2021-11-22 183 瀏覽
如果食大閘蟹,我不嬲鍾意買返屋企自己蒸,但係有朋友就鍾意出街食,除咗唔使自己整仲係任食。不過有睇開大閘蟹關注組都知道任食大閘蟹大部分都係伏,今次去既等等Hea都唔例外🌚🥢大閘蟹🦀我地預先訂左位又俾左錢食任食6兩蟹既套餐。一坐低,店員會自動上每人一隻公一隻乸。我地一睇就知道啲蟹咁細隻唔可能有六兩,於是搵負責人黎問,佢不停話係大蟹黎架係6兩架,我地話頂多係4兩蟹。佢入廚房出黎就轉口風話今日啲大蟹賣哂🤥我地話我地係一早訂左又俾左錢,係唔可能唔預留啲蟹架。最搞笑係佢問我地要唔要下次先黎食😵‍💫,當時係夜晚10點🙃另一個option係俾番差價我地食細蟹。我地都選擇左後者,所以先有呢篇食評十幾隻入面有幾隻唔靚既蟹,蟹膏稀同淡黃色。我都理解入貨都唔擔保隻隻靚,但店家既回應又有啲有趣,佢話「冇爆膏咋嘛,我都係咁食」。我特登試左一小啖,蟹膏係苦既🤢同埋佢地既大閘蟹真係幾污糟,我食到對手黑哂,平時其他地方食未試過咁🌚🥢蟹粉美食、飲品🦀我地試左幾款小食,都唔係幾搵到蟹粉既蹤影。撇除有冇蟹粉既問題,一口蟹粉鴨血、蟹粉水餃 (除左皮厚左啲),味道還不錯,而生滾大閘蟹粥就似白粥。飲品有好多款選擇,但都係非常一般另

🥢大閘蟹🦀

🥢蟹粉美食、飲品🦀

另外,想補充一下,後巷衛生情況有啲差,同店面外觀既落差非常大。呢間餐廳又係一個好好既marketing case study,包裝做得好自然會吸引到客人去試第一次,可唔可以成為repeat customer就好睇拆開左糖衣包裝之後,客人實際得到啲咩,如果好似上面既情況,想sustain落去真係有啲難
2021-11-20