餐廳位於尖沙咀A2出口旁嘅文遜大廈三樓,正對九龍公園,室外雅座亦能近距離看到清真寺及遠眺尖沙咀景色,係度食Tea飲Cocktail都幾寫意。話雖如此,餐廳嘅室內空間裝潢都幾靚,具有藝術氣色之餘亦帶點神秘嘅感覺。春秋($150):以頭曲白酒、竹葉青、檸檬汁、青瓜糖漿及蛋白調製嘅一款中式雞尾酒,白酒味道偏濃郁,而青瓜味同樣突出,由於加入左蛋白,口感非常順滑。店員介紹完後,仲真係比左本「春秋」我地⋯五餅二魚($160):以Dried Squid Vodka、Ginger Vodka、檸檬汁及Vermouth調製嘅一款日式雞尾酒,送來時店員會將表面嘅鰹魚碎燒香,整杯酒除左濃郁鰹魚香外,仲帶啲魷魚味,所以咸香較突出,但同時亦有檸檬嘅酸酸甜甜,味道及口感均相當具特色。黑松露醬炸薯條($68):厚切薯條酥脆,加入少量芝士碎,配黑松露醬及茄汁,作餐前小食配 Cocktail唔錯。香辣蜆肉扁意粉($188):醬汁Creamy可口,微辣,幾濃郁惹味,蜆肉粒粒飽滿,夠滑嫩多汁。香烤加拿大豬鞍 香菇忌廉汁($248):豬鞍外層焦香,內裡軟滑,肉呈微微粉紅,幼嫩多汁,豚味濃郁。香菇忌廉汁稠密鮮香,與豬鞍幾搭配。

2024-02-06