9 0 後 的 味 蕾 .近期經常遊走觀塘區,因為係附近學沖咖啡🙈.觀塘最出名一定樓上舖,今次搵左呢間Cafe,裝修簡潔、走韓風路線、啱哂悠閑食野傾計-🔸油封鴨腿🐥薯條配忌廉咖喱醬 $118 👍🏻讚鴨腿煎到兩面都金黃色、皮咬落酥脆、肉質幾滑、食到一絲絲咁、鴨香味濃郁、配埋咖喱配忌廉秘製而成嘅咖喱醬、有日式甜咖喱味、好match.Side dish 有細切左既醃蘿蔔、酸酸地好神胃、薯條份量都好充足.🔸法式芝士奄列🍳配沙律 $88蛋好滑、蛋香味比芝士味強烈、芝士唔算好濃、唔會食到好濟、呢個啱我呢啲輕口味人士.🔸Earl grey Latte🍵伯爵茶味幾出位,個奶底係甜既,但飲完回味,個茶香就走哂出黎,先甜後微澀.🔸抹茶紅豆銅鑼燒配花生味雪糕🍨 👍🏻讚個花生醬雪糕超好驚喜,花生🥜味好出位、好香、唔會太甜、銅鑼燒暖粒粒、餡料係抹茶醬配紅豆粒、抹茶係日本茶粉個種微澀、正😄.價錢都抵,百零蚊,坐低食個Brunch,慢慢飲杯野,就可以同朋友舒舒服服吹下水
9 0 後 的 味 蕾

近期經常遊走觀塘區,因為係附近學沖咖啡🙈

🔸油封鴨腿🐥薯條配忌廉咖喱醬 $118 👍🏻讚
🔸法式芝士奄列🍳配沙律 $88