2020-04-10
食車仔麵—一直認為係將所有野加埋一齊係一個好普通嘅湯底。但呢一間紅磡嘅車仔麵店—「蒙麵」簡直係顛覆左我對車仔麵嘅認知!仲要係黃店!仲要係好多foodie私心介紹!一定要食!💛·幾蚊對十零蚊可以揀一個餸,配埋你諗到都有嘅麵條,同一個湯底就大功告成。·識揀就一定係揀佢哋嘅星級湯底先:我地就揀咗特濃蕃茄薯仔湯、馬來喇沙湯底。賣相超吸引呀!特濃蕃茄薯仔湯一啲味精味都冇,反而有好香濃嘅蕃茄味,鮮甜呢。質地就有少少杰身,仲有好多粒薯仔🥔,貨真價實🍅😻!!馬來喇沙湯底就偏向辣同重椰香,又係另外一種享受,好似去咗食馬拉菜咁🤗~·配料方面特別推介係佢哋大大份嘅韭菜餃、陳皮魚蛋、雞翼。豬紅就偏鹹,我麻麻~(記得要揀佢哋免費嘅辣菜甫,辣辣地開胃呀!)·招牌蜜汁叉燒串定係即叫即燒,蜜糖仲係熱辣辣會辣親口㗎!識落質感都幾得意,好似食緊蜜糖豬肉串咁~但又同平時啲叉燒有啲出入,可以叫一串試吓🥓·腐乳西洋菜好味,仲係青綠色!(諗返起之前其他鋪頭食嗰個霉晒嘅通菜就覺得🥱🥱)·整體來講,絕對值得一試。唔知點解店內報紙會用串串地去形容呢間鋪頭🤔。係我眼中,佢哋非常之有親和力。原本我哋想叫花甲賣晒,結果佢哋送咗最後剩返果一兩
整體來講,絕對值得一試。唔知點解店內報紙會用串串地去形容呢間鋪頭🤔。係我眼中,佢哋非常之有親和力。原本我哋想叫花甲賣晒,結果佢哋送咗最後剩返果一兩隻俾我哋食,呢啲就係人情味💕下次再嚟要叫花甲配蕃茄薯仔湯啊💪🏻💛
三餸車仔麵|$53/51
招牌蜜汁叉燒串|$22