2020-12-10
Roasted Beef Topped Japanese Rice $150首先牛肉飯既賣相係一百分💯 成個擺盤都令人(我)賞心悅目 最起馬滿足到我視覺上既要求😂 食落坦白講第一啖有啲失望 個牛肉都幾乾同有少少難咬 同想像中有好大出入🤧 不過係我點咗佢個apple ginger source之後有180度既改變🤩 佢個醬完全係個飯既精縫 加埋蛋黃同埋珍珠米拌勻黎食完全改觀🥰評分: 8/10🌟 Spaghettini Carbonara $140呢度既carbonara做法正宗 意粉整得非常al dente 而且煙肉既咸香味好重 每一啖麵食到個煙燻味 平時食唔慣應該唔太鐘意 不過個人就好欣賞加上個source好creamy really yumyumyum😋😋😋評分: 9/10🌟Herb Ravioli $140香草素菜意大利雲吞再加上好rich既芝士汁食落唔會太膩而且菠菜蓉既調味好足夠 即使冇肉都唔會好單調😆 雲吞皮厚薄適中 芝士控必叫!評分: 9/10🌟Gratin Tomino Cheese $98呢個係must try系列🤩 一黎到見到個賣相加埋啲香氣已經口水都漏哂出黎🤤Parm
評分: 8/10🌟
Spaghettini Carbonara $140
評分: 9/10🌟
Herb Ravioli $140
評分: 9/10🌟
Gratin Tomino Cheese $98
Parma ham包住意大利tomino既芝士 底層仲有一塊焗得好香脆既麵包真係勁正🥳 軟心既芝士唔會太咸 配上Parma ham既咸香食落實在滋味😋 而且食一舊麵已經會好飽肚 cp值極高!✨
評分: 10/10🌟
———————————————————————
Acquasala (中環)
中環蘇豪伊利近街13號地下及閣樓