2022-01-20 79 瀏覽
好姊妹生日梗係要帶佢食好西🙊知道佢想食omakase好耐🙌今日就同佢黎到位於銅鑼灣皇冠假日酒店1樓既鮨一魂😊食omakase 最想食到最新鮮原味道🤤呢度既食材由最基本既紫菜都用上160 年歷史的築地老舖既出品🤗刺身更全部由日本新鮮直送到港架😍今日午餐選左「櫻」共有18點食物😍前菜選了海螺及滑嘟嘟既胡麻豆腐😋刺身為時令間八厚切😚鮮味濃又有口感👍壽司有左口魚、赤貝、喉黑、中拖羅、赤身、池魚、車海老、拖羅、北海道海膽、三文魚籽、星鰻及呑拿魚手卷🥰我特別深刻既係赤貝😋超級爽甜比平時食既還大塊😍星鰻魚味好濃肉質結實😎 三文魚籽師傅以秘製醬汁處理過完全無腥味🤩🤩另外細心留意會每件🍣壽司飯都有所不同😌因為師傅會按照刺身既濃淡程度去決定用紅/白醋米😜務求令我地食到最完美嘅配搭😎小食玉子燒相當有驚喜🥰表面燒到黃焦色🤗味道有啲似蜂蜜蛋糕夠棉密🤤最後仲有熱辣辣麵豉湯及綠茶雪糕配紅豆蓉🍨作結😎

今日午餐選左「櫻」共有18點食物😍
前菜選了海螺及滑嘟嘟既胡麻豆腐😋