前排媽媽、豬仔包同朋友路過土瓜灣,發現有個新嘅商場叫「啟岸巷子」,一於入去逛一下再食個下午茶💨💨💨商場内周圍都滿佈日式佈置,燈籠🏮串非常吸睛,真係好似置身日本咁,冇得去旅行,打個卡止下癮都唔錯🤣。行行吓,見到有一間小店門外有隻偵探🔎造型嘅貓貓🐱,非常吸引豬仔包,於是就坐低食嘢啦😆小店叫「Chip In Fish & Chips」,原來響西貢同科學園都有分店,店內主要提供都係炸嘅食品😅。我哋點咗「正宗英式炸魚薯條餐🐟🍟」、「炸雞塊🐔」同「炸雞翼薯條🐥🍟」😋「正宗英式炸魚薯條餐🐟🍟」應該係店嘅皇牌食物✨,魚🐟係採用MSC認證大西洋鱈魚,肉質鮮嫩冇腥味,外面炸皮又唔會油淋淋,仲幾厚肉添😋,加上可以自選不同醬汁配合,值得一試👍🏻炸雞翼🐥炸得好香脆,裡面亦都夠入味,係豬仔包最愛😍。薯條🍟係粗大薯條,熱辣辣食相當唔錯,炸雞塊相比其他食品就略嫌失色,可以略過🤣店內位置雖然唔多,但都算坐得舒服,唯一係即叫即炸,上菜時間真係等得比較長😅。臨走我哋先發現有炸Oreo,可惜已經食到好飽食唔落,唯有下次先再食過😆

• 正宗英式炸魚薯條餐