2016-01-21
2075 瀏覽
《第一次的摩洛哥菜- Sahara🍽》飛雲爸爸上網搵定好野帶我同朋友去試!原本係去一間🌟米芝蓮既餐廳,去到full晒老闆就帶我地佢分店(即係呢間👻)。佢話餐牌同食物係完全一樣,只係個名唔同🤔。我地無去求證,反正都黎左!地點位於中環Soho區💃🏻! 去到門口有一堆人食緊水煙,成間餐廳都好暗,感覺好神秘咁👻。一入去覺得已經好似去左摩納哥,連陣味都好非洲🙈。我地坐低就送上調好味既橄欖!平日我係好唔鍾意橄欖,少少我都會挑走,但呢碗我差不多自己一個食晒✌🏻️!好好味呀大佬😍😍!鹹鹹辣辣咁,仲要無核,我應該食多碗都仲得😁!! 飲品方面好多cocktail 同 mocktail 可以選擇!老公個蘋果姜好似好好味咁!而我杯fruit punch 都好味道🎉! 野食就望住個餐牌都唔識叫😅,所以頭盤叫了個拼盤! 咩都有D,可以試晒(又有橄欖✌🏻️!哈哈哈)!拼盤全部野都好好味!我最喜歡個芝士同肉醬!仲有沙丁魚,蝦,雞都好味!飛雲爸爸就好鍾意個腸仔,因為係勁似羊肉串果陣味而我係最憎😑!我始終覺得好似臭狐味😑😑! 拼盤仲有跟幾塊薄餅!熱辣辣裡面軟淋淋好好味😋!呢個一定要趁熱食
野食就望住個餐牌都唔識叫😅,所以頭盤叫了個拼盤! 咩都有D,可以試晒(又有橄欖✌🏻️!哈哈哈)!拼盤全部野都好好味!我最喜歡個芝士同肉醬!仲有沙丁魚,蝦,雞都好味!飛雲爸爸就好鍾意個腸仔,因為係勁似羊肉串果陣味而我係最憎😑!我始終覺得好似臭狐味😑😑! 拼盤仲有跟幾塊薄餅!熱辣辣裡面軟淋淋好好味😋!呢個一定要趁熱食,因為有半塊我等耐左先食已經好硬唔好味了😞!
之後叫了個羊肉,好味!蘿蔔吸埋D汁仲正呀👍🏻👍🏻!! 老公再叫左個「飯」撈汁,我就覺得係好碎好碎既麵包。係幾得意,不過都係鍾意我地食開既飯多D😅。 再來一個海鮮飯!超級多海鮮但飯就無乜!哈哈!我地好想食飯但每人只分到一啖飯😂!不過D海鮮同個汁都好好味👍🏻!!如果有一碗飯我都應該可以搞掂佢!
總括來說,第一次食摩摩洛哥菜感覺唔錯!有機會可以再去!我好掛住D橄欖呀!!🙈🙈🙈😂