2022-11-17
朋友👫同我都鍾意食日本🇯🇵料理,而對日本🇯🇵拉麵🍜簡直就係超級喜愛🤩,呢日喺中環,肚仔餓要醫肚,不過時間唔係好多,食碗拉麵🍜對我哋嚟講係一個非常合適嘅選擇,咁就我揸主意啦,嗱嗱聲掹咗朋友嚟呢間日本🇯🇵拉麵店🍜開餐😆我哋叫咗三樣嘢share嚟食😆- $98 嘅「低溫慢煮日本🇯🇵雞胸肉飯(200g) Sous Vide Japanese Chicken Breast on Rice」:雞胸肉🐓用低溫慢煮方法,煮得軟熟又juicy😋,我認真數過:竟然有八大片🤩,原來足料嘅 200g 真係幾多😆,雞胸肉食落仲感覺健康添🤩;千祈唔好奇怪響拉麵店食飯🍚😆,喺日本🇯🇵係非常 common 😆- $138嘅「北海道極濃蟹湯拉麵(北海道・花咲がに濃厚ラーメン)」:「蟹湯拉麵🍜」好快嚟埋,飲啖湯先,真係相當濃郁😋,亦有蟹鮮味🦀,特別鍾意個湯濃郁得嚟夠輕身,唔會膩😋;餐廳亦都加咗啲蟹肉喺拉麵上邊🦀- $28 嘅「燒秋葵」:簡單美味😋
我哋叫咗三樣嘢share嚟食😆
- $28 嘅「燒秋葵」:簡單美味😋