姊妹請食生日飯,第一次到訪依間高人氣嘅壽司店食omakase,只能話真係名不虛傳,食完幸福感滿瀉🥹以下介紹印象最深刻嘅幾貫,下次有機會要試埋名物太卷🥢

🍊🐡 河豚刺身配柚子安康魚肝醬 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
係香港唔係好經常可以食到河豚,就算有得食都未必敢食,今次有機會一試好驚喜,肉質比想像中扎實🧐安康魚肝醬味道好濃郁,幸福感滿滿,如果可以買返去撈飯就正😝
🐙 汁煮柚子皮八爪魚黃芥辣 (𝟡/𝟙𝟘)八爪魚嘅肉好軟淋淋,個汁少少咸少少酸咁,配埋黃芥辣開胃👍🏻

🦑 螢光魷魚茶碗蒸 (𝟠/𝟙𝟘)
螢光魷魚係我日本料理嘅其中一樣最愛,熱食又有另一番風味!🍣 小肌 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
口感彈牙,好好食😗
🐚 北寄貝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
本身唔係貝類嘅fan,但依隻北寄貝軟得來有咬口,應該係我有印象食過貝類以來最好食嘅一次🥰🐟🥯 安康魚肝泡芺 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
對泡芺嘅概念停留左係甜品度,以前真係想像唔到泡芺可以咸食🙈安康魚肝醬好好食,超級推介!

🍊🐡 河豚刺身配柚子安康魚肝醬 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)

🐙 汁煮柚子皮八爪魚黃芥辣 (𝟡/𝟙𝟘)
八爪魚嘅肉好軟淋淋,個汁少少咸少少酸咁,配埋黃芥辣開胃👍🏻

🦑 螢光魷魚茶碗蒸 (𝟠/𝟙𝟘)

螢光魷魚係我日本料理嘅其中一樣最愛,熱食又有另一番風味!
🍣 小肌 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)

口感彈牙,好好食😗

🐚 北寄貝 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)

🐟🥯 安康魚肝泡芺 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)

2024-03-10
生日