今次黎牛気開餐除了本身係嗜牛者之外,主要原因係七龍珠火鍋湯底 ,因為男友係《龍珠》粉絲! 係佢生日既時候我都特地製作過偽龍珠蛋糕俾佢..XD 心諗點解佢生日果陣未有呢個火鍋..可以諗小一樣~龍珠火鍋湯底真係有齊七粒龍珠,而每粒龍珠內都有紅蘿蔔星星,賣相滿分 , 絕對係要相機食先!龍珠由雞和豬骨清湯製成,開火後...慢慢看見七粒龍珠溶入成為湯底~等7粒龍珠慢慢溶既時候,可以許下願…XD不過計我話等佢溶既時候..最岩出去自助區羅下熟食、沙津更好! 話晒90分鐘放題,當然要爭取每一分每一秒..XD熱食方面有咖喱牛肉、碗仔翅、炸物,炸春卷入口時還是脆脆的,挺香口~沙津有栗米、青瓜、番茄仔⋯⋯等,估唔到有我喜歡的番薯仔!一口一粒番薯仔,香甜又軟糯~自助區除了熟食、前菜,還有多款火鍋配料、蔬菜~飲品也是自取形式,有多款選擇~不喜歡汽水的也有玄米茶、烏龍茶包~回到位已看見我點的火鍋材料已到! 有幾款不同價錢的食材選擇, 我地點了極上澳洲和牛+海鮮放題,有幾款不同既和牛同海鮮任點,仲有三文魚刺身~來唷..來唷! 極上澳洲和牛,看起來色澤美,油花分佈均勻! 輕輕一灼,肉質滑嫩,入口富油香~嚴選美國牛肩肉

等7粒龍珠慢慢溶既時候,可以許下願…XD

自助區除了熟食、前菜,還有多款火鍋配料、蔬菜~

飲品也是自取形式,有多款選擇~

不喜歡汽水的也有玄米茶、烏龍茶包~

嚴選美國牛肩肉,入口口感帶點爽脆,有嚼勁~
極上美國牛小排 ,牛味濃郁~
每款各有特式,一次能嘗盡幾款牛,真不錯!
將牛肉滾在七龍珠火鍋湯底剛好,清清地吊味又不搶走牛味~
當食左第一輪牛肉,再點第二輪⋯牛肉質素依然保持到,沒有欺場~

三文魚刺身色澤鮮明,脂肪分佈平均,入口有質感!

海鮮方面,個人覺得必點大海蝦、帆立貝、翠螺~

帆立貝肉質豐厚 ~
翡翠螺螺肉肥厚,肉質彈牙有口感!

大海蝦挺大隻,滾熟後也具口感,鮮味爽口!

甜品都有好多款,西式、中式甜品俱全,真係總有一款岩心水!

法式焦糖燉蛋香濃軟滑,不過略嫌表層糖衣不夠香脆~

仲有棉花糖機可以自己整棉花糖! 有得玩又有得食..XD

有雪糕機自行吱雪糕 ,不過我都係對MOVENPICK興趣大點,只需讚好牛気Facebook / 關注Instagram 並發佈有關牛気照片就可獲一杯 MOVENPICK~

大戰90分鐘,個人覺得己回本XD⋯⋯個肚大滿足!
2017-10-30
  • 極上澳洲和牛