2015-01-16
離開觀塘工廈區進駐尖咀返工,搵個好地方happy hour再不是夢!最近就得新同事指點迷津,帶我嚟到呢個秘密花園摸下杯底、鬆一鬆!坐低先發覺⋯個名咁熟嘅?原來之前聽朋友講過EPURE fine dining嘅食物、環境等質素都好好,所以都好想試試,咁我今次就試咗飲嘢先啦!先講講環境,穿過商場入到嚟真係好似去咗另一個世界!入夜後燈飾好有情調,而坐椅非常寬敞舒適,且每枱之間相距甚遠,同朋友暢所欲言都唔怕隔牆有耳,對住海景吹風+吹水,人生一樂也!當日想飲啲比較fresh、又唔好太「啃」嘅酒精,侍應就推介咗呢杯荔枝味嘅cocktail 俾我,味道的確好清新,易入口之餘又唔會話無酒味、幾啱女仔飲,果然無介紹錯!黎明唔空肚食早餐,我就唔得空肚飲酒,就點了客三文治,估唔到又幾有水準,尤其係沙律蔬菜好新鮮,認真唔錯!今次happy hour的確幾「合皮」,要快啲試埋室內fine dining先得!