食嘅星星Pho Cha,一間就係專做外賣既星星Togo,我同朋友其實兩間都食過,亦都係長期嘅擁躉,今次食完個土豆豬骨湯後決定要幫佢打返一篇食評 🤓土豆豬骨湯 佢有細份同埋大份,我哋兩個人所以叫咗細份,呢個豬骨湯用咗土豆、韓菜及豬骨熬製而成,豬骨肉10分軟腍、入味,令我諗起泰國嘅火山排骨。但呢隻韓式排骨湯更加有驚喜。原味紫菜包飯傳統嘅韓式包飯,性價比10分高炸醬麵炸醬麵嘅份量又係令我哋嚇一跳,份量超多之餘,亦都好有韓國本土嘅風味泡菜炒豬肉建議點泡菜炒豬肉,加配白飯,呢個餸既辣汁好開胃,豬肉亦都好軟腍,真係白飯都要叫兩個先搞得掂星星系列餐廳都係由韓國人主理,我同朋友食韓國老闆娘都在場,服務都好好,見到我哋前菜食完就即刻幫我哋再添加,好有人情味嘅韓式餐廳😍

土豆豬骨湯

原味紫菜包飯